Nane hem lezzetiyle yemeklerde hem de güçlü etkiyle cilt bakımında kullanılıyor. Nane kürü ile kepek sorununa son diyebilirsiniz. Nane ile saç bakımı uygulaması yapabilir ve kepek probleminden kurtulmak için yöntemler burada.

Nane Kürü ile Kepek Sorununa Son

Nane içerisindeki ferahlatıcı etki sayesinde saçlardaki kepeğin yok olmasına ve saç derinizin rahatlamasına yardımcı olur. Şampuan markalarının yılladır kepeğe karşı naneli şampuan üretmelerinin nedeni budur. Sizde evde tamamen doğal yöntemler ile saçlarınızdaki kepeklerden kurtulabilirsiniz.

Nane Kürü ile Kepek Sorununa Son | 1

Kepek oluşumunun nedeni saç derisinin yeni hücreler ile yenilenirken ölü deriyi atamaz ve kepek oluşumu gelişir. Kepeğin diğer nedeni ise saç derisinin çok sıcak çok suya maruz kalmasıdır. Duşta saçlarınızı çok sıcak yada çok soğuk su ile yıkamayın.

Nane Kürü

10 – 12 yaprak nane

Yarım çay kaşığı ingiliz karbonatı

2 bardak su

Nane yapraklarını su ile kaynatın. Oluşan karışıma karbonatı ekleyin. Ve banyo sırasında şampuanlamadan sonra saçınızı bu karışı ile yıkayın.

Bu kür aynı zamanda saç detoksu yapmanızı sağlar Saç detoksunu ayrıntılı öğrenmek için Saç Detoksu Nasıl Yapılır? yazımıza göz atabilirsiniz.

Kepekten Kurtulmak İçin Püf Noktaları

Saç derinizi temiz tutun. Yağdan arındırılmış saç derisinde kepeğe daha az rastlanır.

Saç boyası, jöle gibi malzemelerin kullanımını azaltın.

Çok sert olmayan su ile duş almalısınız.

Elinizle saçınızı sürekli karıştırmayın. Bu saç derinizin çabuk yağlanmasına ve bakteri oluşmasına neden olabilir.

Saç şekillendirme aletlerini daha az kullanın.

Güneş ışığı kepeklere iyi gelir. Kurutucu etki sağlar.