Hergün cilt bakımı olmalı mıdır? Günlük cilt bakımı nasıl olmalıdır? Cilde uygulanması gereken günlük bakımlar nelerdir?

Günlük Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Günlük hayatın rutininde cildinizi ihmal etmemeniz gerekiyor. Hayatınız boyunca sizinle olacak cildinize her gün doğru bakımları uygulayarak sağlıklı bir cilde sahip olabilir ve yaşlanmayı azaltabilirsiniz. Cilt bakımını alışkanlık haline getirmeniz en önemli noktadır. Günlük cilt bakım rutininde olması gerekenleri sıraladık.

Cildinizin yaş ilerledikçe ihtiyaçlarının değişebileceğini unutmayın. Erken yaşlarda sade bir nemlendirici yeterli olurken ilerleyen yıllarda çok daha fazla ürün kullanmanız gerekebilir.

Günlük Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır? | 1

Sabah
Uyandığınızda cildinizi mutlaka yıkayın. Çok yağlı bir cildiniz varsa yağı azaltıcı ürünler kullanın.
Kurulama işlemini yumuşak ve yüzü çizmeyen kağıt havlular ile yapabilirsiniz.
Özellikle yaz aylarında mutlaka güneş kremi uygulayın. Hafif ve yağlı yapıda olmayan nemlendiricinizi uygulayın.
İhtiyacınız varsa göz çevresi ürünlerini kullanın.

Gün İçerisinde
Cildinize çok ağır makyaj uygulamayın. Bu derinizin hava almasını engeller.
Gün içerisinde cildinizdeki fazla yağı alın.
Rüzgarlı havalarda dışarıya çıkmadan önce nemlendirici uygulamayı unutmayın. Dudaklarınızın çatlamasına karşı dudak balmları kullanın. Yazın mutlaka güneş kreminizi yenileyin.

Akşam
Eve geldiğinizde makyajınızın tamamını istediğiniz bir yöntem ile çıkarın. Krem yada su şeklindeki makyaj sularını kullandıktan sonra cildinizi tekrar yıkayın.
Tamamen aşınmış olan cilde öncesinde maske yada peeling işlemi uyguyabilirsiniz. Bu adımı geçiyorsanız mutlaka kaliteli bir nemlendirici kullanın. Akşam kremleri onarım yapacağı için yoğun yapılı olabilir.
Göz çevresi bakımınızı uygulayın. Cildinize düzenli olarak uyguladığınız yağ, serum gibi ürünler varsa bunları uygulamak için en uygun zaman akşamdır.