Etiket: zona belirtileri

  • Sinir Ucu İltihabı Bitkisel Tedavisi, Zona Nasıl Geçer?

    Sinir Ucu İltihabı Bitkisel Tedavisi, Zona Nasıl Geçer?

    Sinir ucu iltihabı hastalığı, ciltte görülen kabartılardan meydana gelen bir çeşit sinir sitemi rahatsızlığıdır. Sinir ucu iltihabı tedavisi ilaçları, her zaman yeterli etkiyi gösteremeyebilir ya da çeşitli yan etkile oluşturabilir. Bu sebeple sinir ucu iltihabı yani zonanın bitkisel tedavisi için çeşitli yöntemleri uygulayarak, bu sinir sistemi hastalığının ortadan kalkması sağalanabilr.

    Sinir Ucu İltihabının Belirtileri

    Zona belirtileri şu şekilde sıralanmaktadır:

    • Vücutta uyuşukluk, halsizlik ve genel olarak ağrı hissi oluşumu
    • Kol ve bacaklarda halsizleşme
    • Yürümede zorlanma
    • Koşmakta zorlanma
    • Hemen yorulma
    • Kaslarda kramp oluşumu
    • Kollarda oluşmakta olan güçsüzlük sebebiyle; kavanoz kapağı ya da kapıları açmakta zorlanma
    • Saç taramakta zorlanma
    sinir ucu iltihabı
    sinir ucu iltihabı

    Sinir Ucu İltihabı Bitkisel Çözümleri

    Sinir ucu iltihabı bitkisel tedavisi için kullanılabilecek yöntemler şu şekilde sıralanmaktadır:

    • Ceviz Yaprağı: Ceviz yaprakları kaynatıldıktan sonra, patates unuyla karıştırılarak krem haline getirilir. İltihabın oluştuğu yerlere günde 2 defa sürülür.
    • Eğir Otu: Eğir otu suda kaynatılıp soğutulur. Ardından iltihaplanmanın yaşandığı bölgeler bu suyla yıkanır.
    • Ballıbaba Otu: Vücutta bulunan iltihapları kurutmaya yardım eden ballıbaba otu, ağrı kesici özelliğine de sahiptir. Ballıbaba kökleri kaynatıldıktan sonra suyu süzülür. Süzülen suyun içerisine bir miktar sirke eklenir. Sinir ucu iltihaplanmasının görüldüğü yerlere, bu karışımdan sürülür.
    • Lahana ve Patates Çiçeği: Bu bitki, vücuttaki iltihapları kurutmasıyla bilinmektedir. Suda kaynatılmasının ardından süzülür ve içerisine biraz sirke eklenir. Hazırlanan karışım, günde 2 defa iltihaplanan yere sürülür.

    İlgili Konular;

  • Zona – Gece Yanığı Hastalığı Neden Olur?

    Zona – Gece Yanığı Hastalığı Neden Olur?

    ZONA GECE YANIĞI HASTALIĞI

    Halk arasında gece yanığı olarak bilinen Zona sinir ucu iltihabıdır.

    Zonaya neden olan suçiçeği hastalığı virüsüdür. Su çiçeği çoğunlukla çocukluk döneminde geçirilen ve solunum yoluyla bulaşan bir hastalıktır. Su çiçeği iyileştikten sonra hastalığa neden olan virüs vücuttan tamamen yok olmaz ve bazı sinirlerin içine yerleşerek uyur vaziyette kalır.

    Vücut direnci zayıflayınca ortaya çıkar
    Uzun yıllar boyunca hiçbir sorun yaratmaz. Ancak bazı kişilerde Vücudun direncinin azaldığı durumlarda uyuyan bu virüs uyanır. Yerleştiği sinirin içinde çoğalır ve sinirin uçlarına, sinirin dağıldığı deri bölgesine gelerek ağrı ve cilt döküntüsüyle seyreden Zona hastalığını oluşturur.

    Vücudun zayıf düşmesine yol açan nedenler:
    Bazı enfeksiyonlar, yorgunluk, uykusuzluk, dengesiz beslenme, aşırı kilo kaybı, stres,alınan bazı ilaçlar, kanser gibi hastalıklar sıralanabilir. Zona çocuklar da dahil olmak üzere her yaşta görülür.

    Zona Nerelerde Görülür:
    Sadece sinirin bulunduğu alanda görülür.
    50 yaşın üzerinde, yaşlılarda, başka hastalığı olanlarda daha ağır seyreder. Zona ağrı ve deri döküntüsüyle seyreden bir hastalıktır. Bu iki belirti de tüm vücutta değil sadece sinirin bulunduğu alanda görülür. Zona da yüz, saçlı deri, gövde, kol ve bacaklar gibi vücudun herhangi bir bölgesinde sinirler tutulabilir.

    Bununla beraber en sık tutulan bölge göğüs bölgesidir. Ağrı ve döküntü vücudun sağ ya da sol olmak üzere bir yarısında bir kuşak tarzında yerleşir. Ağrı, deri döküntüsünden önce ortaya çıkabilir. Hastalar ağrıyı yanma, zonklama, batma, bıçak saplanması, karıncalanma, uyuşma şeklinde hisseder.

    Ağrı döküntünün iyileşmesi ile kaybolur
    Ağrının ardından deride bir kızarıklık ve üzerinde yerleşmiş su dolu kabarcıklar ortaya çıkar. 3-4 hafta içinde bunlar kurur ve kabuklanarak iyileşir. Ağrı bu dönemde devam eder ve döküntünün iyileşmesiyle kaybolur.

    Ancak bazen, özellikle de yaşlı kişilerde ağrı döküntünün iyileşmesinden sonra da devam eder.

    Zona Tedavisi:
    Zona tedavisinde istirahat önemlidir.

    Deri döküntüsü için ıslak pansumanlar ve kurutucu merhemler yararlıdır. Vitaminler, ağrı kesiciler ve virüsün çoğalmasının durduran bazı ilaçlar da tedavide kullanılmaktadır. Ağrının inatçı olduğu vakalarda antidepresanlar, sinir blokajı gibi yöntemlerden yararlanabilir.