Kirpiklerinizin daha hacimli ve güzel görünmesi için bilmeniz gereken 4 maskara hilesini yazdık.

Eğer hacimli bir kirpikleriniz yoksa istediğiniz kadar makyaj yapsanız da o güzelliği uğraşmayı ortaya koymayacaktır. Her kadının en büyük hayalidir dolgun kirpikler. Aksi düşünülemez bile. Saatlerce uğraştığınız göz makyajınızı kirpiklerinizin cılızlığı bozuyorsa 4 adımda hacimli kirpiklere ulaşın.

Hacimli kirpikler için 4 makyaj hilesi:

ZİKZAK HAREKETLER UYGULAYIN

Bu uygulamada öncelikle maskarayı kirpiklerinin dibinden ucuna doğru uygulamalısın. Ve bu hareketi yaparken zikzak biçimde olmalı. Böylece maskaranız sadece kirpiklerinin ucunda kalmamış olacak ve kirpiklerinize dolgunluk katacak.  Bu uygulama ilk seferde olmayabilir ama ikinci kez geç geçtiğinde maskara kirpiklerine eşit şekilde dağılacaktır.

Woman applying mascara on eyelashes

TOPAKLANMA OLUŞUMUNU ENGELLEYİN

Topaklanmanın en temel nedeni üst üste uygulanan maskaradır.  Topaklanma problemini ortadan kaldırmak kötü görüntüyü yaşamamak için yanınızda mutlaka temiz bir fırça bulundurun. Maskaranı sürdükten sonra bu temiz fırçayla üzerinden tarayarak geçin. Böylece kirpiklerinizde topaklanmış görüntü ortadan kalkacaktır. Bir maskaranın ömrü 6 ay kadardır. 6 aydan sonra maskaranızdan hayır beklemeyin. Yeni bir maskara almanın zamanı gelmiş demektir.

alargar-duracion-del-maquillaje-4

FIRÇA SEÇİMİNİZ ÖNEMLİ

Hacimli kirpiklerin olmazsa olmazı fırça seçimidir. Kirpik yapınıza göre ideal olan maskarayı seçmelisiniz. Aksi halde kirpikleriniz hacimli görünmez. Eğer hacimli kirpiklere sahip olmak istiyorsanız en ideal maskara modeli kısa ve tombul olandır. Bu maskarayı kirpiklerinize uyguladığınızda daha dolgun görünecektir.

ALT KİRPİKLERİ UNUTMAYIN

Doğru seçtiğiniz maskarayı alt kirpiklerinize uyguladınız ama alt kirpiklerini es mi geçtiniz. Bu yöntem tamamen yanlış. Yani kirpiklerin hacimli görünmesini engeller. Göz makyajını ve üst kirpiklerinizi hacimli gösteren detay alt kirpiklerinize uyguladığınız işlemde gizlidir. Alt kirpiklerin için de uygulama yapmalısın. İnce uçlu ve plastik fırçalar tercih edebilirsin.  Alt kirpiklerinize tek kat uygulama yeterli olacaktır.