Etiket: panik atak tedavisi

  • Hamilelikte Panik Atak Ve Tedavisi

    Hamilelikte Panik Atak Ve Tedavisi

    Kadınlar kulübü editörleri olarak araştırdık hamilelikte panik atak ve tedavisi makalemizi hazırladık. Hamilelikte panik atak yaşayanlar bunun ne kötü bir illet olduğunu iyi bilirler.

    Panik Atak Belirtileri Nelerdir?

    Panik atak geçirdiğinizi gösteren sebepler birdenbire kendini gösterebilir. Giderek daha da şiddetli hale gelen bu belirtiler 10 dakika içerisinde şiddeti artarak en yoğun hale gelir. Ortalama on dakika ile yarım saat arası maruz kalınan bu şiddetli belirtiler kendiliğinden geçer. Panik atak belirtileri şunlardır;

    • Göğüste meydana gelen sancı ve sıkışma hissi
    • Kalbin hızlı artması ve çarpıntı
    • Anlık yaşanan terleme, nefesin kesilmesi
    • Karnın ağrıması ve bulantı hissi
    • Bazı bölgelerde uyuşma
    • Nefes almakta zorlanma
    • Kontrolü kaybetme hissi
    • Ölüm hissi
    • Üşüme, titreme ya da ateş hissetme

    Panik Atak Nasıl Oluşur?

    Panik atak başlangıcı ilk atak ile başlar. Göğüste meydana gelen sancı, kalpte çarpıntı, nefes almada zorluk gibi nedenlerden dolayı kişi kalp krizi ya da felç geçirmekte olduğunu düşünerek ölüm korkusuna kapılabilir. Kendini ya da çevredeki bazı şeylerin değişmiş ve tuhaf olduğu hissiyatına kapılan hasta kontrolünü kaybederek çıldırdığını düşünebilir. Hastaneye gidildiğinde ise gerekli kontroller yapılarak sakinleştirici iğne ile hasta sakinleştirilir.

    Gebelikte anksiyete ve panik atak
    Gebelikte anksiyete ve panik atak

    Panik Atak Nasıl Geçer?

    Panik atak tedavisi için en sık kullanılan yöntemler şöyledir;

    • İlaç tedavisi
    • Nefes egzersizleri
    • Alkol ve uyuşturucudan uzak durmak
    • Psikoterapi (konuşma tedavisi)
    • Spor yapmak

    Panik atak geçiren kişiler belirttiğimiz tedavi yöntemlerini uygulayarak ataklarda %70’e azalmalar yaşayacaklardır.

    Gebelikte panik atak sık rastlanılan bir rahatsızlıktır, şayet zamanında tedavi edilmezse ilerleyip, başa çıkılmaz hale gelebilir.  Aşağıda hamilelikte panik atak belirtileri nelerdir yazımızdan panik atak olup olmadığınız konusunda fikir sahibi olabilirsiniz, fakat tabi ki en doğru teşhis doktor tarafından konulur.

    Panik atak gibi anksiyete hastalıklar genellikle stres kaynaklıdır ve beyinde bir şeylerin yolunda gitmediğini gösterir. Hamile bir kadın gebeliği boyunca şayet sağlığına dikkat etmezse panik atak gibi durumlarla karşı karşıya kalabilir.

    Hamilelikte Panik Atak Belirtileri

    • Aşırı kalp çarpıntısı
    • Uyuşma, hissizlik, duygusuzluk modu
    • Aşırı terleme
    • Nefes problemleri
    • Yüksek kan basıncı

    Bunlar panik atak belirtileridir, şayet önlem alınmazsa iş daha da büyür.

    hamilelikte panik atak
    hamilelikte panik atak tedavisi

    Hamilelikte Panik Atak Tedavisi

    Sizlere hamilelikte patik atak tedavisi için bir kaç öneride bulunacağız.

    Nefes Egzersizleri

    Elinizi karnınıza koyun, gözlerinizi kapatın ve yavaş yavaş derin nefesler alın. Nefes alırken, mide kaslarınızın daraldığını ve ardından gevşediğini hissedin. Derin nefes alma, sakinleşmenize ve normale dönmenize yardımcı olacaktır. Hatta panik atakla mücadele eden bir gebeyseniz, yoga egzersizleri yapmanızı tavsiye ederiz. Yoga rahatlamanızı, panik ataktan kurtulmanızı sağlayacaktır.

    Beslenme

    Günlük diyetiniz meyve sebze ve özellikle protein açısından zengin olsun.
    Protein ağırlıklı beslenme sinirleri yatıştırarak, bedeninizi rahatlatacaktır.
    Hatta en iyisi bir diyetisyene başvurun ve beraber günlük yemek listesi oluşturun.

    Spor

    Sporun faydası saymakla bitmez. Kilo kontrolü sağlar, stresi alır, özgüveni artırır vb. Gebelikte size uygun yürüyüş, yüzme, bisiklet gibi egzersizler
    panik atakla başa çıkmakta oldukça etkilidir. Egzersiz sinirleri ve kasları kuvvetlendirir, böylece beden ruhsal hastalıkların üstesinden daha kolay gelir. Hamilelikte Hangi Sporlar Yapılmalıdır? yazımıza göz atabilirsiniz.

    Konuşmak

    İlerlemiş panik atak anne adayında depresyona neden olur, bu da anne ve bebeğin hayatını tehlikeye sokar. Hamilelikte konuşmak, sevdiklerimizle zaman geçirmek, ruhsal sıkıntılar yaşamamanın en iyi yollarındandır.
    Sevdiğiniz, size iyi gelen kişilerle buluşun, onlarla keyifli vakitler geçirin.

  • Panik Ataklar İçin Ev Çözümleri

    Panik Ataklar İçin Ev Çözümleri

    Panik ataklar küçük hususlardan biri değil; korkutucu, rahatsız edici ve günlük hayatınıza karışabilen durumlardır. Endişeden arınmanız adına anksiyete ve panik ataklar için ipuçları hazırladık. Böylece günlerinizi daha rahat bir şekilde geçirebilirsiniz.

    Panik Atak Nedir?

    Panik atak, birkaç dakika içinde yükselen aşırı anksiyete ve korkunun ani başlangıcıdır. Yaygın panik atak semptomları arasında hızlandırılmış kalp atım hızı, çarpıntı, titreme, nefes darlığı, boğulma hissi, göğüs ağrısı-rahatsızlığı, titreme, ısı hissi, baş dönmesi, baygınlık hissi, hissizlik, korku, kaybetme kontrolü ve hatta ölüm korkusu yer alır.

    Neyse ki, en zor günlerinizde size yardımcı olabilecek endişe ve panik atakları için epeyce doğal çözüm var.

    panik atak nedir evde panik atak tedavisi
    panik atak nedir evde panik atak tedavisi

    Panik Ataklar için Essentials Yağlar

    Kendinizi doğal olarak sakinleştirmek istiyorsanız, uçucu yağlar bunu yapmanın en iyi yollarından biridir.

    Lavanta, buhur, bergamot, vetiver, gül yağı, nane, adaçayı, papatya, sandal ağacı ve ylang ylang gibi esansiyel yağlar sakinleşir ve rahatlamanıza yardımcı olur. Endişe veya panik atak geliyorsa, bu yağlardan herhangi birini, buhur ile yakın ve gözlerinizi kapatıp rahatlamaya çalışın.

    Panik Ataklar İçin Solunum Egzersizleri

    Dışarıda medyana gelen panik atakları durdurmak istiyorsanız, nefes egzersizleri en umut verici stratejinizden biri olacaktır. Anksiyete atağınız olduğunda, nefesleriniz daralabilir ve nefesinizi tutamayacağınız hissine kapılabilirsiniz.

    Aşağıdaki 3 nefes egzersizi sayesinde ataklarınız hafif geçecektir, ancak her gün egzersizleri tekrarlamalısınız.

    Derin nefes: Derin soluma, endişe için en yaygın solunum tekniklerinden biridir, ancak herkes için her zaman kolay değildir, alışmanız gerekir. Oturun ve kollarınızı kolçakların üzerine koyun. Burnunuzdan derin bir nefes alın, nefes alımı yaklaşık 5 saniye sürsün, nefesi 3 saniye tutun ve 7 saniye boyunca ağzınızdan nefes almaya başlayın. 10 kez tekrarlayın zamanla 20 kata kadar tekrarlayabilirsiniz.

    CO2 Tekrar Nefes Alma: Eğer hiperventilasyon oluyorsanız, bu nefes alma tekniği panik atakınızın şiddetini azaltmak için oksijen ve karbondioksit seviyenizi yeniden dengeler. Ellerini ağzına koyun ve yavaşça ve derinden nefes alın. Normal uzunlukta nefes alın ve 5 ila 10 defa tekrarlayın.

    Alternatif burun deliği nefes alma: Parmağınızı sağ burun deliğinizin üzerinde tutun ve sol burun deliğinden nefes alın. İnhalasyonun zirvesine ulaştıktan sonra, sağ parmak parmağınızı sol burun deliğinizin üzerine yerleştirin ve sağ burun deliğinden nefes verin. Bu 3 ila 5 defa tekrarlayın.

    Panik Bozukluğu / Panik Atak Bilgi Ve Paylaşım Alanı için Tıklayın !

    Hamilelikte Panik Atak Ve Tedavisi için Tıklayın !