Yeni yıl yaklaşırken en şık dekorasyon ürünleri arasında kozalaklar yer alıyor. Hemen her yerde kolaylıkla bulacağınız çam ağaçlarından, dökülen kozalakları toplayarak şahane ev aksesuarlarına dönüştürebilirsiniz.

Özellikle gold, silver ve kırmızı renklerle süslenen, üzerine bol sim ve ışıltı katılan kozalaklar, yılbaşı süsleri için de idealdir. Yılbaşı sofranız için dekor olarak kullanabilir, evinizin tüm odalarında estetik ve tamamen kendi sanatınızdan aksesuarlar elde edebilirsiniz.

Kış Aksesuarları ve Kozalak Süsleri | 1

Kozalak Boyama Nasıl Yapılır?

Kozalak boyama için farklı boya malzemeleri kullanılabilir. En kolay şekilde akrilik boyalarla boyayabilir, eski ojeleri değerlendirebilir, ahşap boyama veya vitray boyalarını kullanabilirsiniz. Guaj boyalarla da dilediğiniz gibi renklendirebilirsiniz.

Kozalak boyamanın göz alıcı detayı ise vernikleme işlemidir. Tarzınıza göre boyaları, süsleme malzemelerini, fırça ve verniğinizi hazırlayın.

Balkon, teras, kış bahçesi, salon ve oturma odaları, banyo ve mutfak gibi pek çok alanda dekorasyon eşyası olarak kullanabilirsiniz.

Kış Aksesuarları ve Kozalak Süsleri | 2

Kozalak Süsleme Nasıl Yapılır?

Boyadığınız kozalakları henüz ıslakken süsleyiniz. Minik taşlar, sim ve ışıltılar veya toz şeker, pirinç gibi süslemeler yapacak iseniz, boya kurumadan önce serpiştirin. Bir iki gün bekleyip tamamen kuruduktan sonra kozalak vernikleme işlemini yapabilirsiniz.

Kozalağın her bir dalını renk renk ya da tamamını aynı renk boyayabilirsiniz. Vernikleme işleminde ise süsleme işlemi yapmak için, boyasının iyice kurumasını bekleyin. Kurumayan boya, vernik sürerken karışabilir. Kuruduktan sonra önce vernik sürün ardından hemen simleri, ışıltıları üzerine serpiştirin. 1-2 gün kuruduktan sonra kullanabilirsiniz.

Kış Aksesuarları ve Kozalak Süsleri | 3 Kış Aksesuarları ve Kozalak Süsleri | 4

Mobilya Boyama Nasıl Yapılır? Mobilya 2019 Trend Renkleri Tıklayın !