Deri mont nasıl temizlenir ve yıkaması nasıl yapılır? Evde uygulanabilen pratik yöntemlerle, deri montunuzu uzun ömürlü ve şık bir şekilde koruyun.

Deri montlar, şıklığı ve dayanıklılığıyla popüler bir giyim tercihidir. Ancak zamanla ve kullanıma bağlı olarak kirlenebilir veya lekeler alabilirler. Bu durumda, doğru temizlik yöntemlerini uygulamak önemlidir. Deri montunuzu temizlemek için basit evde yapabileceğiniz yöntemlerle, uzun ömürlü ve daima şık bir görünümünü koruyabilirsiniz. Bu yazıda, deri mont temizliği ve bakımının etkili adımlarını bulacaksınız.

Deri mont temizliği nasıl yapılır?

  1. Bir miktar temiz suyu bir süngere dökün ve iyice sıkın. Ardından deri montunuzu silin.
  2. Montunuzu sildikten sonra kuru bir bezle nemini alın ve ahşap ya da plastik bir askıya asarak kurumaya bırakın. Demir askılar omuz bölgelerinde iz bırakabilir. Montunuzu dolaba koymadan önce neminin tamamen geçtiğinden emin olmak için bir pencere veya kapı koluna asabilirsiniz.
Deri mont temizliği nasıl yapılır?

Deri mont temizliği nasıl yapılır?

Deri mont bakımı nasıl yapılır?

  1. Temiz montunuza vazelin ya da zeytinyağı ile bakım yapabilirsiniz. Bir miktar vazelini ya da zeytinyağını pamuğa dökün ve montunuza masaj yapar gibi eşit şekilde uygulayın.
  2. Ardından montunuzu ahşap ya da plastik bir askıya asarak bir pencere veya kapı kolunda bir gece bekletin. Sürdüğünüz yağın iyice emildiğinden emin olduktan sonra montunuzu dolaba kaldırabilir veya giyebilirsiniz.

Forum: Deri temizliği yardım!

Lekelenmiş deri mont temizliği nasıl yapılır?

  1. Dolapta rutubetlenmişse, temiz su ve bir sünger kullanarak silmeniz yeterlidir.
  2. Eğer montunuza çay veya kahve damladıysa, kuru bir bezle silerek lekeyi çıkarabilirsiniz. Ancak boya gibi ağır lekeler için kuru temizlemeye başvurmanız daha iyi olacaktır.

İç malzemesi kumaş olan deri montların temizliği için, montunuzu katlamadan içine yerleştirebileceğiniz geniş bir kap içine ılık su doldurun. Beyaz banyo sabunu veya arap sabunu ile suyu köpürtün. Montunuzu içine koyup iç kumaş kısmını elinizde çitileyin ve hemen durulayın. Kuru bir havlu ile deri montunuzu kurulayın ve askıya asarak kurumaya bırakın. Kumaştan damlayabilecek su için altına bir kap ya da kuru bez koyun. Çabuk kuruması için kesinlikle radyatör yanına koymayın, saç kurutma makinası ile kurutma işlemi yapmayın.

Deri montlar, en hassas ayarlarda bile çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır. Bu sadece montun kırışmasına neden olabilir. Üzerindeki lekeleri deri ayakkabı boyası ile boyamaya çalışmayın. Eskimiş lekeler için profesyonel yardım almanız daha uygun olacaktır.

Forum: deri ceket temizliği….