Etiket: mide sağlığı

  • Mide Kanseri Belirtileri Tedavisi

    Mide Kanseri Belirtileri Tedavisi

    Mide kanserin tanısı ve tedavisi konusunda son yıllarda ciddi ilerlemeler yaşanmış ve korunmanın yolları bulunmuştur. Dünya genelinde görülme sıklığına göre mide kanseri 4. Sırada yer almaktadır. Türkiye’de de sıklıkla karşılaşılan bir kanser türü olan mide kanseri, midenin mukozasında kötü huylu tümörün oluşmasıyla başlar ve oradan diğer organlara sıçrayabilir. Dünya genelinde her yıl 800 bin kişinin ölümüne yol açan mide kanseri için en önemli şey erken teşhistir. Aşağıda yazımızda yer verdiğimiz belirtiler eğer sizde varsa bir doktora başvurmanızı öneririz.

    Mide Kanseri Belirtileri Neler?

    Mide kanseri ilk evrelerinde pek fazla belirti göstermeyen bir hastalıktır. Genel belirtileri ise hazımsızlık, şişkinlik, doygunluk hissi, mide bulantısı, kusma’dır. Özellikle bu tarz şikayetleri olmayan kişilerde bu şikayetler gözlenmeye başlandığında bir doktora başvurulmalıdır. Mide kanseri tedavisi için erken teşhis en önemli noktadır ve aşağıda sıraladığımız belirtiler sizde görülüyorsa doktor kontrolüne başvurmanız önemlidir.

    • Geğirme ve mide asidinin yüksek olması
    • Uzun süren doygunluk hissi ve erken doluluk hissi
    • Kilo kaybı
    • Mide de kanama
    • Kan pıhtısı oluşumuna bağlı ani göğüs ağrısı ve nefes darlığı
    • Bulantı
    • Mide ve göğüs boşluğunda ağrı ve yutma güçlüğü

    Yukarıdaki belirtilere ek olarak ileri evre mide kanseri belirtileri olarak ciddi kilo kaybı, dışkıda kan ve batında sıvı birikmesi meydana gelebilir. Ancak şunu da belirtelim ki bir kişi de bu belirtilerin gözükmesi kesin olarak mide kanseri demek değildir.

    Mide Kanseri Belirtileri Tedavisi | 1

    Mide Kanseri Tedavisi

    Mide kanseri evreleri belirlendikten sonra tedavi süreci başlar. Çok aşamalı bir tedavi süreci olan mide kanseri tedavisinde en önemli nokta kötü huylu tümörün çıkartılmasıdır. Bu aşamada da en önemli nokta erken teşhistir. Çünkü ileri seviyede bir mide kanseri hastasına cerrahi müdahale yapılamayabilir.

    Cerrahi müdahale sırasında midenin bir kısmı veya tamamı alınarak tümörden temizlenir. Hastaların günlük hayatlarına dönebilmeleri için diyetler önerilmektedir. Tüm midesi alınan hastalarda bağırsaktan yeni mide yapılır. Bu şekilde hastanın normal hayatına devam etmesi sağlanır. Bazı durumlarda cerrahi müdahale sonrası ışın veya ilaç tedavisi ile tedavi süreci devam etmektedir.

    Mide Kanseri Belirtileri Nelerdir? Tıklayın !

    Mide Kanseri Ameliyatı Olanlar Tıklayın !

  • Midedeki Asit Nasıl Azaltılır?

    Midedeki Asit Nasıl Azaltılır?

    Midenizde yanma, geğirme, şişkinlik gibi sağlıklar sorunlarınız mı var? midedeki asit nasıl azaltılır? midedeki yanmaya ne iyi gelir? makalemizde mide hastalığına iyi gelen bitkilere yer verdik.midedeki_asit_nasil_azaltilir (1)
    Yulaf
    Yulaf geğirme ve midedeki fazla asitle savaşan mükemmel bir gıdadır.
    Mineral, sağlıklı yağlar, lif ve karbonhidrat açısından zengindir.
    Yulaf yavaş sindirilen bir gıda olduğundan sindirim sistemini tedavi eder ve iyi bir enerji kaynağıdır.

    midedeki_asit_nasil_azaltilir (2)
    Zencefil
    Zencefil mide hastalıklarına karşı özellikle midedeki asidi yok etmekte çok etkilidir.
    Bu süper gıdayı çorbalarınıza, salatalarınıza hatta içeceklerine katabilirsiniz.
    Zencefilin tedavi edici özelliği pek çok araştırmaya konu olmuştur.

    midedeki_asit_nasil_azaltilir (4)
    Baklagiller
    Fasulye, bakla, bezelye gibi tüm baklagiller kolay sindirilen minerallerden olan karbonhidrat ve lif deposudur. Kan şekerinizi stabilize etme özellikleri vardır.
    Yapılan araştırmalar bezeleyenin kanser riskini azalttığı, midedeki fazla asidi dengelediği ve geğirme sorununa çözüm olabildiğini gösteriyor.

    midedeki_asit_nasil_azaltilir (3)
    Elma
    Elma, bedeni serbest radikallerin zararlarından koruyan, sağlıklı bir şekilde işlemesini sağlayan antioksidan kaynağı süper meyvelerdendir.
    Elmanın sindirim sistemini koruduğu, geğirmeyi durduğu bilinen bir gerçektir.

    Mide Asidi Nasıl Giderilir?
    Yemeğe salata, meyve gibi hafif gıdalarla başlayın.
    Yiyecekleri yavaş yiyin ve iyi çiğneyin.
    Sofradan doymadan kalkın.
    Yemekleri çok sıcak veya soğuk yemeyin.
    Yemek saatleriniz düzenli olsun.
    Yemekten hemen spor, egzersiz gibi şeyler yapmayın.
    Stresten uzak durun.

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.