Dekoratif sabunlar

Birbirinden şık sabunlar
Sabun yapımına başlamak istiyorsanız, son derece şık ve pratik projeler sunan Linda Orton’un “Soapmaking For The First Time” isimli kitabını edinmenizi öneririz. Orton, anlaşılması kolay bir dille kaleme aldığı eserinde basit kalıp kullanımından güzellik sabunlarının reçetelerine kadar birçok ilginç konuyu sizlerin ilgisine sunuyor

Kendi sabunlarınızı tasarlayın
Hazır sabun kalıplarını benmari şeklinde eritin. Ancak, bu işlem sırasında asla ocağın başından ayrılmayın ve çocuklar ile evcil hayvanları çalışma alanınızdan uzak tutun. Bu uygulamayı mikrodalga fırında da gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için sabunları önce yüksek ısıda 40 saniye, daha sonra ise 10’ar saniye aralıklarla ısıtıp sıvı hale getirin. Erittiğiniz sabunu plastik kalıplara dökmeden önce 1-2 dk bekletirseniz kalıba da zarar vermemiş olursunuz. Bekleme sırasında bıçağın ucuyla gıda boyası katarak karışımı renklendirebilirsiniz. Aynı zamanda su bazlı parfümleri de çalışmanıza ilave edebilirsiniz. Çalışmanızı kalıptan kolay çıkarabilmek için kalıbınızı önceden ayçiçekyağıyla yağlayın. Sabununuzun çabuk soğumasını istiyorsanız buzdolabında 2-3 dk tutabilirsiniz. Ancak buzdolabında daha uzun kalmamasına dikkat edin, aksi halde yüzeyde çatlaklar oluşabilir. Sabunun rengini opaklaştırmak için süt tozu kullanabilirsiniz.

Son olaraksa sabunun içine çiçek, boncuk, deniz kabuğu ya da kahve çekirdekleri katarak çalışmanızı dekoratif hale dönüştürebilirsiniz. Kullandığınız ham malzemenin hijyeninden ve üretim koşullarından emin olmadıkça sabunları yalnızca dekoratif amaçlı kullanmanızı öneririz.

Rengarenk formlar

Malzemeler: Gliserinli sabun kalıbı (200-300 gr’lık bir kalıp), şapşak, derin bir tencere, ayçiçekyağı, toz gıda boyası, su bazlı koku, plastik (lateks) kalıp, süsleme için dekoratif malzemeler (Tüm malzemeler aktarlardan ya da hobi marketlerden sağlanabilir)

Hazırlanışı: Sabun kalıbını şapşak içine koyup, içinde kaynar su bulunan tencerenin içine daldırarak benmari usulü eritin. Daha sonra tamamıyla eriyen sabunu, 1 -2 dakika beklelin ve hafifçe serinlemesini sağlayın. Bu arada dilerseniz malzemenize az miktarda (1 fiske) toz gıda boyası ve su bazlı parfüm katabilirsiniz. Karışımı, yarısını dolduracak biçimde içi yağlanmış kalıba dökün. Daha sonra seçtiğiniz süs objesini de kalıba yerleştirin ve bir dakika bekleyin. Kalan karışımı kalıba döküp 10 dakika daha bekleyin. Kalıbı 2-3 dakika buzdolabına koyun ve son olarak elle pres yaparak sabunu çıkartın.

İlgili konular ;
Dekoratif sabun yapımı
Banyolarınız için raf ve dekorasyon fikirleri
Banyo Dekorasyonu