Havaların ısınmaya başlamasıyla evde yada ofiste vantilatör mü? klima mı?  yazısını okumadan alışveriş yapmayın.  Çünkü hangisi daha sağlıklıdır ve hangisi daha az yakar burada.

Vantilatör Mü? Klima Mı?

Yazın sıcakları başladığında yaptığımız ilk adım serin bir ortam aramak oluyor. Peki evimizde yada işyerimizde vantilatör mü klimamı bizim için daha uygundur.

Klima

Klimalar vantilatöre göre çok daha geniş alanları soğutabilme özelliğine sahiptir. Bu oldukça büyük bir avantajdır.

Klima temizlik açısında düzenli temizlenmediğinde etrafa bakteri yayılmasına neden olabilir.

Klima yada vantilatör alırken dikkat  gereken en önemli nokta ise az yakan yani A sınıfı ürünleri tercih etmek olmalıdır. A sınıfı ürünler her markada farklılık gösterebilir bu noktayı unutmayın.

Klima alırken ayrıca yetkili bayii olup olmadığına ve garanti süresine dikkat edin.

Klimalar uzun süre kapı yada pencerenin açık olmadıığı alanlarda kullanıldığında astım ve alerjik durumlar gelişmesine neden olabilir.

Vantilatör Mü? Klima Mı? | 1

Vantilatör

Klima kadar geniş bir alanı soğutma özelliği yoktur. Ancak devamlı kapı yada pencerenin açık olduğu alanlarda vantilatör kısa vadeli hızlı bir çözüm olabilir.

Temizlik açısından çok daha kolay bir temizleme sağlar vantilatörde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kabloları olacaktır.

Sağlık açısından bakıldığında ise vantilatör yakın mesafede durduğunda omuz ve boyun tutulmaları, üşütme gibi nedenlere yol açabilir.

Hangisinin daha çok yaktığı konusuna gelecek olursak bu iki üründe elekrikli alet olduğu için harcadığı enerji watt üzerinden değerlendirilir. Yüksek olan tabi ki daha fazla enerji harcanmasına neden olur. Ürünlerin kullanım şekilleri bu konuda belirleyicidir. Genel olarak bakıldığında ise klimaların daha fazla enerji tükettiği söylenebilir.