Penelope Cruz şüphesiz ki Holywood dünyasının en güzel isimleri arasında yer alıyor. Penelope Cruz makyajı nasıl yapılır? resimli anlatım makalemizde aşama aşama bu makyajın yapılışını anlattık.
1. Adım
Yüzünüzü makyaj için hazırlayın!
Bu aşama oldukça kolay fakat çok mühimdir.
Makyaja başlamadan yüzünüzü yıkayın, kurulayın ve teninizi makyaja hazır hale getirin.
Yüzünüzü yıkayıp, havluyla kuruttuktan sonra cildinize nemlendirici uygulayın.
Ardından iyi marka bir primeri yüzünüze ve boyun bölgenize sürün.
Primer, cilt tonunuzu dengeler, makyajınızın uzun süre akmadan korunmasını sağlar.

2.Adım
Kapatıcı yani concealer ile makyaja devam edin.
Penelope’nin güzelliğinin en büyük sırrı pürüzsüz gözüken cildidir, bu görüntüyü yakalamak için ise concealer kullanmaktadır.
Yüzük parmağınızı pembe tonlarda bir concealera sürüp, göz altlarınıza nazikçe uygulayın.
Bu aşamadan sonra cildinize uygun bir concealer ile ciltteki sivilce ve lekeleri kapatın.

3.Adım
Şimdi sıra fondötende! Penelope’nin fondötende tercihi oldukça mat renklerden yana. “Maybelline’s Dream Matte Mousse” marka fondöten mat yüzey elde etmek hem ucuz hem de ideal seçim. Kaliteli mat bir fondöten olduğu sürece markası pek de önemli değil.Fondöteni fırça, makyaj süngeri yahut parmaklarınızla cildinize sürün.

4.Adım
Gözlere vurgu yapın! Penelope’nin bu kadar ünlü olmasında güzel gözlere sahip olmasının yeri büyük! Ünlü yıldız, doğru bir makyajla güzel gözlerini öne çıkarmayı
başarıyor!
Siz de Penelopenin göz makyajını öğrenmek istiyorsanız işte yapmanız gerekenler
İlk adım olarak bej ya da şampanya rengi göz farını, göz kapaklarınızın üzerine sürün. Bu renkler, ilüzyon etkisi ile gözlerinizi olduğundan daha geniş gösterecektir.
Daha sonra koyu kahverengi tonda bir far seçin, soğuk kahverengi yerine daha sıcak kahverengi tonlar ideal renklerdir. Penelope’nin tercih ettiği renkleri aşağıdaki resimlerde görebilirsiniz. Farı göz kapaklarınıza ve göz kapağınızın 1/3’ünü geçecek şekilde sürün.
Daha sonra gözlerinizin iç köşesine ve kaş kemiğinin üstüne beyaz bir göz farı uygulayın. Bu makyaj tekniği gözleri daha canlı ve parlak gösterecektir.
Siyah veya kahverengi bir jel eyeliner ile göz kapağınıza eyeliner çekin, eyelinerı gittikçe hafif şekilde kalınlaştırın ve küçük bir kuyruk yapın.
Bulabileceğiniz en siyah kalem ile gözünüzün içine siyah kalem çekin.
Ardından, dolgunlaştırıcı ve uzatıcı özellikteki bir maskarayı kirpiklerinize sürüp, çarpıcı bakışlara kavuşun!
Penelope’nin kaşları oldukça dolgun ve sık, siz de kaş renginize uygun bir göz farı ile kaşınızdaki boşlukları tamamlayıp, kaşlarınızı belirgin hale getirin.

5.Adım
Göz makyajımız bitti! şimdi tekrar yüze dönelim.
Yüzümüze fondöten ve concealer sürmüştük, sıra Penelope gibi parlak, ışıltılı
bir görünüm kazanmaya geldi!
Pudrayı yanaklarınızın üzeri ve burun köprüsünden aşağıki kısım hariç tüm yüze uygulayın, bu alanları boş bıraktık çünkü, buralar aydınlatıcı kullanacağımız yerlerdir.
Kaliteli bir higlighter yani aydınlatıcıyı elmacık kemiklerinize ve burun kemiğiniz boyunca uygulayın.
Bronzlaştırcısız bir Penelope Cruz makyajı düşünülemez! ışıltılı bronzlaştırıcı makyajınıza yeni bir boyut katacaktır. Fırçanızı bronz tonlarda allığa batırıp, elmacık kemiklerinize dağıtın.

6.Adım
Dudak makyajı ile makyajınızı sonlandırın.
Penelope’nin dudakları matta değildir, parlak da. İkisinin arasında olan bir ruj tercih etmelisiniz.Penelope’nin ruj rengi genelde nude tonlardan yana.
Dudaklarınıza bu tonlarda ruju sürüp makyajınızı tamamlayınpenelope_cruz_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (1) penelope_cruz_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (2) penelope_cruz_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (3) penelope_cruz_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (4) penelope_cruz_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (5)penelope_cruz_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (1) penelope_cruz_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (2) penelope_cruz_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (3) penelope_cruz_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (4) penelope_cruz_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (5) penelope_cruz_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (6) penelope_cruz_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (7) penelope_cruz_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (8) penelope_cruz_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (9)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir