Cilt çatlakları doğal çözümler dediğimizde genellikle bitkisel yağlarla masaj yapılması önerilir. Özellikle kuru cilde sahip olanların sorunu olan çatlakları oluştuktan sonra ortadan kaldırmak oldukça zor olduğundan hamileliğin en başından itibaren cildinizi badem yağı veya zeytinyağı ile nemlendirmeniz, duş yaparken kese yapmanız ve aşırı kilo almaktan kaçınmanız önleyici etkiler gösterebilmektedir.

Cilt Çatlakları Doğal Çözümler

Cilt çatlakları ve cilt çatlaklarını önlemek için en iyi çözümlerden birisi doğal yağlardır. Bu yağlar ile hamilelikte ve hamilelik sonrası çatlak giderici yağ olarak kullanabilirsiniz.

Nane yağı kürü

Bu kremi hazırlarken 10 damla kadar nane yağı ile aynı oranda susamyağı bir cam kaba konularak iyice karıştırılır. Oluşan karışım çatlak olan bölgeye her gün düzenli olarak sürülür ve masaj yapılarak yedirilir. Kremi sürdükten sonra bir jelatinle o bölgeyi sarmanız etkisinin artmasını sağlayabilir. Zamanla çatlakların üzerinde iyileştirici etkisinin olduğunu fark edebilirsiniz.

cilt_catlaklari_dogal_cozum
Cilt çatlakları doğal çözümler

Atkuyruğu

Sağlığa birçok faydası olan atkuyruğu bitkisinin bileşenlerinde bulunan silikon, cilt için doğal bir yenileyici ve çatlak izlerinde de çok etkili. Bir litre %40 alkol içinde 100 gram atkuyruğu bitkisini en az bir ay süreyle bekletin.

Daha sonra karışıma 8-10 damla limon suyu ekleyin ve yarım litre suyla seyreltin. Bu karışımı çatlak cilt bölgesine yuvarlak hareketlerle günde iki kere masaj yaparak uygulayın.

Badem yağı kürü

10 milimlik badem yağı cam bir kaba konulup üzerine 2 damla kadar gül ağacı yağı eklenir ve karıştırılır. Badem yağı en doğal nemlendiricilerden birisi olup çatlakların yanı sıra cilt bakımı ve saçların güçlendirilmesi için de kullanılabilir. Bu kremi her gün masaj yaparak cildinize yedirmeniz çatlakların yok olması için etkili bir yöntem olabilmektedir.

cilt_catlaklari_dogal_cozumleri
Cilt çatlakları doğal çözümler

Havuç merhemi

Yapmanız gereken ilk şey havucu yumuşayana kadar buharda pişirmek. Ardından püre haline getirip çatlamış bölgeye uygulayın. Yarım saat boyunca bekletin. Soğuk suyla durulayın. Çünkü sıcak su çatlamış cilde daha fazla zarar verebilir.

Dilerseniz forum konumuz olan üyelerimizin çözümleri İçin “Çatlaklar için Çözüm Önerisi Olan Var Mı?” göz atabilirsiniz.

cilt çatlakları
cilt çatlakları

Cilt, Deri Çatlaklarına Evde Çözümler

Cilt çatlaklarını gidermek için sizlere evde yapacağınız basit yöntemlerden bahsedeceğiz. Hem etkili hem hızlı hemde pratik çözümler sayesinde çatlakları azaltacaksınız ve yeni oluşumunu önleyeceksiniz. İşte o çözümler;

Bol Su Tüketmek

Su cilt çatlaklarını azaltmak için en iyi ve en hızlı çözümdür. Bol su içerek yeni çatlak oluşmasını da önlemiş olursunuz. Bol su içerek cildiniz esnek ve yumuşak olur.

Aloe Vera Çatlak Giderici Tarifi

Aloe vera sivilce ve güzellik maskelerinde ve çoğu yerde karşımıza çıkmaktadır. Bu bitki deri çatlaklarınada iyi gelmektedir. Hatta aloe verayı güneş yanıklarında bile kullanılıyor. Aloe vera bitkisinden bir dal kır ve içindeki jeli çatlağa sür. 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulama yapabilirsiniz.

aloe vera çatlaklar için karışım
aloe vera çatlaklar için karışım

Çatlak Giderici Aleo Vera Tarifi

Bu aloe vera karışımı ile cilt çatlaklarına veda edebilirsiniz. En iyi çatlak giderici çözümdür.

Malzemeler;

  • Yarım çay bardağı aloe vera jeli
  • Yarım çay bardağı (soğuk sıkım) zeytinyağı
  • E vitamini 6 kapsül

Yapılışı:

Zeytinyağı, aloevera jeli ve 6 kapsül E vitamini blenderda karıştırın. Daha sonra elde ettiğiniz karışımı masaj yaparak uygulama yapabilirsiniz.

Tavsiye: Aloe vera bitkisini evde yetiştirmenizde fayda var. Yaprağını koparıp içinden jeli çıkarabilirsiniz. Aloe Veranın Cilde Faydaları Nelerdir? forum makalemizden öğrenebilirsiniz.

Yumurta Beyazı Tarifi

Yumurta beyaz ile çatlak giderme yöntemimiz ile düzenli yaparsanız 2, 3 hafta içinde güzel sonuç alabilirsiniz. Bu evde yapacağımız cilt çatlağı tedavimiz de yumurta beyazında bulunan amino asitler cildinizi tedavi ederek onarır. Gelelim tarifimize;

Çatlak giderici yumurta beyazı
Çatlak giderici yumurta beyazı

Malzemeler:

  • 2 Adet Yumurta
  • Fırça veya sünger
  • Soğuk su
  • Zeytinyağı

Yapılışı:

2 adet yumurta beyazını kabarcıklar oluşana kadar karıştırın. Daha sonra cilt çatlaklarına fırça veya sünger ile sürün. Kurumaya bırakın. Kuruma işlemi de bittikten sonra soğuk su ile durulama yapabilirsiniz. En son işlem olarak cilde nemlendirme sağlamak için zeytinyağı sürebilirsiniz.

Dilerseniz bir önceki konumuz olan Gebelikte Çatlaklar Nasıl Önlenir? göz atabilirsiniz.