Ameliyatsız, ağrısız üstelik 45 dakikada 5 yaş gençleşmek ister misiniz?

Akşam’dan Sibel Ateş Yengin’in haberine göre anestezi ve ağrı uzmanı Fatma Dinçer Kahraman’dan çarpıcı açıklamalar…

Queen Therapy Nedir?

Cilt sıkılaştırma, kırışıklık ve yüz germe tedavisi için cildin dermis ve daha derin tabakalarına yüksek yoğunlukta odaklanmış ultrason enerjisini ileten medikal bir yöntemdir.

Hangi bölgelere uygulanıyor?

Yüz ovalini ortaya çıkarma, üst boyun germe, orta yüz alt bölümünün kaldırılması ve göz çevresi elastikiyetinin geri kazandırılması gibi geniş kullanım alanları var. Ancak gözaltı kırışıklık ve torbaları için ideal bir yöntem değil. Bunların dışında doğumdan sonra ve aşırı kilo kayıplarından sonra vücutta meydana gelen sarkmaların tedavisinde de kullanılan etkili bir yöntem. Bu uygulama, doğumdan sonra karın bölgesinde gördüğümüz gevşemiş deri katmanlarını aynı mekanizmayla sıkılaştırarak ve yağ hücrelerinde de bir miktar erime sağlayarak daha hızlı toparlanmasına yardımcı oluyor.

Kimlere Uygulanır? Kaç yaş için öneriyorsunuz?

Kırışıklık tedavisi isteyen, cilt gençleştirme ve sıkılaştırma için başvuran herkese güvenli bir şekilde uygulanıyor. Özellikle orta yaş ve hemen üstü kişiler için oldukça ideal bir gençleştirme yöntemi.

Nasıl yapılıyor?

Queen Therapy yöntemiyle cildin dermis tabakasının altındaki kollajen ve elastin proteinlerinden zengin bağ dokusu (SMAS) hedeflenmektedir. Yıllar içinde bu protein yapılar gittikçe azalıyor. Biz bu yöntemle ciltte hiçbir hasar oluşturmadan, yüksek yoğunluklu odaksal ultrasonik ses dalgaları (HIFU) göndererek bağ dokusunda kontrollü ısı tahribatı oluşturuyoruz. Ve böylece SMAS tabakasında kollajen üretimi tetiklenmiş oluyor.

Etkisi ne kadar sürüyor ve pahalı bir işlem mi?

Yaş faktörü ve cilt yapısına bağlı olarak etkisi 2 yıla kadar sürüyor. Sadece 45 dakikanızı ayırarak 5 yaş gençleştiğiniz ve etkisinin de 2 yıla kadar sürdüğü düşünüldüğünde işlemin çok da pahalı olmadığını söyleyebiliriz.

Gerçekten 45 dakika sonra etkisi belli oluyor mu?

Uygulama 45 dakikada tamamlanıyor. Ancak istenilen hedefe yaklaşık 3 ay içinde ulaşılıyor.

Avantajları Nelerdir?

En büyük avantajı uygulama sırasında ve sonrasında herhangi bir analjezik yönteme ihtiyaç duyulmaması, ağrısız bir işlem olmasıdır. İşlem 45 dakika ila 1 saat arasında tamamlanıyor. En önemlisi de kişi sosyal hayatına anında dönebiliyor.