Etiket: tırnaklar

  • Bakımlı Tırnaklar İçin Günde 15 Dakika

    Bakımlı Tırnaklar İçin Günde 15 Dakika

    Biliyoruz, hiçbirinizin oje sürüp de kurumasını bekleyecek vakti yok. Oysa doğru dürüst bir manikür için en az 15 dakikaya ihtiyacınız var. Neyse ki, tırnaklarınız çok daha kısa sürede insan içine çıkacak görünüme kavuşabilir.

    -Önce tırnaklarınızın içini temizleyin ve tırnak diplerinize bir parça krem sürün. Koyu renk oje her türlü kusuru gösterir. Vaktiniz darsa, şeffaf ve renksiz bir tırnak parlatıcısı veya açık pembe oje sürün.

    -Hangi rengi tercih ederseniz edin tek kattan fazla sürmeyin, aksi halde ojeniz daha zor kurur. Ellerinizi yaklaşık 30 saniye boyunca buz gibi suya sokmanız da kuruma işlemini hızlandıracaktır.

    -Çalışan kadının her an her şeye hazır olması lazım. Mesela manikür sırasında sürdükleri o nefis bordo ojenin sabah uyandığınızda korkunç göründüğünü fark ettiniz. Bazı yerleri çıkmış, çatlamış, Üstelik evde aseton da kalmamış! Panik yok, herhangi bir ojeyi tek kat halinde sürüp hemen silerseniz, altta kalan bordo oje de çıkacaktır.

    -Ojesiz tırnaklar da çekici görünebilir. Yumuşak bir tırnak törpüsüyle tırnaklarınızın üstünü törpülerseniz, birkaç gün boyunca üzerlerinde şeffaf oje varmış gibi görüneceklerdir. Ama dikkat, bu işlemi haftada birden fazla yapmak tırnaklarınıza zarar verir.

  • Güzellikle ilgili bilinen yanlışlar

    Güzellikle ilgili bilinen yanlışlar

    Bu güzellik kuralları herkes için geçerli değil !

    Kadınlar her şeyden ödün verir ama güzelliğinden ödün vermez. Bir bayan için güzellik çok önemlidir. Bu yüzden kimi duyduğu güzellik bilgilerini uygulamaya çalışır ama sonuç bir felaket olabilir. Unutulmamalı ki güzellik konusu bir uzmanlık alanıdır. Güzellik uzmanları himayesinde güzel olmayı deneyin.

    Saçınızı her gün yıkayın

    Bu genel öneriye uyduğunuz halde saçlarınız parlak ve sağlıklı görünmüyor mu? Uzmanlar uyarıyor: “Sadece saçları çok olan veya sık yağlanan kişilere her gün yıkaması öneriliyor. Kuru ve zayıf saçları olanlar bir kaç günde bir saçlarını yıkamalılar. Saçın doğal nemi ve yağlanması bu saçlar için faydalıdır.

    Yüzünüzü fondötenle kaplayın

    Yüzünüzdeki izleri veya akneleri kapatmak için yüzünüzün tamamına fondöten sürmeyin. Sadece sorunlu olduğunu düşündüğünüz bölgelere dairesel hareketlerle fondöten sürün ve kapatın. Yüzünüzün diğer alanları doğal haliyle kalsın.

    Tırnaklarınızın etrafını çevreleyen ölü deriyi kesin

    Bu herkes için geçerli değildir. Tırnaklarınızın etrafını çevreleyen ölü deri tırnaklarınızı zararlı bakterilerden korur. Çok keserseniz tırnaklarınızda enfeksiyon olabilir. Eğer bunlar dışarı çıkmışsa ya da batıyorsa bu kısımlarını nazikçe kesebilirsiniz.

    Saçlarınızı her 6 veya 8 haftada bir uçlarından kısaltın

    Bu kural sadece kısa saç seven veya saçları kısa olan kadınlar için geçerli. Kısa saçlar 6 ila 8 hafta arasında modelini kaybeder. Bu nedenle yeniden şekil verilmesi uygun olur. Uçlarından sıkça kestirmek saçlarınızın daha çok uzamasını sağlamaz.

    Ölü deriler pul pul olup dökülür

    Kuru pul pul olan derileri temizlemek için kadınlar cilt üzerinden ölü deri hücrelerini döken kozmetik madde kullanırlar. Cilt değişimi doğal ve kendiliğinden olan bir olaydır. Cildin kendini yenilebildiğini gösterir. Ölü derileri temizlemeyi sağlayan kozmetikler cildinize zarar verebilir ve dengesini bozabilir.

    Alt göz kapaklarınıza eyeliner sürmeyin

    Bu tavsiyeyi gözleri küçük veya çekik olanlar uygular. Geri kalanımız alt ve üst kirpiklere eyeliner sürebilir. Bu gözlerinizin şeklini ortaya çıkarır bakışlarınıza romantizm katar.

    Önce şampuanlayın sonra nemlendirin

    Kuru veya kalın telli saçları olanlar saçlarını önce şampuanlayı sonra nemlendirici uygulayabilirler. Yağlı saçları olanlar nemlendirici ve canlandırıcı bakım kremini şampuanlamadan önce uygulayabilir. Bu saçlarını nemlendirir ve temizler. Bu saç tiplerinde sonradan nemlendirmek saçların temizlenmemiş yağlı gibi görünmesine neden olabilir.

    40 yaş üzeri pırıltılı far kullanmaz

    Bu doğru değil. Pırıltılı farlar sadece gençler için değildir. Gözlerinizi daha çekici gösterek dikkati çizgilerden ve kusurları gizler.

  • Tırnaktaki Beyaz Leke

    Tırnaktaki Beyaz Leke

    Bazı insanların tırnaklarında dönem dönem beyaz lekeler ve çizgiler görülmektedir.Bu beyaz lekeler ve çizgiler tamamen vücudun ürettiği birşeydir. Bu çizgiler tırnağınızın direncini kırar. Kırılmalarını engellemeniz için tırnaklarınızı kısa kesmelisiniz. Şekil bozukluğunu ise doktorunuzun uygulayacağı tedaviyle giderebilirsiniz.

    Tırnağın, çok fazla ojeli kalmasının ya da sigara içmenin de tırnaklar üzerinde sarartmak gibi olumsuz bir etkisi olabileceğini vurgulayan uzmanlar, “Bunun çok çirkin bir görüntü olduğunu düşünüyorsanız, yüzeysel bir temizleme uygulayabilirsiniz. Ayrıca tırnakları besleyici ürünlerden yararlanabileceğiniz gibi, ojenizin markasını da değiştirebilirsiniz.

    Bazen çocukluğumuzdan beri tırnaklarımızda beyaz beyaz lekelerle karşılaşırız. Bu vücudumuzda bulunan, saç ve tırnağımızın temelini oluşturan keratin hormonu gerektiği gibi çalışmıyor demektir. Sonradan meydana gelmiş olabilecek koyu renk beyaz lekeler ise manikür sırasında tırnakların çok fazla zarar görmesi ve mantar kapması nedeniyle oluşmuş olabilir.

    Travmatik olaylar sonucunda karşılaşabileceğimiz bu tırnak sorunu için sadece bir süre beklemek yeterli. Bütün bu sorunlarla baş etmenin en etkili yolu ise dışarıda yaptırsanız bile kendi manikür takımınızı kullanmanızdır” şeklinde sözlerini tamamladı.

    İlgili konular ;
    Tırnak Üzerinde Beyaz Leke?

  • 20 maddede evde sağlık kontrolü

    20 maddede evde sağlık kontrolü

    Hareket etmeyi, egzersizi unutmadan, düzenli doktor kontrolünün yanında, kendi başınıza da sağlığınızı sık sık kontrol etmelisiniz.

    Londra’daki Kine College Hastanesi Yaşlanma Bilimi Enstitüsü’nden Prof. Dr. Robert Bale ve Amerikan Fitness Magazin Dergisi’nin basit check-up önerilerini birleştirdik. Evde, kısa sürede kendi kendinizi kontrol edebileceğiniz bir öneri listesi hazırladık. Tabii bunun çok kabaca yapılmış bir kontrol olduğunu, düzenli olarak hekim denetiminden geçmek gerektiğini ve bir kuşkuya kapıldığınızda yine hekime başvurmak zorunda olduğunuzu tekrar hatırlatalım!

    1) Esnekliğinizi test edin
    Aşağı doğru eğilerek ayak parmaklarınıza dokunmaya çalışın. Eğer dokunabiliyorsanız her şey yolunda demektir. Ancak ayak bileğinizden aşağı gidemiyorsanız günlük egzersizleri artırmalısınız.

    2) Kas kontrolü
    Sırt üstü yatın. Bacaklarınız dümdüz uzatın. Bir bacağınızı havaya kaldırın. Birinin ayağınıza bastırmasını isteyin. Eğer bacağınız yere düşüyorsa, kaslarınızda bir zayıflık olduğu anlamına gelir.

    3) Adet döngüsü
    Kadınlar için adetlerin başlangıç ve bitiş günleri önemli. Uzmanlar sağlıklı döngünün 21-35 gün arasında olduğunu söylüyor. Daha uzun veya daha kısa aralıklarda doktorunuza başvurun.

    4)Vücudunuzdaki benleri sayın
    Amerikan Dermatoloji Derneği 50’den fazla benin cilt kanseri riskine işaret ettiğini söylüyor.

    5)Kollarınızı kontrol edin
    Kollarınızın arkasına dokunun. Eğer yumrular hissediyorsanız Omega-3 asidinden yeteri kadar tüketemiyorsunuz demektir. Diyetinizi yeniden gözden geçirip yağlı balıklara ağırlık verin.

    6) Başınızın ağrıma sıklığı nedir?
    Eğer sık sık başınız ağrıyorsa duygusal yükünüz fazla demektir. Bu, bağışıklık sisteminizi zayıflatmanın yanı sıra kalp rahatsızlığı riskinizi de artırabilir.

    7) Göz kapağıyla alerji testi
    Alt göz kapağınızı aşağı doğru çekin ve içeriye bakın. Eğer parke taşını andıran küçük yumrulara rastlıyorsanız alerjik bir bünyeye sahip olabilirsiniz. Eğer sinüsleriniz tıkalıysa, rahat nefes alamıyorsanız yine alerjiden şüphelenebilirsiniz ya da sinüzitiniz olabilir.

    8) Doğum kilosu
    Annenize kaç kilo doğduğunuzu sorun. 3 kilonun altında doğmuşsanız kalp sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

    9) Toksik yağlarınızı takip edin
    Kahvaltıdan önce sırt üstü yere uzanın ve karnınızı gerin. Eğer düz ise sağlıklısınız. Değilse, vücudunuzda toksik yağ oluştuğu anlamına gelebilir. Bu yağlar, organların çevresini sararak kanser, diyabet ve kalp rahatsızlığı gibi hastalıkların önünü açıyor.

    10)Belinizi ölçün
    Bel ölçüsü kadınlarda 81, erkeklerde 91 santimetreden kalınsa kalp rahatsızlığı riski olabilir.

    11) Tırnaklar
    Tırnaklardaki hafif mavilik ya da morluk kalp hastalığının habercisi olabilir. Tırnakların aşırı kalın olması ya da üstlerinde tümsekler olması da nefes alma hatta akciğer sorunlarıyla karşı karşıya olduğunuzu gösterebilir.

    12) Kolesterol
    Aynada gözlerinizden birine bakın. İrisin etrafında beyaz bir daire varsa kolesterol seviyeniz yüksek olabilir. Bu da yaklaşan kalp sorunlarını haber verebilir.

    13) Nabız kontrolü
    Nabzınız ne kadar yavaş atıyorsa o kadar uzun yaşayacaksınız demektir. 70’in altındaysa sağlıklısınız anlamına geliyor.

    14) Dişetlerine dikkat
    Eğer dişetleriniz kanıyorsa, kalbinizi hatırlamalısınız. Dişetindeki sorunlar iltihap, kalp hastalığı gelişimine veya mevcut hastalığın şiddetlenmesine yol açabilir. Dişeti hastalığı bulunan 50 yaşından genç bireylerde kalp hastalığı görülme riski yüzde 72.

    15) Avuç içleri
    Avuç içlerinize dikkatle bakın. Eğer kırmızı lekeler varsa karaciğerinize baktırmanız gerekebilir.

    16) Hafıza kontrolü
    Bir tepsinin üstüne rastgele 10 eşya koyun. Tepsiye sadece 10 saniye bakın. Kaç tanesini hatırlayabildiniz? Sonuç ne kadar iyiyse Alzheimer’la karsılaşma riskinizin o kadar az olduğu anlamına geliyor.

    17) Göz sağlığı
    Gözünüzün hemen altına, elmacık kemiğiniz üzerine bir cetvel yerleştirin. Sonra cetvelin üstüne bir kredi kartı koyun. Kartı en rahat okuduğunuz uzaklığı ölçün. Ne kadar yakına gelirse gelsin kartı okuyabiliyorsanız, göz sağlığınız tamamen iyi demektir.

    18) Tiroit kontrolü
    Kollarınız yere paralel, tam karşınızda bir şeye uzanıyormuş gibi yapın. Ellerinize dikkat edin. Eğer elleriniz bu pozisyonda titriyorsa tiroit kontrolünü düşünmeye başlayın. Ayrıca sabah uyandığınızda ateşinizi ölçün. Eğer 37 derecenin altındaysa, tiroit kontrolü için bir doktora danışabilirsiniz.

    19) Tuvalet sıklığı
    Sık sık tuvalete gitme ihtiyacı hissediyor musunuz? Diyabetin en erken uyarılarından biri sık tuvalete gitmektir.

    20) Vücut koordinasyonu
    Yere bir metre uzunluğunda bir çizgi çizin. Üzerinde rahat yürüyebiliyorsanız, vücudunuzun koordinasyonu iyi işliyor demektir.

    Orta şiddette fiziksel aktivite ne demek?

    Amerikan Spor Hekimliği Koleji’nin (American College of Sports Medicine-ACSM) obeziteye karşı önerisi;

    Her gün en az 30 dakika orta şiddette egzersiz. Bu, günde 200 kalori harcatıyor.

    – 45-60 dakika futbol
    – 35 dakika hızlı tempolu yürüyüş
    – 30 dakika bisiklete binme
    – 20 dakika yüzme
    – 15 dakika ip atlama
    – 45-60 dakika araba yıkama
    – 45-60 dakika cam veya yer silme

    İlgili Konular ;
    Halsizliğe karşı şifalı bitkiler
    Karahindiba Çayı Kanseri Yendi
    Bakteriyel Vajinoz Nedir?

  • Tırnak süsleme ve Nail Lacquer Turkiye Pazarina 12 Aralik’ta giriyor!

    Nail Lacquer tırnak bakım jeli ve ojesi ile, çabuk kırılan, kat kat ayrılan güçsüz tınaklara son veriyor. Ürün, içerdiği üzüm çekirdeği ve defne yağıyla tırnakları besleyip kırılmasını ve kurumasını önlerken; bakımlı, güçlü ve sağlıklı uzamasına da yardımcı oluyor. Kuru ve temiz tırnağa ve tırnak etlerine sürülen ürün, hafifçe masaj yaparak yediriliyor ve cilt emene kadar bekleniyor.