Sivilceler ergenlikte ve yetişkinlikte birçok insanın ortak sorunu, ciddi bir cilt problemi sayılabilcek sivilceler için öncelikle yapmamız gereken bir dermatologdan yardım almak olacaktır, sonrasında evinizdeki malzemelerden ve etkili, basit ve doğal sivilce maskeleri var.
Kulaktan dolma bilgilerle hazırlanan maskeler cildinize yarardan çok zarar verebilir. Gül suyu, yoğurt, zencefil ve bal gibi doğal malzemelerle yapılan maskelerin cilde fayda ve zararları nelerdir. Hangisi sizin için daha uygundur. Malzemelerimizi incelemekle başlayalım.
Etkili, Basit ve Doğal Sivilce Maskeleri
GÜL SUYU: Cilde ferahlık verici özelliği vardır. Kızarıklık ve şişkinlikte etkilidir ancak iri ve iltihaplı aknelerde yoğun tedavi edici özellik göstermez. Günlük tonik olarak kullanılabilir. Cildi kurutan maskelerin içine birkaç damla eklenebilir.
LİMON : Sadece sivilce için değil sonrasında oluşan lekelerin tedavisinde de idealdir. Özelllikle yağlı ciltler üzerinde oldukça etkili olan limon maskelerden birkaç damla kullanılabilir ancak fazla eklememekte yarar var. Limon, cildi kurutucu etkiye sahip olduğu için hassas ciltlerde tahrişe neden olabilir. Yaz döneminde yapılan maskelere limonu eklemeyin.
ZENCEFİL: Doğal bir antiseptik özelliğe sahip olan zencefil aknelerle savaşan bir bitkidir. Büyük ve çıban şeklini almış sivilcelerde maskelere eklenebilir. Zencefilin içinde olduğu maskelerin haftada bir yada iki defa kullanılması gerekiyor. Nedeni ise güçlü etkisinin sivilceden dolayı hassas olan cilde zarar vermesini engellemektir.
BAL: Kızarıklığı almada oldukça etkilidir. Hızlı ve kullanımı kolaydır. Sabah uyandığınızda cildinizde beliren sivilce oluşumdan kaynaklanan küçük kızarıklar için idealdir. Her gün kullanımında ciltte tüylenme yapabilir.
YUMURTA AKI: Sivilce üzerinde yoğun bir etki göstermesede siyah noktalarda oldukça etkilidir. haftada bir yada iki defa yumurta akını içeren maskeler kullanılabilir. Gerginleştirici ve kurutucu etki gösterdiği için göz ve ağız çevresinde kullanılmaması gerekir.
YOĞURT: Evimizde hızlı maske tariflerinde kullanılabilir. Yanında kullanılan maskeler cildi kuruturken nemlendirme amacıyla maskelere eklenilir. Ancak kullanılan yoğurdun evde yapılmış ve çok yağlı olmamasına dikkat edin.
TUZ : Evde yapılan sivilce ve peeling maskelerini vazgeçilmez malzemelerindendir. Aşırı sivilcelenme sorunu olan ciltlerde irinli kısmı dağıtabilceği için uygun değildir. Güçlü bir dezebfektan olan tuz ciltte tahrişe yol açabileceği için az miktarda kullanılması gerekir. Maskenin içine tuz ile birlikte doğal bitki yağları ekleyebilirsiniz.
ELMA SİRKESİ: Cilt maskelerinde kullanılan sirkelerin mutlaka ev yapımı olması gerekir. Sivilcelerinizin yada izlerinizin üzerine sadece sirke uygulayabilirsiniz. Yarım çay bardağı suya 5-6 damla şeklinde ugulanamınız cildin zarar görmesini engeller.
Sizin için her mutfakta bulunan ve birkaç dakikada hazırlayabileceğiniz birkaç alternatif maskeyide buraya ekliyoruz. Bu iki maskede denenmiş kolay ve oldukça etkili maskelerdir.Şimdiden kolay gelsin.
Zencefilli Sivilce Maskesi
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı limon
Zencefili rendeleyin limon ve balı ekleyerek cildinize uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayabilirsiniz.
Ballı yoğurt maskesi
1 tatlı kaşığı bal
1 çorba kaşığı ev yoğurdu
Günlük olarak uygulayabilceğiniz özellikle sivilce kızarıklığı üzerinde oldukça etkili bir maskedir. 15 ile 20 dakika arasında cildinizde durması yeterli olacaktır. Ilık su ile temizleyebilirsiniz.
Kadınlar Kulübü Son Yorumlar