Etiket: oligomenore

  • Hiç Adet Görmeyen Kadın Hamile Kalır Mı?

    Hiç Adet Görmeyen Kadın Hamile Kalır Mı?

    Hayatı boyunca hiç adet görmeyen kadınların hamile kalma ihtimali vardır. Her ne kadar bazı doktorlar size bu durumlar ilgili çocuğunuzun olmayacağını söylese de ümidinizi kaybetmemelisiniz. Çünkü bu durumu yaşanan ilk siz değilsiniz. Çocuk isteyen ve adet görmeyen kadın ne yapmalı sorusun cevabı ise en başta uzman bir doktora başvurmalı.

    Hiç Adet Görmeyen Kadın Hamile Kalır Mı?

    Hiçbir çekinme ve utanma olmadan yaşanılan durum anlatılmalı ve gerekli tedaviye başlanmalı. Şu ana kadar hayatı boyunca adet olmamış kadın ancak yapılan doğru tedavilerle çocuk sahibi olabilen birçok insan bulunmaktadır.

    Hiç Adet Görmeyen Kadın Hamile Kalır Mı? | 1
    Hiç Adet Görmeyen Kadın Hamile Kalır Mı?

    Adet Görmemeye veya Adet Gecikmesine Ne Neden Olur?

    Adet düzensizliği veya hiç adet görmemenin birçok nedeni olabileceği gibi bu nedenlerden bazıları ciddi sağlık problemleridir. Adet aralıklarınız 21 gün ile 35 gün arası ise bu durum normal olarak kabul edilmektedir. Eğer adet süreniz belirttiğimiz bu sürelerden kısa veya uzunsa buna çeşitli sorunlar neden olabilir. Bu nedenlerden en yaygını belki de strestir. Adet dönemi beynin hipotalamus bölgesinden düzenlenir. Stres nedeniyle beynin bu bölgesi etkilenir ve adette gecikme veya hiç yaşanmama olabilir. Düşük vücut ağırlığı da adeti etkileyen unsurlardandır. Eğer vücut ağılığınız vücut kitle indeksi için belirlenen oranın %10 altındaysa bu durum yaşanabilir. Tam tersi olan aşırı kilo ve obezite de adeti etkileyen unsurlardandır. Bir yıldan fazla süren kronik şekilde dönüşmüş hastalıklarda adet süresini ve dönemini etkiler.

    Hiç adet görmeyen kadın ne yapmalı sorusuna gelecek olursak kesinlikle ilk yapması gereken uzman bir hekime başvurmaktır. Genellikle genetik olan bu durum çeşitli hormon tedavileriyle çözüme kavuşturulmaktadır.

    Adet Görmeden Hamile Kalan Var Mı?

    Hiç adet görmeyenler amenore kesinlikle umutlarını yitirmemelidir. Buna en güzel örnek Güler Çakır’dır. Konya’da yaşayan Güler Çakır genç kızlığından beridir adet görmemiştir. Evlendikten sonra ise doktorlardan yumurtalıkları gelişmediği için çocuk sahibi olamayacağı cevabını almış. Ancak pes etmeyen Çakır gittikleri özel tıp merkezinde tüp bebek tedavisine başlamışlar. Uygulanan tedavi sonucu hamile kalmayı başaran Güler Çakır 7 aylık hamile ve bir kız çocuğu bekliyor. 5 yıllık evliliği boyunca ümidini hiç yitirmeyen Güler Çakır bebeğini kucağına alacağı günü sabırsızlıkla çekiyor.

    İlgili Konular;

  • Oligomenore Nedir Belirtileri Nedenleri Ve Tedavisi

    Oligomenore Nedir Belirtileri Nedenleri Ve Tedavisi

    Oligomenore tedavisi, hastalığı oluşturan nedenlere ve hastalığın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Oligomenore nedir sorusunun cevabı ise; kadınlarda görülen adet olamama ya da adet düzenliği durumudur olacaktır. Oligomenore kadınların doğurganlık çağında oluşabilen ya da ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.

    Adet düzenliği yaşanması kadınlarda sık görülebilmektedir. Yılda 9 adet geçirilmesi ya da 35 günden fazla adet görülmemesi durumlarında Oligomenore teşhisi konulmaktadır. Kadınların düzenli ve normal adet dönemleri olduğunda her 21 gün ila 35 günlük periyot içerisinde adet olmaları gerekmektedir. Bir kadın 90 günden fazla adet olmaz ise bu bir Oligomenore belirtisidir.

    Oligomenore Nedir Belirtileri Nedenleri Ve Tedavisi | 2

    Oligomenore Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Oligomenore tedavisi için bir kadın doğum uzmanına başvurulması gerekmektedir. Tedavi için genellikle oral yolla kullanılabilecek hormonal ilaçlar verilmektedir. Bu ilaçlar vücuttaki hormon düzeyini dengelemektedir. Vücuttaki hormon dengesizliği ortadan kalktığında Oligomenore rahatsızlığı da iyileşecektir. Oligomenore tedavi ve ilaç kullanım süresi genellikle birkaç aylık bir periyotta sürebilmektedir. Bazı doktorlar tedavi için doğum kontrol hapı önerebilmektedir. Oligomenore tedavi edilmezse;

    • Yeme bozukluğu
    • Ciddi derecede kilo ya da kaybı
    • Erken menopoz
    • Tiroit bozuklukları
    • Kansızlık
    • Hormonal dengesizlik
    • İrritabl bağırsak sendromu
    • Diyabet
    • Karaciğer hastalıkları
    • Polikistik yumurtalık sendromu
    • Yakın zaman içerisinde doğum ya da düşük yapma riski gibi faktörlere sebep olabilmektedir.

    Oligomenore Nedir Belirtileri Nedenleri Ve Tedavisi | 3

    Oligomenore Hastalığına Sebep Olan Etkenler Nelerdir?

    Oligomenore sebepleri şu şekilde sıralanabilmektedir;

    • Oligomenore rahatsızlığına sebep olabilecek en büyük etken vücutta oluşan hormonal dengesizliklerdir.
    • Diğer bir yaygın sebep ise hormonal doğum kontrol yöntemlerine başvurulmasıdır. Bazı kadınlarda doğum kontrol hapı kullanımı sonrasında 3 ila 6 aylık periyotlarda adet dönemi oluşabilmektedir.
    • Ağır egzersizler yapılması ve sporun fazla yapılması da Oligomenore rahatsızlığına sebep olabilmektedir.
    • Anoreksiya Nervoza, Bulimia gibi yeme bozukluğu hastalıkları Oligomenore rahatsızlığına sebep olabilmektedir.

    Adet düzensizliği, adetin az olması, sık adet görme, ara kanamalar Tıklayın !

    Seyrek adet görme ve sebepleri Tıklayın!

    Adet Düzensizliği ile Hamile Kalan Var mı? Tıklayın !

    Adet Düzensizliği İçin Bitkisel Çareler Tıklayın !

    Hamilelik şansı nasıl artırılır? Tıklayın !

  • Adet Düzensizliği İçin Bitkisel Kürler

    Adet Düzensizliği İçin Bitkisel Kürler

    Uzmanlar, adet düzensizliğine karşı testere dişli arslanpençesi bitkisiyle uygulanan bu iki kürü tavsiye ediyor. İşte Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’nun adet düzensizliği için tavsiye ettiği kürler…

    Testere dişli arslanpençesi
    Latince adı: Allcemilla vulgaris
    İngilizce adı: Lady’s mantle
    Almanca adı: Frauenmantel

    Özellikleri:
    – Bayanlarda tüylenmeye karşı
    – Östrojen hormonu yükseltici
    – İltihaplı eklem romatizmasına karşı
    – FSH hormonu yüksekliğine karşı
    – Adet düzensizliğine karşı

    Kürleri uygulamadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar

    1. Testere dişli arslanpençesi yaprak ve sapları beraberce kullanıldığında ishale karşı etkili olabilmektedir. İshal olmayan birisi onun çayını içtiğinde kabız olurum endişesine de kapılmamalıdır. Çünkü kabızlık yapmaz. Bağırsağın perisaltik hareketlerini yavaşlatır ve kontrol altına alır. Hareketli bağırsak sendromu (irritable bowel syndrome, ibs) şikâyeti olanlara iyi bir yardımcıdır.

    2. Zor kapanan yaralarda veya ameliyat sonrası ameliyat yaralarının hızlı bir şekilde kapanmasında iyi bir yardımcıdır.

    3. Sık sık anemi (demire bağlı kansızlık) yaşayanlara haftada en az beş-altı kez bu bitkinin çayını içmelerini tavsiye ederim.

    4. Erken menopoza girme yatkınlığı gösteren bayanların yardımcısıdır. Genç kızlar ve kadınlar adet düzensizliği yaşıyorsalar, testere dişli arslanpençesi mükemmel bir yardımcıdır. O, aynı zamanda kadınlık hormonlarının dengelenmesinde de yardımcıdır. Rahimde oluşmuş miyom veya miyomların neden olduğu ara kanamaları da durdurabilme ve kontrol altına alabilme gücüne sahiptir.

    5. Adet dönemlerinde fazla kan kaybına uğrayan veya adetleri uzun süren bayanlara bu bitkiyi öneririm.

    6. Testere dişli arslanpençesinin ebter ve/veya GOD tohumların tarımının yapıldığı alanlara yakın bölgelerde yetişenlerin kullanılmaması gerektiğini önemle belirtmekte fayda görüyorum. Ülkemizde, GOD tohumlarla her ne kadar tarım yapılmıyorsa da, ne acıdır ki, sebzede %95 ebter tohum tarımı yapılmaktadır.

    7. Oniki yaş altı çocukların herhangi bir kürü hekimlerine danışmadan uygulamalarını kesinlikle önermiyorum.

    Kür 1: Adet düzensizliğine ve tüylenmeye karşı

    Üç-dört gram (bir tatlı kaşığı) kurutulmuş testere dişli arslanpençesi kaynamakta olan bir bardak (150-200 ml) klorsuz suya atılır. Kısık ateşte on dakika kaynatmaya devam edilir. Daha sonra soğumaya bırakılır ve ılıyınca süzülür. Bir ay boyunca her gün bir su bardağı içilir. Bir aydan sonra bir hafta ara verilir. Bir hafta aradan sonra aynı şekilde bir aylık kür tekrar edilir. Ve kür sonlandırılır. Kürün en uygun içim zamanları sabah kahvaltısından iki saat sonra veya öğleden sonra aç karnına içmektir.

    İleride adet düzensizliği tekrar ederse, kür 1 aynı şekilde tekrar edilir.

    Kür 2: FSH hormonu yüksekliğine karşı

    Üç-dört gram (bir tatlı kaşığı) kurutulmuş testere dişli arslanpençesi kaynamakta olan bir bardak (150-200 ml) klorsuz suya atılır. Kısık ateşte beş dakika kaynatmaya devam edilir. Daha sonra soğumaya bırakılır, ılıyınca süzülür. Bir ay boyunca her gün iki defa bir su bardağı içilir. İlki kahvaltıdan iki saat sonra, ikincisiyse akşam yemeğinden iki saat sonra içilir. Her defasında taze hazırlanması şarttır. Bir aydan sonra bir hafta ara verilir. Bir hafta aradan sonra aynı şekilde bir aylık kür tekrar edilir. Ve kür sonlandırılır.