Türkiye’nin İlk Ev Yaşam, Dekorasyon ve Alışveriş Portalı Evmanya.com, Dekorasyonda 2012 Trendlerini Açıkladı.

Evmanya.com’un Trend Raporuna Göre 2012 Yılında Evlerimizde Çok Sesli, Çok Renkli Vurgular ile Renklerin Sinerjisi Ön Plana Çıkarken, Doğal ve Doğaya Vurgu Her Zamankinden Daha Çok Önem Kazanacak.

2012’ye yaptığımız hızlı girişin ardından markalar birer birer yeni koleksiyonlarını tüketicilerin beğenisine sunmaya başladı. Son yıllarda ev temasının giderek önem kazanmasına parelel ev ve dekorasyon trendleri de marka koleksiyonlarına ilham kaynağı oluyor.

Türkiye’nin ilk ev yaşam ve dekorasyon ve alışveriş portalı Evmanya.com, ev ve ev yaşamına dair 20.000 ürünün internet üzerinden satışını yaparken, okuyucuları ile paylaştıkları pratik fikir, alışveriş önerileri ve haberler ile de ev dekorasyon trendlerinin nabzını tutuyor.

Evmanya.com’un trend raporuna göre 2012’de evlerimizde çok sesli, çok renkli vurgular ile renklerin sinerjisi ön plana çıkacak. Gökkuşağı efekti bir dönem çiçek çocukların, hippilerin tercihlerini yansıtırken, uyumsuzluğun uyumunu bir kere daha vurgulayan bu akımının evlerimize yansıması olarak dekorasyonda çok sesli, çok renkli vurgular göreceğiz.

Geri Dönüşümlü ve Doğal, Doğaya Vurgu…

Geri dönüşümlü malzemelerden ve doğal, cilasız, kütük gibi saf ürünlerden yapılmış olan ev aksesuarları 2012’de gündemimizde olacak. Tercihlerimizin bu yöne kayması aslında çok normal. Çünkü doğanın kıymetini bilen, değerini anlayan bir nesil hızlı adımlarla geliyor. Tasarımlar ve üretimler bu alanda çoğunluk kazanırken markalar da farklılaşmak ve insanlık adına “doğaya en uyumlu ne yapabiliriz” i araştıracak. Bunu yapamayanlar ise doğanın izdüşümlerini evimize yansıtmaya devam edecek.

Dekorasyonda 2012 Trendleri | 1

Puantiye Evimizin Her Yanını Sarsın! Pulka Dots!

I love pulkadots! Puantiye bu sene modaya damgasını vurdu. Romantizmin simgesi bu trend evlerimize de hızla takip edeceğimiz sıcak, eğlenceli bir tat katıyor. Bebek ve çocuk odalarında daha çok tercih edileceği düşünülürken evimizin her yerini sarabilir! Dikkat!!!

Doğal Asaletin Simgesi, Gri!

Gri bir renk değil lekedir söylemleri konuşuladursun, evlerimizde sadeliği, elegan duruşu destekleyecek yeni ton gri veya renklerin griye kaçan tonları. Suyun içinden bir avuç çıkardığınız taşların renklerine bir bakın, işte 2012’nin renk seçimleri avucunuzda! Griye çalan beyaz, yeşil, mor…! Binlerce kartelayı yanyana getirseniz, renk uzmanlarına danışarak kombin renkler de seçseniz doğanın sunduğu muhteşemliğe erişmeniz mümkün değil!

Dekorasyonda 2012 Trendleri | 2

Stilleri Karıştırıyoruz. Eklektik Stil!

Son günlerde dekorasyon stilleri arasında pek sık karşılaştığımız bu stili diğerlerinden ayıran en önemli özellik, belli kalıplara bağlı kalınmaması. Parçaları bir araya getirirken sadece göze hoş görünmesi önemli. Sıkıcı değil çünkü birbiriden farklı kültür ve dönemlerin özelliklerini bir araya getirerek orjinal formüller meydana geliyor.

Bu stilin en önemli ortak detaylarından biri de aynı döneme ait bir parçanın dekorasyonun odak noktalarından birini oluşturması. Renkli Çin tabaklarıyla dolu bir vitrin, 19.yy opalin cam objelerinin sergilendiği bir raf gibi…

 

Dekorasyonda 2012 Trendleri | 3

Kullanışlı, Dekoratif, Pratik! Bir Ürün Çok Fonksiyon…

Teknolojinin hızına ve gelişimine yetişmek mümkün mü? Bu değişim de fişe takamadığımız endüstriyel tasarımlardan da beklentilerimiz arttı. Tek üründe birden fazla özellik tercih etmeye başladık. Mesela bir tepsi! Servis yapmakta işime yarasın, bilgisayarımla çalışırken sehpa görevi de görsün diyebiliyoruz. Bir askılığı ise en sempatik ve dekoratif hali ile duvarımıza asmaktan yanayız. Bir elektrikli süpürgenin alerjiye karşı duyarlı olanını tercih edip fritözün sadece kızartma değil aynı zamanda pilav da yapabilenini tercih ediyoruz. Sonuç olarak fonksiyon 2012 trendlerinde çok daha önemli bir tanım olarak karşımıza çıkıyor.