Etiket: yaban mersini çayı

  • Yaban Mersini Çayı Zayıflatır Mı? Faydaları

    Yaban Mersini Çayı Zayıflatır Mı? Faydaları

    Zayıflatma etkisi yüksek yaban mersini aynı zamanda besin değeri yüksek mükemmel bir antioksidandır. Yaban mersini sindirimi düzenler ve içeriğinde ki çeşitli mineral ve vitaminlerle vücudunuzun neredeyse tüm ihtiyaçlarına cevap verir. Yaban mersini kalori değeri olarak da oldukça düşüktür. 100 gr yaban mersininin kalorisi sadece 57 (kcal) kalori olup sizi zayıflatırken çeşitli hastalıklara karşıda korur.

    Yaban Mersini Çayı Hazırlama

    Yaban mersini çayı tüketirken poşet çaylar yerine kendinizin hazırlaması sağlığınız ve cebiniz açısından daha faydalı olacaktır. Piyasada satılan yaban mersini lipton poşet çayı gibi çaylar %20 ile %30 arasında yaban mersini içermektedir. Fiyat olarak da çok ucuz olmayan bu çaylar yerine aktardan alabileceğiniz kurutulmuş yaban mersini ile çayınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çayı yapmak için bir bardak kaynamış suya iki şeker kaşığı kurutulmuş yaban mersini eklemek yeterli. Yaklaşık 10-15 dakika demlenmesi beklendikten sonra yaban mersini çayınız tüketilmeye hazırdır.

    Yaban Mersini Çayı Zayıflatır Mı? Faydaları | 1

    Yaban Mersini Yararları

    Yaban mersini faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından şöyle özetlenmektedir;

    • Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur
    • Doğal antibiyotik özelliği sayesinde idrar yollarını temizler.
    • Görme kayıplarını engeller
    • İçerğindeki A, B, C vitaminleri, selenyum, fosfor, magnezyum, çinko bakır sayesinde beyin fonksiyonlarını korumada yarar sağlar.
    • Antioksidan özelliği ve yüksek lifli yapısı sayesinde kap hastalıklarına karşı korur.
    • Sindirimi düzenler, kabızlığa iyi gelir
    • Antioksidan bileşeni sayesinde vücuttaki serbest radikallerin atılmasını sağlar böylelikle birçok hastalığı dolaylı yoldan engellemiş olur.

    Taze Yaban Mersini Ne Zaman Çıkar?

    Yaban mersini hasat zamanı temmuz ve eylül aylarıdır. Tam bir antikosidan meyvesi olan yaban mersini ülkemizde Erzurum, Giresun, Trabzon ve Rize çevresinde yetişen yaban mersinini evde yetiştirmekte mümkündür. İlk bahar aylarında ekimini saksıya yaparak sizde kendi meyvenizi yetiştirebilirsiniz. Rahatlığa düşkün olan yaban mersinini her saksıya bir tane ekerek ve zamanında gübresini vererek taze bir şekilde dalından tüketebilirsiniz.

    Yaban Mersini Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Zararları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tıklayın !

    Yasemin Çayı Zayıflatır Mı? Hızlı Kilo Verdirin Mi? Tıklayın !

    Zayıflatan 5 Çay Tarifi Tıklayın !

    İbrahim Saraçoğlu Zayıflama Çayı Tıklayın !

  • Yaban Mersini Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Zararları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

    Yaban Mersini Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Zararları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

    Karaciğer rahatsızlığı yaşayan kişilere oldukça iyi gelen yaban mersini çayı vitamin deposudur. Evde kolaylıkla hazırlanarak tüketilebilir.

    Yaban Mersini Çayı Nasıl Yapılır?

    Öncelikle çay yapımı için gerekli olan malzemeleri hazırlamanız gerekiyor. Yaban mersini çayı tarifi için bir bardak çay yapacak olan kişiler 2 yaban mersini yaprağı hazırlamalıdır. Cezveye bir bardak su ve yaban mersini koyduktan sonra kaynatın ve 5 dakika demlenmesi için kısık ateşte bekletin.  20 dakika sonunda çayınız servise hazır olacak.

    Yaban Mersini Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Zararları Nelerdir? Neye İyi Gelir? | 2

    Yaban Mersini Çayının Faydaları Nelerdir?

    Vitamin ve mineral deposu olan yaban mersini çayı sağlık açısından oldukça faydalı.

    • Antioksidan özellikler barındırması nedeni ile özellikle kanser hücrelerinin oluşmasını engelliyor.
    • Yaban Mersini çayının faydaları arasında hafızayı güçlendirmesi ve hafıza ile ilgili rahatsızlıkları olan kişilerin tedavisinde kullanılması da var.
    • Kan basıncını düşürücü etkilerinin yanı sıra şeker hastalığına yakalanma riskini de azaltıyor.
    • Kas yapısını güçlendiren yaba mersini çayı bunun yanı sıra bağırsak iltihapları tedavisinde de kullanılmakta.
    • Kalp hastalıklarının korunmasında etkili olmakla beraber ishale de oldukça iyi geliyor.

    Yaban Mersini Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Zararları Nelerdir? Neye İyi Gelir? | 3

    Yaban Mersini Çayının Zararları Nelerdir?

    Bilinen ciddi bir yan etkisine rastlanılmamıştır.  Ancak yaban mersini pıhtılaşmayı önleyici bir özelliğe sahip. Bu nedenle kadınların adet dönemlerinde kullanmaması önerilir. yaban mersini çayının zararları;

    • Düzenli olarak şeker ilacı kullanan kişiler yaban mersini çayını kullanmadan önce doktoru ile görüşmelidir.
    • Kan şekerini düşürdüğünden dolayı gün içinde fazla tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmemektedir.
    • Cerrahi operasyonlardan önce ve sonra da tüketilmesi önerilmiyor. Çünkü kan pıhtılaşmasını azalttığı için kan kaybı artabilir.
    • Fazla tüketilmesi sonucu fazla kilo kaybına neden olabilir. Bunun sonucunda da kas spazmlarını arttırabilir.

    İlaçların etkisini de azaltabileceğinden dolayı mutlaka bir uzmana danışarak tüketmeniz daha doğru olacak.

    Yaban mersini mutlu ediyor Tıklayın !

    Mate Çayı Nasıl Yapılır? Mate Çayının Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

    Kekik Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Zararları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tıklayın !

    Dut Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Zararları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tıklayın !

    Moringa Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

    Rezene Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydaları Zararları Nelerdir?

    Biberiye Çayı Nasıl Yapılır? Biberiye Çayının Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

    Rooibos Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

    Chia Çayı Nasıl Yapılır? Chia Çayının Faydaları ve Zararları Nelerdir? Tıklayın !

    Ayva Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

    Melisa Çayı Nasıl Hazırlanır? Melisa Çayının Faydaları Zararları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

  • Regl döneminde hangi çaylar içilmelidir ?

    Regl döneminde hangi çaylar içilmelidir ?

    Kusma, yorgunluk, sırt ağrısı, baş ağrısı, baş dönmesi ve diyare gibi semptomlar gibi hayatı olumsuz hale getiren semptomlarla kendini gösteren regle karşı sizin de yapabilecekleriniz var.

    ‘Primer dismenore’ adı verilen bu durumun bir rutine dönüşmesini beklemeyin, kendinize yardım edin! Regl döneminde yaşadıklarınız bir çikolata kistini de işaret ediyor olabilir, mutlaka bir uzmana başvurun.

    Ağrılarınızı azaltan ve regl döngüsüne yardımcı olan bitkileri de evinizden ayırmayın. Spazm çözücü Civanperçemi, mayıs papatyası ya da gül tomurcuğu Şişlik ve ağrılara karşı Zerdeçal veya söğüt kabuğu Yatıştırıcı ve dinlendirici Gül tomurcuğu veya mayıs papatyası Doğal östrojen Kırmızı yonca (Trifolium pratense) Karaciğer desteği Karahindiba Kanama kontrolü sağlar..

    Regl ağrıları, çoğunlukla adet öncesinde görülmesine karşın adet dönemi boyunca devam edebilir. Kadınların yaklaşık %75′i bu ağrılardan ve kramplardan şikayetçidir. Adet öncesi ve sırasında yaşanan östrojen hormonu dalgalanmaları mide kramplarının ve ağrıların esas nedenidir. Ağrıların şiddetlendiği durumlarda pek çok kadın ağrı kesicilere başvururken, ilaç kullanmak istemiyorsanız, orta ve hafif dereceli regl ağrılarını bazı bitkisel çaylarla hafifletebilirsiniz. Başta zencefil çayı olmak üzere yaban mersini papatya, ahududu yaprağı gibi çaylar regl kasılmalarını ve ağrılarını azaltmada yardımcı olabilir.

    Regl Ağrısına İyi Gelen Bitki Çayları

    Zencefil Çayı

    Etkili bir ağrı ve iltihap giderici olan zencefil menstürel kramplara bağlı ağrıları azaltmak için kullanılabilir. Aynı zamanda regl öncesi ve sırasında yaşanabilecek mide bulantısına da iyi gelir. Günde 2-3 bardak zencefil çayı içerek kasılmaları ve ağrıyı hafifletebilirsiniz. Zencefil çayı sayfamızda zencefil çayının nasıl hazırlanabileceği, sağlığa yararları ve olası yan etkileri hakkında geniş bilgiler yer alıyor.

    Hayıt Çayı

    Akdeniz ve Orta Asya’ya özgü olan hayıt ağacının, esansiyel yağ asitleri ve flavonoidler bakımından zengin yemişlerinden hazırlanan çay yüzyıllardır menstürel spazmların ve ağrıların tedavisinde kullanılmaktadır. “American Family Physician” adlı bilimsel derginin Eylül 2005 sayısında yayınlanan bilimsel bir araştırmaya göre, hayıt çayı adet döneminde göğüslerin hassaslaşmasını azaltıyor ve ağrılı krampları hafifletiyor. Maryland Tıp Fakültesi tarafından yayınlanan bir diğer araştırmaya göreyse, kahvaltıdan önce alınacak 20 mg’lık hayıt kapsüllerinin regle bağlı krampları belirgin oranda azalttığı belirtiliyor.

    Papatya Çayı

    Bulantı, kusma, hazımsızlık, şişkinlik ve iştahsızlık tedavisinde kullanılan papatya çayı aynı zamanda kasılmaları azaltıcı özelliğe sahiptir. Regl döneminde yaşanan kasılmalara karşı doğal bir antispazmodik olarak kullanılabilir. Çok ağrılı günlerinizde günde 3 bardak içebilirsiniz ancak papatya çayının aynı zamanda uyku getirdiğini unutmayın. Papatya çayının faydaları yazımızda çayın hazırlanışı, kullanıldığı rahatsızlıklar ve yan etkileri hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

    Nane Çayı

    Nane’nin sakinleştirici etkisi menstrüel krampların yanı sıra baş ağrısı, ishal ve şişkinlik tedavisi için kullanılabilir. Regl ağrılarının arttığı günlerde günde 3 bardağa kadar içebilirsiniz ancak reflüsü veya ülseri olanlara nane çayı önerilmemektedir. Nane’nin krampları azaltan etkisinde eczanelerde bulabileceğiniz nane kapsüllerini kullanarak da faydalanabilirsiniz. Nane çayı sayfasında nanenin sağlığa faydaları, çayının demlenmesi ve yan etkileri hakkında daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Diğer Çaylar

    Melisa Çayı: Melisa çayı hem adet ağrılarını hafifletir hem de adet ağrılarına eşlik eden şişliği azaltır.
    Yaban Mersini Çayı: Kasları rahatlatan ve kas spazmlarını önleyen yaban mersini kasılmaların neden olduğu ağrılar için tüketilebilir.
    Ahududu Yaprağı Çayı: Uterus’u rahatlatan ve krampları önleyen “ferulic asit” bakımından zengin olan ahududu yaprağı çayı regl döneminde kullanılabilir.
    Önlemler

    Diğer tüm bitkisel ürünlerde olduğu gibi bitki çayları da kontrollü ve bilinçli olarak tüketilmelidir. Bitkicaylarininfaydalari.com’da size çayların faydaları dışında referans kaynaklardan derlediğimiz yan etkileri hakkında da bilgiler vermeye çalışıyoruz. Ancak yan etkiler kişin sağlık koşullarına göre farklılıklar gösterebilir. Bu nedenle herhangi bir rahatsızlığınız varsa ya da düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız bitki çayı içmeye başlamadan önce doktorunuza danışınız. Bitki çayları nasıl kullanılmalıdır yazımızda bitkisel çayları alırken nelere dikkat edilmeli, bu çaylar nasıl hazırlanmalı ve diğer konularda uzmanlardan derlenmiş bazı bilgileri bulabilirsiniz.