Ev temizliği, evde daha huzurlu ve keyifli vakit geçirmek için olmazsa olmazlardandır. Ancak her gün biraz dağılıp biraz kirlenen evinizi temizleme işini tek bir güne sığdırmak çoğu zaman yorucu olur. Bunun yerine günlük alışkanlıklarınızda ufak değişiklikler yaparak evinizi her gün temiz tutabilirsiniz.

Yataktan Kalkarken

Şunu unutmayın ki güne enerjik bir başlangıç yapmak, yataktan nasıl kalktığınıza bağlıdır. Yataktan kalktığınızda hemen yatağınızı toplayarak güne başlayabilirsiniz. Yatak odanızdaki eşyaları yerlerine götürmek, çıkardığınız kıyafetleri dolaba yerleştirmek, uyandığınız anda bir odanın tamamen toparlanmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda odayı havalandırmak da odanın enerjisini değiştirecektir.

Banyoya Girdiğinizde

Sabah uyanıp kendinize gelmek için duşa girdiniz. Duşun sonunda kabinin içini ve fayansları kısa sürede temizleyebilirsiniz. Temizleyici ürünler ve duş başlığı işinizi görmek için yeterli olacaktır. Banyo sonunda lavaboda saçlarınızı tarayıp etrafa saç dökülmesini engelleyebilir, lavabodaki işleriniz bittiğinde biraz su ve temizleyici ürünle son dokunuşları yapabilirsiniz.

Mutfak Temizliğine Dikkat!

Evin en kolay dağılan ve kirlenen yerlerinden biri olan mutfak, çoğu zaman özel bir ilgi gerektirir. Önerimiz, bir yandan yemek yaparken diğer yandan dağınıklığı toparlamak ve hiç vakit kaybetmeden makineye bulaşıkları yerleştirmek. Mutfak temizliğinde en çok vakit kaybettiren alışkanlıklardan biri de bulaşıkları elde yıkama isteğidir. Ancak bulaşık makinesine girebilecek bulaşıkları elde yıkamayarak zaman kazanabilirsiniz.

Giyinme Odası ve Dolap Temizliği

Kıyafet seçimi konusunda kararsız kaldığınızda nasıl bir dağınıklıkla baş başa kaldığınızı çok iyi biliyoruz. Beğenmediğiniz giyecekleri atıp yenilerini almak bir çözüm tabii, ama bu biraz masraflı olabilir. Bunun yerine giyeceklerinizi haftalık olarak belirleyebilir ya da ertesi gün ne giyeceğinize akşamdan karar verebilirsiniz. Böylece sabah bir yandan işe yetişmeye çalışıp bir yandan odayı toparlamak zorunda kalmazsınız. Akşamdan kıyafetleri belirleyip dağıttıklarınızı o an toplayarak büyük bir karmaşayı önlemiş olursunuz.

Altın Kural: Biriktirmeyin!

Dağınıklık ve temizliği anlık olarak yapmak her zaman evinizin temiz olmasını sağlayacaktır. Yere kırıntı döküldüğünde bir mini şarjlı süpürge ile o anda temizleyebilirsiniz. Aynı şekilde aynada gördüğünüz parmak izini hemen o an silmeniz de mümkün. Yerleri süpürüp silme konusunda ise önerimiz bir gün süpürüp bir gün silmenizden yana. Bu şekilde evinizin kirlenmesini engeller, kendinize de vakit ayırabilirsiniz.

 

Kaynak: blog.gittigidiyor.com/ev-bahce-ve-ofis