Etiket: saç yıkama

  • Saç Derisi Kokusu Nasıl Geçer Doğal Çözümleri

    Saç Derisi Kokusu Nasıl Geçer Doğal Çözümleri

    Kafa derisi kokusunu uzaklaştırmak için doğal yollar önerebiliriz. Saç tepesi kokusu genel olarak insanları rahatsız eder. Saç derisi kokusu için şampuan ve sprey çeşitleri imal edilmekle birlikte bunlar doğal olmadığı için kuşku ile yaklaşabiliriz. Bazen herkes, ne kadar şampuan kullanırsa kullansın ya da ne kadar durulama yaparsa yapsın, kafadan gelen o kötü kokunun uzaklaşmadığını hissedebilir.  Oysaki hepimiz etrafa güzel saç kokusu yaymak isteriz.

    Uzmanların görüşüne göre saç derisi kokusu kirli saçlara sahip olmakla ilgili bir durum değildir. Hatta saç sık yıkandıkça problem daha da gelişebilir. Saç derisi kokusunun nedenleri hakkında çeşitli teoriler bulunuyor. Tam olarak hiçbirisi kanıtlanmış değildir. Saç derisi kokusunu geçirmek için evde uygulayabileceğiniz bazı doğal yollar vardır.

    Saç Derisi Kokusu Nasıl Geçer Doğal Çözümleri | 1

    Karbonat

    Karbonat kafa derinizde hissettiğiniz kötü kokuyu gidermek ve saçların yağlanmasını azaltmak için en yaygın kullanılan ev ilaçlarından biridir. Bir ölçü karbonatı, 3 ölçü su ile karıştırın. Saçlarınızı duru suyla nemlendirdikten sonra kabartma tozu karışımını saçınıza uygulayın. 5 Dakika kadar bekledikten sonra durulayın. Bu işlemi haftada bir kez tekrarlamanızı öneriyoruz.

    Elma Sirkesi

    Elma sirkesi her zaman doğal bir saç temizleyici olarak çalışır. Kokan saç derisine katkıda bulunabilecek ürünlerin kafa derisinde birikimini önler. Ayrıca saçlarınızın normal PH’ını geri kazanmasına yardımcı olur. Saçınızı parlatarak, kabarmasını önler.

    2 Bardak damıtılmış suya, yarım bardak elma sirkesi ilave edin. Daha sonra 3 damla uçucu yağ (lavanta, gül ya da sevdiğiniz herhangi bir uçucu yağ) karıştırın. Çözeltiyi saçınıza püskürtün ve birkaç dakika bekleyin. En son olarak saçınızı soğuk suyla durulayın.

    Limon Suyu

    Limon suyu sadece cildinizde değil, aynı zamanda saçlarınızda da harikalar yaratır. Bir bardak suya 2 adet limonun suyunu sıkın. Temiz saçınıza ve saç derinize bu solüsyonu sürün. Durulamadan önce birkaç dakika bekleyin. Bu işlemi, haftada 1-2 kere tekrar ederseniz çok faydasını görürsünüz.

    Şampuansız Saç Nasıl Yıkanır? No Poo Yöntemi Tıklayın !

    Saç Derisindeki Kötü Kokuyu Gidermek İçin Tıklayın !

    Saçlarda Oluşan Koku Için Ne Yapmalı? Tıklayın !

    Pirinç Suyu Nasıl Yapılır? Saça Faydaları Nelerdir? Tıklayın !

    Bakımlı saçlar için doğal yağlar Tıklayın !

    Sarımsak Yağının Saça Faydaları Nelerdir? Saç Dökülmesini Durdurur Mu? Tıklayın !

  • Saç boyama nasıl yapılmalı?

    Saç boyama nasıl yapılmalı?

    Saçlarını evde kendi boyamayı tercih edenleriniz için altını çizeceğimiz püf noktalar… Saç boyama tüyoları ve saç boyama nasıl yapılır?

    Saç boyama nasıl yapılmalı?

    Boyama işlemi sırasında dikkat edilmesi gerekenler:

    • Güneş, perma, saç bakım kremleri ve saçınıza daha önce uyguladığınız boyalar, yaptığınız boyama işleminin sonucunu ve süresini etkileyeceğinden saç tutam testini her boya işleminden önce mutlaka yapmalısınız.
    • Her zaman saçınıza uyguladığınız boyayı, yapmış olduğunuz saç tutam testi sonucunda belirlenen süre kadar bekletin. Hiçbir zaman etkisini göstermeden önce boyayı temizlemeyin. Aksi halde saçınızda beklenmeyen bölgesel renk farklılıklarına sebep olursunuz.
    • Boyanın, saçınızdan yüzünüze ve ensenize bulaşmasını istemiyorsanız kulaklarınızın çevresine, saçlarınızla yüzünüzün birleştiği bölgelere ve ensenize biraz vazelin sürün. Vazelin hava geçirmez ve sızdırmaz olduğundan boyanın derinizde leke bırakmasını engelleme konusunda çok etkilidir.
    • Saçınız uzun veya kalınsa, seçmiş olduğunuz renk tonundan iki kutu kullanın. Her saç telinin boyayı iyice emmesi, saçınızın tamamen ve homojen olarak boyanması ve canlı bir renge sahip olması için önemlidir.
    • Saçınızı boyadıktan sonra elde ettiğiniz rengi daha uzun süre kullanabilmek için deniz veya havuza girdikten sonra saçlarınızı mutlaka durulayın. Klor ve deniz tuzu saçınızda uzun süre kalırsa saç renginiz parlaklığını yitirebilir.
    Boyama sonrası:
    • Boyalı saçlar için kullanılan şampuanlar, saç renginizi daha yumuşak ve doğal gösterir. Sıradan şampuanlar saçınızın boyasını açabilir ve doğal nemini kaybettirebilir.
    • Düzenli olarak en az iki haftada bir boyanmış saçınızın nemini ve parlaklığını yeniden kazanması için derinlemesine bakım yapın.
    • Saçınızı boyadıktan sonra pH’ı düşük saç kremi kullanmanız saçınızı korur ve doğal yumuşaklığına ve parlaklığına kavuşmasına yardımcı olur.
    • Saçınız uzadıkça, renk aktifleştirici kullanarak saçınızın doğal rengini boyalı kısma uygun şekilde renklendirebilirsiniz.
    • Şampuanlandıktan sonra saçınızı her zaman kurulamayın. Ovalamayın veya sarmayın. Saç kurutma makinesiyle aşırı kurutmayın. Saçınızı aşırı kurutmanız nem kaybetmesine ve donuk gözükmesine yol açar.
    • Saçınız ıslakken asla taramayın. Saçınızı geniş dişli bir tarakla saç uçlarından saç diplerine doğru yuvarlayarak tarayın.
    • Maden suyu, saçınızı zararlı havuz kimyasallarından korur

    İlgili Konular ;

  • Yeni Gözde! Sık ve Çık! En İyi Kuru Şampuanlar

    Yeni Gözde! Sık ve Çık! En İyi Kuru Şampuanlar

    Saçlarınızı yıkamanıza rağmen yağlı mı görünüyor? Ya da saçlarınız çok çabuk mu yağlanıyor? Çözüm basit! Görünmez kuru şampuan sayesinde saçlarınız yeni yıkanmış kadar temiz görünecek.  Üstelik bunun için durulamanıza ya da yıkamanıza gerek yok.  Kuru şampuan da yağ emici tozlar bulunur. Saçınıza direkt uyguladığınızda hemen sonuç verecektir. Mevsimlik kurtarıcı kuru şampuan sayesinde yağlı görünümden kurtulacaksınız.

    En İyi Kuru Şampuanlar

    Yaz boyunca saçlar nemden dolayı oldukça yağlı görünür. Her gün duş almanız sonucunda ise saçınıza uygulayacağınız kurutma makinesi zarar verecek ve saçlarınızın kırılmasına neden olacak. Kuru şampuan ile her gün saç yıkama derdine son! Üstelik bu sayede zamandan da tasarruf etmiş olacaksınız.

    Yeni Gözde! Sık ve Çık! En İyi Kuru Şampuanlar | 2

     

    Loreal Paris Everstyle Kuru Şampuan

    Silikon ve sentetik boya içermeyen doğal yollardan üretilmiş kuru şampuan mat saçları tazeler. Ferahlayan saçlar sayesinde ise saçlarınız kolaylıkla şekil alacaktır. Yağlı saçların en büyük sıkıntılarından biri de şekil almaması. Ancak görünmez şampuan sayesinde şekil alan ferah saçlara kavuşacaksınız.

    Biotera Renk Bakımı Görünmez Kuru Şampuan

    Özellikle boyanmış saçlar için oldukça etkileyici bir görünüm kazanmasını sağlayan kuru şampuan narenciye özleri ile zenginleştirilmiş. Düzenli kullanım sonucunda boya yüzünden mat ve cansız bir görünümde bulunan saçlarınızın yeniden canlandırılmasını sağlar. Bunun yanı sıra saç renginizi de koruyacaktır. Uygulanması oldukça kolay.

    C0-Lap Şeffaf ve Görünmez Kuru Şampuan

    Kuru şampuanlar kaliteli olmadıklarında kötü bir kokuya neden olabilir. Ancak bu şampuan sayesinde saçlarınızda hoş bir koku olacak. Güzellik uzmanları tarafından analiz edilerek oluşturulan şampuan saç diplerinizin güçlenmesi içinde oldukça etkili.

    Yeni Gözde! Sık ve Çık! En İyi Kuru Şampuanlar | 3

    Kuru Şampuan Nasıl Kullanılır, Nereden Bulabilirim?

    Eczanelerde kolaylıkla bulabileceğiniz bir ürün. Gün boyunca saçların parlak ve temiz görünmesinde de oldukça etkili. Kuru şampuan nasıl kullanılır konusunda ise dikkat edilmesi gereken saça 15-20 cm mesafeden sıkılması. Sprey şeklinde satılan ürünü kullanmadan önce saçlarınızı tarayın. Daha sonra tutamlara ayırarak saç diplerinize kuru şampuanınızı uygulayın. Spreyi uyguladıktan sonra da saçlarınızı tekrar tarayarak şampuanın iyice saç diplerinize nüfus etmesini sağlayın. İşte bu kadar basit!

     

    Evde Kuru Şampuan Yapımı İçin 4 Tarif için Tıklayın !

    Kuru Şampuan Kullananlar İçin Tıklayınız !

    Doğru Şampuan Seçimi Nasıl Yapılır? Tıklayın !

    Evde sarımsaklı şampuan yapımı için Tıklayın !

    Boyalı saçlar için mor şampuan (silver şampuan) nasıl kullanılır? Tıklayın !

     

    https://youtu.be/jkJWgknYmzA

  • Çabuk yağlanan saçlara çözüm

    Çabuk yağlanan saçlara çözüm

    Çabuk yağlanan saçlar saç modelinizin çabuk bozulmasına, saçın kirli ve sönük gözükmesine neden olur. İşte çabuk yağlanan saçlar için çözüm önerileri:

    Her ne kadar çabuk yağlanan saçların “sağlıklı” olduğu iddia edilse de yağlı saça şekil vermek bir kadın için yeterince zordur. İşte bu yüzden saçların yağlanmasına engel olan 5 çözüm yolunu sizler için derledik:

    Çabuk yağlanan saçlara çözüm | 4

    Çabuk yağlanan saçlara çözüm

    1- Çok fazla dokunmayın

    Saçları çok sık taramak ve ellemek çabuk yağlanan saçların başlıca sebeplerinden bir tanesi. Saçlarınızla oynadığınızda ellerinizde bulunan ter, yağ ve kirler saçlarınızın yağlanmasına yol açar. Sık taramak da yağ üretimini artırır.

    2- Sıcak su kullanmayın

    Sıcak su saç derisini kurutarak fazla yağ üretimine sebep olur. Bu nedenle saçlarınızı yıkadığınız suyun sıcak olmamasına dikkat edin. Soğuk su kullanamıyorsanız ılık su tercih edin.

    3- Kremli şampuanlardan uzak durun

    Doğru şampuanı seçmek her saç tipi için oldukça önemli. Yağlı saçlara sahip kişiler de saçlarının çabuk yağlanmaması için kremli şampuanlardan kaçınmalı. Aynı zamanda saçlarını iyi durulamaya da dikkat etmelisiniz. İyi durulanmayan saç da çabuk yağlanır. Haftada 1-2 kez kepeğe karşı şampuan kullanın.

    4- Saçlarınızı çok sık düzleştirmeyin

    Düz saçlar kafaya yapışık durduğu için çabuk yağlanır. Isı da yağ üretimini artırır. Bu yüzden her banyodan sonra saçınızı düzleştirme alışkanlığından vazgeçin. Fön makinesini de uzun süre kullanmayın.

    5- Beslenmenize dikkat edin

    Aşırı yağ üretimine neden olan, cildini yağlandıracak yiyeceklerden uzak durun. Yağlı bir cilt yağlı saçlar demektir. Saçları çabuk yağlanan kişiler özellikle fast food tüketmekten kaçınmalı.

  • Saçımızı ne sıklıkla yıkamalıyız?

    Saçımızı ne sıklıkla yıkamalıyız?

    Hepimiz saçlarımızın çok güzel görünmesini isteriz. Güzel görünmesi kadar temiz ve bakımlı olması da önemli. Ama bunu sürekli saçımızı yıkayarak yapmamalıyız.  Arada bir de olsa saçlarımızı yağlanmaya bırakmalı ve 3-4 günde bir yıkamalıyız. Bazı saç stilistleri saçın yıkanmadan 7 gün bile dayanabileceğini iddia ediyor. Tabii buna gerek yok. 3-4 günde saçın yağlanması için yeterli bir süre.

    Örneğin Oyuncu Brie Larson Instagram’da,  Altın Küre’den beri şampuan kullanmadığını söyledi.

    Cerys Matthews’un saçlarını şekillendiren ve saç stilistliği yapan Scott, “İnsanların çoğunluğu saçlarını her gün yıkıyor ve büyük olasılıkla kirli değil. Çok fazla yıkamak saçınızı daha temiz ve kuru yapmaz. Aksine daha çok yağlandırır. Spor salonunda gerçekten çok çalışmadığınız ya da bir şantiyede bulunmadığınız sürece tozla kaplı değilseniz ,saçlarınızı her gün yıkamanıza gerek yoktur.

    Uzun saçlara sahipseniz…

    Saçlarınız uzunsa kirlendiğini düşündüğünüz zamanlarda kuru şampuan kullanbilirsiniz. Ya da haftada iki kez yıkamanız yeterli olacaktır. Saçlarınızı yıkadıktan sonra güzel ve nazikce kurutursanız daha az kirlenir.

    Saçımızı ne sıklıkla yıkamalıyız? | 5

    Eğer spor yapıyorsanız…

    Spor yaparken çok terlediyseniz ve saç dipleriniz de terlediyse koku yapmaması açısından saçınızı yıkamanız daha doğru olabilir. Ama hafif spor yapıyorsanız spordan çıktıktan sonra saçınızı bir havluyla kurulayıp, fön makinesi ile canlandırabilirsiniz.

    İşin özü saçlarınızı sık sık yıkamak yerine sık sık bakım yapmayı tercih edin. Haftada ikiden çok saçınızı yıkamayın. Kirlendiğini düşündüğünüz durumlarda da başka alternatiflere başvurun. Kuru şampuan gibi… Ya da sadece uçlarını yıkamak gibi.

    Kaynak: posta.com.tr

  • Saç yıkarken yapılan 5 hata

    Saç yıkarken yapılan 5 hata

    Saç yıkarken yapılan hatalar saçların cansız, mat ve bakımsız görünmesine neden oluyor. İşte saç yıkarken yapılan 5 hata…

    Saç bakımı hakkında doğru bilinen yanlışlar, saçların matlaşmasına, kırılmasına ve çok daha önemlisi ise dökülmesine neden olabiliyor.

    İşte saç yıkarken yapılan 5 hata…

    1- HEP AYNI ŞAMPUANI KULLANMAYIN

    Her şeyden önce saçlarınızı her gün şampuanlamamalısınız ve kullandığınız şampuan da hep aynı olmamalı. Birkaç ayda bir kullandığınız şampuanı saçınıza uygun formüldeki başka bir ürünle değiştirmelisiniz.

    2- ŞAMPUANLAMADAN ÖNCE SAÇINIZI TAMAMEN ISLATIN

    Yeterli su olmadan, şampuan köpürmez ve siz de daha fazla şampuan sürmeye kalkarsınız. Şampuanlamaya başlamadan önce saçınızın tamamen ıslandığına emin olun.

    3- ŞAMPUANLAMAYA AYNI YERDEN BAŞLAMAYIN

    Genellikle şampuanı kafanızın üst bölümüne sürerek köpürtmeye başlarsınız, arada bir değişiklik yapın ve ensenizden ya da uçlardan şampuanlayın.

    4- SAÇINIZI SERTÇE DEĞİL, NAZİKÇE MASAJ YAPARAK YIKAYIN

    Saçınıza zarar vermekten kaçınmak için, parmak uçlarınızla hafifçe masaj yapar gibi yıkayın.

    5- SICAK SUYLA DURULAMAYIN

    Durularken sıcak su kullanmak kafa derinizin ve saçınızın kurumasına sebep olur, ılık su kullanın.

     

    Kaynak: posta.com.tr

  • Saç dökülmesine ve kepeğe bıttım sabunu

    Saç dökülmesine ve kepeğe bıttım sabunu

    Bıttım sabununu bol köpürttükten sonra saç diplerine masaj yaparak kullanın. Bıttım sabununu kullanırken yanında kimyasal bir ürün kullanılmaması gerekiyor. Bıttım sabununu düzenli kullanmaya mümkün olduğunca özen göstermede fayda var 1 gün bıttım sabunu kullanıp 2. gün şampuan kullanmayınız. Saçlarınızı her gün yıkamayın bıttım sabunuyla yıkadıktan sonra 2 gün yıkamayın çünkü saçlar bıttım yağıyla beslenirler. Ancak her gün yıkanmanız gerekiyorsa saçlarınızı bıttım sabunuyla yıkayın.

    Bıttım sabununun faydaları ve yapılışı

    Bıttım sabunu saç dökülmesini tamamen durdurur. Bıttım sabunu kullanarak saçlarınızı geri kazanabilirsiniz. Bıttım sabunu kepek oluşumunu tamamen yok eder. Beyazlaşmış saçlar için kullanıldığında 7-8 ay içerisinde doğal güç vererek eski rengini alır. Saç derisindeki bakteriler tamamen yok eder.

    bittim_sabunu_faydalari_kullanimi

    Saçı besleyerek yumuşak hale getirir. Antiseptik mikrop öldürücü özelliği sayesinde deri hastalıklarının çoğuna çok iyi gelir. Egzamaya, mantara, ergenlik sivilcelerine vücuttaki yara ve tahrişlere karşı etkilidir. Gözenekleri açar varisleri iyi derecede rahatlatır. Doğal ürünler den üretildiği için hiç bir yan etkisi olmaz kimyasal madde içermez.

    Bıttım sabunu saçlara canlı bir görünüm parlaklık hissi verir kuru saçları nemlendir. Bıttım sabunu vücuttaki kaşıntıya iyi gelir. Bıttım sabunu ham maddesi ve yapılışı, bıttım sabununun ham maddesi Siirt’e bıttım ağaçlarında yetişiyor ufak taneli fıstığın yabani hali yani Türkçesi menengiç meyvesinden yapılıyor .

    Siirt’te ürünün yetiştiği ay eylül ayı veya eylülün sonudur. Bu aydan sonra bıttımlar bağ ve bahçelerden toplanır toplandıktan, sonra gerekli işlemler yapılır. Bu işlemler önce bıttımlar tane tane ayıklanır çürükler çıkarılır, bıttımlar daha sonra yıkanır ve kuruması için 5-10 gün bekletilir bıttımlar kuruduktan sonra değirmende öğütülür, öğütüldükten sonra orta sıcaklıkta suyla yoğrulmaya başlanır.
    sabun.Jpeg

    Yoğurma işlemi özenle yapılmaktadır bu işlem ortalama 2 saat sürer. Bıttım sabununu 2 saat boyunca yoğurduktan sonra bıttımlardan çıkan yağlar ayrı bir kaba konulur. Bıttımlar bir gün daha sıcak ortamda bırakılıp yağının tamamen süzülmesi sağlanır fakat bıttımlardaki yağın tamamı ayrılmadığı için bıttımlar için farklı bir denenir.

    Bir kazana sıcak su ile birlikte kül konulur ve kaynaması beklenir su kaynadıktan sonra kazana azar azar bıttım yağı ilave edilip karıştırılır bu kazandaki, su bu sayede buharlaştırılarak kazandan atılır Ezilmiş ve yoğrulmuş bıttımlardaki yağlı karışım karıştırıldıkça su buharı yüzeyden buharlaşırken; bir miktar su yüze çıkar alınıp bir kaba konulur. Yağlı çözeltiden su yüzeyine çıkmaya devam ettikçe bu işleme devam edilir. Bu işlem bittikten sonra kazanda kalanlar atılarak kazan temizlenmeye alınır. Kazan yıkanıp temizlenir tamamen, bıttım kabuklarından arındırılır. Bıttım yağının bulunduğu kazan kaynamaya devam ederken; bir başka kapta 24 litre su ile sabunlaşma reaksiyonlarının şimdilerde kimyasalı olan 5 kilo Payet Kostik karıştırılarak bir çözelti hazırlanır. (Eski dönemlerde ve de Sümerlerde bu kül suyuydu. ‘KOH çözeltisi’)

    Kazandaki yağ kaynayınca hazırlanan çözelti düzenli aralıklarla eklenerek karıştırılmaya devam edilirken sabunlaşma reaksiyonu hızlandırılır. Yaklaşık 12-16 saat boyunca kazandaki karışım kaynatılır bu sürenin sonunda sabunlaşma reaksiyonu sonlanır sabun toplanır sabunu daha sıcakken soğumadan yarı sıvıyken kazandan alınıp kaplara konulur kaplara konulan bıttım sabunları açık havada 3 gün boyunca bekletilir ortaya çıkan bıttım sabunları, bıttımlardan alınan yağlarla orantılıdır.

    bittim_sabunu

    Büyük kalıplar halinde elde edilen Siirt bıttım sabunu küçük dilimler halinde kesilerek tüketicilere sunulur. Yüzde yüz menengiç yağından imal edilmiştir. İnsan vücudunun temizliğinde birebir etkili olup insanları rahatlatan doğal ve hoş bir koku veren bir sabun çeşididir. Bıttım sabunu vücuttaki bakteri ve mantar oluşumlarını engeller. Saçı besler canlandırır ve sağlıklı uzamasını sağlar, bıttım sabunu İçeriğindeki menengiç yağı ile hoş ve ferah bir koku verir bıttım ilaç değildir doğaldır bıttım bir meyvedir.

  • Kepekten Kurtulmanın 15 Doğal Yolu

    Kepekten Kurtulmanın 15 Doğal Yolu

    Kepekten Kurtulmanın 15 Doğal Yolu kepekten kısa sürede kurtulmanızı sağlayacaktır.

    Kepek ölü derinin pul pul saç derisinde gözükmesidir. Kepek bulaşıcı değildir, ve genelde ciddi bir sorunda değildir.
    Fakat ne kadar temiz olursanız olun, kepekli saçlarınız varsa bakımsız, kötü görünürsünüz.Kepekli saçla dolaşmak pek estetik gözükmediğinden herkes bu dertten bir an önce kurtulmak ister.
    Kepekten Kurtulmanın 15 Doğal Yolu kepekten kısa sürede kurtulmanızı sağlayacaktır.

    Kepekten Kurtulmanın 15 Doğal Yolu

    kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_1Saçınızı Temiz Tutun
    Saçınız sürekli temiz olsun,fakat saçınızı sık yıkamayı da takıntı haline getirmeyin.
    Kepek başta ölü hücrelerin toplanmasından olur.
    Aşırı şampuan kullanımı, içeriklerindeki sülfat gibi ağır kimyasalardan dolayı, baş derisinde tahriş ve kurumaya bu da kepek oluşumuna neden olabiliyor.
    Saçın kendinden kaynaklı değildir.
    Saç uzmanları kepekten kurtulmak için, kepek geçene kadar hergün kepek önleyici
    şampuanla saçı yıkamayı, tekrar kepek oluşmaması için ise bu şampuna haftada 2-3 kez devam etmeyi tavsiye ediyor.
    kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_2Şampuanı Hemen Durulamayın
    Kepek önleyici şampuanınızı saça uyguladığınızda bu şampuanı durulamadan en az 5 dakika saçınızda tutun,
    böylece kepek önleyici şampuan etkisini gösterip kısa sürede kepekten kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
    kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_3Saçlarınızı Tarayın
    Kepeğini önlemenin etkili yollarından biri, banyo yaptıktan sonra saçlarınızı bir fırçayla tarayın.
    Saçınızı taramak, saç yüzeyinde kendinden meydana gelen yağın, saç köklerine dağılmasını sağlayacak böylece saçınızın kurumasını önleyecektir kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_4Stres ve Stresli Durumlardan Kaçının
    Stres kepek oluşumunu tetikleyebilen etkenlerdendir.
    Bu nedenle size önerimiz stresle başa çıkmaya, stresten uzak durmaya çalışın.
    Sağlıklı beslenin.
    Vücudunuza aldığınız besinler çok önemlidir.
    Fast food ve şekerli gıdalar gibi sağlıksız yiyeceklerin fazla tüketimi ciltte ve saç derisinde problemlere neden olan şeylerdendir.

    kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_5Yoğurtla Kepekten Kurtulun
    Kepekten kurtulmak için doğal yöntem arıyorsanız yoğurttan yararlanabilirsiniz.
    Saçınızı yıkayın ve durulayın, saç derinize masaj yaparak yoğurt yedirin.
    10-15 dakika başınızda bekletin. Ve saçınızı durulayın.

    Bitkilerle Gelen Şifa
    2 yemek kaşığı kekik, nane, veya adaçayı demleyip, ılık halde saça uygulamak ve sonunda sirke ile saçı durulamakta size çözüm olacaktır.
    Bunun için kuru veya taze otlardan yahut poşet çaylardan yararlanabilirsiniz.
    kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_7Yapmanız gereken
    Demliki ısıtın ve çayı demleyin. Ve bu suyu bir bardağa boşaltın.
    10-15 dakika demini alsın, Ve ılık olarak saç derinize uygulayın.
    kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_8 kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_9Asprinle Tedavi
    2 asprini ince bir peçete veya bezin içinde ezin. Sert birşeyle hafif vurarakta ezebilirsiniz.
    Bu ezilmiş asprini kullandığınız şampuana ekleyebilirsiniz
    Şampuanı hemen başınızdan durulamayın. 2-3 dakika başınızda tutun.

    kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_10 kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_11 kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_12Doğal Yağlar
    Sedir ağacı yağından 7 damla, selvi ve ardış yağından 10’ar damla olmak üzere tüm bu yağları karıştırın.
    Saç derinize uygulayıp, 1 saat saçınızda tutun.
    Daha sonra saçınızı şampuanlayıp durulayın, kepekten eser kalmayacaktır.
    kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_13 kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_14Zeytinyağı
    Saçlarınızı yıkamadan önce saçlarınızı ve saç diplerinizi zeytinyağ ile yağlayın.
    5-10 dakika saçınızda tutup, saçınızı durulayın.
    Gece yatmadan bir kez daha saçınıza zeytinyağı uygulayın. Ve streç filmle sarın.
    Bu yağ başınızda 1 gece kalsın, iyice baş deriniz yağı çeksin.
    Bu saçtaki kepekten kurtulmakta etkili bir yöntemdir.
    kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_15Elma Sirkesi
    Elmas sirkesini suyla seyreldirin, saçınızı normal yıkadıktan sonra bu sulu sirke karışımını saç dinlerine ve saçlarınıza uygulayın.
    10-15 dakika saçınızda tuttuktan sonra saçınızı durulayın.
    Saçınız kuruduğunda elma sirkesinin kokusu kaybolacaktır. Haftada 1 bunu uygulayın.

    kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_16

    kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_17 kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_18Karbonat
    Şampuanınıza 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin, karbonat kepeği yok etmekte etkili bir maddedir.
    Şampuansızda kepekten kurulabilirsiniz, 1,5 tatlı kaşığı karbonatı ıslak saç derinize uygulayın ve bir dakika sonra saçınızı iyice durulayın.
    Karbonatın gücüne gözlerinizle şahitlik edeceksiniz!
    Bu uygulamalardan sonra saç deriniz doğal yağını üretmeye başlayacak, saçınız nemlenecek ve kepekten kurtulacaksınız.

    kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_19 kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_20Doğal Maske
    Zeytinyağı, yoğurt, bal ve hindistan cevizi yağını karıştırın, hafif kalın bir hamur olsun.
    Saç derinize bunla masaj yapıp, 20 dakika başınızda tutun, bu sürede streç filmle başınızı sarmanız isabetli olacaktır.
    Saçınızı durulayıp, şampuanlayın, bu formül de sizi kepekten kurtaracaktır. kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_21Bebek Yağı
    Kafa derinize bebek yağını uygulayın.
    Ve bu yağla başınıza masaj yapın.
    Saçınızı streçli filmle sarın, bırakın bu yağ başınızda gece boyunca kalsın.
    Uyuduğunuz sürede bu yağ saçınıza etki edecek, kepekten kurtulmanızı sağlayacaktır.
    Sabah kalktığınızda da kepek önleyici şampuanla saçınızı yıkayıp, durulayın.

    kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_22 kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_23 kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_24 kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_25 kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_26 Hindistan Cevizi Yağı:Saçınızı yıkayın ve kurutun.
    Hindistan cevizi yağını saçınıza ve saç derinize uygulayın.
    Ardından saçınızı şampuanlayıp durulayın.
    Bu uygulamayı haftada 1, kepekten kurtulana kadar yapın.
    kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_28Çay Ağacı Özlü Şampuan
    Çay ağacı özlü şampuan alın ve daim bunu kullanın.
    Çay ağacı yağı hoş kokuludur ve doğal bir antiseptiktir.
    Kepekte bu şampuan çok etkilidir. Bu şampuanı uyguladıktan sonra 5 dakika başınızda tutun.
    Ve ardından durulayın, kepekten kurtulana kadar günde 1 kez bu uygulamayı yapın. Çay ağacı özlü şampuan bulamıyorsanız, şampuanınıza ekleyeceğiniz bu yağ da işinizi görecektir.

    kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_30Çemen Tohumu
    Bir yemek kaşığı çemen tohumunu kabaca ezin, bunu elinizle yapın, mikser kullanmayın
    Bu tohumları 2 bardak ölçüde su içinde bekletin.
    Bu karışımı 1 gece boyunca başınızda bekletin.
    Ertesi gün saçınızı durulayın.

    kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_31 kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_32

    Muzla Tedavi
    Bir muz ve 2 bardak elma sirkesini iyice karıştırın.
    Çatal yardımıyla hamur haline getirebilirsiniz.
    Saçınıza masajla yedirin.
    Yarım saat- 1saat saçınızda tuttuktan sonra saçınızı yıkayıp durulayın.
    1 hafta boyunca hergün bu uygulamayı yapın.
    Kepekten kurtulduktan sonra, önlemek amaçlı haftada 1 de uygulayabilirsiniz.

     

    kepekten_kurtulmanin_15_dogal_yolu_33Limon Suyu
    Saçlarınıza ve saç köklerinize limon suyu ile masaj yapın.
    Bu limon suyunu saçınızda yarım saat tutun.
    Saç dipleriniz acıyabilir, endişe etmeyin, limon içeriğindeki asitler sayesinde saç köklerine etki ediyordur.
    Yarım saat sonra durulayın, isterseniz şampuan sürüpte ardından durulayabilirsiniz.

    kepekten_kurtulmanin_dogal_yolu_34

    Yumurta Sarısı
    Baş derinize, saç hacminize, baş büyüklüğünüze göre 1 veya 2 yumurta sarısı uygulayın.
    Streç filmle sarın.
    1 saat sonra saçınızı şampuanlayıp durulayın.
    Yumurta sarısı hemen çıkmayabileceğinden bir kaç kez şampuanlamak zorunda kalabilirsiniz.

     

    İlgili Konular

    Kepeğe kesin çözüm tıklayınız

    Kepek Nasıl Geçer? Tıklayınız

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

     

  • Sağlıklı Saçların Kolay Formülleri

    Sağlıklı Saçların Kolay Formülleri

    Başımızın tacı saçlar, yanlış bakım uygulamaları ve doğru seçilmeyen kozmetik ürünler nedeniyle çoğu zaman canlılığını ve parlaklığını kaybedebiliyor. ‘Ah nerede o eski güzel saçlarım’ dememek için şimdiden önlem almanızda fayda var! Üstelik işe, saçınızı çok sık yıkamayarak ve doğru saç bakım ürünleri alarak başlayabilirsiniz.

    Dermatoloji Uzmanı Dr. Gökhan Okan; sağlıklı saçlar için alınması gereken önlemlerle ve saç dökülmesinin çözüm yollarıyla ilgili şu bilgileri verdi: Saçlar; güzelliğimizin tamamlayıcısıdır, insanın dış görünümünü etkiler. Saçın yapısını oluşturan ana elementler keratin, su, pigment, yağlar ve eser elementlerdir. Sağlıklı saçlar; parlak, görünümü düzgün ve kolay taranabilir özellikleri taşır. Saçın bu özellikleri, sistemik hastalıklar ve çevresel etmenlerin etkisiyle bozularak; saçlarda kırılma, mat, sağlıksız görüntü ve dökülme şikayetleri ortaya çıkmaktadır. Dermatoloji hekimlerine bu sebeple çok sayıda hasta başvurmaktadır.

    İşte sağlıklı saçların kolay formülleri…

    Aşırı yıkamak kurutur

    Saçları aşırı yıkamak kurumasına, elektriklenmesine ve parlaklığını kaybetmesine neden olur. Kuru saç; yapısal olabileceği gibi, saçların gereğinden fazla yıkanması, kuru çevrede bulunulması, saçların sık kurutulması ve bazı sistemik hastalıkların sonucunda da gelişir.

    Saç yıkama sıklığı kişiye göre değişkenlik gösterir. Saç günde en fazla bir, en az haftada bir defa yıkanmalıdır. Saçlar yıkanırken kişinin saç tipine uygun şampuanı tercih etmesi önemlidir.

    Düzleştirme saçı zayıflatır

    Saçları güzelleştirmek amacıyla uygulanan kozmetik ürünler; saçların görünümünü değiştirmenin yanında saçlara zarar verebilmekte, saçlarda kırılma ve dökülmelere neden olabilmektedir. Saça uygulanan ürünler; sabitleştirici, renklendirici, renk açıcı ve düzleştirici olarak sınıflandırılabilir. Saç şekillendiriciler, saç temizliğinin ardından saça son şeklini vermek için kullanılırlar. Amaçları kuruma esnasında saçın herhangi bir kısmını belli bir yerde tutmak ve saça hacim kazandırmaktır. Saç jöleleri, saç spreyleri ve saç köpükleri bu işlevi görmektedir.

    Saç düzleştirme daha çok kıvırcık saçlarda başvurulan bir yöntemdir. Saçta bulunan disülfit bağlarının kırılıp saçın denatüre olmasına neden olur. Bu şekilde saçlar düz bir görünüm kazanıp yeni bağlar oluşur. İnce ve hasarlı saçlarda bu uygulamada dikkatli olunmazsa saçlar çabuk kırılgan olur, saçı zayıflatır. Bu saç yapısına sahip kişiler saç düzleştirme işlemine mümkün olduğu kadar az başvurmalıdırlar.

    Bitkisel boya tercih edin

    Saç boyaları doğal ve sentetik olmak üzere iki çeşittir. Kına en iyi bilinen doğal boya çeşididir. Sentetik boyalar; geçici ve kalıcı özellik taşıyanlar olmak üzere iki çeşittir. Piyasada satılan boyaların çoğunluğu kalıcı özelliktedir. Saç boyalarının içeriğinde bulunan bazı maddeler alerjik bünyeye sahip kişilerde kontakt dermatit (alerjik egzama) bulgularına neden olabilir. Alerjik egzama saçlı deride kaşıntı, sulantı ve yaralarla kendini belli eder. Boyalarda bulunan en sık alerjiye neden olan madde parafenilendimandir. Alerjik bünyeli kişilerde, bitkisel saç boyaları tercih edilmelidir. Sık saç boyanması, saç yapısının incelmesine, kıl şaftının delikli bir hal almasına neden olur. Saçlar çok sık boyatılmamalı, sık saç rengi değiştirilmemeli ve kaliteli boya kullanılmalıdır.

    Kaşıntı varsa egzama olabilir

    Saçta sık görülen hastalıklar kepeklenme, egzama ve saç dökülmesidir. Kepeklenme en sık görülen saç sorunudur. Saçta küçük beyaz renkli döküntülerle kendini belli ederler. En sık ve şiddetlisi 20 yaş civarında görülür. Derinin çeşitli uyarılara karşı verdiği bir cevaptır. Medikal şampuanlarla kontrol altına alınır. Başlangıçta sadece medikal şampuanlarla yıkanılmalı, sonrası medikal şampuan sıklığı azaltılmalıdır. Saç spreylerinin aşırı kullanılması, saç boyalarının uygunsuz kullanımı, soğuk hava, kuru ısıtıcılar, stres ve gerginlik kepeklenmenin artmasına neden olur.

    Sinirsel egzama ya da bilimsel adıyla nörodermit, sık görülen bir cilt sorunudur. Boyun, ense, saçlı deri, omuzlar ve topuk bölgelerinde sürekli kaşıntı ve bunun sonucunda deride kızarıklık görünür. Hastalığın oluşmasında stres en önemli etmendir. Tedavisinde steroidli kremler, antihistaminik ilaçlar ve nemlendiriciler kullanılır. Ciddi vakalarda hastalar psikiyatri uzmanları ile birlikte takip edilir.

    Dökülen saçlara mezoterapi

    Saç dökülmesi sık karşılaşılan bir diğer saç hastalığıdır. Tedavide amaç dökülmeyi durdurmaktır, öncelikle saç dökülmesi durumunun nedeni araştırılır. Gerekli laboratuar testleri yapılır ve hastanın tedavisi düzenlenir. Tedavinin uzun süreli olacağı konusunda hastalar bilgilendirilmelidir. Neden bulunamadığı zaman saçı güçlendirici ürünlere ve tedavilere başvurulur.

    Dökülmeyi iyileştirmek ve kontrol altına almak için uygulanan en etkili yöntem olan saç mezoterapisi; saçın ihtiyacı olan vitamin, mineral ve kan dolaşımını arttırıcı ilaçların direkt saç diplerine enjekte edilmesi prensibine dayanır. Kullanılan ilaçlar güvenilirdir. Anestezi gerektirmeden uygulama yapılır. Belirli aralıklarla yapılan bir uygulamadır. Emin ellerde yapılması gerekir. Tedavi tamamlandığında dökülmede azalma, saçlarda dolgunluk elde edilmiş olur.

    İyi şampuanın özellikleri

    Bir şampuanda aranılan özellik, saçtaki yağı dengeye sokmak, saçın parlak ve hacimli görünmesini sağlamaktır. Şampuan seçimi, kişinin saç yapısına göre yapılmalıdır. Saça ve göze zarar vermemelidir. Yağlı, kuru,normal ve hasarlı saçlara özel şampuanların yanı sıra, bebekler için ve medikal özellik taşıyan şampuan çeşitleri de bulunmaktadır.

    Sağlıklı Saç ve Saç Derisi için tıklayın!

  • Saç renginizi nasıl korursunuz?

    Saç renginizi nasıl korursunuz?

    Bakımlı saçlara sahip kadınları görünce, yıpranmış ve solan saçlarınızı bir şapkanın altına saklıyorsanız, saç renginiz solmuş ve artık saçınızın bakımını üstlenmenin zamanı gelmiş demektir. Bakımsız saçlara sahip olanlara uzmanlar şu önerilerde bulunuyor.

    Saçlarınıza şampuan sonrası bakım kremi uygulayın

    Yaz aylarında saçlarınıza, sıcak ve nemsizlikten kaçınmak için özen göstermeniz gerekir. Saçlarınızdaki rengi güneş yüzünden daha hızlı kaybedersiniz. Saçlarınızı korumak istiyorsanız öncelikle güneşten mümkün olduğunca uzak durmaya çalışmalısınız.

    Şapka giymek, eşarp takmak, saçları mümkün olduğunca güneşten koruyacaktır ancak sizin daha köklü bir çözüme ihtiyacınız var, saçlara bakım yapan ve nem veren bir şampuan kullanarak, öncelikle saçın sağlığını korumak. Aynı tip şampuan ve saç kremi kullanırsanız, yıkandıktan sonra birbirini besleyen ürünlerle saçınızı yumuşatır ve kremle bakımını yaparsınız. Uzmanlar bu konuda renk koruyucu şampuan ve saç bakım kremini öneriyor.