Etiket: yaz diyeti

  • 3 Günde 3 Kilo Verdiren Şeftali Diyeti Nasıl Yapılır?

    3 Günde 3 Kilo Verdiren Şeftali Diyeti Nasıl Yapılır?

    3 günde 3 kilo verdiren şeftali diyeti; şeftalinin tüketildiği ve yanına ek gıdaların da eklendiği bir diyet programıdır. Şeftali lifli yapıda bir besin olduğu için uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Bu sayede kişiler şeftali diyeti yaparken şeftali odaklı beslendikleri için uzun süre tok kaldıkları gibi daha az kalori almış da olurlar. Şeftalinin %89’u su olduğu için de diyet için oldukça uygun olan bir besindir.

    Şeftali Kaç Kaloridir?

    100 gram şeftalide 41 kalori vardır. Kişiler diyet programlarına göre ara öğünlerde 1 bardak şeftali suyu içecekleri zaman kalori hesabı yaparak tüketmelilerdir. Ayrıca kahvaltıda ve normal öğünlerde de şeftali tüketecekleri zaman bu matematik ile kalori hesabı yapıp, ona göre uygun miktarda tüketmelilerdir.

    3 Günde 3 Kilo Verdiren Şeftali Diyeti Nasıl Yapılır? | 1

    Şeftali Diyetinin Diyet Listesi

    3 günde 3 kilo verdiren şeftali diyetinin bir günlük diyet listesi şu şekildedir:

    • Sabahları kahvaltıda; 1 tane orta boy şeftali ve 1 kase yağsız yoğurt yenmelidir. Yanında da 1 fincan şekersiz kahve içilmelidir.
    • Öğle yemeği olarak; 1 tane orta boy şeftali ve 1 kase yağsız yoğurt yenmelidir. Buna ek olarak 1 porsiyon da ızgara tavuk göğsü tüketilmelidir.
    • Akşam yemeği olarak; 1 tane orta boy şeftali ile 1 kase yoğurt tüketilmelidir. Ayrıca bunlara ek olarak 2 adet haşlanmış yumurta da yenmelidir.

    İlgili Konular;

    Karpuz Diyeti İle 5 Günde 5 Kilo Tıklayın !

    7 Günde 7 Kilo Verdiren Kavun Diyeti Tıklayın !

    Kiraz Sapı Çayı Zayıflatır Mı? Nasıl Demlenir?  Tıklayın !

    Göbek Yağlarını Bir Haftada Eriten Kür Tıklayın !

    Basen Eritme Kürü ve Basen Eritme Hareketleri Egzersizleri Kilo Verme Tıklayın !

  • Karpuz Diyeti İle 5 Günde 5 Kilo

    Karpuz Diyeti İle 5 Günde 5 Kilo

    Karpuz diyeti ile 5 günde 5 kilo ile 10 kilo arasında bir miktarda kilo kaybı yaşamak mümkündür. 5 gün boyunca tuzdan, şekerden ve yağlı yiyeceklerden uzak duran kişiler; A ve C vitamini bakımından zengin olan karpuz ile hem kendilerini enerjik hissettikleri hem de kendilerini aç hissetmedikleri bir diyet yapabilirler.

    Neden Karpuz Diyeti Yapılmalıdır?

    Karpuz kalorisi düşük olan, mesaneyi temizleyen ve safra kesesini çalıştıran bir besindir. 100 gramında sadece 30 kalori vardır. Dolayısı ile kadınların günde 1800 ile 2000 kalori arasında bir kalori ihtiyacının olduğu ve bu miktarın erkeklerde 2200 kalori ile 2400 kalori arasında olduğu göz önüne alınırsa; diyet yapacak olan kişiler için karpuz oldukça avantajlı bir besindir.

    Karpuz Diyeti
    karpuz diyeti nasıl yapılır

    Karpuz Diyetinin Örnek Bir Gününün Listesi

    Karpuz diyetinin bir günün diyet listesi şu şekildedir:

    • Kahvaltıda; 1 kalın dilim karpuz yenirken yanında 1 ince dilim ekmek yenmelidir ve 1 bardak da çay içilmelidir. Kahvaltı öğünü diyetin bütün günlerinde aynıdır.
    • Öğle yemeğinde; 100 gram pişmiş dana eti yenmelidir. Yanında 4-5 yemek kaşığı domates sosu ilave edilmiş olan yağsız pilav ve 1 dilim karpuz yenmelidir.
    • Akşam yemeğinde; 1 dilim ekmek ve 50 gram peynirin yanında karpuz yenmelidir. Akşam yemeğinde yenecek olan karpuzda bir dilim sınırlaması yoktur. Kişi doyana kadar yiyebilir.

    İlgili Konular;

  • 3 Günde 3 Kilo Verdiren Üzüm Diyeti Nasıl Yapılır?

    3 Günde 3 Kilo Verdiren Üzüm Diyeti Nasıl Yapılır?

    3 günde 3 kilo verdiren üzüm diyeti; bol miktarda üzümün tüketildiği ve ek gıdalarla da üzümün desteklendiği bir diyet programıdır. Herhangi bir sağlık problemi olmayan herkesin yapabileceği üzüm diyetini özellikle aşırı kilolu olan kişiler yapmamalıdır. Aynı zamanda hamile olan kişiler ve yeni doğum yapmış olan kişiler de üzüm diyetini yapmamalıdır. Metabolizması yavaş olan kişiler de üzüm diyetinden pek fazla verim alamazlar.

    Üzüm Diyetinin Listesi

    Üzüm diyetinin bir günlük örnek listesi şu şekildedir:

    • Sabah ilk olarak bir bardak ılık su içilerek güne başlanmalıdır.
    • Kahvaltıda 1 su bardağı üzüm suyu içilmelidir. 1 tatlı kaşığı bal ile birlikte sütlü yulaf ezmesi yenmelidir.
    • Öğle yemeğinden ve akşam yemeğinden önce ara öğün olarak 1 su bardağı üzüm suyu ve 1 su bardağı ılık su tüketilmelidir.
    • Öğle yemeği ve akşam yemeğinde 1 su bardağı üzüm suyu, sütlü yulaf ezmesi ve 1 tatlı kaşığı bal tüketilmelidir.
    • Yatmadan önce 1 bardak ılık su ve 1 bardak üzüm suyu içilmelidir.

    3 Günde 3 Kilo Verdiren Üzüm Diyeti Nasıl Yapılır? | 2
    üzüm diyeti

    Üzüm Diyeti Bittikten Sonra Nasıl Beslenilmelidir?

    Üzüm diyeti yapan bir kişi; diyeti bittikten sonra normal beslenme şekline geçerken günden güne aldığı kalori miktarını arttırarak geçmelidir. Çünkü dikkat etmeden beslenirse verdiği kiloları geri alma riski vardır.

    Üzüm Zayıflatır mı, Yağ Yakar mı? Tıklayın !

    Kuru Üzüm Kilo Aldırır Mı? Faydaları Tıklayın !

    Zayıflatan Çaylar İle Hızlı Kilo Verme ! Tıklayın !

  • Yaz diyetini kendin yarat

    Yaz diyetini kendin yarat

    Kış sezonu boyunca diyet ve egzersiz yaptınız, bol su içtiniz ve sonunda istediğiniz bedene ve ruh haline kavuştunuz. Tebrikler! Şimdi her şeyi kendi kontrolünüze geçirip, kendi yaz diyetinizi ve sağlıklı yaşam sırlarınızı yaratma zamanı…

    Uzun süredir bir uzman tarafından kilo verme ve sağlığınıza kavuşma çalışmaları yürütüyor olabilirsiniz. Sonunda ipi göğüslemiş, hayalini kurduğunuz kiloya ve fitliğe kavuştuğunuzu varsayalım. Harika bir iş çıkardınız, o zaman devam! Yaz mevsiminde uygulayacağınız pratik bilgilerle kendi diyetinizi ve sağlıklı beslenme rutininizi kendiniz yaratabilir, yeni alışkanlıklar edinerek yenilenebilirsiniz. Hava mis gibi, güneşli. Güzel meyve ve sebzeler de var. İhtiyacınız olan şey güçlü bir irade!

    MEVSİMİNDE GÜZEL
    Yaz mevsimi beraberinde tadına doyamadığımız meyve ve sebzeleri de getiriyor. Akşam saat yediyi geçmeyecek şekilde ara öğünlerinizde meyve tüketebilir, dilerseniz kendi meyveli yoğurdunuzu kendiniz yapabilirsiniz. Bir kase yağsız yoğurt içine bir kaşık yulaf ve çilek püresi koyarak mükemmel bir sağlıklı atıştırmalık yaratmış olursunuz. Belki kavunun ya da karpuzun sadece suyunu içmeyi seviyorsunuzdur. O da kabul… O halde gelsin rengarenk smoothie’ler!

    KÜÇÜK TABAKLAR
    Sıcak nedeniyle aslında canınız çok bir şey yemek istemiyor olabilir. Zaten hafif ve ağır olmayan gıdalar tüketmeniz de lehinize olacak. Kilo vermeye çalışanların çoğu kilo kaybetmenin ya da kontrolünü sağlamanın sırrının porsiyonları küçültmek olduğunu bilir. O halde siz de yazın bunaltıcı sıcağını bahane ederek, daha enerjik ve fit olmak adına çok yemekten kaçının. 10 kaşık yediğiniz bir yemeği altı kaşığa düşürün. İki bardak içtiğiniz bir içeceği bir bardakta kesin. İnanın böyle daha az yorgun ve daha hareketli olacaksınız. Aynı zamanda midenize de iyilik yapmış olacaksınız.

    UZUN GECELERE DİKKAT
    Yaz uzun, geceleri de uzun. Tüm gün boyunca işinizden gücünüzden ana öğünleriniz dışında başka şeyler yemeye fırsat olmayabilir. Ama bunun acısını gece çıkarmayın. Saat yedi ya da en geç sekiz itibarıyla buzdolabı ile olan ilişkinizi sadece soğuk suyla sınırlandırın ve başka hiçbir şey yemeyin. Evet, belki arkadaşlarınız sizi sahilde yürüyüş yapmaya çağırmış olabilir. Ama cezbeden tehlikelere karşı gelmesini bilin. Sahil boyu abur cubur satan kişi ve yerlerden uzak durun. Dondurmaya bir bakış atın ve geçin. Çekirdek mi? Bu saatte asla deyin. Kendi diyetinizi kendiniz yaratıyorsanız, bu risklere de kendiniz karşı geleceksiniz.

    EVDE DURMUYORSANIZ
    İşinizden ya da başka bir nedenden evde çok vakit geçirmiyorsunuz. Sürekli dışarıda durmak, yemeğinizin de dışarda yenileceğini işaret ediyor. Ev dışında sağlıklı alternatifler bulabileceğiniz gibi kendi yemeğinizi evde hazırlayıp, kaplarına koyup çantanıza atabilirsiniz. Hem böylece ne yediğinizden emin olursunuz.

    Sıcak ve nem oranının fazla olduğu günlerde su tüketiminizde daha dikkatli olmanız gerekiyor. Meşrubat, çay, kahve gibi sıvıların asla yerine geçemeyeceği su, yaz aylarında kaybedilen sıvı kaybının karşılığını almak amacıyla günde 2,5-3 litre civarında tüketilmeli. 

    BARBEKÜ PARTİSİ
    Hem arkadaşlarınızla birlikte hoşça vakit geçirip hem de ızgara lezzetlerin doruğuna çıkmaya ne dersiniz? Barbekü fikri ilk başta korkutucu gelebilir ama panik yok, onun da sağlıklı bir yolu var. O zaman hemen bir barbekü alın ve bahçesi barbekü partisine uygun olan bir arkadaşınızın evinin yolunu tutun. Böyle bir arkadaşınız yoksa üzülmeyin, çöplerinizi işiniz bittiğinde toplayacağınıza ve yangın riski oluşturmayacağınıza özen göstereceğiniz takdirde park ve bahçeler sizin. Dışarda yediğiniz ızgaraların hangi yağ ve soslarla marine edildiği hakkında bir fikriniz yoksa siz de kendi etinizi kendiniz yapın. Dilediğiniz baharatları kullanın ya da yağsız pişirin. Pişirdiğiniz etlere arkadaş da getirin. Mesela domates, çarliston biber, patlıcan, soğan… Salata mı? O zaten masanızın olmazsa olmazı olsun!

    KIZGIN KUMLARDAN SERİN SULARA
    Beklediğimiz yaz sonunda geldiğine göre artık kendimizi suya atabiliriz! Üstelik yaz boyunca kendinize yüzecek bir yer bulabildiğiniz sürece egzersiz planınızı havuzda ya da denizde gerçekleştirebilirsiniz. Isınma ve esneme hareketleriyle desteklediğinizde işlem tamam. Sağlıklı beslenme rutininize yüzmeyi ekleyerek, hem yazın keyfini çıkarırken serinleyebilir hem de tüm kas gruplarınızı aynı anda çalıştırarak fit görünümünüzü devam ettirebilirsiniz. ‘’İlla ki bir spor ya da yüzme kulübüne üye olmamız mı gerekiyor, ben karşılayamam ki!’’ diyebilirsiniz, haklısınız da. Havuz için olumsuzsanız, tercihinizi İstanbul’a yakın ve tesis haline getirilmiş plajlardan yana kullanabilirsiniz. Unutmadan, dalgalı denizlere dikkat!

    BUZ GİBİ İÇECEKLER
    Çok sıcak değil mi? Bunaldınız ve klimalar da artık işe yaramıyor… Kaleyi içten fethedin ve yaz meyveleriyle hazırladığınız buz gibi içeceklerle serinlemenin farklı bir yolunu keşfedin. Üstelik seçenek de bol. Sulu meyveler bu içecekleri hazırlamak için ideal. Karpuz, üzüm, kivi muhteşem bir üçlü olabilir. İçine biraz da kırık buz koyarak yaz sıcağına karşı gelecek serinliği yakalayabilirsiniz. Çilek, şeftali, kayısı da seçenekleriniz arasında olsun. Bir de yumuşaklarsa işiniz daha kolaylaşacak.

    Şeftalili smoothie: 

    Malzemeler: 

    • 1 büyük şeftali

    • 1/2 su bardağı süt

    • 2 yemek kaşığı yoğurt

    • 1 tatlı kaşığı bal

    • Yarım top vanilyalı dondurma

    • 1 çay kaşığı tarçın

    • Buz kırıntıları

    Hazırlanışı: Tüm malzemeleri blender’dan geçirin. Ardından buz kırıntılarını ekleyin. Dilerseniz çubuk tarçın ve birkaç yaprak nane ile süsleyin.

    Formsante 2016 – Haziran sayısı
    Elif Gürsoy

  • Yaz Diyeti 2015

    Yaz Diyeti 2015

    Yaz diyeti 2015 ile kısa sürede fit ve güzel bir fiziğe kavuşabilirsiniz. Yaz diyeti 2015 gün boyunca yenilen sebze ve meyve ve günde 8 bardak içilen sudan oluşan bir diyet listesidir.
    Lezzetli meyve ve sebzelerden oluşan yaz diyeti 2015’i uygulamak yemiş sevenler için zor gelmeyecek.
    Yaz diyeti 2015, deniz, kumsal, bikiniler, güzel giysiler demek olan yazı incecik bir bedenle karşılamanızı sağlayacak.
    İşte Yaz Diyeti 2015

    Yaz Diyeti 2015
    Yaz Diyeti 2015 Pazartesi
    İlk gün sadece sebze yiyin. Diyelim ki salatalık tercih ettik. İstediğiniz kadar o sebzeden yiyebilirsiniz, acıktıkça yiyin.
    Salatalık %90’ı su olan harika bir sebzedir.
    Sebze gününde salatalığı bol tüketirseniz, bu güzel meyve bedeninizi zayıflatmakla kalmaz, detokslanmanızı da sağlar.

    Yaz Diyeti 2015 Salı
    Dün sebze günümüzdü bugün meyve.
    Elma, şeftali, armut istediğinizi seçin veya tümünden de bir gün boyunca tüketebilirsiniz.
    Açlığınız bastırılmadıysa 1 kase düşük yağlı yoğurda izin var.

    Yaz Diyeti 2015 Çarşamba
    Bu gün sadece yemiş günü.
    Taze çilek, yaban mersini, ahududu ve diğer dutsu meyveler bugün onların günü!
    Tüm gün boyunca bunları yiyin ve bol su içmeyi de unutmayın

    Yaz Diyeti 2015 Perşembe
    Bu yaz kilo verirken süt ürünlerinin de tadını çıkarın.
    Süzme peynir yoğurt ayran seçenekleriniz arasında
    Eğer açlık hissederseniz, şeftalı, üzüm, kiraz yiyebilirsiniz

    Yaz Diyeti 2015 Cuma
    5. günde tekrar sebze gününe döndük.
    En sevdiğiniz sebzeleri belirleyin.
    Ve her öğün bunlardan yiyin.

    Yaz Diyeti 2015 Cumartesi
    Aynen salı günkü gibi, yalnız akşam yemeği için 2 kase yoğurda izin var.

    Yaz Diyeti 2015 Pazar
    Bu muhtemelen en zorlanacağınız gündür.
    Çünkü yalnızca sıvı gıdalar var.
    Gün boyu, elma, havuç, domates… dilediğiniz meyve ve sebze suyu serbest.
    Yalnızca içecek var.

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

  • Yaza formda girme önerileri

    Yaza formda girme önerileri

    Dr.Mehmet Öz’den Yaza Formda Girme Önerileri…Koskoca bir kışı geride bıraktık ve yaz mevsimine formda girmenin planlarını şimdiden yapmaya başladık bile..

    Kahvaltı önerileri
    – Meyve suyu yerine yağsız süt için. Kahvaltıda yağsız süt tüketen fazla kilolu insanlar daha az yerler.
    – Kahvaltı yapan kişiler kilo vermede ve vermeye devam etmede daha başarılı olurlar.
    – Araştırmacılara göre sabahları yumurta tüketen kişiler, karbonhidrat ağırlıklı beslenen kişilere göre daha uzun süre tok kalıyor.
    – Yulaf sizin arkadaşınız! Kahvaltıda bir kase yulaf ezmesi yemek öğlen yemeğe saldırmanızı önler.
    06.30’da tartılın
    Araştırmalar, her gün tartılan kişilerin tartılmayanlara göre daha fazla kilo kaybettiğini gösterir. Her gün aynı satte tartıldığınızda sıvı dengesi nispeten standart olur ve dalgalanmalar en aza iner. Gıda ve sıvı alımındaki değişiklikler yüzünden gün boyunca farklı miktarlarda kilo alabiliriz. Bağırsak ve mesanenin boşalmış olduğu sabah saatlerinde tartıldığınız zaman üzerinizde yemek/dışkı/idrar gibi ekstra ağırlıkların olmadığından emin olursunuz ve hayal kırıklığı yaşamazsınız. Yeni bir araştırmaya göre, bir bağırsak hareketinin ortalama ağırlığı yaklaşık 350 gramdır. Ortalama bir kişi 50 cc/saat idrar üretir. Eğer yaklaşık 8 saat uyuyorsanız bu da yaklaşık 400 ml’ye eşittir.
    06.35’te mutlaka egzersiz yapın
    Sabahları egzersiz yapan kişiler, spor yapmaya daha bağımlı olur. Bu kişiler aynı zamanda daha fazla yağ yakar. Karbonhidrat alımını sınırlandırarak, egzersiz sırasında kas hücrelerinin çalışmasına bağlı olarak enerji dolaşımını canlandırabildiğiniz gibi yağ asiti taşınmasını da kolaylaştırabilirsiniz. Egzersiz öncesi karbonhidrat alımı, aç karnına egzersiz yapmak ile karşılaştırıldığında, yağ yakımını büyük ölçüde engellediği görülür. Bu çerçevede bakıldığında düzenli aç karnına yapılan egzersiz kas içinde yağ dönüşümünü düzenlemek için efektif bir stratejidir. Bu sayede yağ asitlerinin birikimini engellersiniz. Aşırı yağlı beslenen toplumlarda, aç karnına sabah egzersiz yapmak, gün içinde tok karnına yapmaktan daha etkili olacaktır.
    Yemek saatleri- 07.30, 12.00, 18.30
    Herhangi bir sosyal ortamda olmaksızın, bir laboratuara yerleştirilmiş olan insanların, gıda erişimine ücretsiz olarak izin verildiğinde, her gün 3 öğün yemek yeme eğiliminde oldukları görülmüştür; ilk öğün saat 7-8 arasında, ikinci öğün yaklaşık öğlen ve üçüncü öğün ise 19.00’da. Bunu bize fizyolojik ritmimizin dikte ettiğini hipotez olarak öne sürebiliriz. Araştırmalar, insanlar aç olduğu zaman karar verme ve dürtü kontrolünün, tok olanlara göre bozulduğunu göstermektedir. Fizyolojik ritmimize göre yemek yediğimizde, bu tür zayıf davranışlardan kaçınırız.
    08.00’de bir bardak su
    Soğuğa maruz kalma durumunun, vücudun metabolik hızını yükselterek yağ yakımını arttırdığı belgelenmiştir. Buzlu bir bardak soğuk su metabolizma hızını yaklaşık 10 kalori arttırır, bu da yıl boyunca yaklaşık 2 kilo vermenize eşittir. Araştırmalar, metabolizmanın hızının sabahları en yavaş olduğunu göstermiştir. Hatta bir araştırma akşamüstü bu oranın yüzde 5 daha fazla olduğunu göstemiştir
    Lifli besin takviyesi yapın
    Lifin faydaları, kardiyovasküler ve kolorektal (kolon ve rektumla ilgili) sağlığı konusunda belgelenmiştir. Ayrıca araştırmalar, lif alımının yemek sırasında alınacak kalori miktarını 70 kalori azalttığını göstermiştir. Bu etki, yemekten 15 dakika önce bir elma tüketildiğinde de gözlenmiştir. Elma yenildiği durumda yemek esnasında 187 kalori daha az alındığı görülmüştür.
    Market alışverişi 10.00’da
    Saat 10:00 kahvaltı ve bir bardak soğuk suyunuzla hala toksunuz. Araştırmalar düşük kan şekerinin kendini kontrol etmeyi engellediğini göstermiştir. Bu da sizin almamanız gereken şeyleri satın almanıza sebep olabilir. Marketlerden yapılan alışverişlerin yüzde 85’i markette dolaşırken verilen kararlar ile gerçekleşmektedir. Açlığınıza göre değil elinizdeki listeye göre alışveriş yapın.
    Saat 22.00’de yatın
    Melatonin salımı saat 22:00 de zirveye varır. Ancak melatonin salgılanması herhangi bir ışığa maruz kalırsa bozulur. Karbonhidrat alımı, melatonine dönüşen triptofan seviyesinin yükselmesine yardımcı olur. Düşük melatonin seviyesi karbonhidrat açlığı ile direkt bağlantılıdır. Gece saat 22:00’den sonra ayakta olmak, içsel melatonin salgılanmasını engeller ve bu da uyku düzenimizin bozulmasına sebep olur. Vücudun karbonhidrata karşı istek duymasının artması, daha kaliteli bir uyku için melatonin seviyesinin artmasına sebep olacak doğal bir reaksiyondur. Yatmadan 3 saat önce ağızdan alınan melatonin takviyesi, uyku-uyanıklık döngüsünü gözlemleyerek karbonhidrat açlığını kontrol altında tutar. Ve bu da doğal fizyolojik ritmimizi düzenler.

  • Metropol Diyeti

    Metropol Diyeti

    Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Ferin Batman, Ankara merkezli bir diyet olan ‘Metropol Diyeti’nde de şeker, kola ve meyve sularının yasak olduğunu söyleyerek söze başlıyor. ‘Metropol Diyeti’ isimli kitabın yazarı olan Batman’a, siyaset dünyasından da sıkı takipçileri olan diyetin püf noktalarını sormaya başlıyoruz. Yazıdizimizin 4’üncü gününde sağlıklı bir beslenmeyle nasıl formumuzu koruyacağımızın ayrıntılarını Batman cevaplıyor…

    diyet yaparken ya da başlamadan önce yapılan en büyük hatalar neler? 

    En büyük hata kısa sürede kilo vermek için mucize beklemek. Özellikle yaz yaklaşırken, zayıflama paniğine kapılanların daha çok hata yaptığını gözlemliyorum.

    1 haftada 10 kilo vermeyi, tığ gibi bir bedene sahip olmayı vaat eden diyetler işe yarasaydı sanırım buna en çok zaman darlığından yakınan metropol insanı sevinirdi. Kısa sürede kilo vermek uğruna içilen bitki çayları, kutu kutu yutulan zayıflama hapları ve içecekleri kilo kaybı sağlamak yerine vücuda zarar veriyor, hormonların dengesini bozuyor.

    Yediklerinin kalorisini öğrenen, her gün tartılan ama kilo veremediği için motivasyonunu kaybeden kişiler, kendisini daha fazla yemek yerken buluyor. Ve bu kısır döngü sonucunda diyet başarısızlıkla sonuçlanırken, verilen 5 kilo da 10 kilo olarak geri dönüyor. Ben kitabımda tek bir diyet listesi vermiyorum. Diyeti kolaylaştırmanın tüyolarını ve diyette motivasyonu artırmanın yollarını madde madde veriyorum.

    Metropol diyetini diğer diyetlerden ayıran temel fark nedir?

    Temel fark, bir dönem uygulanıp sonra da bırakılan diyet listeleri vermek yerine, ömür boyu sağlıklı beslenmeyi, zayıflamayı, kilo korumayı kolaylaştıran, motive edici bir sistem olması. Formüller veren, zamanla beslenme alışkanlıklarını doğru bir şekilde yapılandırmayı amaçlayan bir sistem.

    Diyetinizin dayandığı mantık nedir? 

    Bilimsel olarak doğruluğu ispatlanmış diyetleri bir arada kullanıyorum. Benim yöntemim kime hangisinin ne zaman uygulanması gerektiğini planlamak. En önem verdiğim, kişinin ihtiyacı olan spefik besinleri bularak diyetini o yönde desteklemek ve zenginleştirmek, zayıf ve güçlü noktalarını tesbit ederek, mutsuz hissetmeden rahatlıkla uygulayabileceğini göstermek. Sürekli yüksek motivasyon sağlamak.

    “ÖĞÜNLER ATLANIYOR AKŞAM YEMEĞİNE YÜKLENİLİYOR”

    Sizce de metropol insanının diyet yapması daha mı zor? Başarısızlığa giden yolda en büyük etken neler?

    Metropol insanının önünde farklı pek çok seçenek olması diyette kafayı karıştıran önemli bir unsur. Birbirinden gösterişli ambalajlarının içerisinde o yiyecek ve içeceklerin gerçek yüzlerini bilmiyoruz. Bu yüzden metropol insanı hatalara düşüyor. Sağlıklı beslenmek ve zayıflamak alışverişte başlar.

    diyet yapmayı zorlaştıran diğer bir etken ise zamansızlık. Zamandan tasarruf sağlamak için yeme vakitleri kısaltılıyor, fast food tüketimi, hazır ambalajlı ürünlere yönelim artıyor, öğünler atlanıyor, akşam öğününe yükleniliyor. Tüm bunların sonucunda metabolizma yavaşlıyor, tatlı krizleri başlıyor.

    diyet yapmak ve kilo alıp-vermek de sıradanlaşıp imkansız gibi görünüyor. zayıflama diyetlerinde başarısızlığın temel nedeni diyet listelerinin kişinin yaşantısına, sosyal hayatına, yeme alışkanlıklarına uygun olmamasıdır.

    Şehir insanı diyet yaparken neleri dikkate almalı?

    Sağlıklı beslenme alışverişle başlar. Aldığımız besinlerin içerikleri hakkında bilgi sahibi olmamız gerek. Ancak ambalaj ve etiket okuma alışkanlığımız çok yok. Yağı azaltılmış, az yağlı, şekersiz, fırınlanmış, diyabetik gibi pekçok etiket bilgisi görüyoruz ama ne ifade ettiğini bilerek alışveriş yapmalıyız. Bunları bilerek alışveriş yaparsak, eve daha az kalori daha çok sağlık sokmuş oluruz.

    Metropol insanının en büyük sorunu evde yemek yapmaya zaman bulamamak ve hazır besinlere yönelmek. Ama çözüm o kadar zor değil. Örneğin; yeşil mercimek, nohut, fasulye haşlanarak dolapta dondurulup saklanabilir, sonrasında yemeklerde, salatalarda kullanılabilir ve zaman kaybını önler. Öğün atlamak büyük sorun ve en çok atlanan öğünse kahvaltı. Gün boyunca aç kalmamak ve vücudun dinç olmasını sağlamak için sağlıklı bir kahvaltıya ihtiyaç var.

    Uzun süre aç kalmak zayıflatmaz, aksine metabolizmayı yavaşlatır. Kişiye özel değişmekle birlikte 4 saat arayla beslenmeyi öneriyorum. Özellikle sihirli 17.00 dediğim akşamüstü öğününe çok önem veriyorum.

    diyet yapan metropol insanı şehir hayatının yarattığı strese karşı antioksidan besinleri hayatına mutlaka katmalıdır. Stres savar besinleri öğrenmeli, ruh halini düzeltecek yiyeceklerle diyet yapmalıdır.

    Nelerden uzak durmalı?

    Bazı besinlerin mutfağa girmemesinde fayda var. Özellikle de rafine gıdalar, katkı maddesi içeren yiyecek ve içecekler, işlenmiş ürünler.

    Kaynak : Habertürk

  • Göz Rengi Diyeti

    Göz Rengi Diyeti

    Balon diyetler ile verilen kiloların hızla geri dönmesinin yanı sıra, sağlığa verdikleri zararlar da oldukça tehlikeli boyutlara ulaşabiliyor. Son günlerde medyada kan gruplarına göre diyetler, ten rengine göre diyetler, rakamlarla isimlendirilerek karmaşıklaştırılan içecekler, film sektörünün adı altında sunulan içecekler ve ünlülerin ismiyle sunulan diyetler ve daha birçok balon zayıflama yöntemlerine daha sık rastlanır oldu…

    Bir tek göz rengine göre diyet icat edilmedi. Mavi gözlüler süt içmeyin kilo yapar, yeşil gözlülere peynir yağ oranını arttırır, ela gözlülere et yeme obez olursun gibi saçmalıklar da yakında gündemde yer alırsa şaşırmayın.

    Balon diyetler ile verilen kiloların hızla geri dönmesinin yanı sıra, sağlığa verdikleri zararlarda oldukça tehlikeli boyutlara ulaşabiliyor. Yani balon diyetlerden birini uyguladığınızda hem yetersiz ve dengesiz besleniyorsunuz, hem sonrasında hızlı kilo almaya başlıyor hem de sağlığınızdan oluyorsunuz.

    Metabolizma tehdidi: Balon diyetler

    Bu tür diyetler uygulanmaya başladıklarında hızla kilo verdirir. Adı ve türü ne olursa olsun kilo vermeyi sağlayan etmen bu diyetlerin tamamının çok düşük kalorili olmasıdır. Vücut düşük kaloriye adapte olduğunda harcadığı enerjiyi azaltarak tepki verir. Yani metabolizmayı yavaşlatır. Bununla birlikte yetersiz vitamin ve mineral alımına bağlı olarak beslenme yetersizlikleri oluşur. Yavaşlayan bir metabolizmayı hızlandırmak o kadar da kolay değildir. Bu nedenle bu tür diyetleri yapanların metabolizmaları kolay kolay eski hallerini almaz. Vücutlarındaki besin elementleri yetersizliklerini düzeltmek ise zaman alıcıdır. Vücut yapıları ise normal insanlara göre daha yumuşak ve sarkık olur.

    Balon diyetlerinin kurbanı olmayın!

    Balon diyetlerin sağlık üzerinde birçok olumsuz etkileri vardır. Bu tür diyetler tepeden tırnağa olumsuz etkileri ile hem kısa hem de uzun dönemde sağlığı tehdit eder.

    Vücudumuzda yer alan sistemlere göre verebilecekleri zararlar şu şekilde özetlenebilir.

    Sinir sistemi: Halüsinasyon, depresyon, unutkanlık vs.

    Solunum sistemi: Apne (kısa süre solunum durması), solunum güçlüğü

    Sindirim sistemi: Yutma güçlükleri, iştahsızlık, ishal, kabızlık, sindirim sistemi ağrıları

    Dolaşım sistemi: Dolaşım bozuklukları, düşük tansiyon, postüre bağlı hipo-tansiyon(duruşa göre tansiyon düşüklüğü), ani kalp krizi

    Endokrin sistem: Hormonal bozukluklar, kan şekerinde düşüklük vs.
    Beslenme yetersizlikleri: Saç dökülmesi, deride kuruma ve çatlaklar, deride pullanma, soluk ten rengi, anemi vs.

    Dikkat! Balon diyet kolesterol yükseltir!

    Sağlığımızı bozucu etkileri yukarıda anlatılanlar kadarla da kalmayabilir. Balon diyetler ile verilen hızlı kilolar aslında vücutta gerçekleşen hızlı yıkıma bağlıdır. Vücutta bulunan depoların hızla yıkılması kan kolesterol ve trigliserit değerlerini yükseltebilir ve ileride şeker hastası ve kalp hastası olma riskinizi arttırır.

    Kendinizi popüler diyetlerin ve yöntemlerin elinde oyuncak etmeyin: Yo-Yo döngüsü
    Balon diyetler genellikle kısa sürede hızlı kilo vermeyi sağlar ve istenen kiloya ulaşıldıktan sonra diyet bırakılır. Diyetin bırakılması ile birlikte vücuda besinlerle alınan enerji birden artar. Harcanan enerjiden daha fazla enerji alınması sonucunda, yavaşlayan metabolizmanın da etkisiyle verilen kilolar hızla ve fazlasıyla geri alınır. Verdiği kiloların geri gelmesi ile canı sıkılan kişi tekrar diyet yapmaya başlar. İşte bu içinden çıkılması çok zor olan döngü, yo-yo döngüsü olarak adlandırılır. Bu döngüye takılmak sizin sadece sağlığınızı değil, moralinizi de çalar. Kıyafet masrafınızı da katlayacak bu durumdan kurtulmanın en sağlıklı yolu; balon diyetlerden uzak durmak ve sağlıklı beslenmeyi bir yaşam stili haline getirmektir.

    Sağlığınızı küstürmeyin…

    Renklere, şekillere, isimlere ve inanılması güç vaatlere aldanmayın. Kilo vermek isterken sağlığınızı kaybetmemek için balon diyetlerden uzak durun. Kilo vermenin ve verilen kilonun korunmasının en sağlıklı yolunun sağlıklı beslenme olduğunu ve sağlıklı beslenmenin balon diyetler gibi 2–3 günlük değil, bir yaşam boyu sürmesi gerektiğini ve bunu sağlamanın tek ve doğru yolunun bir diyetisyenden yardım almakla sağlanacağını unutmayın. Sağlıklı beslenin, sağlığınızı küstürmeyin.

  • Yaza Hazırlık Diyeti İle Yaza Zayıf Girin!

    Yaza Hazırlık Diyeti İle Yaza Zayıf Girin!

    YAZA HAZIRLIK DİYETİ İLE FAZLA KİLOLARA SON

    Kış aylarında bayanlar çok kilo aldıklarından yakınırlar. Yaz mevsimi yaklaştığında telaşa kapılıp fazla kilolardan kurtulmanın yollarını ararlar. İşte tamda size göre bir diyet listemiz var. Kışın aldığınız kilolardan kurtulup zayıflamak için yaz diyeti idealdir. Bir haftalık diyet programı ile haftada 4 kilo verebilirsiniz. 2. hafta aynı liste ile devam edebilirsiniz.

    1. gün

    Kahvaltı
    Şekersiz bitki çayı, iki adet ızgara sosis, bir dilim light ekmek, birer adet domates ve salatalık

    Ara öğün
    150 gram meyve

    Öğle
    Bir adet yağsız karnıyarık, üç yemek kaşığı pilav, bir kase cacık, salata

    Ara öğün
    İki top istediğiniz çeşit dondurma

    Akşam yemeği
    200 gram derisiz tavuk eti, beş kaşık bezelye havuç garni, bir dilim light ekmek ve salata

    Gece
    150 gram meyve

    2. gün

    Kahvaltı
    Şekersiz çay, bir adet yumurta ve 30 gram sucuklu hazırlanmış yumurta, bir dilim light ekmek ve salata

    Ara öğün
    150 gram meyve

    Öğle
    İki dilim kavun veya karpuz, 80 gram beyazpeynir ve bir tabak yeşil salata

    Ara öğün
    Bir avuç fındık veya ceviz

    Akşam
    İki adet yumurta, iki adet haşlanmış patatesle hazırlanmış patates salatası, 150 gram light yoğurt

    Gece
    150 gram meyve

    3. gün

    Kahvaltı
    Bir bardak şekersiz süt, iki yemek kaşığı müsli, 300 gram taze meyve veya salata

    Ara öğün
    150 gram meyve

    Öğle
    120 gram ızgara köfte, dört kaşık fasulye piyazı, bir dilim light ekmek ve turşu

    Ara öğün
    Üç adet kuru kayısı veya kuru erik

    Akşam
    İki adet biber dolma, iki kibrit kutusu büyüklüğünde peynirli börek, 150 gram light yoğurt ve salata

    Gece
    150 gram meyve

    4. gün

    Kahvaltı
    Şekersiz bitki çayı, menemen (bir yumurtayla yapılmış), bir dilim light ekmek, birer adet domates ve salatalık

    Ara öğün
    150 gram meyve

    Öğle
    İki adet hamburger köfte, üç – dört dilim kızarmış patates, bir bardak ayran ve salata

    Ara öğün
    150 gram meyve

    Akşam
    İstenilen çeşit balık, bir kibrit kutusu büyüklüğünde helva ve salata

    Gece
    150 gram meyve

    5. gün

    Kahvaltı
    Şekersiz bitki çayı, 30 gram beyazpeynir, iki ince dilim light ekmek, bir domates ve bir adet salatalık

    Ara öğün
    150 gram meyve (muz hariç)

    Öğle
    300 gram light yoğurt, bir tabak az yağlı patlıcan salatası, bir dilim light ekmek ve salata

    Ara öğün
    Bir dilim light ekmek, 20 gram kaşarpeyniri

    Akşam
    190 gram ızgara köfte, yarım haşlanmış patates ve salata

    Gece
    150 gram meyve

    6.gün

    Kahvaltı
    Şekersiz kuşburnu çayı, bir porsiyon peynirli omlet (bir yumurtayla yapılmış), bir dilim light ekmek ve salata

    Ara öğün
    Bir bardak şekersiz limonata, dört adet diyet bisküvi

    Öğle
    İki adet karışık tost (yağsız), bir adet portakal ve salata

    Ara öğün
    Yarım haşlanmış mısır

    Akşam
    100 gram ızgara biftek, dört yemek kaşığı zeytinyağlı taze fasulye, bir dilim light ekmek ve salata

    Gece
    150 gram meyve

    7. gün
    Kahvaltı
    Bir bardak portakal suyu, bir adet yağsız tost ve salata

    Ara öğün
    150 gram meyve

    Öğle
    Bir kase mercimek çorbası, bir porsiyon tavuk şiş, bir tabak az yağlı salata

    Ara öğün
    150 gram meyve

    Akşam
    Bir tabak kıymalı ıspanak yemeği (100 gram kıymayla hazırlanmış), iki kibrit kutusu büyüklüğünde peynirli börek, bir kase cacık ve salata

    Gece
    150 gram meyve