Beyaz eşyalar oldukça pahalı ürünlerdir. Çoğu zaman evladiyelik olarak alınan beyaz eşyalardaki çizikler nasıl giderilir? doğru yöntemler ile bu sorundan kurtulmak mümkün.

Beyaz Eşyalardaki Çizikler Nasıl Giderilir?

Beyaz Eşyalardaki Çizikler Nasıl Giderilir? | 1

Beyaz eşyalarınızda çizikleri onararak çiziklerden kurtulmanız mümkündür. Özellikle taşınma, çocukların çizik bırakması gibi durumlarda beyaz eşyalarda lekeler yada hasarlar oluşabilir. Gözünüzü rahatsız eden bu durumdan kurtulmanız oldukça kolay.

Beyaz eşyalardaki çizikler çelik kısmın paslanmasına neden olabilir. Ayrıca ileri boyutlarda ömrünün kısa olmasına neden olabilir.

Beyaz Eşyalardaki Çizikleri Kapatma

Çelik kısımlardaki çizikleri kapatmak için çizik kapatıcıları tercih edebilirsiniz. Eşyanızın rengine uygun olan renkte çizik kapatıcıları kullanabilirsiniz. Hafif çizikleri bu yöntem ile kapatabilirsiniz. İster fırça istersenizde tüp şeklinde satılan kapatıcıları kullanabilirsiniz.

Beyaz eşyalardaki çizikleri kapatırken uygulanacak bölgenin kuru ve temiz olmasına dikkat edin. Ürünü uygulayın. Bir defa kullanmak yeterli değilse kuruduktan sonra tekrarlayın.

Eğer beyaz eşyanız gri yada beyaz dışında bir renkte ise cila tarzında satılan ürünlerden kullanabilirsiniz.

Beyaz Eşyalardaki Çizikler Nasıl Giderilir? | 2

Beyaz Eşyaları Uzun Süre Kullanabilmenin Püf Noktaları

Beyaz eşyaların bakımlarını düzenli olarak yaptırın.

Kullanım talimatlarına uyun. Çamaşır makinası gibi ürünlerde dinlendirerek kullanın. İçerisinin nemli kalmaması için  çamaşırları çıkardıktan sonra kapağı açık bırakarak içinin nemlenmesine engel olun.

Beyaz eşyalarınızı taşınma sırasında köpükler ile sarın. Böylece çizilmesini engelleyebilirsiniz.

Buzdolabı gibi beyaz eşyalarda magnetler çiziklere neden olabilir. Altı keçe olan magnetleri tercih edebilirsiniz