Evini baştan yaratmak isteyen, ev zeminini yaptıran bir çok kişi süpürgelik konusuna pek fazla önem vermezler. Aslında seçmiş olduğunuz süpürgelik evinize ayrı bir hava katmaya yeterli olacaktır. Süpürgelikler, parlak süpürgelikler, mat süpürgelikler ve alüminyum süpürgelikler olmak üzere çeşitlere ayrılıyor. Süpürgelik fiyatları da bu çeşitler üzerinden belirleniyor. Sizde sitemizde yer alan bir çok süpürgelik modelleri arasından dilediğinizi seçip hızlıca satın alabilirsiniz. Süpürgelik seçiminizi yaparken, seçimin duvar renkleri ve zemin rengiyle uyumlu olmasına çok dikkat ediniz. Son günlerde en fazla tercih edilen süpürgelikler, gül ağacı ve bambu parlak çeşitleri oluyor. Bunun ardından da füme süpürgelikler sırayı alıyor. Siz tabiki satın alırken popülerlikten çok evinizle rengin uyumuna ve kalitesine dikkat edeceksiniz.

Parkeler ile birlikte kullanılan süpürgeliklerin iki görevi vardır. Bu görevlerden ilki zemine döşenen parkeler ile duvar arasında kalan genleşme boşluğunun örtülmesidir. Bu genleşme boşluğu yaklaşık olarak 1-1,5 cm kadardır ve parkelerin genleşerek kabarmasını engeller. Süpürgeliklerin diğer bir görevi de özellikle elektrikli süpürge kullanımı sırasında duvar ile süpürge arasında bir bariyer oluşturarak duvarın süpürgenin sürtünmesinden zarar görmesini engellemektir.

Eğer evinizin parkelerini kendiniz döşediyseniz ve sıra süpürgeliklere gelmişse, ya da çeşitli sebeplerle eski süpürgeliklerinizi değiştirmek istiyorsanız bu durumda bazı noktalara dikkat ederek evininiz süpürgeliklerini kolaylıkla kendiniz de takabilirsiniz. Ancak süpürgelik montajından önce süpürgelik seçimi ile ilgili bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir.

Süpürgelikler genellikle 4 cm ile 10 cm genişliğinde üretilirler. Tercih edilecek süpürgelik ne kadar geniş olursa koruyuculuğu da o kadar fazla olacaktır. Bunun yanında süpürgeliklerin kalitesine de dikkat edilmelidir. Genellikle MDF üzerine kağıt kaplama olarak üretilen süpürgeliklerin kalitesiz olanlarının kaplamaları çok kısa zamanda soyulduğundan oldukça kötü bir görüntü oluşmaktadır. Kaliteli ve parke ile uyumlu süpürgelik seçimi yapıldıktan sonra süpürgeliklerin montajına başlanabilir.

Süpürgelik fiyatları 2016

Süpürgelik fiyatları 2016

Süpürgelik fiyatları 2016

Süpürgelik Nasıl Takılır?

  • Süpürgelik montajının en önemli noktası, süpürgeliklerin doğru şekilde kesilmesidir. Süpürgeliklerin kesilmesi için el testeresi kullanılabileceği gibi açılı kesim yapabilen tezgâhlı daire testerelerin kullanımı oldukça kolaylık sağlar.
  • Süpürgelik kesimi için öncelikle duvar ölçüleri alınmalıdır. Duvar ölçüleri alındıktan sonra süpürgelikler kesilmelidir. Süpürgelik kesiminde açıya çok dikkat edilmelidir. Genellikle duvarlar birbirine dik oldukları için bu durumda süpürgeliklerin 45 derecelik açı ile kesilmeleri gerekir. Eğer duvar açısı 90 dereceden farklı ise bir tel ortasından duvarların birleşim yerine bastırılıp, telin kenarları ise duvarlara bastırılarak duvarların kalıbı çıkartılabilir ve bu kalıp bir açıölçer üzerine yerleştirilerek duvarlar arasındaki açı ölçülebilir. Süpürgelik kesimi, duvarlar arasındaki açının yarısı kadar olmalıdır. Süpürgeliğin açılı kesilmesi için daire testereler kullanılabilir ya da düz bir kağıt üzerine açılar çizilerek kesim sırasında bu açılar dikkate alınabilir. Süpürgeliklerin içbükey köşelere denk gelecek kısımlarının kesiminde kesik kenar geriye doğru bakmalı, dışbükey köşelere denk gelecek kısımlarda ise bu bölüm süpürgeliğin ön tarafına doğru olmalıdır. Ayrıca kesilirken süpürgelik duvara dayanacak şekilde tutulmalı veya el testeresi ile kesim esnasında duvara dayanmalıdır.
  • Süpürgelik kesiminde dikkat edilecek diğer bir nokta da köşeden köşeye uzunlukların doğru hesaplanmasıdır. İçbükey köşelerde sınır süpürgeliğin üst köşesi iken, dışbükey köşelerde sınır süpürgeliğin alt köşesi olması ve alınan ölçülere bu doğrultuda dikkat edilmelidir.
  • Süpürgeliklerin takılmasından önce varsa duvardaki çıkıntılar giderilmelidir. Doğru şekilde kesilen süpürgelikler duvara çelik tel çivi ile monte edilirler. Çiviler süpürgelik üzerinden duvara çakılmalı, zemine ve parkeye çakılmamalıdır. Çivilerin çakılması esnasında çekiçle süpürgeliklere zarar verilmemesine dikkat edilmelidir.
  • Süpürgeliklerin köşelerden ayrılmaması içinse süpürgeliklerin birleşim yerlerine tutkal ve yapıştırıcı sürülebilir. Bu uygulama ayrıca ekleme yapılan bölümlerde de yapılabilir.
  • Alçıpan duvarlara süpürgelik montajı çivi ile değil silikon ile yapılmalıdır. Ayrıca duvardaki veya zemindeki eğriliklerden dolayı süpürgelik ile duvar veya zemin arasında kalan boşlukların doldurulması için de uygun renkte mastik yapıştırıcılar kullanılmalıdır.