Etiket: sürekli ağlayan bebek

  • Bebeğim Neden Uzun Süre Ağlıyor?

    Bebeğim Neden Uzun Süre Ağlıyor?

    Bebek ağlamasının sebepleri oldukça fazladır. Özellikle çiçeği burnunda anneler, bebeklerinin uzun süre ağlamasının altındaki sebepleri araştırırken, birçok yeni neden de öğrenmektedir. Bebek ağlamasının sebepleri arasında gaz ve açlık ilk sıradadır. Eğer bebeğinizi emzirmiş, gazını da çıkartmışsanız, diğer ağlama sebepleri ise:

    • Diş çıkarma dönemindeyse uzun süre ağlamalar normaldir,
    • Tuvaletini düzenli yapmamışsa kabız problemi olabilir,
    • Vücudunu kontrol edin, görmediğiniz bir kanama ya da yara olabilir,
    • Vücudunda herhangi bir bölge ağrıyor olabilir,

    Bebeğim Neden Sürekli Ağlıyor?

    Bebeğim sürekli ağlıyor ne yapmalıyım yeni annelerin en büyük endişesi olarak ortaya çıkmaktadır. Her bebek birbirinden farklıdır. Bazı bebekler daha sakin mizaca sahipken, bazı bebekler daha huysuz olabilir. Ama her bebek ağlar. Bebeğiniz 2 saatten daha uzun süre ağlıyorsa, mutlaka bir doktora başvurmanız gerekir. 2 saatten kısa ağlamalar için gaz, yemek, alt kontrolü ve huzursuz olabileceği faktörleri kontrol etmeniz yeterlidir. Bunun dışında 2 aylık bebek neden ağlar sorusunun en yaygın yanıtı ise infantil kolik olmaktadır. Ağlama atakları haftada 3 defa olur. Aşırı gaz birikimi ile ortaya çıkar.

    • Kolik bebeklerin karın bölgesine masaj yapılmalıdır.
    • Kolik için medikal bir tedavi yoktur. Bunun için doktor önerisinde gaz damlaları kullanılabilir.
    • Bebek doğru yöntemlerle emzirilmeli ve hava yutması engellenmelidir.
    Bebeğim Neden Uzun Süre Ağlıyor? | 1
    Bebeğim sürekli ağlıyor

    Bebeklerde Huysuzluk Sebepleri

    Bebeğin sürekli ağlaması ve uyumaması sebepleri arasında aşı reaksiyonları bulunur. Aşı yapıldıktan sonraki 12 saat içinde bebek aşırı huzursuz ise aşı reaksiyonu söz konusu olabilir. Bunun dışında:

    • Annenin kullandığı ilaçlar huzursuzluğa yol açabilir. Emzirme döneminde, süt ile beraber ilacın etkisi bebeğe de geçebilir.
    • Diş çıkarma en sık ağlama sebepleri arasındadır. Bebeklerin 4. Ayından sonra bu huzursuzluğu diş çıkarma sebebiyledir.
    • Turnike sendromu da ağlama nedenleri arasındadır. Bebeğin üzerine örttüğünüz çarşaf, battaniye ya da yorganlar bebeğin parmaklarına ya da herhangi bir uzvuna dolanabilir. Bu bölge sıkıştığı için bebek ağlar. Ağlayan bebekler için bebeğinizi soyarak vücudunu kontrol etmeniz önemlidir.

    Bebeklerde Ağlama Nöbeti Nedir, Sebepleri Nelerdir? Tıklayın !

    Ağlayan Bebek Nasıl Sakinleştirilir? 5S Kuralı Nedir? Tıklayın !

    Bebeklerde Kolik Sancısı Nedir, Nasıl Geçer? Tıklayın !

  • Bebeklerde Ağlama Nöbeti Nedir, Sebepleri Nelerdir?

    Bebeklerde Ağlama Nöbeti Nedir, Sebepleri Nelerdir?

    Sürekli ağlayan bebek hastalığı olarak bilinen ağlama nöbetleri, bir nedene dayanıyor olabilir. Çocuğunuzun hangi nedenden dolayı sürekli ağladığını belirlemelisiniz. Birçok ebeveyn, bebek olduğu için sürekli ağlayabileceğini düşünüyor ama bu yanlıştır. Çocuk sürekli ağlıyorsa, bir hastalığa yakalanmış olabilir. Bebeğin ağlama krizleri, çocuğun karnının aç olması, altını kirletmiş olması ya da ilgi ve şefkat istiyor olmasından da kaynaklanabilir. Bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı ağlamadığına eminseniz, bebeğiniz bir hastalığa yakalanmış olabilir. Bu konuda, kesin bir karara varılması için bebeğinizi mutlaka doktora götürmelisiniz. Çocuğunuzun ağlama nöbeti geçirmesine neden olan sebepler aşağıda sıralanmıştır;

    • Bebeğiniz bir hastalığa yakalanmış olabilir.
    • Bebeğinizin gaz sancısı olabilir.
    • Bebeğinizin yaşı 3 aydan küçükse kolik olduğu için de ağlıyor olabilir. Bu fizyolojik durumdur. Tedavisi yoktur.

    Bebeklerde Ağlama Nöbeti Nasıl Geçer?

    Bebeklerde ağlama nöbetini geçirmek için yapmanız gereken bebeğin rahat etmesini sağlamaktır. Bebeğiniz bir sorunu olduğu için rahat edemediğinden ağlıyordur. Bebeğinizin gazı olabilir. Bebeğinizin gazını, karnına ılık havlu koyarak ya da sırtını okşayarak almalısınız. Bunun haricinde bebek aç olduğu için, altı kirli olduğu için de ağlıyor olabilir. Bebeğinizin ihtiyaçlarını giderdiğinizde ağlaması kesilebilir. Bunların haricinde düşük bir ihtimal olarak bebeğiniz bir hastalığa yakalanmış olabilir. Her yolu denedikten sonra ve bebeğinizin yaşı 3 aydan büyükse bir hastalığı olabilir. Bu konuda bir doktora danışmalısınız.

    Bebeklerde Ağlama Nöbeti Nedir, Sebepleri Nelerdir? | 2

    Bebeklerde Ağlama Nöbetleri Normal mi?

    Bebeğinizin yaşı 3 aydan küçükse kolik sancısı denilen sancıları yaşıyor olabilir. Bunların tedavisi yoktur. Bebeğinizin ihtiyaçlarını sürekli gidermeye çalışın. Fakat, 3 aydan sonra ne yaparsanız yapın sürekli ağlıyorsa bu konuda bebeğin durumu ciddi olabilir. Bir doktora danışmanızda fayda vardır.

    Ağlayan Bebeği Susturan 5S Kuralı Tıklayın !

    Ağlayan Bebek 8 Yöntemle Nasıl Susturulur? Tıklayın !

    Ağlayan Bebeği Sakinleştirme Susturma Yöntemleri Tıklayın !

    Kolik bebek anneleri Tıklayın !

    Bebekte aşırı gaz ve kolik sorunu Tıklayın !