Kışın soğuk ve kuru hava, kapalı alanlarda fazlakalınması nedeniyle cilt bakımı daha da önem kazanıyor. Kışın cildinizin yumuşak ve pürüzsüz olmasını istiyoranız öncelikle sağlıklı beslenmeye önem verin. Cildinizin gereksinim duyduğu vitaminleri, antioksidanları, mineralleri ve doymamış yağları vücudunuzun almasına sağlayın. Beslenmenize dikkat ettiğiniz taktirde kışın cildinizin bakımını daha etkili hale getirirsiniz.

Kış mevsiminin meyveleri ve sebzelerle birlikte tahıllı besinler de kışın cilt bakımının daha etkili olması için sağlıklı beslenme kuralları arasında yer almaktadır. Havalar çok soğuk diye uzun süre sıcak banyo yapmaktan kaçının. 15 dakikadan sonra sıcaklık cildinizin lipid tabakasını (nemin tutulduğu yağ asitleri kompleksi) ele geçirmeye başlar. Cildinizdeki doğal yağların yok olmasına neden olur. Sıcaklığı düşürün ya da banyonuzun süresini kısaltın. Daha sonra çok iyi kurumasına dikkat edin. Islak kalan cilt de cilt kuruluğuna neden olabiliyor.

Kış aylarında sabah ve akşam düzenli yaptığınız cilt temizliği ve bakımında, önce sıcağa yakın ılık su kullanmanız, cildinizi durularken sonlara doğru soğuk su ile bitirmeniz cildinize şok etkisi yaratarak kan dolaşımını hareketlendirir. Kan dolaşımının artması yağ ve ter bezlerini harekete geçirerek cilt yüzeyini yumuşatır.

Ellerinizin el bakım kremlerini sürdükten sonra 20-30 dakika streç film yada pudrasız cerrah eldiveniyle kapatılması gece bakımı şeklinde cildimizi güçlendirir. Her el yıkamadan sonra ve dışarıya çıkarken ellerin kremlenmesi özellikle kış aylarında önemlidir. Dudakların gece kremle nemlendirilmesi önemlidir. Dudak çevresindeki çatlamaları önler..

Dudaklarınızı yalamaktan ve yemekten kaçınmalısınız Sert sabunlar, cilt kuruluğunu arttıran faktörler arasında yer almaktadır. Bununla birlikte, pH değeri yüksek olan kimyasallar da cilt kuruluğunun nedenleri arasında yer almaktadır. Cilt kuruluğunun nedenlerinden bir başkası da, elbette, deterjanlar ile çok fazla temas halinde olmaktır. Kışın cilt bakımı yaparken, duş ve banyo sonrasında cildinizi korumak için koruyucu losyon kullanmanızın gerekliliğini de unutmamanız önemlidir.

Yüz ve vücut deri tipine uygun nemlendiriciler(gliserin, vazelin, üre, laktik asit, hyaluronik asit içerenler) her banyodan sonra uygulanmalı ve kuruluğa engel olunacak şekilde nemlendiriciler daha sık sürülmelidir.

Kışın deri tipine göre sıklığı ayarlanarak glikolik asit, retinoik asit veya salisilik asit içeren jel, krem veya maskelerle derinin ölü tabakası yenilenmesi mutlaka sağlanmalıdır.

Cilt bakımı hakkında sorularınız için tıklayın…