Büyük umutlarla yaptırdığınız boya yerini faciaya bıraktırdıysa akıllara hemen bu soru gelir. Saç boyası nasıl akıtılır , yada bu kimyasal işlemlerden saçım daha fazla zarar görmesin derseniz evde saç boyası akıtma yöntemlerini araştırmaya başlarsınız. Bunlardan bazıları kola ile saç boyası akıtma, C vitamini ile saç boyası akıtma gibi. Sizin için en çok işe yarayan ve saç boyası nasıl akıtılır sorusunun cevapları burada.

Evde Saç Boyası Akıtma Uygulamaları

Saçınızı boyadınığınızda sonuç sizin için gerçek bir hayal kırıklığı olmuş olabilir. Bir çok kuaför bir kaç yıkamadan sonra sizi tekrar çağırarak bazı kimyasal işlemler ile saç boyanızı akıtabilceğini söyler. Evet saç boyasını bu şekilde akıtabilirsiniz ama bu sırada daha birkaç gün önce işlem görmüş olan saçınız tekrar yıpranır veya yanabilir. Bu gibi bir durumda en güvenli yol evde birkaç işlem uygulamak olacaktır.

Karbonatla Saç Rengi Açmak İçin Tıklayınız!

Evde Saç Boyası Akıtma Uygulamaları | 1

Saç Boyası Akıtma Uygulamaları 1

Kola ile saç boyası akıtma

Kolanın ph değeri 2.5’dir. Bu saçınızdaki boyanın kimyasalı ile tepkimeye girdiğinde boya akmaya başlar. Kullandığınız kolanın şekersiz olmasına dikkat edin. Şeker zaten yeni boyanmış ve hassas olan saç kökünüze ve saç tellerinize zarar verebilir.

Saçınıza yetecek kadar kolayı uygulayın. Havlu ile saçınızı sarın. 10 dakika kadar bekledikten sonra şampuan ile yıkayın. Saçnızdan boya aktığını göreceksiniz. Bu tarifi haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

Saç Boyası Akıtma Uygulamaları 2

Saç boyası nasıl akıtılır?

Karbonatla Saç boyası nasıl akıtılır?

Karbonat ile saç boyası akıtma

Bu tarifte net bir oran vermiyoruz. Saçınızın uzunluğuna göre aşırıya kaçmadan

İngiliz karbonatı

C vitamini tableti

Kepek önleyici herhangi bir şampuan

Bu üç malzemeyi iyice karıştırın. Pankek hamuru gibi kabardığını göreceksiniz. Saçınıza tamamen yedirin ortalama 3-4 dakika sonra saçınızı  şampuan ile iyice yıkayın.

Haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

Saç Boyası Akıtma Uygulamaları 3

Evde Saç Boyası Akıtma

Evde Saç Boyası Akıtma

Hacı Şakir sabun ile saç boyası akıtma

Her evde bulunan hacı şakir sabun doğal içerikli olduğu için saç boyası akıtmada oldukça etkilidir. Ancak bu sabun saçları oldukça sertleştirdiği için saç kremi yada saç bakım yağlarını mutlaka kullanın.

Bu tarifi ise hafta 3 yada 4 defa uygulayabilirsiniz.

Not: Saç boyasını saçınızdan hızla akıtmak için kesinlikle sıcak su ile yıkamayın. Sıcak su boyanın saçın derinlerine işlemesine yol açar. saçınızı ılık yada soğuk su ile yıkamalısınız.