Etiket: oruç tutmak

  • Oruç tutarken susamamak için tüketilmesi gereken gıdalar

    Oruç tutarken susamamak için tüketilmesi gereken gıdalar

    Ramazan yaz aylarına denk gelmesi ile oruçta en zorlanılan konu susuzluk oluyor. Oruç tutarken susamamak için tüketilmesi gereken gıdalar nelerdir? Sahur ve iftarda neler tüketilmesi gerekiyor?

    Oruç tutarken susamamak için tüketilmesi gereken gıdalar

    Ramazan ayında oruç tutarken zorlanmamanız için iftar ve sahurda midenizi yormayacak ve uzun süre tok kalmanızı sağlayacak besinler tüketmeniz gerekiyor. Yaz ramazanlarının ise en çok zorladığı konu uzun saatler susuz kalmak oluyor. Doğru gıdalar ile susuzluğu daha az hissedebilirsiniz.

    Oruç tutarken susamamak için tüketilmesi gereken gıdalar | 1

    Ramazan Ayında Daha Az Susamak İçin

    Toplum olarak çok sevdiğimiz ve iftardan sonra hemen tüketilen syah çayın yerine bitki çayları tüketebilirsiniz. Siyah çay daha fazla susamanıza neden olacaktır.

    Bol bol az yağlı salata tüketin. Salata içerisindeki maydonoz, dereotu, salatalık gibi sebzeler su deposudur. Bol bol tüketildiğinde gün içerisinde daha az susamanızı sağlar.

    Maden suyu tüketmek gün içerisinde kaybettiğiniz mineral ihtiyacınızın karşılanmasına yardımcı olur.

    Şekersiz yada az şeker ile yapılmış kompostolar susuzluğunuzun giderilmesine yardımcı olur.

    Yoğurt hem içerisindeki protein hemde su oranı ile acıkmanızı geciktireceği gibi susuzluk hissinizide azaltabilir.

  • Oruç Tutarken Susuzluğu Gideren Etkili İçecek

    Oruç Tutarken Susuzluğu Gideren Etkili İçecek

    Ramazan’da sahurda ve iftarda ne içsekte susuzluk çekmesek diye düşünüyorsanız işte oruç tutarken susuzluğu gideren etkili içecek önerisi..

    Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte biliyoruz ki açlıktan da öte susuzluk etkiliyor. İftarda ve sahurda ne kadar su içsekte gün boyu yine susuyoruz. Peki ya susuzluğumuzu nasıl gidereceğiz?

    Kadınlar Kulübü olarak oruç tutarken susuzluk hissinizi bastıracak etkili bir içecek önerimiz var. Hazır oruçluyken nasıl da merak ettik değil mi? :)

    Oruç Tutarken Susuzluğu Gideren Etkili İçecek | 2

    Oruç Tutarken Susuzluğu Gideren Etkili İçecek

    Ramazan ayında oruç tutarken susuzluğunuzu giderecek etki hindistan cevizi suyunda. Yapılan araştırmalara göre hindistan cevizi suyu içenlerin susuzluk hissetmedikleri görüldü. Hindistan cevizi suyunun içerdiği sodyum vücudun su kaybı yaşamasını önlüyor.

    Oruç Tutarken Susuzluğu Gideren Etkili İçecek | 3

    Sahurda ne yenilmeli, ne yenilmemeli?

    Sahurda ne yenilmesi ve yenilmemesi gerektiğine dair süper önerilerimizi paylaşıyoruz..

    • Sahurda mümkün olduğunca tuz içeren besinler tüketmeyin. Bunlar gün içinde çok fazla susamanıza neden olur.
    • Sahurda kızartma ve yağ oranı yüksek olan besinler yemeyin. Yani Ramazan süresince patates kızartması, börek, açma, köfte, pilav ve pizzadan uzak durun.
    • Oruçluyken çok susuzluk çekmek istemiyorsanız sahurda çay içmeyin. Çay sık sık idrara çıkaracağından dolayı vücudunuzdaki suyu azaltır ve susamanıza neden olur.
    • Sahurda kek, kurabiye, tatlı, çikolata, bal, reçel gibi besinler yediğinizde hem susarsınız hem de çabuk acıkırsınız. Bu besinler yerine süt ürünleri, tahıl ürünleri, sebze ve yeşillik tüketin.
    • Sahurda yediklerinizin tok tutmasını istiyorsanız; Yumurta, yeşil çay, kuru fasulye, süt, esmer buğday, çörek otu ve tarçın tüketin.

    Sahur için bizim önerilerimiz bu kadar ya sizin önerileriniz neler?

  • Oruç tutarken acıkmamak için öneriler

    Oruç tutarken acıkmamak için öneriler

    Oruç tutarken acıkmamak için öneriler ile daha uzun süre tok kalabilirsiniz. Bunun için sahurda tüketmeniz gereken besinler var.

    Oruç tutarken acıkmamak için öneriler

    Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Bu günlerin uzunluğundan dolayı uzun süre oruçlu olacağız. Daha sağlıklı oruç tutabilmek için sahurda yediklerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Böylece gün içerisinde en az seviyede halsizlik ve bitkinlik hissetmiş olacaksınız.

    Oruç tutarken acıkmamak için öneriler | 4

    Oruç Tutarken Acıkmamak İçin
    Mutlaka sahur yapın. Gün içerisinde uzun saatler aç kalınacağı için uykunuzdan fedakarlık etmeniz gerekiyor.
    Sahurda protein açısından yüksek besinler ile beslenin. Bunlar et, yumurta ve süt olabilir.
    Midenizde şişlik yaratmayacak ve yemek yemenize izin verecek kadar su için. Yemekten önce çok fazla miktarda su içmek midenizin dolmasına neden olacaktır.
    Sahurda çok fazla tuzlu gıdalar tüketmeyin. Gün içerisinde çok susamanıza neden olacaktır.
    Yağlı kızartmalardan uzak durmak en yararlısı olacaktır. Gece yenilen yağlı gıdalar mide rahatsızlıklarına neden olacaktır.
    İftardan sonra yada sahurda tarçınlı su tüketebilirsiniz. Tarçın kan şekerinizin dengelenmesine yardımcı olur. Açlık krizlerini engeller.