Etiket: malzeme

  • Simit Kebabı tarifi

    Simit Kebabı tarifi

    Gaziantep’in yöresel tatlarından Simit Kebabı nasıl yapılır ? Simit Kebabı malzemeleri nelerdir ? Simit Kebabı tarifi…

    Malzemeler:
    1 kg orta yağlı zırh kıyması
    1 çay bardağı ince bulgur
    1 ½ adet soğan
    10 diş sarımsak
    Domates veya domates konservesi
    1 yemek kaşığı kimyon
    1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
    1 yemek kaşığı nane
    1 çay kaşığı yeni bahar
    1 çay kaşığı karabiber

    Yapılışı:
    1 çay bardağı ince bulgur, 1 çay bardağı sıcak suyla ıslatılır. Soğan ve 6-7 diş sarımsak ince ince kıyılıp bulgura eklenir. 1 tutam tuz, 1 çay kaşığı yeni bahar, 1 yemek kaşığı nane, 1 yemek kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber serpilip bulgur karıştırılır. Kıyma baharatlarla lezzetlenen bulgurla birlikte iyice yoğrulur. Eller ıslatılır ve kıymadan iri parçalar alınıp şişe geçirilir. Kıymaya şekil verildikten sonra şiş çekilir ve hazırlanan köfteler fırın tepsisine dizilip ortalama 200 derecede pişirilir. Sosu için; yarım soğan ve 4-5 diş sarımsak ince ince kıyılıp kavrulur. Üzerine 1 buçu kavanoz domates konservesi veya 5-6 adet rendelenmiş domates eklenip bir iki taşım kaynatılır. Pişen sos servis tepsisine dökülür, kebaplar üzerine yerleştirilir.

    Simit Kebabı servise hazırdır.

    Read more: http://www.kanald.com.tr/mutfagim/Haberler/Simit-Kebabi-tarifi/43065.aspx#ixzz2YZ2r24n3

  • Meyveli Muhallebi

    Meyveli Muhallebi

    Sütlü tatlılardan kolay bir tarif, Meyveli Muhallebi…

    Malzemeler: 4 kişilik

    – 3 su bardağı süt
    – 1,5 su bardağı tozşeker
    – 1,5 su bardağı sübye
    – 200 g mevsim meyvesi

    Hazırlanışı:

    Sütü kaynatın, sübyeyi ekleyerek kaynatın. 1 su bardağı şekeri ekledikten sonra 3-5 dakika pişirip muhallebiyi hazırlayın, kaselere paylaştırın. Meyveyi ½ su bardağı şekerle pişirin, muhallebi kaselerinin üzerine eşit paylaştırın. Soğuduktan sonra servis yapın.

    MUHALLEBİ (DİYET)

    – 5 kişilik Gerekli malzeme
    – 750 ml diyet süt
    – 3 çorba kaşığı un
    – 3 çorba kaşığı nişasta
    – Diyet sıvı tatlandırıcı
    – Tarçın veya mevsim meyveleri

    Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayınca kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika içinde ateşten indirin.
    Dilediğiniz kadar tatlandırıcı ekleyin. Yayvan bir cam kaba boşaltıp soğumaya bırakın. Tarçın veya mevsim meyvesi ile süsleyerek servis yapın.

    İlgili Konular ;
    Bebek İçin Muhallebi

  • Hamileler için dekorasyon

    Hamileler için dekorasyon

    Evlerimizin bizler için güvenli birer yer olduğunu düşünürüz hepimiz. Fakat evlerde yaşanan kazaları bir düşünsenize! Merdivenler, koridorlar, banyolar ve mutfaklar. Kısacası evimizin her köşesinde görünmez kazalar maalesef bizleri bekliyor. Özellikle de kadınların hamile oldukları veya çok yorgun oldukları zamanlar kazaların en çok yaşandığı dönemlerdir.

    İşte sizlere hamileyken evinizde yapabileceğiniz dekorasyon önerileri:

    – Evinizde sürekli kullanılmayan gereksiz tüm şeyleri ortadan kaldırın ve düzenli bir şekilde depolayın.

    – Evde her hangi olası bir durum için mutlaka bir ilk yardım dolabı bulunmalı. Günümüzde hala birçok kişinin evinde maalesef ilk yardım dolabı bulunmamakta! Bunun yanında eğer mümkünse, evde bir yangın söndürücüsü ve yangın alarmı bulundurun.

    – Evin belli yerlerinde bulunan, masa ve sehpa köşelerine yaralanmaları önlemek için köşe koruması takın. Bunları rahatlıkla yapı malzemeleri satan mağazalardan bulabilirsiniz.

    – Antrede ya da evinizin önemli bölgelerinde, acil merkezlerle ilgili tüm telefon numaralarını görünebilir bir yere not edin ya da hazır bulundurun.

    – Ev içindeki aydınlatmaların doğru ve net bir şekilde yapılması bazı aksilikleri önceden görmenizi sağlar.

    – Mekanda sık kullanılan her türlü eşyayı, kolaylıkla ulaşılabilecek yerlerde konumlandırınız. Bu şekilde, yüksek yerlerde bulunan eşyaları almak için sandalye ve merdiven gibi şeylere ihtiyaç duyulmaz. Bu da düşme riskini belli bir düzeyde azaltır.

    – Koridor gibi sık kullanılan alanlardaki yer döşemelerinin kaygan olmamasına dikkat edin. Takılıp düşmeleri önlemek için, halı kenarları kalkmış ya da kıvrılmış olmamalı.

    – Bunların yanında, anne adaylarının büyük zamanını geçirdiği diğer önemli alanlar mutfak ve tabii ki banyolardır. Dikkatsiz kullanılan bir mutfak ve banyo, maalesef kolaylıkla evin en tehlikeli alanı haline gelebilir. Bu alanları kullanırken son derece dikkatli olmakta fayda var. Örneğin; dolap ve çekmece kapaklarının kapalı olmasına dikkat edin. Telaşla iş yaparken, farkında olmadan buralara çarparak vücudunuza zarar verebilirsiniz.

    – Bunların yanında eğer maddi olarak yapabilme gücüne sahipseniz, dolap ve çekmece kapaklarını özel kayar mekanizmalı yaptırın. Bu sayede kullanan kişi, çok güç sarf etmez ve bunun yanında ulaşılması zor olan alanlara kendini zorlamadan rahatlıkla ulaşabilir.

    – Banyoda sık yaşanılan kazalardan diğeri ise, kayarak düşmelerdir. Özellikle hamilelik döneminde evin banyo ve tuvalet bölümü kazalara, düşme ve yaralanmalara kar¬şı düzenlenmelidir. Bunları önlemek için banyo zeminini kaymayan ve özel ıslaklığa dayanıklı malzemeler ile kaplayabilirsiniz.

    – Rahat hareket etmeaçısından, klozet ve duş kabinine tutacaklar yerleştirmek işinizi kolaylaştırabilir. Banyoda yanma vb. kazaları önlemek için ise, su sıcaklığı ayarlanabilen termostat vb. cihazları kullanmanızı tavsiye ederim. Banyoya konulacak sıcaklık göstergesi sayesinde, banyo sonrası anne adaylarının soğuk algınlığına yakalanma riski azaltılabilir.

    – Banyoda meydana gelebilecek en önemli sorunlardan diğeri de şofben zehirlenmesidir. Zehirlenme olasılığını ortadan kaldırmak için, banyoda yeteri kadar havalandırma ortamı sağlanmalıdır.

    – Dikkat edilmesi gereken diğer önemli husus ise, anne adayları banyo ve tuvalet bölümünde iken, herhangi bir olası duruma karşı kesinlikle kapıyı arkadan kilitlememelidirler. Ya da kilitlense bile bu kapı kilidinin önden ve arkadan kontrol edilebilme özelliğine sahip olanının kullanılması daha iyi olur.

    – Gelelim yatak odalarına. Yatak odaları kadınların hamilelik döneminde oldukça hassas bir şekilde düzenlenmelidir. Örneğin: Yatak odanız küçük ise, burayı açık tonlu ve birbirinin kontrastı renkler ile büyük gösterebilirsiniz. Ortada bulunan sehpa vb. her zaman kullanılmayan araç ve gereçleri kaldırmak yer açısından olumlu sonuç verir. Fakat rahat kullanım açısından, karyolanın başucuna uygun bir yere küçük sehpa konumlandırmalısınız. Bunun üzerinde telefon, el feneri, kişinin acil kullanması gereken ilaçları ve su bulundurulması iyi olur. Ayrıca anne adaylarının burada sık zaman geçireceği düşünülürse, kitap, dergi ve bilgisayarı da burada bulundurmak kişinin iyi vakit geçirmesi açısından yararlı olacaktır.

    – Yatak odası ile banyo ve tuvalet arasındaki alanda, dolaşmayı engelleyecek herhangi bir şey kesinlikle bulundurulmamalıdır. Yatak odası bölümünün tuvalet ve banyoya yakın olan odalardan seçilmesi, hamile kadınlar için çok fayda sağlar.