Siz de yaz mevsimi yaklaştıkça hayatı kabusa dönenlerden misiniz? Artık istedğiniz bikini vücuduna kavuşmanızın vakti geldi. Blogunda verdiği sağlıklı beslenme ve egzersiz önerileriyle kısa sürede Türkiye’de de tanına Squatgirl’ün tavsiyelerini uygularsanız iki ay içerisinde sahile inmeye hazırsınız demektir.

seker

1. Antrenman

Çok basit bir matematik var: Yediğinizden daha fazla kalori yakarsanız, kilo verirsiniz. Spor yapmak, stres seviyenizi azaltması bakımından da önemlidir; çünkü spor yapıp stres atmadığınız zaman bu stresi yemek yiyerek azaltmaya çalışabilirsiniz. Haftanın altı günü spor yapın. O göbeği eritmenin en etkili yolu budur.

2. Şeker ve tuzu kısıtlayın

Ne kadar rafine şeker yerseniz, canınız o kadar fazla tatlı çeker. Bu şekilde kilo alırsınız ve vücudunuz ödem yapar. Beslenme programınızdan gereksiz şekeri ve tuzu çıkardığınız anda, karın bölgenizin sadece iki hafta içinde daha ince bir hal aldığını göreceksiniz.

ara_ogun

3. Ara öğünler yiyin

Eğer öğün atlarsanız, vücudunuz alarm moduna geçer ve metabolizmanızı yavaşlatır. Metabolizma hızınızı çiğ sebze ve tam tahıllı atıştırmalıklar yiyerek yüksek tutabilirsiniz. Antrenmandan önce basit karbonhidratlar tercih edin ve antrenmanın ardından kaslarınızı yüksek proteinli gıdalarla besleyin.

4. Kahvaltı edin

Sabah kalktığınızda metabolizmanızı uyandırmanız gerekiyor. Pek çok araştırmaya göre; kahvaltı eden insanların, öğlene kadar yemek yemeyen insanlardan daha az kilolu olduğu kanıtlanmış. Güne başlamak için 6 yumurta beyazı ve bir yumurta sarılı omlet, bir kase taze meyve, yağsız yoğurt ve bir fincan sade kahve ya da yeşil çay tercih edin.

5. Daha fazla yeşillik

Sebze yemenin en iyi tarafı, devasa porsiyonlar yemenize rağmen kalorilerinin düşük olmasıdır. Salatalık ve rezene gibi sağlıklı atıştırmalıkları, lor peynirine ya da taze otlarla çeşnilendirdiğiniz yoğurda batırarak yiyebilirsiniz. Sabah yediğiniz omleti sebzeli yapabilirsiniz ya da akşam yemeği için koca bir kase salata hazırlayabilirsiniz. İçine avokado, taze meyve, ceviz, az yağlı peynir ya da yağsız et koyarsanız, harika ve dolu bir öğün tüketmiş olursunuz.

6. Alkolü unutun

Sonuç olarak alkol de şekerdir ve kalorisi çok yüksektir. Eğer sahilde sükse yapmak istiyorsanız, biradan, rakıdan, şarap ve kokteyllerden uzak durmalısınız. Bir partiye ya da bara giderseniz, barmenden sade soda ve içine bir dilim limon isteyin. Herkes sizin cin tonik içtiğinizi zannedecek.

7. Su için

İnsan vücudu, su ve minerallerle çalışan bir makinedir. Neredeyse bütün aktivite ve iyileşme süreci suyla olur. Nefes almak için bile suya ihtiyacımız vardır. Oksijen alıp karbondioksit verdiğimiz anda, akciğerlerimizin nemli olması gerekir. Sadece nefes alıp verirken bile günde 0,5-1 litre su kaybederiz. İnsan vücudunun %70’i sudan oluşur. Eğer yeteri kadar su içmezsek eklemlerimizde ağrılar başlar ve kırışıklarımız yüzünden olduğumuzdan daha yaşlı görünürüz.

4 hafta boyunca günde 3 litre su içti! Sonuç için Tıklayın!

8. Daha fazla uyuyun

Araştırmalar gösteriyor ki, uykusuz kaldığımız zaman vücudumuz kilo almamızı sağlayan kortizol hormonu salgılıyor. Uykusuz kaldığımızda daha büyük porsiyonlar tüketiyoruz ve daha yağlı yiyeceklere yöneliyoruz. Bunu engellemek için günde 8 saat uyku uyumak gerekiyor.

Squatgirl kimdir?

Doris Hofer bundan 12 yıl önce Türkiye’ye yerleşti. Aynı zamanda sertifikalı bir Halkla İlişkiler Uzmanı olan İsviçreli gazeteci, kısa bir süre reklam sektöründe çalıştıktan sonra Amerikan Spor Konseyi onaylı antrenörlük derecesini aldı ve Squatgirl adıyla blog yazıları yazmaya başladı. Sağlıklı ve kaliteli yaşam, güzellik ve kilo verme konularındaki bütünsel yaklaşımı ile Hofer, insanların kendilerine yaşam hedefleri koymaları ve bunu gerçekleştirmeleri konusunda onlara fiziksel ve psikolojik ilham veriyor. Sosyal medyanın gücünden faydalanan Hofer, sağlık ve kaliteli yaşam mesajlarını geniş takipçi kitlesine ulaştırıyor ve onların hayatlarında fark yaratmalarına yardımcı oluyor.

Kaynak: cosmopolitanturkiye.com
Hazırlayan: Gizem Gürsoy