Etiket: küf lekesi

  • Kumaştan Giysiden Küf Lekeleri Nasıl Çıkar?

    Kumaştan Giysiden Küf Lekeleri Nasıl Çıkar?

    Giysilerde oluşan küf lekelerini çıkarmak için kullanılacak basit metotlar etkili sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır. Özellikle kirli çamaşır sepetinde ıslak elbise ya da kıyafetlerle birlikte bırakılan giysilerde bir süre sonra küf lekeleri oluşmaya başlayacaktır. Toplu iğne boyutunda ve ufak ufak oluşmaya başlayan bu küfler bakteriyel olması bakımından oldukça risklidir. Özellikle bebek kıyafetlerinde oluşan bu küfler, bebeğinizin sağlığını da ciddi boyutta riske atmaktadır.

    Giysiden Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

    Giyside oluşan küf lekelerini çıkarmak için öncelikle kullanılacak birkaç önemli başlangıç adımı vardır. Bu adımlar sırayla uygulanarak giysilerde oluşan küf lekelerinden oldukça kolay bir şekilde kurtulmuş olunur. Bu adımlardan en önemlisi ağartıcı kullanmaktır. Giysilerde kullanılacak olan ağartıcıya yalnız oldukça dikkat edilmelidir. Kullanırken giysileriniz yüksek oranda zarar görebilir.

    Kumaştan Giysiden Küf Lekeleri Nasıl Çıkar? | 1

    Açık Renkli Giysilerden Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

    Açık renkli giysilerden küf lekelerini çıkarmak isteyen kişiler, kıyafetin üzerinde bulunan küfü dış alana yumuşak bir fırça yardımı ile çırpabilirler. Açık renkli giysiler için klorlu ağartıcı kullanmak oldukça önemlidir. Kullanılan ağartıcıyı bütün giysiye uygulamadan önce ufak bir alana uygulayarak rengin açılıp açılmadığı kontrol edilmelidir. Bir yemek kaşığı ağartıcıyı bir bardak suyla karıştırıp seyreltmek giysilerinizi korumaya oldukça yardımcı olacaktır. Hazırlanan karşımı boş bir sprey şişesine koyarak uzaktan kıyafetin üzerine püskürtebilirsiniz. En son olarak giysiyi talimatta belirtilen şekilde yıkayın.

    Kıyafetlerden Temizlenmesi İmkansız Lekeler Nasıl Temizlenir? Tıklayın !

    Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir? Tıklayın !

    Leke Çıkarma Doğal Yöntemler Tıklayın !

    Kıyafetlerden Kan Lekesi Nasıl Çıkar? Tıklayın !

  • Banyoda Küf Sorunu

    Banyoda Küf Sorunu

    Küvetler küf oluşumu için oldukça elverişli ortamlardır. Bunun sebebi sürekli nemli, ıslak ve sıcaklığa maruz kalan yerlerin küf oluşumu için mükemmel ortamlar yaratmalarıdır. Bir kere küflenme başladı mı çok hızlı bir şekilde yayılır ve önüne geçmesi de oldukça zor bir hal alır. Zamanında temizlenmezse küvet dışındaki diğer banyo yüzeylerine de yayılır. Çamaşır suyu kullanarak küflü yüzeyleri temizlemeniz mümkün. Ancak merak etmeyin küflerin temizlenmesi her hangi bir kimyasal olmadan da başarılabilir. Bunun için tek yapmanız gereken ev yapımı birtakım ürünler hazırlamak ve bunları uygun bir şekilde küvete uygulamaktır.

    Ev yapımı temizleyicilere geçmeden önce ihtiyaç duyacağınız malzemelere bir göz atalım: sprey şişesi, beyaz sirke, sünger, eski ve kullanılmayan bir diş fırçası, karbonat ve havlu.

    Sprey şişesini beyaz sirkeyle doldurun. Banyo küvetinize sıkmaya başlayın. Beyaz sirke doğal bir küf yok edicidir ve ayrıca küf kokusunu da giderir. Yeterince sirke sıktıktan sonra sirkenin yüzeyde kuruması için izin verin.

    Sirke kuruduktan sonra bir kez daha sirke sıkın ve henüz ıslakken hafif nemli bir süngerle temizlemeye başlayın. Bu işlemden sonra sadece suyla küveti temizleyin.

    Banyo küvetinde biriken küfleri iyice yumuşattınız şimdi artık tamamen kurtulmanın sırası. Eski ve artık kullanmadığınız bir diş fırçası alın ve küflenen alanın üstüne karbonattan serpin. Sirkeyle yaptığınız işlemlerden sonra hala kurtulamadığınız inatçı küfleri bununla çıkarmaya çalışın. Lekeleri ovalayın, ihtiyaç oldukça daha fazla su ve soda ekleyin ve bu işlemi küfler ortadan kalkana kadar yapmaya devam edin. Bu temizleme işlemi de bittikten sonra banyo küvetini suyla iyice yıkayın.

    Yıkama bitince temiz bir havlu alın ve küvet yüzeyini iyice kurulayın. Unutmayın küfler kuru yüzeylerde oluşmazlar. Bu nedenle mutlaka yüzeyleri kuru tutmaya çalışın ve tekrar küf oluşumunu böylece engelleyin.

    Küfü bir kez temizledikten sonra küfü hayatınızdan çıkardığınızı düşünmek hata olur. Çünkü doğru ortamı bulduklarında mantar sporları tekrar çoğalmaya ve küf birikintileri oluşturmaya başlarlar. Bunu engellemek için banyo ve mutfak gibi sürekli neme maruz kalan alanları sık sık temizlemelisiniz.