Biz kadınların vazgeçilmezi olan makyajı bir de doğru yapabilsek ne güzel olur değil mi hanımlar! :)

Hayatımızın en zevkli uğraşlarından biri olan makyaj doğru uygulanmadığında görüntü kirliliğine neden olabilir. Yani yaptığımız makyaj amacı dışına çıkabiliyor ve komik bir görüntü oluşturabiliyor. Neler onlar diyorsanız sabredin biraz açıklıyoruz. Her kadın makyaj yapabilir ama her kadın doğru makyaj yapamaz. Makyaj yapmanın da kendine özgü kuralları var. Profesyonel anlamda makyaj yapmanızı beklemiyoruz ama basit kurallarını öğrenerek bu makyaj hatalarından kurtulabilirsiniz.

İşte kadınların yaptığı makyaj hataları

Maskara sürmeyi abartmak

Kalitesiz bir maskarayı hunharca kirpiklerinize sürdüğünüzde makyaj faciasını yaşamış olursunuz. Gelişigüzel sürdüğünüz maskara kirpiklerinizin birbirine yapışmasına neden olur. Bu sorunun üstesinden gelmek için kirpiklerinize olabildiğince tek kar maskara sürmeniz gerekir.

Kadınların Yaptığı Makyaj Hataları | 1

Mat ruj sevdası

Çatlamış dudaklarınıza sürdüğünüz o mat rujlar korkunç bir görüntü oluşturabiliyor hanımlar! Bu görüntüyü yaşamamak için önce dudaklarınıza peeling yapın sonra mat ruj kullanımına başlayın. Düşünmeden öylesine sürdüğünüz mat rujlar çatlamış dudaklarınızda makyaj hatası sayılıyor.

Kontürü doğru dağıtamamak

Kadınların yaptığı en sık makyaj hatalarından biri de kontürü doğru dağıtamamak. Bu nedenle elmacık kemiklerinize ve burun üstüne çizgi şeklinde sürdüğünüz kontürü güzelce dağıtın. Bu sorunu ortandan kaldırırsanız en sık yapılan makyaj hatalarını yapmamış olursunuz.

Yüzünüzün ayrı boynunuzun ayrı renkte olması

Sizde yüzünüzü ayrı boynunuzu ayrı renkte bırakanlardan mısınız? Sanırım çoğumuz bu hatayı yapıyor.  O dergilerde gördüğünüz pürüzsüz kadınlar gibi olmaya çalışırken ten renginize uygun olmayan fondöten seçiminiz. Amaç cildinizin kusurlarını bir an öce kapatmak değil yüzünüzle bütünleşen renk tonunu bulmak olsun.

Kadınların Yaptığı Makyaj Hataları | 2

Takma kirpikler yerinde durmaz

Takma kirpiklerinizi doğru takmadığınızda ya da yerinde durduğuna emin olmadığınız zaman hiç ummadığınız bir anda yerinden çıkar. Sonra ne yapacağım şimdi diye kara kara düşünmeye başlarsınız.