Saç uzatmak için kullanılan yöntemlere her gün bir yenisi daha ekleniyor. Bunlardan biri de ıspanakla saç uzatma tarifi kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir yöntemdir. Maske olarak ıspanak kullanmak istemeyenler için Ispanaklı smoothie tarifi de yazımızda..

Ispanakla Saç Uzatma

Ispanak, saçların uzaması sırasında oluşan saç yorulmasını engeller, böylece saçlar kırılmadan ve oldukça sağlıklı uzar. Bu saç maskesini uygulamaya başladığınız andan itibaren saçlarınızda gözle görülen bir fark olacaktır.

Isapanağın Saç Üzerindeki Etkisi

Ispanak, K, A, C, B2, B6, B1, E, manganez, çinko, demir ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Bu besinler saç dökülmesine ve saç dökülmesine yardımcı olur ve sağlıklı saç uzamasını sağlar.

Ispanakta yüksek antioksidan içeriği saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur ve saçlı derisinin sağlıklı kalmasını sağlar.

B ve C vitamini, sağlıklı saç büyümesini teşvik için mükemmel bir yoldur. Kolajen ve keratin düzeylerini arttırarak saç büyümesini hızlandırırlar.

Zengin demir içeriği saç folliküllerine oksijen arzını arttırmaya yardımcı olur, böylece sağlıklarını en üst seviyede tutarlar.

Ispanak, şiddetli sert saç derisini yatıştırmaya yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

Ispanakla Saç Uzatma

ıspanakla Saç Uzatma

Ispanaklı Saç Maskesi

1 fincan Ispanak Yaprakları

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı yada badem yağı

Ispanakları iyi kıyın hafifçe suyu çıkmış olsun. Diğer malzemeleri ekleyin. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Saçınıza uygulayın. Ortalama 1 saat bekletin. Bu maskeyi 2 haftada bir defa uygulayabilirsiniz.

Saçlarınızı uzatmak için sağlıklı beslenmeye dikkat etmeyi unutmayın. Bunun için sizle Ispanaklı Smoothie tarifi hazırladık. Bu tarifi sürekli ıspanak maskesi yapmak istemeyen kadınlar yapabilir.

Ispanakla Saç Uzatma

ıspanakla Saç Uzatma

Ispanaklı Smoothie tarifi

1 Büyük olgun Muz

1 fincan Ispanak

1 fincan Papaya

1 fincan Badem / Hindistan Cevizi Sütü

Muz ve papayayı bir blender içine atın ve ıspanak ve badem / hindistan cevizi sütünü ekleyin.

Malzemeleri pürüzsüz bir karışım elde edilene kadar karıştırın.

Bu karışımı hergün içebilirsiniz.

 

Kaynak: stylecraze.com