Bütün kadınların baş belası siyah noktalardan evde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal ve etkili maskelerle kurtulabilirsiniz.

Doğal siyah nokta maskeleri

Şeker + bal + zeytinyağı + vanilya esansı
1/4 bardak toz şekeri 1/4 bardak esmer şekerle karıştırın. 1/4 bardak zeytinyağı ekleyin. 1 kaşık bal ve 1/2 çay kaşığı vanilya esansı ekledikten sonra bütün malzemeleri karıştırın. Problemli bölgeye peeling yaptıktan sonra ılık suyla durulayın.
Bu işlemi haftada 1 kez uygulayın. Hava almayan bir kapta oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.
siyah_nokta_maskesi
Yulaf + bal + yoğurt + zeytinyağı
1/4 bardak yulag, 2 çay kaşığı yoğurt, 2 çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı zeytinyağını robota çekin. Karışımı temiz cildinize sürerek 1/2 dakika peeling yapın. Sıcak suyla yıkayın.
Hassas bir cilde sahipseniz peeling işlemini yapmayın! Maske olarak sürdükten sonra 5-7 dakika bekletip yıkayın. Bu uygulamayı haftada 1-2 kez yapın!
Aloe vera + beyaz kil + bitkisel yağ
2 çay kaşığı beyaz kil ve 1 çay kaşığı aloe vera jelini karıştırın. 1 çay kaşığı su ve 3 damla ylang ylang ile damla yağı ekleyin. Sramik ya da cam bir kapta bütün malzemeleri pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
Maskeyi yüzünüze bir fırça ya da sünger yardımıyla uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra sıcak suyla yıkayın. Ayda sadece 2 kez uygulayın!
Aktif kömür + yeşil kil
1/2 çay kaşığı aktif kömürle 1 çay kaşığı yeşil kili, 1/2 çay kaşığı sıcak suyla karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Karışımı sünger ya da fırçayla yüzünüze uygulayın. Tamamen kuruyana kadar birkaç dakika beklettikten sonra soğuk suyla yıkayın.
Haftada 1 ya da 2 kez uygulamak yeterli olacaktır.
Hindistan cevizi yağı + kahve telvesi
Mikrodalgada ısıttığınız 1/2 bardak hindistan cevizi yağını 1/2 bardak taze kahve telvesiyle karıştırın. Karışımın bir kısmını yuvarlak hareketlerle yüzünüze uyguladıktan sonra 5 dakika bekletip soğuk suyla iyice yıkayın. Haftada 1 kez yapın.
Kalan karışımı muffin ya da buz kalıbına koyup dondurun.
Tarçın + yulaf unu
Bir çay kaşığı yulaf ununu aynı miktarda tarçınla karıştırın. Az miktarda ılık suyla karıştırarak koyu krem kıvamına getirin. Bu karışımı parmak uçlarınızla yuvarlak hareketlerle yüzünüze sürdükten sonra 1 dakika bekletin. Yüzünüzü soğuk suyla durulayın.
Not: Tarçın yüzünüze uyguladığınızda karıncalanma hissine neden olabilir. Yıkayınca geçecektir.
Ayda 2 kezden fazla uygulamayın!
Vazelin + streç film
Bu işlemi uygulamak için en uygun zaman duştan sonra. Sıcak su gözeneklerinizi açarak işinizi kolaylaştıracak.

Vazelini problemli bölgeye sürüp streç filmle sardıktan sonra sıcak bir havluyu üzerine bastırın. Havlu soğuyunca streç filmi alıp bir peçeteyle silin. Siyah noktaları nazikçe sıkarak temizleyin. Yüzünüzü pamukla silin.dogal-ve-etkili-siyah-nokta-maskeleri-7523551

Kaynak: milliyet.com.tr / pembenar