Etiket: vajinozis

  • Vajinozis Nedir, Nasıl Geçer?

    Vajinozis Nedir, Nasıl Geçer?

    Bakteriyel vajinozis en yaygın vajina enfeksiyonlarındandır. Bakteriyel vajinozis nedir, nasıl geçer? makalemizde bu konu hakkında bilgiler verdik. Vajinozis genelde cinsel olarak aktif ve çok partnerli kadınlarda görülür.
    Vajinamızda pek çok bakteri yaşar. İyi bakteriler, kötüleri kontrol altında tutarak olası iltihabik durumu önlerler. Fakat iyi ve kötü bakteriler arası denge bozulup, kötü bakteriler artmaya başlarsa, bu durumda vajinada enfeksiyon gelişir.
    Bakteriyel vajinozis belirtileri vajinada kötü koku, kaşıntı, kızarıklık, akıntı.
    Akıntı genelde beyazımsı sarı renktir, kalındır ve balıksı bir kokuya sahiptir.
    Sigara içen kadınlar, güvensiz seks yaşayanlar, çok eşli kadınlar risk grubundadır.

    bakteriyel_vajinozis (2)Çay ağacı yağı olağanüstü bir doğal şifa kapısıdır.
    Güçlü antibakteriyel, mantar öldürücü, antimikrobiyal ve anti inflamatuar özellikleri ile enfeksiyonu kökünden kurutur, hızlı iyileşme sağlar.
    Bir parça pamuğa bir kaç damla organik çay ağacı yağı koyup, pamuğu vajinaya yerleştirin ve mümkün mertebe orada kalsın.
    Bu ilacı günde 2 kez uygulayın. Ve 2 seferde de pamuğu yenisiyle değiştirin.
    Kısa sürede iltihap gidecek, sağlığınıza kavuşacaksınız.

    bakteriyel_vajinozis (1)Elma sirkesi pek çok hastalığı iyileştirici güce sahip şifalı bitkilerdendir.
    Antibakteriyel, antifungal ve antienflamatuar özelliklere sahiptir ve bakterilerin hızlı, etkili bir şekilde yok olmasını sağlar. Elma sirkesini suyla seyreltin ve bunla günde 3 kez vajinanızı yıkayın. Enfeksiyon tamamen giderilecektir.

    Kadınları En Çok Bu 5 Hastalık Vuruyor Okumak İçin Tıklayınız

     

    bakteriyel_vajinozis (4)Yoğurt doğal bir mikrop kırıcıdır. Bir parça pamuğu ev yapımı yoğurda bandırın ve bunu vajinanıza yerleştirin. Bir kaç saat vajinada kalsın, ardından ılık su ile yıkayın.
    Dilerseniz, yoğurda batırılmış pamuğu, akşamdan vajinanıza bırakın, sabaha kadar kalsın, sabahle yıkayın. Bunlara ilaveten her öğünde 1 kase yoğurt yemeniz enfeksiyonu içten temizleyecektir.

    bakteriyel_vajinozis (3)Sarımsak bakteri ve mikropları yok eden içeriği ile meşhurdur.
    Sarımsağı ince ince kıyıp veya rendeleyip macun kıvamına getirin.
    Tamponun içine yerleştirip, vajinanıza bırakın.
    Bir müddet sonra tamponu çıkarın.
    Enfeksiyon bir kaç güne geçecektir.
    Buna ilave olarak, toplamda 3-4 diş küçük küçük kestiğiniz sarımsağı her gün günde 3 kez yutun.

    İlgili makaleler

    Vajina Kokusuna Doğal Çözüm Yolları Tıklayınız

    Vajinada Koku Nasıl Geçer? Tıklayınız

     Vajina Kokusundan Kurtulmanın Doğal Yolları Tıklayınız 

    Bakteriyel Vajinozis Nedir, Nasıl Geçer?Tıklayınız

    Vajina Kokusu Nasıl Giderilir? Tıklayınız

    Vajinada Kaşıntı İçin Doğal Tedavi Yolları Tıklayınız

    Genital Bölge Beyazlatma Yöntemleri yazımızı okumak için tıklayınız

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

  • Bakteriyel Vajinoz Nedir?

    Bakteriyel Vajinoz Nedir?

    Kadın sağlığı uzmanları, bakteriyel vajinoz isimli hastalık hakkında bilgiler verdi. Bakteriyel vajinoz ve belirtileri ile alakalı bilgileri bu yazımızdan inceleyebilirsiniz…

    Bu terim, normalde vajinal florada yer alan, ancak sayıca artmaları halinde yardımlaşarak vajinada yüzeyel bir inflamasyona yol açan Gardnerella vaginalis, Mobilincus gibi anaerop bakterilerin yol açtığı ortak tablo için kullanılmaktadır.Mikroorganizmalar vajinal epitel hücrelerine invazyon yapmadıkları için, bu tür infeksiyonlara vajinit değil, vajinoz adı verilmiştir.
    Bakteriyel vaginozlu, G.vaginalis infeksiyonlu hastalarda balık kokusunda süt gibi vajinal akıntı özeldir. Akıntının Gram ile boyanmış preparatlarında epitel hücrelerine yapışmış bol miktarda gram negatif ya da labil kokobasiller, tanısal değere sahiptir (Clue cells=ipucu hücreleri). Mobiluncus’lar ise küçük, gram negatif, virgüle benzer (curve-like) şekilde görülürler.

    Diğer bir tanı testi, Whiff testidir. Vajinal sekresyona %10 KOH damlatıldığında balık kokusu oluşmasıdır. Bunun nedeni, vajinal sekresyonda bol miktarda bulunan aminlerdir.

    Vajinozların tedavisinde antianaerop özellikli ilaçlar (metronidazol, tek yüksek doz ya da yedi günlük rutin tedavi) kullanılmalıdır.