Etiket: saç dipleri

  • Hızlı saç uzatma yöntemleri nelerdir?

    Hızlı saç uzatma yöntemleri nelerdir?

    Tamamen masrafsız olan ve zaman kaybına neden olmayan bu küçük hızlı saç uzatma ipuçlarını sizlerde kolaylıkla deneyebilirsiniz.

    Bazı insanların saçları çok zor uzar. Uzaması içinde yapmadıkları yöntem kalmaz. Ama aslında beslenme şekli, düzenli bakımı ve kesimi ile saçlarınızın uzamasında büyük etkileri vardır.

    Saçlarınızın hızlı uzaması için protein ağırlıklı yiyecekleri tercih etmelisiniz. Et, süt, yumurta gibi besinler saçların uzamasını kolaylaştırdığı gibi aynı zamanda beslenmesinde yardımcı olacaktır. Ayrıca kafeinli ve alkollü yiyeceklerden kaçının. Çünkü kafein ve alkol saçlarınızı yıpranmasına neden olur.

    Saçlarınızı çok sıcak ve soğuk su ile yıkamayın. Sıcak su saç köklerinizi harekete geçirmez. Bu yüzden saçlarınızı ılık su ile yıkamayı tercih edin. Çünkü ılık su saç derinizdeki hücrelerin harekete geçmesini sağlar.

    Saç diplerinize uygulayacağız masaj da saçlarınızın uzamasında büyük bir öneme sahiptir. Bu masaja ile saç diplerinizi uyarmış olduğunuzdan saç kökleriniz canlanmış olur.

    Bol miktarda su tüketilmesinin saç uzamasında büyük rolü vardır. Su sağlığınıza yararı olduğu gibi saçlarınızı besler ve daha hızlı uzamasını sağlar.

    Saçlarınızın hızlı uzaması için, belli aralıklarla uçlarındaki kırıkları kestirmelisiniz. Saçların kırıklarının fazla olması geç uzamasına neden olur.

    Unutulmaması gereken önemli ipuçlarından biri de, şampuanı saçlarınızın diplerine, saç kremlerini ise sadece saçlarınızın uçlarını sürmeniz gerekiyor.

    Eğer saçlarınızın biraz daha hızlı uzamasını istiyorsanız, sprey ve jöle şekillendiricileri bir müddet kullanmamalısınız. Bu maddeler saç diplerine ulaştığı zaman, saç köklerinizin tıkanmasına neden olacağından, daha yavaş uzamasına neden olur.

    Diğer Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri İçin Tıklayınız!

  • Saç için olmazsa olmazlar…

    Saç için olmazsa olmazlar…

    Yazın güneşten, kışın soğuğun etkilerinden dolayı saçlarımız kurur ve saç diplerimiz pul pul olur. Canlı, her zaman parlak saçlar için aslında ihmal edilmemesi gereken bir yapılacaklar listesi mevcut.
    • Saçınızı seyrek yıkayın. Fazla yıkamak saçı kurutur, kırılarak yıpranmasına neden olur. 3 günde bir yıkamak büyük şehir yaşamanın kirli havasında zorunludur. Temiz bir çevrede yaşama olanağınız varsa bunu 5 günde bire çıkarabilirsiniz.
    • Ergenlik çağındaysanız ya da yağlı ve kepekli bir saçınız varsa saçınızı 2 günde bir yıkamanız gerekir.
    • Saç dipleri ve saç üzerinde yer alan asit ve koruyucu lipit tabakayı erittiği için saçınızı çok sıcak suyla yıkamayın. Ilık suyu tercih edin.
    • Saç kurutma makinesini yüksek sıcaklıkta çalıştırmayın. Yüksek sıcaklık, fön çekmek ve aşırı sıcak maşalarla saçı şekillendirmek zararlıdır.
    • Saçınızı çok gergin bağlayan ağır toka ve taçlar kullanmayın. Bu şekilde kullandığınız toka ve taçlar saçlarınızın köklerinden çekilmesine ve kopmasına neden olur.
    • Saçınızı sabunla yıkamayın. Sabun alkali içerdiği için cildi kurutarak mantar ve bakteri üretimine neden olur.
    • Saçlı deri tipinize (normal, kuru, yağlı) göre şampuan seçin.
    • Saçınızda sedef, ekzema gibi özel bir hastalığınız varsa ya da dökülme gibi bir problem yaşıyorsanız dermatoloğunuzun önereceği kükürt ve katran içeren; mantar ve bakterilere karşı koruyucu özelliği olan ilaçlı şampuanları kullanın.
    • İkisi bir arada şampuanları kullanmayın. İkisi bir arada şampuanların kullanımında saç kremi saçta kalması gerektiğinden daha az süre kaldığı için nemlendirme etkisi yeterince olmaz.
    • Saçınız çok kuruysa 10 günde bir maske uygulayın.
    • Saç dökülmeniz yoğunsa saçınızı beslemek için dermatoloji uzmanınızın önerdiği biotin, çinko, selenyum, metionin, E, B, D vitaminlerini içeren destek ilaçları kullanın.

  • Saç Diplerindeki Kaşıntı İçin Maske

    Saç Diplerindeki Kaşıntı İçin Maske

    Saç dipleri neden kaşınır?  Saç diplerindeki kaşıntıya ne iyi gelir? Saç diplerindeki kaşıntıyı nasıl önlenir?

    Saç diplerindeki kaşıntı egzema gibi bir rahatsızlıktan kaynaklanabilir. Öncelikle bir dermotolağa gidilmesinde fayda vardır.

    Saç temizliği de önemli etkendir. Olası bir bitlenmeye karşı, çocukların ve uzun saçlı kişilerin saç temizliğine daha çok dikkat etmeleri gerekir.

    Ayrıca, saç diplerindeki kaşıntı yapısal olup, stesli dönemlerde ve kış aylarında artabilir. Bir rahatsızlıktan kaynaklanmaz.

    Herhangi bir rahatsızlık yok ve saç dipleri kaşınıyor ise, Suna Dumankaya bu karışıntıyı giderecek bitkisel tedaviler öneriyor:

    Saç Diplerindeki Kaşıntı için Bitkisel Reçete 1

    * 1 çorba kaşığı biberiye yağı,

    * 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi,

    * 1 tatlı kaşığı tuz,

    * 4 adet dövülmüş aspirin.

    Bunların hepsini karıştır. Boya sürer gibi saç diplerine sür. 5 saat beklet ve durula. Bu uygulamayı haftada 2 defa yaparsanız, saç diplerindeki kaşıntıdan kurtulursunuz.

    Saç Diplerindeki Kaşıntı için Bitkisel Reçete 2

    * 1 adet yumurta sarısı,

    1 çorba kaşığı alkol,

    * 1 çorba kaşığı hint yağı,

    * 1 çay kaşığı tuz.

    Malzemeleri karıştırın ve saç diplerine boya sürer gibi yedirin. 2 saat bekletin ve durulayın.

    Saç Diplerindeki Kaşıntı için Bitkisel Reçete 3

    5 adet aspirini dövüp, maden suyu ile karıştırın. Karışımı saç diplerine sürün ve 15 dk. sonra durulayın.

    Ayrıca, ıslak saç ile klimalı ortamda bulunmamak gerekir. Saç derisi hasta olabilir ve kaşıntıya neden olabilir.