Duvardaki Küf Nasıl Temizlenir? Bir mantar çeşidi olan küf, nemli ortamlarda üreyerek çoğalır. Duvarlardaki küf de nemden kaynaklanmaktadır.
Duvarlardaki çatlaklar, tesisattaki sızıntı, evde yalıtım sorunu olması gibi sorunlar küf oluşmasına sebep olabilir. Oluşan küfe müdahale edilmezse yayılarak diğer yerlere de ulaşır. Üstelik duvar küfü insan sağlığını da etikler.
Dolayısıyla küflü duvara hemen müdahale edilmeli ve duvar küften arındırılmalıdır. Küf oluşumunu engellemek zararlı bakterilerle mantar gibi organizmaların oluşumunu durdurmak için önem taşımaktadır. Küflerden, önleyici yöntemler ile kurtulmak mümkün.
Duvardaki Küf Nasıl Temizlenir?
Küf Oluşumu Nasıl Engellenir?
- Küfün oluştuğu alanları en az ay da bir havalandırın.
- Nem, küf oluşumunda büyük rol oynar. Evinizdeki nemi % 45-55 arasında tutun. Nem gidericiler de kullanabilirsiniz.
- Evin herhangi bir yerinde yemek artıkları bırakmayın. Bu, küfün yayılımına da sebep olabilir.
- Eşyalarını depolarken nem giderici kullanmanız küf oluşumunu engelleyecektir.
- Bodrumunuz nemliyse duvarlarını sürekli kontrol edin. Eğer küf kokusu varsa, zemine klorlu kireç serpin, birkaç gün sonra süpürerek temizleyin. Bodrumu havalandırın.
- Hiçbir yöntem çözüm olmuyorsa küf öldürücü dezenfektanlar kullanabilirsiniz.
Küf Nasıl Temizlenir?
Daha yeni oluşmaya başlayan küfü kuru bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. Böylece henüz oluşmaya başladığı için küfün yayılmasını engellemiş olursunuz. Kuru bezle sildikten sonra duvarı bir de çamaşır suyu ile ıslatılmış bezle silerek küf oluşumunu da engelleyebilirsiniz.
Duvardaki küf çok yoğunlaşmış ve yaygınlaşmışsa küfün üzerine doğrudan çamaşır suyu uygulanmalıdır. Boş bir sprey kutusunda çamaşır suyu ile suyu karıştırın. Karışımı küfün üstüne sıkın. Suyun temiz alanlara damlamamasına dikkat edin.
Bu uygulama sırasında odada uzun süre kalmamalı ve odayı iyice havalandırmalısınız. Küf yok olunca duvarı bir de kuru bezle silmelisiniz. Bu uygulamada çamaşır suyu yerine sirke de kullanabilirsiniz.
Küf duvarın boyasına da zarar vermiş olabilir. Bu durumda önce boyayı kazımanız gerekir. Ardından boşlukları duvar macunu ile doldurmalısınız. Sonra izolasyon boyası, ardından astar boya ve son olarak da duvar boyası ile boyayarak işlemi sonlandırmalısınız.
Bu yöntemleri kullanarak duvarınızdaki küfü temizleyebilir ve küf oluşumunu engelleyebilirsiniz.
kaynak: evhayat.com
Kadınlar Kulübü Son Yorumlar