Etiket: saç kestirmek

  • Saç kestirmek gürleştirir mi?

    Saç kestirmek gürleştirir mi?

    Yüzyıllardan beri saç kadınlar için estetik açıdan oldukça önemlidir. Saçlarda meydana gelen her patolojik durum, kişide derin psikolojik sorunlara neden olabiliyor. Dolayısıyla saç problemleri ve buna ilişkin konular hastalar için önemli bir stres kaynağı oluşturuyor.  Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın, kadınlarda saç dökülmelerinin nedenleriyle ilgili bilgi verdi. Dr. Akın “Kadınlardaki en sık saç dökülme nedenleri anemi, diyabet, kimyasal maddeler, hızlı ve sıkı diyetler, beslenme bozuklukları ve psikolojik strestir. Saç dökülmesini önlemek için öncelikle altta yatan hastalıklar tedavi edilmelidir” açıklamasında bulundu.

    Kadınlarda; yaygın saç dökülmesi (Telojen efflivium) ve erkek tipi saç dökülmesi andrajenik tip (Erkek tipi kellik) olarak adlandırılan iki tip saç dökülmesi görüldüğünü belirten Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın, “Saçlı deride toplam 100.000 kıl folliküli bulunmaktadır. Kıl follikülinin tabanında esas olarak kılın büyümesini sağlayan kök hücreler bulunmaktadır. Kıl büyümesi anajen (Büyüme fazı), telojen (Dinlenme fazı) ve katajen (Dökülme fazı) olmak üzere 3 evreden oluşmaktadır. Kıl, günde 0,35mm uzar. Bu büyüme hızı kılın bulunduğu bölgeye, kişinin yaşına ve cinsiyete göre değişiklik gösterir. Günde 50-100 adet kılın dökülmesi normaldir. Bu dökülme normal olarak banyo, saç tarama ve tıraş sonrasında görülür. Erkek tipi saç dökülmesinde, özellikle saç üst kısımlarında seyrelme ve bu bölge saçlarında incelme gerçekleşir. Erkek tipi saç dökülmesi genellikle over (Yumurtalık) kistleri, hormonal bozukluklar ve böbrek üstü bezi büyümeleri sonucu oluşur” dedi.

    Saç dökülmesini önleme ve saç gürleştirme (kesin sonuç) İçin Tıklayın!

    SAÇI HER GÜN YIKAMAK DOĞRU DEĞİL
    Yaygın saç dökülmesinin nedenleri arasında ilaç tüketiminin de olduğunu aktaran  Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın, “Kadınlardaki en sık saç dökülme nedenleri anemi, diyabet, kimyasal maddeler, hızlı ve sıkı diyetler, beslenme bozuklukları ve psikolojik strestir. Saç dökülmesini önlemek için öncelikle altta yatan hastalıklar tedavi edilmelidir. Bunun dışında beslenme alışkanlıklarına, özellikle proteinden zengin, karbonhidrattan fakir beslenmeye, yeşil sebze, süt, yumurta, baklagillerin tüketimine dikkat edilmeli. Saça mümkün olduğu kadar boya, jöle, fön gibi fiziksel ve kimyasal uygulamalar yapılmamalı. Kışın soğuğa, yazın güneş ve deniz suyunun oluşturduğu kuruluğa karşı gerekli önlemler alınmalı. Saçı her gün yıkamak doğru değildir. 2-3 günde bir PH değeri 5,5 olan şampuanlar ile yıkamak yeterlidir. Saçı sık yıkamak saçın yağ dengesini bozabilir. Eğer bu hususlara dikkat edilirse zaten saç dökülmesi de en aza indirilmiş olur” dedi.

    SONBAHARDA DAHA SIK DÖKÜLÜYOR
    Sonbaharda saç dökülmesinin diğer mevsimlere göre daha fazla olduğunun altını çizen  Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın “Bunun nedeni bu mevsimde sebze ve meyvenin az olması nedeniyle vitamin alımının azalmasıdır. Ayrıca havaların soğumaya başlamasıyla saçı besleyen kısım olan ve saç soğanı olarak adlandırılan bölgedeki kanlanmanın azalması ile birlikte soğan kısmının boyutlarında küçülmeye neden olur. Bu da saçta dökülmeye neden olur. Fakat bir süre sonra bu dökülme kendiliğinden geçer. Devam etmesi durumunda bir doktora başvurmakta yarar vardır.

    DOĞUMDAN SONRA DA SAÇ DÖKÜLEBİLİR
    Hamilelik döneminde saçın büyüme evresinde olduğunu ancak doğumdan 3-4 ay sonra saçın dökülme evresine girdiğini söyleyen Dr. Akın, “Fakat bu, mevsimsel saç dökülmesi gibi geçici bir durumdur. Doğumdan sonra başlayan bu saç dökülmesi 6 ay ila 1 yıla kadar uzayabilir. Hamilelik döneminde ek çinko kullanımı ile doğum sonrası meydana gelen saç dökülmesinin şiddeti azaltılabilir. Ayrıca hamilelik döneminde demir eksikliğinin de giderilmesi bu dökülmenin azaltılmasında önemlidir”dedi.

    SAĞLIKLI BESLENİN,SİGARADAN UZAK DURUN
    Saç dökülmesinin en önemli nedenlerinden birinin de dengesiz beslenme olduğunun altını çizen Dr. Akın “Sağlıklı saçlar için öncelikle yeterli protein, çinko (Özellikle yumurta, deniz ürünleri, fasulye, ceviz ve sütte bulunur), B12 vitamini (Karaciğer, börek gibi sakatatlar, deniz ürünleri ve sütte bulunur), folik asid (Yeşil yapraklı sebzeler, mısır ve mercimekte bulunur), bakır (Lahana, karnabahar ve diğer yeşil yapraklı sebzelerde bulunur) ve selenyum (Deniz ürünleri, soğan, sarımsak gibi yiyeceklerde bulunur) gibi vitamin ve minerallerin yeterli düzeyde alınmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca sigaradan uzak durmak saç sağlığı için önemlidir” dedi.

    Kaynak: haber7.com

  • Saçınızı kestirmemeniz için nedenler…

    Saçınızı kestirmemeniz için nedenler…

    Saç kestirmek mükemmel bir karar olabileceği gibi bir kabusa da dönüşebilir.

    1. Soğuk hava

    Önümüz Sonbahar ve Kış! Kışlar genelde ne kadar soğuk geçer hepimiz biliyoruz. Eğer siz de çoğumuz gibi üşüyenlerdenseniz, uzun saçlar kafanızı ve sizi sıcak tutmaya yardımcı olacaktır.

    2. Saçınızın şekle girmediği günlerde pek çok opsiyonunuz olur

    Şapkalar ve saç bantları saçımızın şekle girmediği günlerde kurtarıcınız olur ama eğer saçlarınız uzunsa bunlara alternatif olarak saçınızı şık bir at kuyruğu yapabilir ya da örebilrisiniz.

    3. Kendinize izin günü verebilirsiniz

    Eğer saçınız kısaysa her gün şekillendirmeniz ve yıkamanız gerekir. Yoksa saçınız yağlı görünebilir. Yağlı görünmese bile şekilsiz, kısa saçlar pek de güzel durmayacaklardır. Eğer saçınız uzunsa, saçlarınızı haftada 3 kere yıkamak yeterlidir. Böylece saç renginizi ve nemini de koruyabilirsiniz.

    4. Örgü modası

    Malum, saçlarda örgü şu sıralar çok moda! Saçlarınız kısayken malesef onları öremezsiniz.

    5. Erkekler uzun saç sever

    İstisnalar hariç, erkeklerin birçoğu uzun saç sever.

    6. Saçınızı istediğiniz zaman kesebilirsiniz ama…

    Eğer saçınız uzunsa ve size yakışmadığını düşünüyorsanız her zaman kestirebilirsiniz ama saçınız kısaysa onu değiştirmek için uzamasını beklemeniz gerekir.

    7. Tekrar uzaması uzun sürer

    Saçınızı kestirdikten sonra tekrar uzamasını beklemek gerçekten de uzun ve zahmetli bir süreç. Eğer sabırsız bir yapınız varsa saçınızı kestirmemek daha akıllıca bir seçim olacaktır.

  • Saç Kırıkları İçin Saç Bakım Maskeleri

    Saç Kırıkları İçin Saç Bakım Maskeleri

    Bakımsız görünen, matlaşan saçlarınızı canlandırmak ve kırıkların önüne geçebilmek için saçlarınızı bakıma alabilirsiniz. Saçlarınızı canlandırıp ipeksi parlaklığa kavuşturacak maske tariflerini sizlerle buluşturuyoruz…

    Saç bakım kürleri için tıklayın !

    Formül 1 : Zeytinyağı

    Gece yatmadan önce saçlarınızın uçlarına, özellikle kırık olan kısımlarını kaplayacak şekilde zeytinyağı sürebilirsiniz. Ertesi sabah saçlarınızı vitaminli bir şampuan ile yıkayabilirsiniz. Zeytinyağlı temel saç bakımını haftada iki ya da üç kez tekrarlayabilirsiniz. Saçlarınızın onarılmasına ve nemini kazanmasına yardımcı olacaktır.

    Formül 2 : Hint Yağı, Hardal Yağı ve Zeytinyağı

    Aktarlarda bulabileceğiniz Hint yağını, hardal yağını ve zeytinyağını eşit miktarlarda karıştırıp bir süre ısınmalarını beklemelisiniz. Karışım ılıyana kadar bekleyip, ardından saç derinize masaj yaparak sürmelisiniz. Saçlarınızı sıcak bir havluyla sarıp, iki saat bu şekilde beklemelisiniz. Sonrasında saçlarınızı yıkayıp durulamalısınız. Bu uygulama saçlarınızın yumuşak ve ipeksi olmasını sağlayacaktır.

    Formül 3 : Zeytinyağı, Bal ve Tarçın

    Zeytinyağı, süzme bal ve toz tarçını eşit miktarlarda karıştırıp elde ettiğiniz maskeyi, saç dipleriniz dâhil tüm saçınıza, masaj yaparak uygulayabilirsiniz. 15 dakika saçınızda beklettiğiniz karışımı, saçlara bakım yapan bir şampuan ile yıkayabilirsiniz. Haftada iki kez tekrarladığınız bu maske, saçlarınızın parlamasını ve canlanmasını sağlayacaktır.

    Formül 4 : Zeytinyağı

    Bir yumurta sarısı ile 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir kapta iyice karıştırıp, saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Karışımı saçınızda 10 dakika beklettikten sonra şampuanla yıkayıp durulayabilirsiniz. Saçlarınız daha sağlıklı bir görünüm kazanacaktır.

    Formül 5 : Zeytinyağı, Susam Yağı ve Isırgan Tohumu Yağı

    Zeytinyağı, susam yağı ve ısırgan tohumu yağını saçlarınıza yetecek kadar miktarlarda eşit olarak karıştırıp, saç dipleri ve saçların tamamına sürebilirsiniz. Saçlarınızı streç film ile kaplayıp üzerine sıcak havlu sararak, 1 saat bu şekilde beklemelisiniz. Ardından saçlarınızı şampuanlayıp durulayabilirsiniz. Saçlarınızı besleyip, ipek gibi olmalarını sağlayacaktır.

    Formül 6 : Argan Yağlı Bakım Maskesi

    1 tatlı kaşığı argan yağı, 1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu yağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir kapta karıştırıp ister nemli isterseniz de kuru saçlarınıza masaj yaparak sürmelisiniz. Streç film ile saçlarınızı sarıp 1 saat bekledikten sonra şampuan ile yıkayıp durulayabilirsiniz. Saçlarınız parlak, yumuşak ve daha canlı görünecektir. Aynı zamanda dökülme ve kırılmaların da önüne geçecektir.

  • Saç bakım yağları

    Saç bakım yağları

    Saç bakımı yağları doğal bitkilerden üretilen ve saç bakımında kullanılan yağlara topluca verilen isimdir. Saç bakımı yağları, saçlara canlılık, esneklik ve parlaklık kazandırmaktadır.

    Saç bakımı yağlarının saçlara kazandırdığı güzel görünümün dışında bilinen yararlarından biri de saçları zararlı çevresel etkilerden korumaktır. Özellikle perma, boya, fön gibi saçlarınıza uyguladığınız bazı işlemler, saçlarınızın canlılığını kaybetmesine, kırılıp dökülmesine neden olabilir. Bunu engellemek adına bazı bitkilerden elde edilen saç bakım yağlarından faydalanabilirsiniz. Her saç tipine farklı yağlar bulunmaktadır. Saç diplerini besleyen bitkisel saç bakım yağları kurtarıcınız olabilir.

    Saç bakım yağları
    İmrendiğiniz o dolgun ve parlak görünen, bakımlı saçlara sahip olmak isteyenler, alacağınız bazı yağlar ile kendinize kürler uygulayabilir ve saçlarınızın daha bakımlı olmasını sağlayabilirsiniz. Saç bakımı bitkisel, daha doğal yollarla saçlarınıza bakmanın diğer adıdır. Saçlarınızın hangi tip olduğunu bilirseniz daha uygun bir işlem yapabilirsiniz. Örneğin, eğer saçlarınız kuru ise, alacağınız saç bakım yağı, saçınızda ne gibi etkiler bırakır bunun araştırmasını yapmalısınız. Çünkü yağlı saçların yağ dengesini sağlamak adına uygulanan bir saç kürü, kuru saçlarınıza uygulandığında daha farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu kür yüzünden saçlarınız daha kuru, daha mat, daha cansız olabilir.

    Saç bakım yağları nasıl kullanılır?
    Saç bakım yağları nasıl kullanılır diye soruyorsanız yapmanız gereken şey, aktarlardan saç tipinize uygun saç bakım yağlarını almak ve kullanım şekline uygun bir şekilde karıştırmalı ve saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

    Saç bakım yağları nelerdir?
    Saçlara canlılık kazandıracak, saçların kırılıp dökülmesini engelleyecek saç bakımı için sıklıkla kullanılan yağlar şunlardır:

    Argan yağı
    İçerisinde bulunan E vitamini ile saçları besler, saç dökülmelerini önler, saçlara parlaklık ve canlılık kazandırır.
    Ardıç yağı
    Saç dökülmelerini önler.
    Biberiye yağı
    Saç dökülmelerini ve kepeği önler.
    Buğday yağı
    Yıpranmış saçları onarıcı etkisi vardır.
    Ceviz yağı
    Saç diplerini ve saçları besler.
    Çam terebentin esansı
    Saçı ve saç diplerini besler, saç dökülmesini ve kepeği giderir.
    Çörekotu yağı
    Saçı besler ve saçların dökülmesini önler.
    Defne yağı
    Saçı uzatır.
    Hint yağı
    Saç ve kirpikleri güçlendirir aynı zamanda saç dökülmelerini önler.
    Isırgan tohumu yağı
    Saç dökülmesinin önüne geçer.
    Jojoba yağı
    Saçı uzattığı gibi güçlendirir.
    Menekşe yağı
    Kuru saçları parlatmakta ve nemlendirmektedir.
    Okaliptüs yağı
    Saç dökülmesini ve kepek oluşumunu önler.
    Saf zeytinyağı
    Saçları ve saç diplerini güçlendirir
    Sarımsak yağı
    Saçı uzatır.
    Susam yağı
    Saç kırılmalarının önüne geçer.
    Tatlı badem yağı
    Saçı beslemekte ve dökülmesini önlemektedir.
    Tatlı elma yağı
    Saçlara yumuşaklık kazandırır ve parlaklık verir.
    Yılan yağı
    Saçı uzatır ve gürleştirir.

    Saç için bakım yağları – açıklamalı