Evimizde bazen istemediğimiz kokular oluşabilir. Yemek kokusu, dolap kokusu, buzdolabı kokusu nasıl gider diye soran kadınlar için evdeki kütü kokular nasıl çıkar? yazısını hazırladık.

Evdeki Kötü Kokular Nasıl Çıkar?

Evinizde nerden geldiğini bilmediğiniz ama sizi rahatsız eden bir koku varsa ve siz bu durumdan hiç hoşnut değilseniz aşağıdaki çözüm yollarına bakabilirsiniz.

Evdeki Kötü Kokular Nasıl Çıkar? | 1

Yemek Kokusu

Kızartma kokusundan kolayca kurtulmak için kızartma yağına birkaç tane maydonoz atabilirsiniz. Böylece tüm eve dağılan kızartma kokusundan kurtulabilirsiniz. Yada kızartma yaparken bir kapta tarçın ve defne yaprağı kaynatabilirsiniz. Evinize yağ değil çok hoş bir koku yayılmış olacaktır. Soğan kokusundan kurtulmak için bir tavada biraz kahve kavurmayı deneyebilirsiniz.

Sigara Kokusu

Sigara içilen ortamda kapıyı açık bırakın yada mum yakmayı deneyin. Vanilya yada meyve aromalı mumlar sigara kokusunu bastırmada daha fazla etki gösterecektir. İsterseniz evin etrafına ıslak sünger koyabilirsiniz. Nemli kumaşlar tüm kokuları çekeceği için nemli çamaşır olan ortamda sigara içeyin. Çamaşılarınızın sigara kokmasına neden olabilir.

Buzdolabı Kokusu

Buzdolabı için en etkili çözüm normal dolap temziliği yaparken karbonatlı su ile silin. Dolabınızda hala koku varsa küçük bir çay tabağına karbonat koyun ve buzdolabınızda tutun. Haftada bir defa bu karbonatı değiştirin.

Gardrop Kokuları

Üzerine koku sinmiş eşyaları dolaba kaldırmadan önce mutlaka havanlandırma yapmalısınız. Bunun dışında lavanta ve portakal kabuğundan oluşan keseleri dolabınıza asabilirsiniz. Bu sayede giysilerinde hoş bir koku almasına yardımcı olabilirsiniz.

Çöp Kokusu

Çöplerinizi sık sık büyük torbalara ekleyip dışarıya koyun. Çöp kovanızı deterjanla yıkayın. Yıkama gibi bir durumunuz yoksa birka tutam karbonat serpin. Böylece kötü kokuları bastırmış olabilirsiniz.

Tuvalet Kokusu

Tuvalet temizliği sadece hoş olmayan kokular için değil hijyen açısından da oldukça önemlidir. Sık Sık temizlik yapmanıza rağmen kötü kokular oluşuyorsa kaynar su ve karbonat dökebilirsiniz. İsterseniz limonda ekleyebilirsiniz. Bu durumdan kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Mutfak Dolabı Kokuları

Mutfak dolaplarının koku yapmasının sebebi mutfakta pişen yemeklerin buhar dolayısıyla nem yapmasıdır. Bu kokulardan kurtulmak için kokulu sabun ve vanilya ekleyebilirsiniz.