Oje sürerken dikkatli olsak bile bazen mobilyalarda leke bırakabiliriz. Peki oje lekesi nasıl çıkarılır? Koltuktan oje lekesi nasıl çıkar ?

Oje Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Oje sürerken dikkatli olmakta fayda var içindeki yapışkan içerikli kimyasallar nedeni ile oje lekesini çıkartmak zor olabilir. Doğru temizleme ile mobilyaların kumaşlarına zarar vermeden bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Tırnak için kullnılan oje çıkartıcılar bazen mobilyalardaki ojeleri çıkartırkende etkili olabilir. Özellikle açık renk koltuk, halı, sandalye yada masa yüzeyi gibi bölgelerde bu işlemi yaparken dikkatli olmalısınız. Asetonlar ağartıcı etkiye sahip olabilir.

Oje Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Oje Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Oje lekesini çıkartırken, su ile inceltilmiş kolonya kullanabilirsiniz. Bu etkili bir çözüm olacaktır. İçerisindeki alkol leke üzerinde etkilidir. Limon suyu ve sirkede oje çıkartırken kullanılabilecek diğer alterntifler arasında yer alır.

Bu yöntemler arasından en etkili olanı oje çıkartıcıları kullanmaktır. Kullanacağınız kumaşın üzerinde hasar bırakmadığından emin olmak için önce  kumaşın küçük bir bölgesinde deneme yapabilirsiniz. Bir pamuğun üzerine damlattığınız oje çıkartıcıyı dikkatli bir şekilde uygulayarak lekenin çıkmasını bekleyin. Bu yöntemi çok ince ve hassas yapılı olmayan kumaşlarda uygulayın. Bu kumaşlar yıkanabilir olmalıdır.