2017 Dekorasyon Trendleri Sizlerle… Ev dekorasyonunda yeni sezon trendlerini takip edip kendi stilinizle birleştirerek içinde vakit geçirmekten keyif alacağınız alanlar yaratmaya ne dersiniz? 2017 ev dekorasyon trendleri tüyolarımızı dikkate alarak yeni yılda evinizde ya da ofisinizde yepyeni bir stil tasarlayabilirsiniz.

2017 Dekorasyon Trendleri

1. 2017 dekorasyon renkleri

Evinizin dekorunda yapacağınız değişikliklere renkten başlamak isterseniz sezonun trend renklerinin yeşil ve mavi olduğunu hatırlatalım. Bu renklerin en açıktan en koyuya tüm tonlarının hakim olduğu yeni sezon trendlerinde, pastel tonlar da ağırlıkta. Maviyi ve yeşili kombinleyebileceğiniz renk alternatiflerinde ise pembenin çok açık tonları, kum beji, açık gri ile sarı ve turuncu gibi sıcak tonlar ön plana çıkıyor.

2017 Dekorasyon Trendleri | 1

2. Fütüristik desenler

Yeni sezon ev dekorasyon örneklerinde en çok göze çarpan detaylar arasında geometrik desenlerin yoğunluğundan bahsedebiliriz. Hem üç boyutlu objelerde hem de ev tekstil ürünlerinde sıkça rastladığımız geometrik detaylara, hayvan baskıları ve mandala motifleri de eşlik ediyor. Bu desenleri ev ya da ofis ortamınıza uyarlamak için halıları, kırlentleri ya da kalın perdeleri tercih edebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta, desenleri kullanacağınız ortamın genişliği. Dar bir ortamda halı ya da perde gibi geniş yer kaplayan alanlarda desenleri kullanmak yerine, ufak detaylarda tercih etmek, mekanı daha fazla daraltmayacaktır.

2017 Dekorasyon Trendleri | 2

3. Doğal dokular etkisini sürdürüyor

Geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi yeni sezonda da dekorasyon trendlerinde doğal dokular sıklıkla kullanılmakta. Mermer objeler, ahşap masalar, tuğla duvarlar gibi birbirinden farklı doğal dokular bir arada kullanılarak şık bir atmosfer yaratılabilir. Stresi de azaltarak ortama rahatlatıcı bir enerji veren doğal malzemeler, bu yönleri ile çalışma alanları ve ofislerde kullanmak için son derece uygun.
2017 Dekorasyon Trendleri | 3

4. Sadelik ağırlıkta

Evin her köşesinde kullanılan ev tekstil ürünlerinde sadelik ve zarafet ön planda. Beyaz, bej ve gri gibi abartısız renklerin ağırlıkta olduğu ev tekstil ürünlerinde pamuk, keten gibi kumaşlara ve el örgülerine yer verilebilir. Masa örtüleri, havlular, nevresim takımları, koltuk üstü örtüleri ve kırlentlerde sadelik ve doğallık ön planda.

2017 Dekorasyon Trendleri | 4

5. Yeşilin sakinleştirici etkisi

Dekorasyonun hiçbir döneminde eskimeyen bir trend olarak yeşil yapraklı bitkiler, hem bulunduğunuz ortamın havasını tazeler hem de canlandırıcı bir görünüm sunar.

2017 Dekorasyon Trendleri | 5

 

 

 

Kaynak: blog.gittigidiyor.com