Yumurta akı gözenekleri sıkılaştırır mı ? Yumurta beyazı mucize bir içeriktir. Gözenek sıkılaştıran yumurta akı maskesi nasıl yapılır? Büyük ve geniş gözeneklere ne iyi gelir diye soruyorsanız bu maskeyi deneyebilirsiniz.

Gözenek Sıkılaştıran Yumurta Akı Maskesi

Gözenekler özellikle yağlı ciltlerde oluşan minik deliklerdir. Zaman içerisinde cildin doğal yağı olan sebum ve dışarıdan gelen kirler ile içleri dolar ve oksijen ile birleşmesi sonucunda siyah noktalar ortaya çıkmış olur. Geniş gözenek sorunları büyük oranda genetiktir. Dışarıdan müdahaleler ile azaltılabilir. Bunun için cildinizi temiz tutmayı ve günlük bakımları yapmayı unutmayın.
Yumurta akı içerisinde yüksek oranda protein ve mineral bulunduran çok etkili doğal bir besindir. Gıda olarak tüketmenin dışında yağlı ciltler için kurutucu ve gözenek sıkılaştırıcı etkiye sahiptir.Yağlı saç ve cilt bakımlaında sık sık kullanılır. Sizin için basit ve etkili bir yumurta beyazı maskesi hazırladık.

Gözenek Sıkılaştıran Yumurta Akı Maskesi | 1

Yumurta Beyazı İle Gözenek Sıkılaştırma
1 adet yumurta beyazı
Yarım limon
Bu iki malzemeyi iyice köpürene kadar karıştırın. Temizlenmiş olan cildinize uygulayın. Özellikle evde gözeneklerinizi buharlı su ile açabilirsiniz. Bu uygulamadan sonra maske daha fazla işe yarayacaktır.
Cildinizin matlaştığını ve yağ üretiminin azaldığını farkedeceksiniz.
Bu maskeyi haftada 2 defa uygulamanız yeterli olur.