Sizde duvar kağıdındaki lekeler nasıl çıkar diye mi düşünüyorsunuz. Duvar kağıdındaki lekelere çözüm arıyorsanız ve duvar kağıdını yırtmadan nasıl temizlenir merak ediyorsanız cevabı burada.

Duvar Kağıdındaki Lekelere Çözüm

Evimizde bazen alltaki kötü duvarı kapatmak için bazende farklı ve canlı görünüm kazandırmak için kullanılan duvar kağıtlarının temizliği o kadar kolay olmayabilir. Tüm evi temizlerken duvar kağıtlarınını da temizlemeye de dikkat ediyoruz. Artık kullanılan duvar kağıtları doğal, tekstil, vinil ve boyanabilen alternatiflerden oluşuyor. Günümüzde suya ve temizliğe dayanıklı duvar kağıtları kullanılıyor evinizin dekorasyonunda bu kağıtları kullanmak en akıllıca adım olacaktır.

Bulaşık Deterjanı

El izleriyle başa çıkmadan kolaylıkla kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Ilık suya biraz deterjan dökün ve kalıntı bırakmayacak mikrofiber bir bez yada eski bir havlu ile temizleyin.

Duvar Kağıdındaki Lekelere Çözüm | 1

Talk Pudrası

Bu yöntemi özellikle mutfak kapınız açık olduğu için duvar kağıdına  sinene yağlı yemek buharını çıkartmada kullanabilirsiniz. Biraz talk pudrasını duvar kağıdına dökerek hafifçe bir bez yardımı ile ovun. Fırça gibi malzemeleri kullanmayın. Bu aşınmalara neden olabilir. Renkli duvar kağıtlarında ise ovmadan sadece üzerine dökün ve 15 dakika sonra hafifçe süpürerek duvar kağıdını temizleyin.

Leke Çıkarıcı Tarif

Duvar kağıtlarınızda çıkarması zor lekeler varsa hazırlayabileceğiniz bu basit karışım ile bu sorundan tamamen kurtulmanız mümkündür.

Doğal ev sirkesi

Köpüklü amaonyak

Su

Sirke ve köpüklü amonyağı suyun içesinde iyice karıştırın. Oluşan karışımı bir bez ile duvara sürün ve yavaşça ovun. İçersinde etkili malzemeler olduğu için dikkatli olmalısınız böylece duvar kağıdını çizmememiş ve aşındırmamış olursunuz.

Duvar kağıtları seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası ise şöyledir.

Kaliteli malzemelerde alınan kağıtlar hem temizlenirken kolaylık sağlar hemde uzun ömürlü olur.

Duvar kağıdı kullanacağınız alanlarda rutubet olmamasına dikkat edin. Kağıtlar nemlenme ve yapışma yapabilir. Kullanmak durumunda kaldıysanız rutubet karşıtı kağıtları tercih edin.

Duvar kağıtlarının kullanım alanlarının iyi havalndırılan yerler olması kağıtlarda şişmeyi engeller.

Duvar kağıtlarını kullanırken bir ustadan yardım almak en işe yarar yöntem olacaktır.