Antibakteriyel boya mantar ve virüs oluşumunun önlenmesi amacıyla kullanılır. Küflü yüzeylere direkt uygulama yapılmaz. Önce yüzeyleri çamaşır suyu katkılı su (1 birim çamaşır suyu 3 birim su) ile temizlemek, kuruduktan sonra astar ve boya uygulaması yapmak gerekir. Boya seçiminde antibakteriyel özellikli ve küf mantar oluşumunu geciktiren özellikte bir boya tercih edilmelidir. Elegans Antiaging veya Elegans Extra yüzeylere uygulanabilir.

Küflü yüzeylere uygulanacak boyalar : Küflü yüzeylere direkt uygulama yapılmaz. Önce yüzeyleri çamaşır suyu katkılı su (1 birim çamaşır suyu 3 birim su) ile temizlemek, kuruduktan sonra astar ve boya uygulaması yapmak gerekir. Boya seçiminde antibakteriyel özellikli ve küf mantar oluşumunu geciktiren özellikte bir boya tercih edilmelidir. Polisan Elegans Antiaging veya Elegans Extra yüzeylere uygulanabilir. Dyo için içten rutubet oluşuyorsa Dyoterm , dıştan rutubet oluşuyorsa Dyoplast kullanılabilir. Filli boya’nın yüzeye capotax temizleyici solisyon ve üzerine Indeko Home veya İndeko W kullanılabilir. Marshall hijyen ipek mat kullanılabilir.

Antibakteriyel boya

Antibakteriyel boya

Elegans Anti Aging Yarımat

Su bazlı, maksimum silinebilir, kir ve lekeleri bloke ederek yüzeylere işlemesini önleyen antimikrobiyel, küf ve mantar önleyici, esnek yapıda yarı mat iç cephe boyasıdır. Geliştirilmiş silinme özelliğine sahip, kir ve lekeleri bloke ederek yüzeye işlemesini engelleyen, kokusuz ve esnek yapıda, ipeksi mat dokuda, bir iç cephe boyasıdır. Antibakteriyel özelliğini, küf ve mantar önleyici özelliğiyle birleştiren Elegans Anti Aging çok sağlıklı bir boyadır. Bu özellikleri sayesinde diğer boyalara göre uygulandığı yüzeylerde boya filmini çok daha dayanıklı hale getirir ve yıllarca genç kalmasını sağlar. Bünyesindeki silikon ve özel reçinesinin su itme ve buhar geçirgenliğini artırıcı özelliği boyanın silinebilirliğini artırdığı gibi, özellikle rutubetli ortamlarda kabarmasını ve dökülmesini önler. Boyanın elastik özelliği kılcal çatlaklı yüzeylere macun kullanmadan sürülebilmesini sağlamaktadır. Antibakteriyel özelliği sayesinde uygulandığı yüzeylerde insan vücuduna zararlı mikroplara karşı dirençlidir, bu nedenle hijyenin önemli olduğu hastane, kreş, okul ve gıda üretilen tesislerde güvenle kullanılabilir. Uygulandığı yüzeyde mantar ve küf oluşumunu önleyen yapıdadır. Düşük VOC özelliğinden dolayı çevre dostudur. Özellikle banyo ve mutfak gibi hijyenin çok önemli olduğu yerlerde kullanılması tavsiye edilir.

Marshall Antimikrobiyal Hijyen Boya içinde bulundurduğu Gümüş İyonu sayesinde duvarlarınızdaki küf ve mantarların oluşumunu engellemektedir.

Marshall Antimikrobiyal Hijyen Boya sağlık açısından önemli olan kurumlarda kreşler, okullar, hastaneler, ilaç fabrikaları ve gıda üretim tesislerinde güvenle kullanılabilir.  Marshall Antimikrobiyal Hijyen Boya  da defalarca silme durumunda zamanla duvar renginiz değişime uğramaz. Kolay silinebilir özelliği bulunan, kokusuz ve su bazlıdır.

Marshall Antimikrobiyal Hijyen Boya da tercih edilen renk seçenekleri ise  Mum Işığı, Islak Kum, Nil Kıyısı, Bebek Pempe ve çiğ damlası’dır.

Kaç yılda bir boya yapmak uygun olur ? Bir mekanın kaç yılda bir boyanması uygun olur sorusunun cevabını vermek zordur. Çünkü öyle ev vardır çok hor kullanılmıştır  bir sene sonra tekrar boya gerekebilir. Fakat öyle ev vardır ki , ev rutubetsizdir , temizdir , duvarlar sürekli silinmiş , boya yapılırken usta eller tarafından yapılmış ve kaliteli boya kullanılmıştır. Bu durumda 7-8 sene sonra bile boyansa uygun olabilir.

Rutubet Nasıl Önlenir, Rutubetin Olmaması İçin Yapılması Gerekenler

  • Evin içerisinde, özellikle kış aylarda çamaşır kurutmayın. Evin içerisinde kurutulan çamaşır, ortamın su buharını daha çok arttıracaktır.
  • Evinizde gereğinden fazla bitki bulundurmayın. Bitkiler nefes aldıkça ortamın nemi yükselir.
  • Evinizi sık sık havalandırmayı ihmal etmeyin.
  • Nem alıcı cihazlar edinebilirsiniz ancak kişisel tecrübem olmadığı için “tavsiye ediyorum” diyemem.
  • Evinizin boyası yapılırken anti-küf boyaları tercih edin.
  • Evinizin ısıtma tesisatını gözden geçirin.
  • Binanın duvarlarına yalıtım yapın / yaptırın.
  • Eşyaları (dolap, koltuk, vitrin vs…) duvara yapıştırmayın. Vitrin gibi eşyaları sabitlemeniz gerektiği için bir şey diyemeyiz ancak koltuk, kanepe tarzı mobilyaları duvara yapıştırmayın.

Rutubet önleyici boya için Tıklayın !

Evde Rutubet Oluşumunu Engellemenin Yolları Tıklayın !

Odalarınızı Doğru Renklere Boyayın Tıklayın !

Ev Dekorasyonunda Renk Uyumu Fikirleri Tıklayın !