Banyo sırasında suyun sıcaklığından tutunda yıkanma süresine kadar o kadar çok duş hatası var ki! İşte duş alırken yapılan hatalar..

Duş almak çoğu kişi için güzel bir duygu biliyoruz. Sıcacık suyun bedeninize dokunuşuyla hissettirdiği duyguyu hiçbir şey veremez. Peki ya duş alma süreniz ne kadar? Ne sıklıkla duş alıyorsunuz ya da aldığınız duş aralığı cildinizde ne gibi etkiler yaratıyor?

İşte tüm bu merak edilenleri sizler için araştırdık ve duş alırken yapılan en sık hataları belirledik.

Duş alırken yapılan hatalar

Banyodan bir türlü çıkamamak

Biliyoruz kendinizi sıcak suyla keyifli bir duşun akışına bırakmış durumdasınız ama yanlış. Banyoda fazla kalmak hem cildine zarar verir hem de ay sonu faturanıza :) Banyo sürenizi 5 dakika kısalttığınızda her yıl israf olan su kazancına destek olmuş olursunuz.

Saçları duş sırasında sona bırakmak

Çoğu kişi saçlarını duş sırasında en sona bırakır. Ancak sonraya bıraktığınız sabun ve şampuan kalıntıları iyi durulanmadığı için cildinize işler ve zarar verir. Saçlarınızı yıkamak, şampuan ve saç kremi uygulama işlemleriniz her zaman duşa başladığınız andan itibaren olmalı.

Duş Alırken Yapılan Hatalar | 1

Suyun aşırı sıcak ya da soğuk olması

Duşu ya çok sıcak alır haşlanırız ya da çok soğuk alır duşu kendimize zindan ederiz. Bununda bir ortası var hanımlar! Suyun ılık olmasına lütfen dikkat edelim.

Banyo sonrasında deli gibi kurulanmak

Aman ıslak bir yerim kalmasın her yeri kuralayım mantığı meğer yanlışmış. Uzmanlar cildi iyice kurulama, ovma işleminin cildi tahriş ettiğini bu nedenle hafif şekilde kurulanıp giyinilmesi gerektiğini belirtiyor. Unutmadan belirtelim ki nemlendirici uygulamasını kurulandıktan hemen sonra yapmayın. Duşta kazandığınız nem dengesini korumak için bir süre sonra uygulayın.

Banyoyu olanca buharıyla baş başa bırakmak

Hadi itiraf edelim, o duştan sonra banyo kapısı kapatılır ve arkaya bile bakılmaz. Duvarda ve tavanda oluşan küflerin ve su damlacıkların sağlığa zararları oldukça çok. Hatta imkânınız varsa banyonuza havalandırma sistemi taktırın.

Bizim bulduğumuz hatalar bu kadar!  Ya sizin? :)