Etiket: şişlik

  • Böcek Sokmalarında İlk Yapılması Gerekenler

    Böcek Sokmalarında İlk Yapılması Gerekenler

    BÖCEK SOKMALARI VE YAPILMASI GEREKENLER

    Özellikle bahar ve yaz aylarında toprakta çalışan işçiler yada piknik yapan kişiler böcek sokmaları ile karşılaşır. Hatta bazen evimizin balkonunda otururken yada yolda yürürken bile böcek ısırması ile yüz yüze kalabiliriz. Bu nedenle ne yapmamız gerektiğini bilmeliyiz. İlk yapmamız gereken sakin olmak ve panik yapmamaktır. Eğer çok büyük bir alerjiniz yokda böcek sokması çokta tehlikeli bir olay değildir.

    Böcek sokmalarının alerjik belirtileri:

    Böcek sokması olan bölgeden uzakta şişme, kızartı, ürtiker, kaşıntı, kolik şeklinde karın ağrısı, kusma, ishal, göğüste sıkışma hissi, nefes almada zorluk, hırıltılı solunum, at sesi (larinks ödemi bulgusu), dilde şişme olabilir. Bu bulgular, ciddi alerjik reaksiyon ve anafilaksi bulgularıdır ve birkaç dakika içinde ortaya çıkar. Nabzın alınamaması ve kan basıncının düşmesi, bilinç bulanıklığı ve kalp durması yaşamı tehdit eden bulgulardır.

    Böcek sokmalarında ilk yardım bilgileri:

    Arı sokması :
    Arının iğnesinin steril bir iğne ile çıkarılması gerekir. İğne çıkarıldıktan sonra buz tatbik edilebilir.

    Akrep sokması:
    Zehirin gücü akrebin kuyruğundaki boğum sayısı ile doğru orantılıdır. Zehir sinir sistemini ve kalbi etkiler. Tükrük salgısı artar. Kaslar kasılır. İdrar kaçırma ve felç görülebilir. Sokulan bölgede ağrı, yanma ve uyuşukluk olur. Bu durumda yara kesinlikle emilmez. Ufak bir turnike ve amonyak uygulanır. Kişiye alkol verilmemeli ve yara dağlanmamalıdır.

    Örümcek sokması:
    Zehirli örümcekler kum saati şeklinde küçük ve siyah olurlar. Ayrıca kafalarında kırmızı benek olur. Isırdıklarında sinir sistemini etkilerler. Karın kısmında ağrı görülür. Yara oynatılmamalıdır. Yaranın üzeri bez veya eşarpla sıkılmalı ve buz uygulanmalıdır.

    Köpek ısırması:
    Kuduz köpeklerin ağızları salyalıdır ve göz bebeklerinde simetri yoktur. Sudan korkarlar ve kuyrukları bacaklarının arasında gezerler. Isırma durumunda yara bol su ile yıkanmalı ve kapatılarak pansuman için hemen hastahaneye gidilmelidir. Tetanoz ve kuduz aşısı olunmalıdır. Köpeğin yakalanması ve 10 gün karantinada kalması gerekir.

    Yılan ısırması:
    Yarada diş izi bırakır. Zehirli yılanlar kısa, kuyrukları yuvarlak ve kafaları üçgen şeklinde olanlardır. Üzerlerindeki pullar daha küçük ve daha fazladır. Çok parlak ve canlı renklerde olurlar. Isırma durumunda kan pıhtılaşmakta zorlanır, aşırı kan kaybı olur. Yanma hissi ve ağrı vardır. Şişlik ve morluk görülebilir. Sinir sistemini ve kalbi etkiler. Kusma, uyuklama ve bulantı görülebilir. Yara öncelikle iki dişizi arası çizilerek kanatılır, emilmez. Isırılan bölgenin üstü bir bezle sıkılır.

    Kene yapışması:
    Üzerine yağ damlatılarak, bir cımbızla saat yönünün tersine çevrilir.

    Sülük yapışması:
    Sülükler kirli kanı emdiklerinden yararlıdırlar. Sigara veya herhangi bir ısı kaynağı ile uzaklaştırılırlar.

    Böcek Sokmaları Tedavi Yönetmler:
    Lokal reaksiyon- Böcek sokması lokal bir reaksiyona neden oldukysa, yani böceğin soktuğu yerde küçük bir şişlik oluştuysa buzla kompres yapmak, sabunlu suyla yıkamak veya antihistaminik bir pomat sürmek yeterlidir.

    Genel reaksiyon- Eğer sokulan bölgenin çevresinde daha geniş bir tepki oluşursa (örneğin tüm kolun veya bacağın şişmesi gibi) ya da yaygın kaşıntı görülürse yine normal reaksiyondaki tedavi uygulanabilir. Ağızdan alınan bazı ilaçlar da şikayetleri giderebilir. Ancak bu ilaçları bir doktorun vermesi gerekir.

    Toksik reaksiyon- Sokulan bölgeden uzakta şişme, karın ağrısı, ishal, nefes alma zorluğu, göğüste sıkışma hissi, hırıltılı solunum, dilde şişme; birkaç dakika içinde ortaya çıkan ciddi alerjik reaksiyon ve anafilaksi bulgularıdır. Bilinç bulanıklığı ve kalp durması yaşamı tehdit eder. Bu durumda bir sağlık merkezinde acil madahele yapılmalı; tedavi sonrasında ise kan tahlili ve uygun testlerle alerji saptanmalıdır. Riskli kişiler aşılanır.
    Arı sokmasına karşı aşırı duyarlılığı olan kişiler, doktorun verdiği ilaçları mutlaka yanında bulundurmalıdır.

    Böcek sokmaları için bitkisel öneriler:

    – Adaçayı yapraklarından yapılan merhem, sivrisinek, arı sokmasında acıyı dindirir, kaşıntıyı önler.

    – Andız otu yaprakları veya kökünün hayvan ısırma ve sokmalarında enfeksiyon oluşumunu önleyici etkileri vardır. Çok miktarda andız otu mide bulantısına neden olur.

    – Çalı kavağı (ezilmiş) arı sokmalarında sokulan yere sarılırsa etkili olur. Zeytinyağı ile karıştırılarak elde edilen merhem yanıklara sürülürse şifa verir.

    – Deve tabanı yaprakları ezilip merhem haline getirilerek yaraların, çıbanları, şişen ayakların ve böcek sokan yerlerin üzerine sarılırsa çabuk iyileşmelerini sağlar.

    – Maydanoz tohumlarının ve yapraklarının kaynatılması ile elde edilen saf maydanoz suyu, arı ve haşarat sokmasında, sokulan yere sürüldüğünde ağrısını geçirir.

    – Sarımsak rendelenmiş olarak yara, çıban ve zehirli hayvanların soktuğu bölgelere sarıldığında iyileştirici olur.

    İlgili Konular ;
    Sivrisinek Kaşıntısı Nasıl Geçer?

    – Hangi Böcek Isırığı Nasıl Olur? Tıklayın !

  • Yüksek Topuklu Giyenler Dikkat

    Yüksek Topuklu Giyenler Dikkat

    Amerikalı ortopedi uzmanları uzun topuklu ayakkabı giymenin ayakta neden olduğu sorunlara mercek tuttu.

    Ortopedi uzmanları tarafından hazırlanan grafiğe göre yüksek topuklu ayakkabılar sonucu değişen duruş, bacağa aşırı yük bindirerek ayakta şekil bozukluğuna yol açıyor. Ayakkabının burun kısmının dar olması sonucundaysa üçüncü ve dördüncü parmaklar arasındaki sinirler kalınlaşıyor ve bu da ayak parmaklarında ağrı ve his kaybına yol açıyor.

    Ağrılar Yüzde 26 Artıyor

    Dar ve yüksek topuklu ayakkabılar baş parmağın diğer parmaklara baskı yapmasına ve ayakların yan tarafında kemiksi bir şişliğin ortaya çıkmasına yol açıyor. Yapılan son araştırmalara göre topuklu ayakkabı giyen kadınlarda eklem ağrıları yüzde 26’ya kadar artıyor.

    Yüksek Topuklu Giyenler Dikkat
    Yüksek Topuklu Giyenler Dikkat
  • Karın şişliği

    Karın şişliği

    Karın şişliği hemen hemen herkeste bir takım nedenlerden dolayı zaman zaman yaşanabilir. Peki Bunun İçin Ne Yapmak Gerekir?

    Tatil sezonu yaklaşırken bilinçsizce yapılan kısa süreli katı diyetler ve alınan yanlış besinler karında şişliğe veya midede gaz birikmesine neden olabilir. Diğer önemli etmenler ise kanser, anatomik bozukluklar, enzim eksikliği, Hormonal düzensizlikler ve iltihaplanma olabilir. Bu gibi etmenler için doktorunuza başvurmanız gerekir ancak herhangi bir sağlık problemi yoksa doğru gıdalarla karındaki şişliğe son verebilir, kendinizi daha rahat ve mutlu hissedebilirsiniz.

    LİFLİ GIDA
    Günlük öğünlerinize lif açısından zengin keten tohumu, barbunya, çilek, brokoli gibi besinler eklerseniz bağırsaklarınıza iyi gelir.
    BİTKİ DESTEĞİ
    Hindiba, zencefil, nane çayı şişkinliği hafifletir.
    KAHVERENGİ PİRİNÇ
    Kahverengi pirinç bağırsak fonksiyonlarına iyi gelir ve yararlı bakterileri harekete geçiren lifler içerir.
    KEREVİZ
    Kereviz içeriğindeki sodyum ve potasyum sayesinde vücuttaki su dengesini düzenler.
    SU
    Yemekten önce oda sıcaklığında bir bardak su içmek şişliğe iyi gelir.
    MUZ
    Muzun içeriğindeki potasyum vücudunuzdaki sodyum seviyesini düzenler ve şişliğe iyi gelir.

  • Kalın derili burunlarda burun estetiği

    Kalın derili burunlarda burun estetiği

    Burun estetiğinde deri, yaptığımız heykelin üzerine örttüğümüz kumaştır. Kumaş-deri ne kadar parlak, ince, yağ bezlerinden fakirse o kadar alttaki formu daha iyi gösterir. Deri, kalın yağ bezlerinden zengin ve çok sayıda siyah noktalı ise sonuç olumsuz etkilenir.

    “Redrape” kelimesini tam olarak Türkçe’ye çeviremiyorum ama açıklayayım. Derinin inceliği, kalınlığı bu aşamada etkili. “Redrape” burun derisini kaldırıp, altındaki kıkırdak ve kemiklere şekil verdikten sonra, derinin yeni burnumuza tekrar adapte olmasıdır. İnce derinin adaptasyonu kolay olurken, kalın deri daha zor adapte olur.

    Kalın deri:

    Türk insanında, kalın derili burun yapısı, sık olarak görülür. Bu nedenle, bu yazıyı okuyan çok kişi şu cümleyi duymuştur yada duyacak.  “SENİN DERİN KALIN, GÜZEL OLMAZ”. Kalın derili burunlarda çözüm üretemiyorsak, 5 kişiden 1 kişiyi hiç ameliyat etmememiz lazım. Ben, kalın derili ve burun estetiği isteyen hastalarıma, durumu iyice anlatıyorum ve ameliyat ediyorum.

    Kalın deri neden burun estetiğini zorlaştırır?

    Burun derisi, alttaki kıkırdaklara tam oturmaz. Merdivene bir halı serildiğinde, tam köşelerin oturmaması gibi. Kalın derili hastalarda, burun, daha fazla şişer. Ameliyattan sonraki dönemde, şişlik nedeniyle ilk halinden daha büyük görünebilir. Şişlik, açık teknikte daha fazladır ve daha uzun sürer.

    Kalın derili burunlarda, açık teknik mi, kapalı teknik mi, daha başarılı?

    8 yıl önce genelde açık teknik yapıyordum. Erkek hastalarımda ve kalın derili kadın hastalarımda, istediğim kadar burnu küçültemediğim için kapalı teknik sayım arttı. Burun derisinin en kalın olduğu yer burun ucudur. Açık teknikte de burun ucu ödemi uzun sürer. “Bekle inecek” “daha erken bekleyin lütfen” cümleleri kurmaktan yorulmuştum. İnsanlar 1 yıldan daha önce sonuç görmek istiyorlar. Kapalı teknik ile kalın derili hastalarda, daha iyi sonuç alabiliyorum. İnce deride bu fark daha az. Kalın deride açık teknik tercih edilirse, burun altında ince deriye göre belirgin iz kalıyor.

    Ameliyatta derimi inceltemez misiniz?

    Önemli Soru şu: Derinin tam olarak neresi kalın? Deri, tüm örtücü yumuşak doku için kullanılıyor. Bu doğru değil. Örtücü yumuşak dokular içerisinde sırayla, kıkırdak ve kemik zarı, kıkırdakları arası ligamentler, derin yağ dokusu, kas dokusu, yüzeysel yağ dokusu ve en son deri bulunur. Deri inceltme işleminde, teknik olarak derin tabakalar çıkartılır. Yani, kalın derili burunlarda, alttaki ligament ve kasları çıkartmak, benim hiç bir zaman aklıma yatmadı. Kası ve ligamentleri olmayan burun, et yığını gibi geliyor bana. Burun kaslarının solunuma büyük etkisi var. Kaslar çıkartıldığında, burun kanatları derin nefes alırken kapanabiliyor. Bu olmasın diye, yapısal rinoplasti denilen bol kıkırdak greftleme yapılınca da burun hem büyüyor hem de sertleşiyor. Ben kalın derili hastalarda, yumuşak doku inceltmesi yapmıyorum, faydalı olduğuna da inanmıyorum. Çünkü , temel problem, en üst tabaka olan derinin kalın olması.

    Deriyi inceltmenin başka yolu yok mu?

    Evet var. Kalın derili burunlarda, deri eklerinden olan, en üst tabakanın içindeki yağ bezlerinin sayısı ve hacmi fazla oluyor. Yağ bezleri ile derin ve yüzeysel yağ tabakasının birbiriyle isim benzerliği dışında, hiç alakaları yok. Derideki yağ bezlerinin hacmini ve sayısını azaltacak ilaçlar var. İzotretionin etken maddesi (Roaccutane, aknetrent, zoretanin,.) içeren ilaçlar, derinin yağ bezlerinin sayısını azaltır ve deriyi inceltir.  Bu tedaviyi almak kolay değil.  Ciddi yan etkileri var. Geçmeyen  sivilce problemi olanlar kullanıyorlar ve hastalar çok fayda görüyor.

    Diğer bir yöntem ise cilt soyma. Deriye uzun süre düşük dozda A vitamini kremleri kullanarak, deride incelme sağlanabiliyor. Burun derisinde, siyah nokta çoksa ameliyattan sonra, daha fazla şişiyor ve sivilce sık görülüyor. Ben, mutlaka ameliyattan 1 hafta öncesinde, 1-2 defa cilt bakımı öneriyorum. Basit bir cilt bakımı bile çok faydalıdır.

    İçten bantlama

    Burun estetiği isteyen hastamızın, derisi ince ise, ek tedbir almasınız bile deri alttaki anatomiye kolay adapte olur. Ancak, kalın deri oturmaz. Bu da yuvarlaklaşma yapar. Derinin “redrape” denilen adaptasyonunu şansa bırakmamak için ameliyatıma, 15 dakikalık ek bir işlem ekliyorum. Burun derisinin, en çok kabardığı noktaları, alttaki kıkırdaklara dikiyorum yada teyelliyorum. İçten bantlama, kalın derili hastalardaki yuvarlaklaşma olayını azaltıyor. Burun derisinin, adaptasyonu arttığı için burnu daha fazla küçültebiliyorum.

    Derinin kalınlığı dışında et fazla ise ne yapacağız?

    Bazen, burun yan etleri o kadar kalın, geniş ve sarkık oluyor ki, sadece burun estetiği ile küçültmek mümkün değil. Bu hastalarda, burun kanatlarını tabandan ve delik içlerinden deri çıkartarak yukarıya alıyoruz. Bu ciddi bir küçülme sağlıyor.

     

    Op.Dr. Barış Çakır
    Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
    bariscakir.com

    Dr. Barış Çakır Facebook 

    Dr. Barış Çakır Twitter

    İlgili Konuları ;
    – Burun ameliyatlarında “Mandal Burun” tehlikesi
    – Burun estetiğinde doğal görünüm için Poligon Rinoplasti
    – Burun estetiğinde içten bantlama tekniği
    – Burun nefes problemleri
    – Burun estetiğinde kapalı teknik mi ? açık teknik mi ?
    – Gülerken diş etlerinizin çok görünmesi (Gummy Smile) 

  • Burun estetiğinde doğru bilinen yanlışlar…

    Burun estetiğinde doğru bilinen yanlışlar…

    BURUN ESTETİĞİNDE DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

    1- Burun estetiği sadece belli mevsimlerde yapılır

    Burun estetiği operasyonu her mevsimde yapılabilir.

    2-Estetik burun ameliyatları sonrası burun ucu düşer

    Burun estetiği operasyonlarında artık “destekli burun” felsefesi ön plandadır. Yani burnun öncelikle sağlam desteğinin olması hedeflenir. Böylelikle burna yapılan estetik operasyon sonrası burun ucu düşmez, tam tersine eskisine göre daha sağlam destekli bir burun ortaya çıkar.

    3- Estetik burun ameliyatını sadece plastik cerrah yapabilir

    Burun estetiği operasyonunu hem kulak burun boğaz uzmanı hem de plastik cerrah yapabilir. Burada önemli olan seçilecek hekimin çok üst düzeyde tecrübe sahibi olmasıdır. Burun estetiği operasyonları kişiye özel yapılması gereken, dolayısıyla hepsi birbirinden farklılık gösterebilen  özel operasyonlardır ve yoğun tecrübe gerektirmektedir.

    4-Estetik burun ameliyatı sonrası nefes alma işlevi bozulur

    Tam tersine burun estetiğinin amacı sadece burnu güzelleştirmek değil, aynı zamanda daha rahat nefes almayı sağlayan hem estetik hem fonksiyonel ameliyatlardır.

    5-Estetik burun ameliyatında amaçlanan her zaman için küçük ve kalkık bir burundur

    Burun estetiği operasyonu sonrası hedeflenen;  doğal,  yüze uyumlu, çekici,  güzel,  fonksiyonları çok iyi olan bir burun elde etmektir.  Burnun  çok küçük veya  kalkık olması hedeflenmez.  Doğallık esas hedeftir ve operasyon sonrası ameliyat olduğu anlaşılmamalıdır. Bazen küçük ama bazen de büyük olabilir. Her yüz biçimi birbirinden farklı olduğu için burada önemli olan yüze uyumlu doğal burnu hedeflemektir.

    6-Estetik burun operasyonu sonrası aylarca morluk şişlik sürebilir

    Kullanılan yeni teknikler sayesinde artık ameliyat sonrası morluk ve şişlikler çok az olmaktadır

    7- Estetik burun ameliyatı sonrası uzun süre hastanede yatılır

    Burun estetiği operasyonları genellikle günübirlik ameliyatlardır. Ameliyat günü hastalarımızı çoğunlukla taburcu ederiz.

    8-  Estetik burun ameliyatı çok ağrılı bir operasyondur

    Kullanılan yeni mikrocerrahi teknikleri  ve anestezinin artık çok ileri düzeylerde gelişmiş olması dolayısıyla burun estetiği operasyonları artık  ağrılı olmaktan çıkmıştır. Hastalarımız ameliyat sırasında,  ameliyat sonrası nekahat döneminde ve  tamponlar çıkarılırken ağrı duymazlar.

    9-Estetik burun operasyonlarında tamponlar çıkarılırken çok ağrı olur

    Estetik burun operasyonlarında bazen tampon kullanmaya  bile gerek kalmaz.  Şayet tampon kullanılacaksa da silikon yumuşak tamponlar kullanılır. Bunların çıkarılması ise asla ve asla ağrı yapmaz

    10- Estetik burun ameliyatı sadece burnu güzelleştirmek amacıyla yapılır

    Sadece burnu güzelleştirmek amacıyla değil nefes alıp vermeyi daha iyi yapmak amacıyla da estetik ameliyat yapılabilir. Burundaki şekil bozuklukarı nefes alıp vermeyi olumsuz etkileyebilir. Yapılacak estetik burun ameliyatı burnun şeklini güzellektirmekle kalmaz, nefes alıp vermeyi de olumlu etkiler.

    Op.Dr.Muhammet DİLBER
    Nose Estetik “Estetik Burun Ameliyatları”
    www.noseestetik.com , www.muhammetdilber.com

    Op.Dr.Muhammet Dilber Facebook 
    Op.Dr.Muhammet Dilber twitter

    İlgili yazıları ;

    – Burun estetiği ile birlikte yapılan operasyonlar 
    – Burun şekli nefes almayı etkiler mi ?
    – Doğal burun estetiği
    – Burun operasyonu öncesi öneriler
    – Burun estetiği operasyonlarında doğru zaman ?

    [youtube id=”1j6QvsqSzwo” width=”600″ height=”350″]

     

     

  • Arpacık tedavisi

    Arpacık tedavisi

    Arpacık daha çok göz çevresinde ortaya çıkan sivilceye benzer küçük kızarıklıklar şeklinde oluşan bir cilt hastalığıdır. Arpacık görmeyi etkileyen ve kişiye huzursuzluk veren bir durumdur. Prof. Dr. Ahmet Maranki şifalı bitkiler ile doğal bitkisel kürler öneriyor. “Arpacık daha çok zayıf ve kabızlık şikayeti olanlarda görülür” diyen Maranki arpacık için faydalı olacak bitkisel formüller verdi. Arpacık nasıl geçer, arpacığa ne iyi gelir, arpacığa iyi gelen bitkiler var mıdır diyorsanız açıklayalım.

    Prof. Dr. Ahmet Maranki arpacık bitkisel tedavisi Kürleri:

    1) Bir diş sarımsağın ucu kesildikten sonra arpacık üstüne her gün 2-3 kez sürülür.

    2) Marul yaprakları ezilerek lapa haline getirilir. Daha sonra bu arpacık kürü, arpacığın üzerine konulup bir süre bekletilir.

    3) Patates haşlanır ve ardından ezilir. Yeterince ılıyan ezilmiş patates arpacık üzerine her gün 3-4 kez konulup bir müddet bekletilir.

  • Burun estetiği ile ilgili en çok merak edilenler

    Burun estetiği ile ilgili en çok merak edilenler

    Burun estetiği ile ilgili en çok merak edilenler
    Her yıl Dünya’da yarım milyon insan burun estetiği ameliyatı yaptırıyor. Ülkemizde de son derece rağbet gören burun estetiği ameliyatı ile ilgili en çok merak edilenleri Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emre İlhan’a sorduk.

    Burun estetiği ameliyatlarını kısaca tanımlar mısınız?

     

    Burun estetiği ameliyatı yani rinoplasti burun dış yapısının yüzün diğer parçaları ile estetik olarak uyumlu hale getirildiği,aynı zamanda septum denilen burun orta direğini oluşturan kıkırdak yapısının düzeltilebildiği bir ameliyattır.

     

    Hangi yaşlar arasında burun estetiği yaptırılabilir?

     

    Bayanlarda 14-15 yaşından sonra erkeklerde ise 17-18 yaşından sonra burun estetiği yapılabilir.Bu ameliyat için üst yaş sınırı yoktur.

     

     

    Burun estetiği yaptırmak için uygun bir zaman var mıdır?

     

    Bu ameliyat her mevsimde yapılabilir.Özel bir zaman yoktur.

     

    Estetik burun ameliyatı yaptığınız hastalarınız genellikle ne tür şikayetlerle başvuruyor?

     

    Bu ameliyatı olmak için bana başvuran hastaların çoğunda hem nefes alma problemi hem de estetik problemler oluyor.Ancak sadece estetik problemlerle başvuranların sayısı da oldukça fazla.

     

     

    Burun ameliyatı için başvuran hastalarınızın en sık şikayetçi olduğu estetik problemler nelerdir?

     

    Burun estetiği için bana başvuran hastaların sıklıkla burun sırtında kemer olması,burun ucunun geniş kutu veya top gibi olması ,burunda bir tarafa doğru eğrilik olması ve burun ucunun sarkık olması gibi estetik şikayetleri oluyor.Genellikle bu problemlerin birkaç tanesi bir arada bulunuyor.

     

     

    Hastalarınız genellikle ne tür burun yaptırmak istiyor?

     

    Son yıllarda toplumda gelişen estetik görüşün bir sonucu olarak insanlar artık ‘ameliyatlı görünümlü’ burunlar yerine doğal görünümlü , karakterli , çok kalkık olmayan,burun sırtı çok oyuk olmayan burunlar istiyorlar.

     

     

    Sizin en sık gözlemlediğiniz estetik bozukluk?

     

    Benim gözlemlediğim estetik problemler arasında sık olanlar; burun kemerinin yüksek olması,orta burun çatısının güçsüz olması, ve burun ucunun düşük olması,yine burun ucu ile burun sırtının birbiriyle uyumsuz olması.

     

    Ameliyat öncesinde hastaneye ne zaman yatmalıyım?

     

    Hastaneye ameliyat günü ameliyattan 2-3 saat önce yatılması gerekli tahlil ve muayenelerin yapılması için yeterli oluyor.

     

    Ameliyat öncesinde kan tahlillerini ne zaman yaptırmalıyım?

     

    Kan tahlilleri ameliyat günü yine ameliyattan 2-3 saat önce hastaneye yattıktan sonra yapılıyor.

     

    Ameliyat öncesinde aç kalmalı mıyım?

     

    Ameliyatlarımı genel anestezi altında yaptığım için en az 6 saatlik açlık istiyorum.Eğer ameliyatınız sabah erken olacaksa gece saat 12 den sonra hiçbir şey yiyip içilmemelidir.Eğer öğleden sonra ameliyat olacaksanız 6-7 saat öncesinde hafif bir şeyler yenilebilir.

     

    Ameliyat öncesinde kullanmayı kesmem gereken ilaçlar?

     

    Devamlı kullandığınız ilaçlarınız varsa bunları ameliyattan önce mutlaka bilmeliyiz.Bu ilaçlar duruma göre ameliyat öncesinde kesilebilir veya devam edilebilir.Ancak ağrı kesici ve özellikle Aspirin türevi ilaçlar 1 hafta önceden kesilmelidir.

     

     

    Ameliyatlarınızı lokal anestezi ile yapıyor musunuz?

     

    Hayır lokal anestezi ile estetik burun ameliyatı yapmıyorum.Bunun nedeni hem hastanın hem de hekimin konforunun yüksek olması.Bu ameliyat %100 konsantrasyon gerektiren bir ameliyat olduğu için hastanın uyanık olmasının ve en küçük bir rahatsızlığının hekimin konsantrasyonunu bozacağını düşünüyorum.

     

    Genel anestezi hakkında detaylı bilgi verir misiniz?

     

    Uygulanacak olan cerrahi işlem sırasında yapılanları hissetmemeniz ve hatırlamamanız amacıyla size, genel anestezi uygulanacaktır.

     

    Bu uygulamalar bilimsel ve etik olarak tüm dünyada kabul edilmiş uygulamalardır.

     

    Sizi, operasyon için ameliyat öncesi ameliyata hazırlık amacıyla hazırlık bölümüne getirdiklerinde, ameliyat salonuna alınmadan önce, anestezistiniz uygun görecek olursa bir ilaç verilecektir. Bu ilaç, ağız kuruluğu, geçici unutkanlık ve uyku hali yapabilir.

     

    Daha sonra ameliyat salonuna alınacaksınız ve bu sırada;

     

    • Kalbinizin durumunu değerlendirmek için EKG elektrotları vücudunuza yapıştırılacak,

     

    • Serum takılması için damarınıza özel bir iğne ile girilecek,

     

    • Parmağınıza, kanın oksijenlenmesini gösteren bir cihaz takılacak,

     

    • Kolunuza tansiyon aleti bağlanacaktır.

     

    Bunların dışında anestezistinizin gerekli göreceği özel uygulamalar yapılabilir. Eğer yapılacaksa bu uygulamalar hakkında size detaylı bilgi verilecektir.

     

    Damarınıza takılan iğneden verilecek ilaçlarla veya maskeden solutulacak oksijen ve anestezik ilaç karışımı ile uyumanız sağlanacak, gerekirse ilaçlarla solunumunuz durdurularak aletler yardımıyla kontrol edilecektir. Bu işlemleri hatırlamayacaksınız. Solunum kontrolü için gerekli görülürse soluk borunuza takılacak olan tüp yoluyla oksijen ve anestezik ilaç verilmesine devam edilecektir.

     

    Bu işlemlerden sonra ameliyata başlanmasına izin verilecektir. Ameliyatınız süresince yaşamsal fonksiyonlarınız sürekli olarak izlenecektir. Gerektiğinde ilaç uygulama ve düzenlemeleri yapılacaktır. Yapılan tüm işlemler, “Anestezi İzleme Formuna” kaydedilecektir.

     

    Operasyon bittikten sonra, size verdiğimiz oksijen dışındaki ilaçları uygulamayı keseceğiz. Bazılarının etkilerini ortadan kaldıran ilaçlar vereceğiz. Eğer takılmış ise boğazınızdaki tüpü çıkaracağız. Durumunuzu takip için uyanma odasına alacağız. İyice uyandığınıza karar verildikten sonra cerrahi kliniğe gönderileceksin.

     

    Hastanede anestezi doktoru beni görecek mi?

     

    Hastaneye yatıp kan tahlilleriniz yapıldıktan sonra anestezi doktoru gelip sizi muayene edecek, genel anestezi almaya uygun olup olmadığınızı değerlendirecektir.

     

     

    Adetli olmam ameliyatımı etkiler mi?

     

    Adetli olmanız bu ameliyatı olmanıza mani değildir.

     

    Ameliyat öncesi sigara kullanımı zararlı mıdır?

     

    Sigara kullanmanız hem genel anestezi sırasında akciğerlerinizi zorlayacak , uyanmanızı güçleştirecektir.Bu yüzden ameliyattan en az 15 gün önce bırakılmalıdır.Ameliyat sonrasında da yara iyileşmesini kötü yönde etkilediği için bir dönem kullanılmaması gerekir.

     

    Ameliyat öncesi grip oldum, ne yapmalıyım?

     

    Ameliyat öncesi soğuk algınlığı, grip gibi basit enfeksiyonlar bile ameliyat olmanıza engel teşkil eder. Tam iyileşme olduktan sonra ameliyat olmanız uygun olur.

     

     

    Hastaneye gelirken yapmam gereken hazırlıklar var mı , nasıl bir kıyafet giymeliyim?

     

    Hastaneye gelmeden önce ılık bir duş almanızda yarar var.Bunun dışında rahat bir kıyafet giymeli baştan geçmeli değil önden düğmelenen kıyafetleri tercih etmelisiniz,saçlar uzunsa örülmesi iyi olur.Makyaj yapılmamalı ayaklardaki ve ellerdeki ojeler çıkarılmalıdır.Takı takılmamalıdır.

     

     

    Ameliyat sonrasında hastanede kaç gün kalırım,yanımda refakatçi olmasına gerek var mı?

     

    Estetik burun ameliyatından sonra hasta aynı gün içinde narkozun etkisi tamamen geçtikten sonra taburcu edilebilir.Ancak ben hastalarımı genellikle 1 gece hastanede yatırıyorum.Hatanın yanında 1 refakatçi olması ,ihtiyaçlarını gidermesi açısından yararlı olacaktır.

    İlgili konular ;
    Revizyon burun estetiği ile ilgili merak edilenler
    Güzelliğin şifresi güzel burun
    Burun şekli insan psikolojisini nasıl etkiliyor?
    Burundaki Hapşırma Hissi

  • Burun Estetiğinde Yanlış Bilinenler

    Burun Estetiğinde Yanlış Bilinenler

    Yaptırılan burun estetiği ile yüzün şeklinin değiştirmekle kalmayıp, hem kişinin psikolojini hem de nefes rahat nefes alma sorunlarını ortadan kaldırdığı ve burun estetiğinin ülkemizde en çok yaptırılan Ameliyat olduğu bilinmektedir.

    Burun estetiği (Rhinoplasti) ameliyatları erkek ve kadın tarafından en çok tercih edilen operasyon oldu. Rhinoplasti ile kişilerin sadece yüz görünümlerinin değişmediğini bazı Sağlık sorunlarının çözümüne da yardımcı oluyor.

    Ameliyatta yapılan işlem temel olarak burnun iskeletini oluşturan kemik ve kıkırdak yapının şekillendirilmesidir.

    Gündemden düşmemesine rağmen rhinoplasti ameliyatı hakkında halen fikir birliğine varılamamış birçok bilinmeyen ve bilgi kirliliği yaratan söylentiler devam ede gelmektedir.Açıklığa kavuşturulması gereken konulardan birincisi kullanılan teknik konusundadır. Açık veya kapalı tekniğin hangisinin daha iyi sonuç verdiği tartışılıyor. Rhinop lasti açık ve kapalı olarak adlandırılan iki teknikle gerçekleştirilebilir. Açık teknikte burnun iki deliği arasındaki kolumella dediğimiz bölgeden cilde kesiyapılır. Kapalı teknikte ise tüm kesiler burnun içinden yapılır. dışarıdan görülen herhangi bir cilt kesi izi yoktur. Açık tekniği tercih edenler ise her işlemi görerek yaptıkları için buruna daha hakim olduklarını iddia ederler.Halbuki açık teknikte hemen her şey görerek yapılsa bile, burun iskeletiyle üzerini örten cilt arasındaki bütünlük bozulduğu için,özellikle burun sırtı ile ucu arasındaki ilişkinin ameliyat esnasında yeterli değerlendirilmesi zaafa uğrar. Bu esasen hayati bir dezavantajdır;dışarıdan görülen iz ise cabasıdır. Hangi tekniğin daha iyi sonuç verdiğine dair tartışmalar sürmektedir. Halbuki bu tartışma yanlış bir zeminde devam etmektedir zira iki teknik arasında birbirine üstünlük söz konusu değildir; buradaki seçim daha çok cerrahın tecrübesiyle ilgilidir. Kapalı teknik dışarıdan görülen herhangi bir iz bırakmaz ama yüksek düzeyde tecrübe ve teknik donanım gerektirir; açık teknik ile yapılabilen her türlü cerrahi manevra, tecrübeli ellerde kapalı teknikle de eksiksiz biçimdegerçekleştirilebilir”.

    OPERASYON SONRASI NEFES ALMA GÜÇLÜĞÜ OLUR MU?

    Burun ameliyatı sonrası gelişen nefes darlığı çoğu kez ihmal edilen ama üzerinde önemle durulması gereken yaygın bir sorundur.Ameliyattan sonraki erken dönemde şişliklere bağlı görülen nefes darlığı doğal ve geçicidir. Ama uzun dönemde, şişlikler geçtikten sonra da devam ederse sorun vardır. Rhinoplasti doğası gereği Hava yollarını daraltan bir ameliyattır; bu yüzden ameliyattan önce nefes darlığına yol açmayan , gizli kalmış , hafif dereceliseptal deviasyon eğer cerrah tarafından farkedilerek düzeltilmezse ameliyattan sonra hastada nefes darlığına yol açabilir. Bu sebeple, nefes alma güçlüğü olsun veya olmasın, tüm hastaların, septum deviasyonu veya nefes alma güçlüğü yaratabilecek olası problemlerinin ameliyatta dikkatle değerlendirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerekir. Bu şartlar yerine getirildiği taktirde rinoplasti ameliyatı sonrası nefes alma problemiyle karşılaşılma olmaz.

    Rhinoplasti sonrası genellikle düzeltici ikinci bir işlemin gerekli olduğu şeklinde yaygın bir kanı olduğunu belirten Kuyubaşı, eğer tatminkar bir sonuç alınmadıysa bu durumun eksik veya yanlış ameliyattan kaynaklanabilir.

    Diğer bilinen yanlış bir konu ise ameliyat sonrası burun ucunun düştüğü yönündeki kanaatların bir yanılsamadan ibaret olduğunu belirten Selçuk Kuyubaşı “Burun ucu düşmez; aslında bu bir yanılsamadır. Burun sırtı ile ucu arasındaki pozisyonun iyi sağlanamadığı yetersizameliyatlarda, bu eksiklik başlangıçtaki mevcut ödem yüzünden saklı kalır. Aradan aylar geçtikçe burundaki ödem yavaş yavaş çözülür ve burun ucundaki sorun kendini belli etmeye başlar.Hastalar bunu burun ucunun düşmesi olarak algılar. Birde tamponların alınması sırasında çok can yaktığı şeklinde biliniyor. Tamponları alırken hasta ciddi rahatsızlık duyabilir. Bu yüzden en iyisi tampon kullanmamaktır. Tamponun kullanım amacı burun içindeki müdahale yapılan bölgede kan birikmesini önlemektir. Bu amaçlabaşvurulabilecek diğer bir yöntem bu bölgeye bir kaç dikiş koymaktır. Bu işlem ameliyat süresini biraz uzatabilir ama tampon ihtiyacı ortadan kalkar…

    İlgili Konular ;

    Burun Estetiği

    Burun Ucu Estetiği (Tip plasti)

    Burun ameliyatı sonrası yapılması veya yapılmaması gerekenler

    Burun Estetik Sayfası

  • Alix Avien yılbaşı makyaj önerileri

    Alix Avien cosmetics logo

    Yılbaşı gecesi giyeceğiniz kıyafeti şimdiden düşünmüş olabilirsiniz, peki ya yılbaşı makyajınızı nasıl yapacağınıza karar verdiniz mi? Yılbaşı ışıltısını yüzünüze taşımadan önce Alix Avien makyaj uzmanlarının sizler için hazırladığı Yılbaşı Makyaj önerilerini okumanızda fayda var…

    Yılbaşı gecesi yılın en önemli olaylarından biridir şüphesiz. İnanışa göre yılbaşına nasıl girerseniz, tüm yılınız da öyle geçer… Tüm yılınızın güzel geçmesi için o gece her zamankinden daha güzel ve alımlı olmanız gerekir… Sizi o gece her zamankinden güzel kılacak kusursuz bir makyaj için yapmanız gerekenleri adım adım sıralayan Alix Avien uzmanları, ilk adımın yüzün iyice temizlenmesi olduğunun altını çiziyorlar. Temiz bir cilde yapacağınız makyaj, makyajın daha pürüzsüz görünmesini sağlayacaktır. Uzun zamandır peeling ve maske yapmadıysanız, makyaj öncesi gün içerisinde bunları yapmanızda fayda var…

    Yüzü temizleyip nemlendirdikten sonra ilk adım makyaj için baz oluşturmaktır… Bunun için cildinizin renginde bir fondöten seçmeniz en doğrusu olacaktır. Cildinizin renginde olmayan bir fondöten maske gibi duracağından istemeyeceğiniz bir görüntüye neden olabilir… Cilt rengi ve tipine uygun olan fondöteni bir sünger yardımıyla boyun dahil olmak üzere uygulayın. Fondötenin kurumasının birkaç saniye bekledikten sonra ikinci adıma yani pudra uygulamaya geçebilirsiniz. Pudranın da yine ten renginize uygun tonda olmasına dikkat edin.

    Cildimizi makyaja hazırladığımız gibi, göz çevresini de göz makyajına hazırlamamız gerekiyor. Göz altındaki morluk, torba, şişlik vb.’yi azaltmak, göz çevresini pürüzsüz bir tuale çevirmek için concealer (kapatıcı) uygulanması şarttır. Uygulayacağınız concealer kusurları kapatırken, göz çevresinin daha aydınlık görünmesini sağlayacaktır. Concealerı parmak uçlarınıza sürüp, ardından tampon hareketlerle parmaklarınızı çok bastırmadan göz çevrenize uygulamanız en doğrusudur.

    Göz makyajına hazır hale gelen göze artık far uygulayabilirsiniz. Far rengini kıyafetinize uygun seçebileceğiniz gibi, yılbaşı gecesinin klasiği olan füme ve siyah tonlarından da seçebilirsiniz. Yılbaşı gecesinin ruhunu hafif pırıltılı ve metalik farlarla bakışlarınıza yansıtabilirsiniz. Alix Avien’in geniş far yelpazesinde, metalik fardan ışıltılı fara, hem kuru hem de ıslak kullanılabilen farlara kadar çok geniş çeşitler bulunmaktadır.

    Sıra göz çevresini belirginleştirmeye geldi. Göz çevresini eyeliner ile keskin bir hat şeklinde belirginleştirebileceğiniz gibi, göz kalemi ile göz çevresine buğulu bir efekt de verebilirsiniz. Alix Avien’in keratinli eyelinerı kirpik diplerini besleme özelliği ile makyaj yaparken bakım yapmanızı da sağlar. Alix Avien göz kalemleri ise göz çevresini tahriş etmeyen özel ve kullanımı kolay yumuşak formülü ile vazgeçilmeziniz olacak!

    Bakışlarınızı çarpıcı kılmak, daha dolgun ve hacimli kirpiklere sahip olmak için Alix Avien Magic Mascara’yı kullanabilirsiniz. Bu yeni maskaranın en büyük özelliği, özel tasarım kıvrılabilir plastik fırçası en küçük kirpikleri bile kökünden ucuna kavrayarak biçimlendirmesidir. Formülündeki Lecitin ise kirpiklerin dökülmesini engellediği gibi, kirpikleri beslemeye de yardımcı olur.

    Alix Avien’in yılbaşı gibi özel günlerde kullanılmak üzere yeni çıkardığı Mascaliner adlı ürün ise, hem maskara hem de eyeliner görevi görmektedir. Simli yapıdaki bu ürün özel uygulama başlığı ile hem pırıltılı eyeliner gibi hem de kirpiklere ışıltı veren pırıltılı maskara gibi kullanılabilmektedir. Dört farklı renk seçeneği olan bu yeni ürünü yeni yılda mutlaka denemelisiniz!

    Sıra yüzünüze ışıltı ve gölge katmaya geldi. Bunun için Alix Avien Blush-on serisinden seçeceğiniz bir allığı yanaklarınızdan şakaklarınıza doğru uygulayın. Hatların çok keskin olmamasına ve aradaki geçişleri yumuşatarak sağlamaya gayret edin.

    Sıra son aşamaya, yani imzaya geldi. Makyajınızın imzası şüphesiz rujunuz olacaktır! Yılbaşının sembolü ve bu sezonun modası olan kırmızıyı muhakkak yılbaşı gecesi dudaklarınıza taşımalısınız. Alix Avien’in nemlendirici özellikteki ruj serisinde farklı tonlardaki kırmızı rujlardan biri mutlaka sizin için! Kırmızı dudakların etkisini daha da çarpıcı kılmak için Alix Avien lipgloss da uygulayabilirsiniz.

    Artık eski yılı en güzel biçimde uğurlamaya, yeni yılı ise en güzel şekilde karşılamaya hazırsınız! Yılbaşı Gecesine Hazırsınız!