Rutubet önleyici boya İç cephede her türlü nemli yüzey üzerine rahatlıkla uygulanabilir. Yağ ve alkid içermediğinden beyazlığını korur, sararmaz. Duvardan gelen nemi ve rutubeti bloke eder, küf ve bakteri üremesini engeller. Hızlı kurur. Alkali direnci çok yüksektir, dökülmez. Yüzeye astarsız mükemmel bir yapışma sağlar. Binalarda, özellikle su basmanı seviyesindeki nem ve rutubetin meydana getirdiği hasar ve dökülme problemlerinin çözümünde birebirdir. Rahatsız edici kokusu olmadığı için uygulamadan kısa süre sonra boyanan alan kullanılabilir.
Rutubet önleyici boya
UYGULAMA ALANI : Binaların iç kısımlarında, duvar ve tavanlara rahatlıkla uygulanabilir. İçinde bulunan özel katkılar nemle kürlendiğinden hafif ıslak ve nemli yüzeylere uygulanır. Özellikle yazlıklar, depo ve bodrum katlarında, tünel, mahzen ve kiler gibi yoğun nemli ve alkali ortamlarda kullanılır.
UYGULAMA ŞEKLİ : Yüzey Hazırlama: • Yeni boyanacak ince sıvalı yüzey üzerindeki fazla su, bir bez ile alınmalıdır. Eski boyalı yüzeylerde sağlam zemin elde edinceye kadar bir zımpara yardımıyla eski kabarmış dokular temizlenmeli, yüzey tozdan arındırılmalıdır.
Boyama: • Fırça veya rulo ile inceltilmeden uygulanır. Gerekirse %5-10 Dyoten 2000 İnceltici ile inceltilebilir. • 8 saat ara ile iki kat uygulama önerilir.
KURUMA SÜRESİ (25°C) : Dokunma kuruması 2-4 saattir. Uygulama kalınlığına göre bu süre değişebilir.
0,75 L ile 3-4,5 m2 alan boyanabilir. ** 2,5 L ile 10-15 m2 alan boyanabilir. *** 15 L ile 60-75 m2 alan boyanabilir.
Antibakteriyel boya ne işe yarar ? Tıklayınız!
Evlerimizin özellikle kuzeye bakan cephelerinde ısı transferi nedeniyle duvar ya da tavanda su birikebilir. Bu da rutubet neden olur. Önlem alınmazsa bu birikinti küf ve mantar oluşumuna yol açar. Dış cephede mantolama yapılamıyorsa, iç cepheyi izole ederek rutubet oluşumunu uzun bir süre önleyebiliriz.
Rutubetli olan bölgede boya dökülmeleri oluşmuşsa öncelikle bu bölgeyi spatulayla kazıyın. Ardından 1,5 cm kalınlığındaki strafora yapıştırma harcı sürerek duvara yapıştırın.
Yapıştırdığınız straforun üzerini kapatmak için mala yardımıyla sıva harcı sürün.
Sıva harcını sürdükten sonra straforun duvardan düşmemesi için üzerine malayla sıva filesini yapıştırın.
Son kat sıva harcı kuruduktan sonra uygulama hatalarını azaltmak için sıva harcı sürülen yeri zımparalayın ve işlem yaptığınız yere yüzeyin emiciliğini azaltmak için astar sürün.
Astar uygulamasını yaptıktan sonra rulo fırçayla duvarı boyayın. Kuruduktan sonra ikinci katını sürün.
Ev tadilatı öncesi aynı çatı altında yaşayan insanların ortak katılımı ile evde yapılacak tadilat uygulamasının bir planı hazırlanmalıdır. Değiştirilmesi ya da onarılması gereken salon, mutfak, banyo, yatak odası ve evin diğer bölümleri için ihtiyaç ve öncelik listesi oluşturulmalıdır. İhtiyaç ve öncelikler belirlendikten sonra ev dekorasyonu uygulamasını yapacak firma ile bağlantıya geçilmeli, plan üzerinde ayrıntılı bir şekilde fikir alış verişi yapılmalıdır. Herhangi bir evde mükemmel sonuçlar veren uygulamalar farklı bir evde yetersiz kalabileceği için, kopya denilebilecek projelerden kaçınılmalı, evinizin ihtiyacına göre bir tadilat projesi hazırlanmalıdır.
EV TADİLATI KAÇ GÜN SÜRER
Ev tadilat süresi yapılacak uygulamaların ve uygulamada kullanılacak mobilya, dolap, duşakabin vb. malzemelerin imalat sürelerine, evin boş ya da oturulan eşyalı bir ev olmasına göre değişiklik gösterir. 3+1 ortalama büyüklükteki boş bir evin komple tadilatı 20-25 gün arası sürmektedir. İçerisinde yaşanılan eşyalı bir evin tadilat süresi de 30-35 gün arası sürebilmektedir.
EV TADİLATI NASIL YAPILIR
Ev dekorasyon uygulamaları bir bütün olarak düşünülmeli, eğer mümkün ise tadilat uygulaması evin her bölümünü kapsamalıdır. Komple tadilat yapılması mümkün olmayan durumlarda ise bir öncelik sırası hazırlanmalı, bakım onarım işleri zamana yayılarak diğer bölümler ile uyumlu bir şekilde tamamlanmalıdır.
MUTFAK TADİLATI
komple tadilat Mutfaklar yemek pişirme ve beslenme ihtiyaçlarımızın karşılandığı mekanlar olması dışında, değişen yaşam koşullarımız nedeniyle evde geçirdiğimiz vaktin büyük bir kısmını harcadığımız yaşam alanlarına dönüşmüştür. Daire içi ıslak hacim alanlarından olan mutfakların tadilatında öncelikli olarak su ve nemin zararlı etkilerini bertaraf eden, küf, mantar vb. oluşumunu engelleyerek hijyenik gereksinimleri karşılayan su yalıtım uygulamalarından başlanmalı, mutfak dolapları,mutfak tezgahı, iç cephe boyası, tesisat ve zemin uygulamaları ile tadilat bitirilmelidir. Detaylı bilgi için mutfak tadilatı sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
BANYO TADİLATI
komple tadilat fiyatları Banyolar da mutfaklar gibi ıslak hacim alanlarından olduğu için öncelikle zeminde su yalıtım uygulaması yapılmalıdır.Duvar uygulamalarında yeni gelişen teknolojiler sayesinde suya dayanıklı duvar kağıdı uygulaması yapılacağı gibi, fayans uygulamaları da yapılabilir. Banyo dolapları,küvet, duşakabin, lavabo ve diğer iç donatı elemanlarının kullanılabilirlik durumuna göre tekrar kullanılabilir ya da yenisi işe değiştirilir. Banyo tavanlarına yalıtımlı kaplamalar ya da suya dayanıklı özel boyalar kullanılabilir.Detaylı bilgi için banyo tadilatı sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
ELEKTRİK TESİSATI
komple ev tadilatı Komple daire tadilatlarında güvenlik açısından tüm elektrik tesisatı, prizler ve anahtarlar yenilenmelidir. Telefon kablolarının bina girişinden daire içine kadar yenilenmesi de ses ve internet bağlantısının kalitesi için önemlidir.
SU TESİSATI
komple ev tadilatı fiyatlarıTadilat projesine göre mutfak, banyo ve kalorifer sistemlerinin tesisatları yenilenebilir. Su tesisatı yenileme uygulamasında sağlık açısından standartlara uygun plastik boruların kullanılması gerekmektedir. Uygulama bitirilmeden önce sızıntılara karşı testler yapılmalıdır.
ZEMİN TADİLAT UYGULAMALARI
Daire girişleri ve holler kirlenip ıslanabileceği için suya dayanıklı ve sert (mermer, granit vb.) zemin kaplamaları kullanılabilir. Mutfaklarda neme ve sürekli temizliğe dayanabilecek granit vb. zemin kaplamaları kullanılabilir. Banyolar kaygan zeminler olduğu için olası kazaları engellemek için kaymaz mat granit zemin kaplaması kullanılmalıdır. Odalar ve salonda hem şık hem de kolay temizlenebilen aynı zamanda dayanıklı olan masif parke, lamine parke vb. zemin kaplamaları kullanılabilir.
TAVAN UYGULAMALARI
komple daire tadilatıTavanlarda alçıpan, asma tavan, barisol, katonpiyer vb. dekorasyonu tamamlayıcı ürünler kullanılabilir. Beyaz tavan boyası ile uygulama sonlandırılır.
İÇ CEPHE BOYA
komple daire tadilatı fiyatları İç cephe boya uygulaması öncesi çevrenin ve yerlerin kirlenmesi için koruma naylonu maskeleme bandı ile zemine yapıştırılır. Eski yüzeylerin kabarmış kısımları raspa ve spatula ile kazınarak temizlenmelidir. Çukur, düşük ve delikli yüzeyler alçı tamiri ile düzeltilmeli ve tamir edilen kısımlar zımparalanmalıdır. Boya yapılacak zeminin kuru olmasına dikkat edilmeli, eğer yüzey kuru değil ise kurutma işlemi yapıldıktan sonra iç cephe boya uygulamasına başlanmalıdır.
PENCERE UYGULAMALARI
evde tadilat Eski ve yıpranmış pencerelerin onarım imkanı varsa onarılmalı, eğer değiştirilmesi gerekiyor ise, ısı yalıtımı da sağlayacak şekilde ısı camlı pvc, ahşap veya alüminyum doğramalar ile değiştirilmelidir.
KAPI UYGULAMALARI
eski ev bakım onarım Eski kapılara boya ve vernik uygulamaları ile yeni bir görünüm kazandırılabilir. Komple tadilat yapılması durumunda tüm oda kapıları dekorasyona uygun olarak yenilenmelidir. Daire giriş kapısının güvenlik nedeniyle çelik kapı olması tavsiye edilir.
EV TADİLAT FİYATI
Ev tadilatı fiyatları kullanılacak ürünlere ve yapılacak uygulamanın özelliğine göre değişiklik göstermektedir. Normal bir evin komple tadilat masrafı 15.000 – 30.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Ev tadilat fiyatı almak için size en yakın hizmet noktasından ücretsiz keşif talebinde bulunabilirsiniz.