Vücudunuza aldığınız her şeyin kendinizi nasıl hissettiğiniz ve genel sağlığınız üzerine doğrudan etkisi vardır.

CİLDİNİZ KURU İSE

DENEYİN: Beslenme programınıza yağ eklemeyi deneyin.”Ceviz, yağlı balık, üretim çiftliği ürünü olmana somon balığı, keten tohumlu yemek gibi yiyecekler cilt hücrelerinize nemi içeriden kazandırır”.

KAÇININ: Kafeinden uzak durun. Alkollü içkiler gibi kafein de idrar söktürücüdür.

CİLDİNİZ KIRMIZI İSE

DENEYİN: Silika yönünden zengin salatalığı deneyin. “Ayurveda, vücudu içeriden serinleten ve iltihabı azaltan yiyecekler yenmesi gerektiğini savunur. Salatalık bunun için ideal. Aynı şekilde, yaraların iyileşmesi için gerekli çinko yönünden zengin besinler de öyle”. Bademde, nohutta ve kabuklu deniz ürünlerinde çinko bulunur.

KAÇININ: Cildi kurutan alkolden, baharatlı yiyeceklerden ve yüksek oranda kafeinli içeceklerden.

CİLDİNİZ YAĞLI/ AKNE EĞİLİMLİ İSE

DENEYİN: Beslenme programınıza probiyotik ekleyin. “Probiyotik vücuda iltihapla savaşacak sağlıklı bakteriler kazandırır ve sivilceyi azaltır” . A vitamini ve çinko yönünden zengin besinler de gözenekleri tıkayan yağ üretimini ve pürüzlenmeyi azaltır.

KAÇININ: Hormon kullanılan süt, yoğurt gibi süt ürünlerinden.

İPUCU

Salatalık gibi bol su içeren yiyecekler yemek, cilt yüzeyindeki kuruluğun azalmasını sağlayabilir. Yoğun su içeren yiyecekler hücrelere tek başına sudan daha iyi nüfuz eder. Ayrıca, cilt hücrelerini şişiren ve ince çizgilerin azalmasına yardım eden hücre zarının güçlenmesini sağlarlar.

KAHVE VE KÖTÜLEŞTİRİCİ ETKİSİ

Kafeinin vücuttaki asit oranını arttırdığını ve sivilceleri azdırdığını fark ediliyor. “Günde bir fincan tamam, ama ben yine de tamamen bırakıp yerba mate’ye (Paraguay çayı) veya yeşil çaya geçmenizi öneririm. Yeşil çayın küçük enerji dopingi etkisi gibi pek çok yararı vardır.”