Etiket: uygun

  • Ramazanda Dukan Diyeti

    Ramazanda Dukan Diyeti

    Ramazan ayında dukan diyeti yapmanın avantajları ve dezavantajları mevcut.

    İftar ve Sahur

    İftarda dukan diyeti’ne uygun yemekleri yaparak iftarınızı yapabilirsiniz. Yine sahurda da aynı şekilde diyete uygun yemeklerle sahurunuzu yapmanız mümkün. Bütün gün su içemeyeceğiniz için sahura kadar içeceğiniz su miktarını dengelemeye çalışın, yine iftardan sonra da gün içinde kaybettiğiniz su miktarını korumaya özen gösterin. Ramazan ayında diyete başlayacak arkadaşlarımız yani atak evresi yapacak olanlar, biraz daha zorlanabilir. Onun dışında seyire 1+1 (her gün) ile devam etmeniz öneriliyor, gerçekten de bu yöntem diyeti çok daha rahat yapmanızı sağlayacaktır. Eğer seyir evresindeyseniz ve ramazan ayı boyunca yapamayacağınızı düşünüyorsanız, diyeti bırakmaktansa güçlendirme evresi uyguluyor gibi devam etmeniz daha iyi olacaktır. Ramazandan sonra tekrar seyir evresine devam edebilirsiniz.
    Peki ramazan ayı süresinde Dukan Diyeti yapmanın avantaj ve dezavantajları ne olur?

    Dukan diyeti bildiğiniz gibi bir protein diyetidir. Ayrıca yulaf kepeğini sık sık kullandığımız için iftara kadar daha tok kalma şansınız var. Dukan diyeti’nde izinli gıdaların tüketilmesinde bir sınırlama olmadığı için, büyük porsiyonlarla sahurunuzu ve iftarınızı yapabilirsiniz. Zaten dukan diyeti uyguluyorsanız, abur cubur ve zararlı yiyecekleri bıraktığınız için sahurdan iftara kadar geçen süre diyeti yapmayanlara nazaran daha kolay gelebilir.

    Ramazan ayında kesinlikle anahtar gıda yulaf kepeği olacaktır.

    Yulaf kepeği

    Yulaf sağlıklı miktarda E vitamini, birkaç B vitamini, kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi mineraller ve az miktarda selenyum, bakır, çinko, demir ve manganez gibi mineraller içermektedir. Fotokimyasallar l, beta glikon 3 ve avenanthramides bakımından zenginlerdir. Yulaflar hem çözünebilir hem de çözünemez liflere katkıda bulunmaktadır. Çözünemez lifler sindirim sistemine yararlıdır. Yulafın içinde bulunan çözünebilen lif kolesterolün arkasından giden sünger gibi iş görmektedir ve arterleri tıkayıp kalp hastalıklarına neden olmadan önce onu yok etmektedir.

    Özetle yulaf kepeği hem vitamin, kalsiyum ve mineraller içerir, hem de sizi tok tutarak sindirim sisteminize faydalı olur.

    En büyük problem su tüketimi olacaktır. Bu sıcaklarda oruç tutmak zaten zor bir hal alırken, bir de belirli saatler aralığında içebileceğiniz su tüketimi vücutta şişliğe sebebiyet verebilir. Yine geçtiğimiz yıllarda ramazan ayı içerisinde dukan diyeti uygulayan arkadaşlarımız duraklama dönemine girdikleri ile ilgili bir takım tecrübelerini bizlerle paylaştılar.

    Ramazan ayının kuşkusuz leziz sofraları, yemek davetleri sizleri zorlayacak problemlerden birisi. Eğer yemeğe davetliyseniz elinizden geldiği kadarıyla diyete uygun yiyecekler var ise onları tüketmeye çalışın, eğer daveti veren kişiye yemeği dukan diyetine uygun bir şekilde hazırlatabilme şansınız var ise sizin için bu davetler daha rahat geçecektir.

    Sahurda neler yapmalı?

    Dukan diyeti’nde porsiyon sınırlaması yok ama sahurda yemek yedikten sonra tekrar uykuya dönüldüğü için sizi çok fazla şişirecek, rahatsız edecek yemeklerden uzak durmaya çalışın. Sahur zamanında yulaf kepeği, yumurta, süt ürünleri ve tavuk eti ile farklı tarifler deneyebilirsiniz. Mümkün olduğunca etleri haşlama ve fırında pişirmeye özen gösterin. Eğer kolesterol probleminiz var ise yumurtanın sarısını değil de sadece beyazını kullanabilirsiniz. Yine yulaf kepeğinden ekmek yaparak, yulaf kepeğini o şekilde de tüketebilirsiniz.

    Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

    İlgili Konular ;
    Ramazan ve Dukan Diyeti Önerileri
    Ramazan Menüsüyle Kilo Verme Yöntemi
    Ramazan Diyeti
    Karatay Diyeti Deneyimlerimiz – Canan Karatay
    Dukan Diyeti
    Anti Selülit Diyeti
    Atkins Diyeti
    Akdeniz Diyeti
    İsveç Diyeti
    Glisemik indeks Diyeti nedir?
    Hipotiroid Diyeti
    Bikini Diyeti
    Simit Diyeti, Simit Kaç Kalori
    Fast Food Diyeti Listesi

  • Klima hakkında her şey

    Klima hakkında her şey

    Rekora giden sıcaklar klimayı gündem ürünü yapıp çıktı. Evlerinde klimalı hayat istemeyenler bile teslim oldu, klimacılara koştu. Çünkü yaşadığımız kapalı ortamlarda nemin yüzde 60-30, sıcaklığın 20-27 derece aralığında olması gerekiyor.

    Bu ideal rakamlar konfor bölgesi yaratıyor. Dışına çıkıldığında rahatsız edici oluyor. Konfor bölgeleri yaratmanın yolu da klima kullanmaktan geçiyor. İşte klima alırken ve kullanırken aklınızda bulunması gerekenler.

    Öncelikle hangi tipte klima alacağınıza karar verin. En yaygın olarak kullanılan modeller split klimalar. Bu modeller genelde iç ve dış üniteden oluşuyor. Birçok üniteden oluşan multi-split modelleri veya portatif klimalar da var.

    Portatif modellerin hortum yardımıyla dışarıya çıkışını vermek ve kısa aralıklarla su haznesini temizlemek gibi dezavantajları olabiliyor.

    Bütün evi tek bir ürünle serinletmeyi düşünenler için merkezi modeller var. Fakat uygulamaları split modeller kadar kolay ve ucuz değil. Bir klimanın büyük olması daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü mekanı homojen biçimde soğutamıyor.

    Sabit hızda çalışıp az dur kalk yapan küçük bir klima, sık sık çalışıp duran büyük bir klimadan daha verimli. Klima seçerken ilk kriter odanın boyutu. Metrekare başına 200-250 Btu klima gücü gerekli. Diğer faktörler tavan yüksekliği, yerel iklim, güneş gölge durumu, yön, pencere boyutları ve cinsi, duvarların yalıtım durumu, içerideki kişi sayısı ve içeride mevcut ısı üreten cihazlar. Bu karışık seçimin uzman mühendisin yardımıyla yapılması gerekiyor.

    Son yıllarda daha az elektrik harcayarak daha çok alanı soğutup ısıtabilen ürünler ön plana çıktı.Yeni modeller yüksek kalitedeki filtreleriyle ortamdaki havanın daha temiz olmasını sağlıyor. Filtrelerin bazıları sigara dumanını yok etmeye yararken, bazıları zararlı partiküllere son vererek bakterileri öldürüyor. Antibakteriyal filtrelerin sökülen ve yıkanarak yeniden takılabilen özellikte olmasına dikkat etmek gerekiyor.

    Otomatik sıcaklık kontrolü olanlar arzu edilen sıcaklık derecesi elde edilene kadar çalışıyor, iç ortamdaki ısıyı da sabit tutuyor. Hava yönlendirme kanatçıkları havayı sağa sola, aşağı yukarı homojen biçimde dağıtıyor. Bu dağıtım sayesinde serin hava bir yere yoğunlaşmıyor ve hastalıklar önleniyor.

    Uyku fonksiyonu olan modeller uyurken kendiniz için ideal sıcaklığı hazırlamanızı sağlıyor. Ürününüzün çalışırken ses çıkarmıyor olmasına dikkat etmek gerekiyor. Kolay anlaşılır uzaktan kumandalar, ürün özelliklerinin daha rahat kullanılmasını sağlıyor. Zaman ayarlı açma kapama sayesinde de eve dönüş saatlerinizde sizi serin hava karşılayabiliyor.

    Verimin yüksekliğini COP, EER gibi kısaltmalarla gösterilen sayının yüksekliğinden veya A, B, C, D, E, F gibi harflerle belirtilen enerji verimliliği sınıfından anlayabilirsiniz.

    Elektrik sisteminizin, klimanın elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğunu kontrol etmeniz çok önemli. Kullanılan gazın ozon tabakasına zarar vermeyip çevreye duyarlı olmasına da dikkat edin.

    Klimayı evin neresine monte ettireceğinize dikkat etmeniz lazım. Klimanın altında elektrikli bir cihaz bulunmamalı, ısı ve su buharına maruz kalmamalı, duvar klimayı taşıyacak sağlamlıkta olmalı.

    Klimanızın iç ünitesinin hava giriş çıkışının perde ya da mobilyayla kapanmamalı. Dış ünitenin hava giriş çıkışı serbest olmalı, mümkünse binanın gölgeli tarafına takılmalı.

    Kullanırken bunlara dikkat
    Düşürdüğünüz her bir derece, elektrik tüketiminizin yüzde beş artmasına neden olur. Klimanızı rahat edeceğiniz en yüksek sıcaklığa ayarlayın. İdeal sıcaklık, genellikle sokaktaki sıcaklığın 6-7 derece altıdır.

    Klima oturduğunuz veya uyuduğunuz alanın tam karşısına monte edilmesin. Yoksa serin rüzgar üzerinize vurur. Üfleme hızını gereğinden yüksek tutmayın. Filtrelerinizi belirli aralıklarla temizleyin.

    Kapı ve pencerelerinizi kapalı tutun. Çok nemli günlerde nem alma modunu çalıştırın. Evin güneş alan kısımlarının ağaçlarla gölgelenmesi, cam filmler ve tentelerle pasif soğutma uygulanması, klimanın yükünü azaltır. Elektrik kullanımı azalır.

    2013 Klima Fiyatları Ne Kadar?

     

    Baymak Elite 12 CHS
    Klima
    897-1.100 TL

    Samsung Maldives AQV12PSLN
    Klima
    1.432-1.790 TL

    Samsung Maldives AQV12PSLN
    Klima
    Inverter, Antibakteriyel Filtre, Toz Filtre, Kapasite: 12.000 BTU, Tip: Duvar
    1.432-1.790 TL

    Demirdöküm Inverter A410 12HP
    Klima
    1.334-1.790 TL

    Samsung Boracay AQ12TSMN
    Klima
    892-1.199 TL

    Alarko Carrier 53NQV035M X-Power Gold
    Klima
    1.740-1.862 TL

    Alarko Carrier 53NQV050M X-Power Gold
    Klima
    2.338-2.507 TL

    Airfel AS12-0933-INV
    Klima
    1.423-1.810 TL

    Toshiba RAS 18 SKV
    Klima
    2.621-2.849 TL

    Airfel AP09-3102/R2 (Mobil 410)
    Klima
    650-903 TL

    Demirdöküm A2-12 HP
    Klima
    765-1.099 TL

    Demirdöküm A-410-12 HP
    Klima
    823-1.090 TL

    Mitsubishi DXK12Z3-S
    Klima
    2.099-2.372 TL

    Samsung Crystal AQ12ESMNSTK
    Klima
    1.075-1.434 TL

    Samsung Boracay AQ18TSMN
    Klima
    1.359-1.630 TL

    Baymak Elite 18 CHS
    Klima
    1.471-1.750 TL

    Regal ZAC 12 Inverter
    Klima
    1.130-1.399 TL

    Toshiba RAS 16 SKVR
    Klima
    2.802-3.195 TL

    Demirdöküm A2-18 HP
    Klima
    1.194-1.885 TL

    Samsung Boracay AQ09TSMN
    Klima
    798-980 TL

    Demirdöküm Inverter A410 18HP
    Klima
    2.096-2.690 TL

    Airfel AS12-0930/R2 Green
    Klima
    916-1.149 TL

    Airfel AS18-0933-INV
    Klima
    2.034-2.600 TL

    Mitsubishi SRK35ZJP-S
    Klima
    2.125-2.291 TL

    Toshiba RAS 13 SKV
    Klima
    1.993-2.399 TL

    Mitsubishi SRK25ZJP-S
    Klima
    1.829-1.913 TL

    Samsung Jungfrau AQV12KBANSTK
    Klima
    2.106-3.090 TL

    Vestel Bio Plus 18
    Klima
    1.183-1.407 TL

    Bosch B1ZMA/I18602
    Klima
    1.598-1.879 TL

    Panasonic KIT-YE12-MKX
    Klima
    1.653-3.092 TL

    Demirdöküm DD A410 42 HP
    Klima
    2.808-3.950 TL

    Regal RAC18
    Klima
    1.144-1.453 TL

    Bosch B1ZMAI/12602
    Klima
    1.132-1.355 TL

    Demirdöküm Inverter A410 24HP
    Klima
    2.453-3.190 TL

    Alarko Carrier 53NQV025M X-Power Gold
    Klima
    1.452-1.581 TL

    Altus ALK-5096
    Klima
    669-853 TL

    Regal ZAC 18 Inverter
    Klima
    1.648-1.999 TL

    Alarko Flair FLR 12 AA
    Klima
    1.178-1.269 TL

    Baymak Elite 24 CHS
    Klima
    1.842-2.200 TL

    Altus ALK-5186
    Klima
    1.165-1.560 TL

    Mitsubishi SRK50ZJ-S
    Klima
    3.054-3.622 TL

    Toshiba RAS 10 SKV
    Klima
    1.653-2.115 TL

    Samsung Maldives AQV24PSLN
    Klima
    2.548-3.149 TL

    Daikin FTXN50L Enjoy
    Klima
    2.810-3.117 T

    Airfel AS09-0930/R2 Green
    Klima
    792-1.040 TL

    King K-6400 Duo Fresh
    Klima
    592-671 TL

    Airfel AS18-0925/R2 Turkuaz Gold
    Klima
    1.605-2.099 TL

    Vestel Inverter Plus 18
    Klima
    2.149-2.453 TL

    Bosch B1ZMA/I18750
    Klima
    1.847-2.099 TL

  • Ramazan ve Dukan Diyeti Önerileri

    Ramazan ve Dukan Diyeti Önerileri

    Son zamanlarda tarafımıza yöneltilen sorulardan biri de Ramazan ayında Dukan Diyeti’nin nasıl uygulanacağı.

    Bu konuyla ilgili tavsiye ve yorumlarımız aşağıdaki gibi;

    Ramazan ayında 1 ay boyunca Pierre Dukan’ın da belirttiği üzere her gün Sebze + Protein şeklinde diyetinize devam edebilirsiniz.

    Günlük yulaf kepeği hakkınızı olabildiğince doyurucu seçeneklerle değerlendirmelisiniz.

    Günlük tüketmeniz gereken sıvı miktarını iftarla sahur arası mutlaka ihmal etmeden içmelisiniz.

    Gün içinde halsiz ve yorgun olunabileceğini gözönüne alırsak iftardan sonra mutlaka 1 saatlik orta tempoda bir yürüyüş veya yarım saatlik hızlı egzersizinizi mutlaka yapmalısınız.

    İftar menünüzü elinizden geldiğince Dukan Diyeti’ne uygun şekilde çeşitlendirmelisiniz. (Çorbadan tatlıya kadar)

    İftara davetli olduğunuz akşamlarda mutlaka bir et ve sebze yemeği olacaktır, eğer çorba diyetinize uygun değilse pas geçerek yemeklerin en yağsız kısımlardan yemeye gayret etmelisiniz, eliniz boş gitmemek adına da gerekirse Dukan Diyeti’ne uygun bir tatlı yaparak yanınızda götürebilirsiniz. Böylelikle hem siz kaçamak yapmamış olursunuz, hem de çevrenizdekiler daha sağlıklı bir tatlı yemiş olurlar.

    Bir restoranta gidiyorsanız çorba olarak sebzeli ya da tavuklu çorbaları tercih edip, ana yemek olarak da ızgara tüketebilirsiniz, tatlı niyetine ise light dondurma yiyebilirsiniz.

    Gün içinde ağızda oluşabilecek tat ve susatabileceği düşünülürse sahurda mümkün olduğunca tatlandırıcılı şeyler yememeye çalışmalısınız.

    Yulaf kepeğinin tok tutucu özelliğini gözönünde tutarsak ağırlıklı olarak sahurda tüketmeye çalışmalısınız.
    Eğer diyetinizi kaçamaksız ve başarılı bir şekilde devam ettiriyorsanız haftada 1 iftar öğününde kendinize ödül verebilirsiniz.

    Dukan Diyeti’nde sınırlama olmaması sebebiyle iftarda da sahurda da olabildiğince karnınızı da gözünüzü de doyurmaya çalışmalısınız.

    Eğer yukarıda belirtilen seçenekler sizin için yetersizse fakat yine de Dukan Diyeti’nden kopmak istemiyorsanız 1 ay boyunca saf protein günlerini yapmayarak diyetinizi güçlendirme evresi gibi geçirebilirsiniz fakat 1 ay sonunda tartıda görebileceğiniz eksilme 1-2 kiloyu geçmeyecektir, Ramazan ayı biter bitmez tekrar seyir evrenize geri dönerek kilo vermeye devam edebilirsiniz.

    İlgili Konular ;
    Ramazanda Dukan Diyeti
    Ramazan Menüsüyle Kilo Verme Yöntemi
    Ramazan Diyeti
    Karatay Diyeti Deneyimlerimiz – Canan Karatay
    Dukan Diyeti
    Anti Selülit Diyeti
    Atkins Diyeti
    Akdeniz Diyeti
    İsveç Diyeti
    Glisemik indeks Diyeti nedir?
    Hipotiroid Diyeti
    Bikini Diyeti
    Simit Diyeti, Simit Kaç Kalori
    Fast Food Diyeti Listesi
    Kaynak Dukan Diyeti