Etiket: koltukaltı

  • Ter kokusu nasıl önlenir ?

    Ter kokusu nasıl önlenir ?

    Terleme nedir?

    Terleme, vücut sıcaklığını düzenleyen, vücudu toksinlerden arındıran ve tuz dengesini koruyan bir vücut olayıdır. Sağlıklı bir vücut terleyerek günde yaklaşık yarım veya bir litre suyu dışarı atar.

    Terleme tümüyle istemimiz dışında gelişen, metabolizmamızın doğal bir fonksiyonudur. Üstelik vücudumuz için iki önemli işlevi vardır; cildi nemlendirip, vücut ısısını sabitler ve vücudun boşaltım sistemine katkıda bulunur.

    Ter aslında salgılandığında renksiz ve kokusuzdur. Fakat, bakteriler koltukaltı gibi sıcak ve nemli ortamlarda hızla çoğalarak bu salgının kötü kokmasına neden olur.

    NEDEN TERLİYORUZ?

    – Kişilerin terlemesine neden olan faktörler şunlardır:
    – Egzersiz, özellikle zorlu olursa
    – Sıcak hava
    – Sinirlilik, endişe hali veya stres
    – Bazı hastalıklar
    – Duygusal nedenlerin tetiklediği terleme çoğunlukla yüzde, koltuk altlarında, el ayalarında ve ayak tabanlarında olur.

    Genellikle ortam sıcaklığının yükseldiği, dans, spor gibi fiziksel aktiviteler sırasında terleriz. Bu şekilde vücut ısımızı sabit tutmuş oluruz. Zatenin bunun için vücuda yayılmış en az 2 milyon ter bezi görev yapmaktadır. Fiziksel aktiviteler dışında da heyecan, korku, utanma ve sıkılma gibi pek çok olay, fizyolojik bir neden olmadığı halde bizi terletir.

    Vücut ısısı dış sıcaklıklar veya gerilim yüzünden artış gösterdiğinde kan dolaşımı hızlanır. Böylece, ter bezlerinin aktif hale geldiği vücudun üst kısmına doğru bir sıcaklık akımı başlar. Deri üzerinde oluşan ter bu durumda hemen buharlaşıp, deriyi soğutur. Bu sayede insan bir gün içinde kendini fazla yormadan iki litreye kadar su kaybeder. Terlemenin ikinci önemli fonksiyonu ise vücuttaki zehirli maddelerin dışarı atılmasıdır. Bu nedenle saunalara sık sık gidilmesi önerilir.

    Aynı koşullarda terleme oranı kişiden kişiye göre de değişebilir. Ortalama olarak bir insan günde 0.5 ile 1 litre arası terler.

    Aşağıda yazılı yöntemleri kullanarak deodorant ve antiperspirant (terleme önleyici) kullanmadan doğal yollardan ter kokusunu nasıl azaltacağınız hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

    Rahat ve hava alan kıyafetler giyin. Özellikle pamuklu kıyafetleri tercih edin.

    Vücut temizliğine özen gösterin. Özellikle koltuk altında oluşan istenmeyen tüyleri alarak kötü kokuyu büyük ölçüde önleyebilirsiniz.

    Kahve, alkol ve yakıcı gıdalardan uzak durun.

    Bol su için. Bu vücudunuzun içerisini serin tutar ve metabolizma hızınızı yavaşlatır, dolayısıyla terleme oranınız da düşer.

    Çay ve kahve gibi kafeinli içecekleri tüketmemeye çalışın. Bunlargüçlü kokular üreten ter bezlerinin aktivitesini artırarak vücut kokusunun artmasına neden olur.

    Maydonoz, ıspanak, pazı ve lahana gibi koyu yeşil yapraklı sebzeleri daha fazla tüketin. Bu sebzeler klorofil yönünden zengindir ve vücudun koku giderici etkisini artırır.

    Acı baharatlar, soğan, sarmısak ve turşu türü yiyecekler ter kokusunu artırır.

    Limon, portakal ve karpuz gibi meyveler vücudunuzu serin tutmanızı sağlar.

    Geniş ve rahat, pamuklu ve doğal elyaf giysiler giyin. Dar ve sıkı kıyafetlerden kaçının.

    Ayağınızda oluşan ter, çorap ve ayakkabının içinde kapalı kalarak kokuya neden olur. Ayaklarınızı kuru tutmak için pamuklu çorap ve ayağınızın hava almasını sağlayan ayakkabılar giyin. Talk pudrası, mısır nişastası veya sandalağacı tozu ile ayaklarınızı pudralayın. Ilık suyun içine beyaz sirke veya magnezyum sülfat (ingiliz tuzu) ekleyin ve günlük olarak ayağınızı bu suyla yıkayın.

    Banyo veya duş sonrası talk pudrası terlemeyi azaltır. Karbonat ve suyu karıştırarak bir macun yapın. Vücut kokusu olan yere bu karışımı uygulayın. 10 dakika orada bıraktıktan sonra yıkayın. Koltuk altınızı alkol veya beyaz sirke ile ovalayarak yıkayın.

    Duş alırken antiseptik sabun kullanırsanız zararlı bakterilerden kurtulmuş olursunuz. Duşu bitirirken bir kaç damla sandalağacı veya lavanta yağını durulamada kullanın. Bu temiz kokmanızı sağlar.

    Magnezyum ve çinko eksikliği ter kokusuna meydan verebilir. Magnezyum ve çinko tabletleri almayı deneyebilirsiniz.

    TER KOKUSUNU AZALTMAK İÇİN NE KULLANMALIYIZ?
    Ter kokusunu azaltmanın iki yolu var; Deodorant ve antiperspirantlarla gün boyu hoş kokmak çok zor değil. Ancak deodorant ve antiperspirant birbirinden ayrı şeylerdir. Bu iki ürün en çok terlemeye karşı verdikleri savaş konusunda birbirlerinden ayrılırlar;

    DEODORANTLAR
    Deodorantlar antibakteriyel bazı maddeler ve alkol içerirler. Bu sayede de bakteri üremesini denetim altına alarak, ter kokusunun oluşmasını önlerler. Terin ayrışması için bakteriler belirli enzimlere gerek duyar. Bu nedenle bazı deodorantlar bahsedilen bu tür enzimlerden içerir. Diğer yandan ise daha çok parfüm yağları içerdiklerinden dolayı da güzel koku yayarlar. Örneğin Fa dedodorantları hijyenik tazelik sunarlar ve bu sayede de bakteri artışını durdururlar. Bu sayede deri hem korunmuş hem de bakım görmüş olur.

    Deodorant kullanırken dikkkat etmeniz gereken en önemli nokta deodorantı temiz ve kuru koltuk altına uygulamanızdır. Terli bir koltuk altına deodorantı sıkmak, oluşmuş ter kokusu ile deodorantın karışımından oluşan daha ağır ve kötü bir kokuya neden olur. Ayrıca giysinin üzerine sıkmak da kokuyu engellemez. Bu arada sprey deodorantları, koltuk altına 15 cm’lik mesafeden kutuyu dik tutarak püskürtmeniz gerektiğini de sakın unutmayın.

    ANTİ-PERSPİRANTLAR
    Antiperspirantlar, terlemeyi deodorantlara oranla daha fazla önlerler. Ter oranını ayarlayıp, çok fazla ter üretilmesine engel olurlar. Ter üretimini aliminyum tuzları sayesinde engelleyip, ter bezlerini sıkıştırırlar. İçerdikleri alüminyum kloride ve benzeri aktif maddeler ile vücuttaki terlemeyi engeller, nemi azaltır ve kokuları sayesinde de tazelik verirler. İçindeki maddelere göre etki süresi ve gücü değişim gösterir.

    Ancak antiperspirant ürünler daha çok pudralı formül içerdikleri için, genellikle koltuk altına uygulanmalıdır. Kıyafet üzerine sıkılan antiperspirant ürünlerin hiçbir etkisi yoktur. Koltuk altına sürülen antiperspirant ürün, ter bakterilerinin pudra tabakası dışına çıkmasını engeller ve böylece bakteriler kuruyup gider. Alkol içermediklerinden dolayı vücut için son derece hafiftirler. Ayrıca ferahlatıcı bir etki sağlarlar

    DİĞER ÇÖZÜMLER
    Terlemeyi ve ter kokusunu engellemek için birçok yöntem mevcut. Fakat işin aslı sizin temiz olmanıza dayanıyor. Temiz olduktan sonra bahsedeceğimiz yöntemler sayesinde rahatsızlık veren bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. İlk olarak pamuklu ve hava alabilen kumaşlardan üretilmiş olan giysileri tercih etmekle işe başlayın. Koltuk altında oluşan tüyler de koku sorunu yaratan etkenler arasında yer alıyor. Özellikle yaz aylarında tüylerinizi sık sık almaya özen gösterin. Kahve ve alkolden ise uzak durmaya çalışın. Ter kokusunu engellemek için bir çorba kaşığı dolusu zeytin yaprağını bir çay bardağı suda demleyip içmeyi de deneyebilirsiniz. Tüm bunların dışında koltuk altlarını banyo sonrasında gülsuyu ya da mersin suyuyla silmeyi de ihmal etmeyin.

    Ter kokusunu önlemenin yolları
    Ter kokusunu önlemenin en iyi yolu önlem almaktır. Aynı şekilde ayak kokusu da bazı önlemlerle azaltılabilir. Aşağıdaki önlemler terlemeyi önlemeye, ter ve ayak kokusunu gidermeye yardımcı olacaktır:

    1) Her gün duş alın. Düzenli banyo cildinizdeki bakterilerin sayısını kontrol altında tutacaktır.

    2) Banyo aldıktan sonra ayaklarınızı iyice kurulayın. Mikroorganizmalar ayak parmaklarının arası gibi nemli yerleri severler. Ayak pudraları veya ayak bakımı için kullanılan kremler nemin emilmesine yardımcı olur.

    3) Koltuk altı ve genital bölge kıllarının düzenli olarak tıraş edilmesi terlemeyi ve kokuyu azaltacaktır.

    4) Doğal deriden yapılanlar gibi ayağınızın hava almasını sağlayan ayakkabılar seçin. Yaz aylarında sandalet tipi ayakkabılar giyebilirsiniz.

    5) Ayakkabılarınızı dönüşümlü olarak kullanın. Ayakkabılar bir gece içinde yeterince kurumayabilir. Onun için aynı ayakkabıyı iki gün arayla giyecek şekilde dönüşümlü olarak kullanın. Giymediğiniz zamanlarda ayakkabıları havadar ve kuru bir yerde tutun.

    6) Çoraplarınızı her gün değiştirin. Merserize çorap giyin çünkü bunlar nemi emerek ayağınızı kuru tutar.

    7) Ayaklarınızı havalandırın. Zemin elverişli ise çıplak ayakla dolaşın veya ara sıra ayakkabılarınızı çıkarın.

    8) Doğal kumaşlardan üretilen giysileri tercih edin. Keten, yün, ipek cildinizin hava almasına izin veren malzemelerdir.

    9) Egzersiz yaparken derinizdeki nemi hemen uzaklaştıran yüksek teknoloji ürünü giysileri tercih edin.

    10) Her gün iç çamaşırı değiştirin.

    11) Gevşeme tekniklerini öğrenin. Yoga, meditasyon veya biofeedback terlemeyi tetikleyen stresi denetlemenize yardımcı olacaktır.

    12) Diyetinizde değişiklik yapın. Yiyecekler de ter kokusuna yol açabilir Soğan, sarımsak, pastırma, balık, bazı yeşil bitkiler gibi gıdalar koku yapabilir. Bunlar faydalı da olsa, uygun zamanlarda tüketin.

    13) Deodoran ve ayak kokusu önleyen pudra veya spreyler kullanın. Cildiniz hassas ise bunların özel hassas cilt için üretilmişlerini deneyin.

    14) İnsan çoğunlukla kendi ter kokusunu fark etmez, bu nedenle kendisini sık sık kontrol etmelidir.

  • İşte aşırı terlemenin çözümü!

    İşte aşırı terlemenin çözümü!

    Terlemenin vücudun bir savunma mekanizması olduğunu ve bu şekilde vücut sıcaklığının ayarlandığıdır. Aşırı terlemenin (hiperhidrozis) ise özellikle eller, koltuk altı, ayaklar, alın, yüzde ve vücudun geri kalan bölgesinde normal fizyolojik ve duygusal durumların ötesinde terleme olması durumu olduğunu , “Bu durum normal ter bezlerinin uyaranlara abartılı cevap vermesinden kaynaklanmaktadır. Ellerde terlemenin fazla olması, koltuk altlarının sık sık ıslanması kişilerin yaşam kalitesini etkiler. Genellikle bu kişiler çekingen, sıkılgan ve utangaçtırlar. İş ilişkileri ve sosyal hayatları etkilenir. Kişi yaşam şeklini bilinçli veya bilinçsiz şekilde değiştirir, sosyal ortamlardan uzak durur. El ve koltuk altında aşırı terleme olması tedavi gerektiren bir durumdur ve kesin tedavisi endoskopik torakal sempatikotomidir. Hasta ertesi gün taburcu edilir ve bir hafta içinde çalışma hayatına dönebilir. El terlemesi için başarı yüzde 99, koltuk altı için bu oran yüzde 90′dır. Ameliyatın hemen sonrası eller, koltuk altı ve çoğu zaman da ayaklar kurumuş olur” dedi.

    TEDAVİ YÖNTEMLERİ

    Tedavi yöntemleri, “Alüminyum klorit ve etil alkol karışımlı kremler, sistemik antikolinerjik ilaçlar, beta blokör ilaçlar, iontoforez (el ve ayaklara elektrik akımı uygulamasıdır), botox uygulaması, liposakşın (yağ aldırma). Bu yöntemlerin çoğu günümüzde uygulanmaktadır ancak hiç biri kesin çözüm değildir. Bazılarının tedaviye bağlı yan etkileri fazla iken bazıları kısa süreli ve pahallı tedavi yöntemleridir” diye konuştu.

    Ameliyatın özellikle el, koltuk altı ve yüz terlemelerinde kesin ve mükemmel sonuç verdiğini , “Genel anestezi altında, kamera yardımıyla kapalı olarak yapılan ameliyat ile sempatik sinir fonksiyonu bölgesel olarak ortadan kaldırılır (klips, sinirin kesilmesi veya yakılması, kesilip çıkarılması). Açık yöntemle yapılan ameliyatlar günümüzde bu hastalarda artık terk edilmiştir” şeklinde konuştu.

    AMELİYAT YÖNTEMLERİ

    Kamera yardımı ile yapılan kapalı ameliyatlar: “Endoskopik torakal sempatektomi: Göğüs boşluğu içinde ilerleyen ve el, koltuk altı ve yüzü etkileyen sempatik sinirin kısmi olarak çıkarılmasıdır. Bu ameliyat yöntemi yan etkileri nedeniyle günümüzde artık uygulanmamaktadır.

    Endoskopik torakal sempatikotomi: Göğüs boşluğu içindeki sempatik sinirin makas veya koter (kesici ve yakıcı özelikte elektirikli cihaz) ile sadece bir bölgeden kesilmesidir. Günümüzde en sık uygulanan yöntemdir.

    Klips ile sempatik blokaj: Göğüs boşluğu içindeki sempatik sinire titanyum veya polimer klipslerle blokaj uygulanmasıdır. Yan etkileri daha az olmasından dolayı tercih edilmekte ve uygulanmaktadır.

    Hastanın klips ile ameliyat sonrası kompensatuvar (dengeleyici) terlemeden veya diğer yan etkilerden rahatsız olması durumunda klipsin çıkartılarak hastanın tekrar eski durumuna döneceği bildirilmektedir ancak bu bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Klipsin sinire yaptığı baskı sonucu sinir dokusunda hasar meydana gelmektedir. Hastaya klips çıkarıldıktan sonra 1-3 ay içinde sinir kendini yenileyip eski fonksiyonlarını kazanabilir ancak bu düşük bir ihtimal olup kesin değildir. Klipsin çıkarılması sonrası şikayetlerin geriye döneceği garanti edilmemelidir.”

    AMELİYAT RİSKLERİ VE YAN ETKİLERİ

    Ameliyatın genel anestezi altında yapıldığını ve herhangi bir ameliyatta ortaya çıkabilecek problemlerin endoskopik torakal sempatikotomi için de geçerli olduğunu , “Bu ameliyattan sonra hastaların yüzde 1-5′inde bazı komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Bunlar pnömotoraks (göğüs boşluğunda hava kalması), interkostal nöralji (ameliyat bölgesinde ağrı), horner sendromu (göz kapağında hafif aşağı inme), kanama gibi durumlardır. Yan etki olarak kompenzatuvar terleme (yüzde 10-70) görülebilir.

    En çok sırt, karın, kalça, bacaklar gibi bölgelerde görülür. Bu durum ameliyat sonrasında en sık rastlanan problemdir ancak hastalar genellikle günlük hayatlarını fazla etkilemeyen bu durumdan şikayetçi olmazlar. Endoskopik torakal sempatikotomi tecrübeli bir cerrah tarafından uygulanırsa son derece güvenli bir yöntemdir. Bu ameliyat yaklaşık 3 yıldır Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı’nda uygulanmaktadır. Ameliyat video yardımıyla kapalı olarak yapılmakta ve hastalar ertesi gün taburcu edilmektedir. Kliniğimizde aksiler ve palmar hiperhidrozis nedeniyle ameliyat edilen hastalarda başarı oranı yüzde 95′in üzerinde, hasta memnuniyeti yüzde 90′ın üzerindedir.”

    Aşırı Terleme Sorununuza Bitkisel Çözümler

    Aşırı terleme normalde sağlığa zarar vermez. Terlemeyi önleyici pomad ve losyonlar mevcuttur. Terlemeye bitkisel tedavi olarak şu kürleri önerebiliriz.

    – 1 bardak kaynar suya 2-10 gr Adaçayı konur ve 10 dk. bekletilir. Günde 2-3 bardak içilir.
    – Nane suyundan günde 20 gr içilir.
    – Meşe mazısı toz haline getirilir 5 gr. kitre ile içilir.
    – 1 bardak suya 6-10 gr. meşe kabuğı ufalanarak konur. 5 dk. kaynatılır bu su ilayaklar yıkanır.
    – Günde 3-4 damla elma yağı 1 fincan su il içilir
    – 1 bardak kaynar suya 2-10 gr. at kuytuğu konur 10 dk. bekletilir günde 2-3- bardak içilir.
    – Erik hoşafı yapılıp içilir.

  • Koltukaltı Kararması Maske

    Koltukaltı Kararması Maske

    Koltuk altı kararmaları birçok kadın için can sıkıcı olmuştur.Bu kötü görüntüden kurtulmak için Bu maskeyi öneriyoruz…

    Malzemeler :

    – Pirinç unu (bir tatlı kaşığı kadar)
    – Yoğurt (bir yemek kaşığı)
    – Sirke (bir tatlı kaşığı)
    – Hazırlanışı

    Yapılışı :

    Tüm malzemeyi bir kasenin içinde iyice karıştırın daha sonra karışımı koltuk altlarınıza uygulayın ve 15 dk kadar bekleyin. 15 dk sonra kürü ovarak çıkartın ve hafif sıcak su ile durulayın daha sonra limon suyu ile temizleyin daha çabuk etki etmesini istiyorsanız bebek pudrası kullanabilirsiniz.

  • Koltuk Altı Terleme Tedavisi Nedir ?

    Koltuk Altı Terleme Tedavisi Nedir ?

    Terleme bozuklukları kişide önemli davranış problemlerine ve dolayısıyla da toplum içinde sosyal sorunlara yol açabilmektedir. Islak elbiselerin oluşturduğu anormal görüntü ve bazen hissedilen kötü koku, ter kuruduğunda oluşan beyaz lekeler kişiyi bazı davranışlara sevkeder. Kişi bol giysiler giyer, ceketini çıkaramaz, genellikle belirli renkler (siyah, beyaz) ve belirli cinsler (pamuk, keten) dışında giysi kullanamaz. Giysisini günde bir kaç defa değiştirmesi gerekebilir. Çabuk eskidiğinden sık sık yeni gömlekler, kıyafetler almak zorunda kalabilir. Alışkanlık olarak koltuk altlarına kağıt havlular, pedler, emici malzemeler yerleştirerek dolaşır. Kişi kalabalık yerlerde, örneğin toplu taşıma araçlarında sıkıntıya girer. Dans etmekten, fitness salonlarında spor yapmaktan çekinir. Sosyal ortamlardan, eğlenceden, aktif hayattan kaçınır. Utanma ve sosyal ilişki zorlukları kişinin bütün hayatını olumsuz şekilde etkileyebilir.

    Koltukaltı Ter Bezleri

    Koltukaltlarında ekrin ve apokrin ter bezleri bulunur. Sempatik sinirler bu ekrin ve apokrin ter bezlerini çalıştırır. Ekrin ter bezleri kolinerjik sinir lifleri vasıtasıyla, apokrin ter bezleri adrenerjik sinir lifleri vasıtasıyla çalışır.

    Apokrin ter bezlerinin kanalı genellikle bir pilosebase üniteye açılır (bir kıl kökü ve dibindeki terbezinin dahil olduğu kompleks) ve bu bezler ergenlik sonrasında daha aktiftir. Bu bezlerin termoregulatuar (ısı düzenleyici) görevi yoktur. Bazı apokrin bezlerin kokusu feromon (erojen bölgeler ve koltukaltlarından salgılanan ve direkt olarak hipotalamusu etkileyerek cinsel dürtüleri uyandıran madde) etkisi yapabilir.

    Bu şekilde birbiriyle bağlantılı psikolojik ve sosyal sorunlara neden olabilen terleme bozuklukları aslında hiç de seyrek değildir. Özellikle yaz aylarında toplumda hafif veya ileri seviyede oldukça sık rastlanmaktadır.

    Lokal anestezi altında yarım saat içinde, hatta bir öğle tatilinde bile kolayca uygulanabilecek bir yöntem olup, esas olarak özel bir liposuction aleti ile koltuk altındaki ter bezlerinin alınmasına dayandığını aktarıyor. Operasyon lokal anestezi ile yapıldığı için hastanın aynı gün işine dönmesi mümkün oluyor.

    Daha önceleri koltuk altı ve vücudun diğer yerlerindeki terlemeleri gidermek için uygulanan yöntemler 6 ayda bir tekrarlanması gerekiyordu. Yöntem, ehliyetsiz kişilerce yapılması halinde damar ve sinirlerin hasar görmesine yol açabiliyor.

    Merak Edilenler:

    – Koltuk altındaki ter bezlerini nasıl emiyorsunuz?
    İşlem hem emen, hem de kazıyan özel bir liposuction aleti ile yapılıyor.

    – İşlem anestezi altında mı yapılıyor?
    Bu yeni teknik lokal anestezi altında yarım saat içinde, hatta bir öğle tatilinde bile kolayca uygulanabilecek bir yöntemdir. Hasta dilerse genel anestezi ile de uygulanabilir.

    – Bütün ter bezleri alınıyor mu?
    Amaç aşırı terlemeyi engellemek olduğu için tamamını almıyor bir miktar bırakıyoruz.

    – Operasyondan sonra kişi koltuk altından hiç mi terlemiyor?
    Çok az terler, aşırı terleme ortadan kalkar.

    – Kalıcı bir işlem mi? Tekrarlanması gerekiyor mu?
    Kalıcı bir işlemdir. Tekrarı gerekmez, fakat bazı durumlarda ilk operasyon yeterli gelmezse ikinci uygulanır.

    – Ter bezlerinin alınması ileride soruna yol açmaz mı?
    Hiçbir soruna yol açmaz, çünkü tamamı alınmıyor yalnızca aşırı terleme engelleniyor.

    – Kaç yaşın üstündekilere yapıyorsunuz?
    16 yaşından itibaren herkese uygulanabilir.

    – Kimlere yapılamaz?
    Herkese uygulanabilir.

  • Lazer Epilasyon tecrübelerim

    Lazer Epilasyon tecrübelerim

    Lazer Epilasyon tecrübelerim | 1Size bu konuyla ilgili çok uzun mazisi olan biri olarak diyebilirim ki ;

    1- Alexandrite veya Diode lazer yaptırın çünkü bunlar hakkında bir çok literatür okudum. Okuduklarım hastane araştırmalarıydı ve en etkili yöntemlerin bunların olduğu tespit edilmiştir. İngilizceniz yeterliyse internette bununla ilgili tezler arayın.

    2- Melanin hem cilde hemde kıla rengini veren maddenin adıdır. Melanin lazerin ısı enerjisini kıl köküne ulaştırır. Yani kıl ne kadar koyu ve kalın ise o derece iyi sonuç alabileceksiniz. Bu yüzden lazerin ince tüylerde ya tedavisi çok uzun sürecektir ya da hiç etkisi olmayacaktır.

    3- Ten renginiz ne kadar açıksa yani melanin ne kadar az ise lazer kılları o kadar iyi görecektir. Çünkü lazer ışınları cildi ve kılları birbirine karıştırmayacaktır. Açık tenlerde bu yüzden yanık oluşma ihtimali daha düşüktür.

    4- Seans aralıkları çok önemli yüzde ki kıllarda 4 hafta gibi. Vücutta ki kıllarda 6-8 hafta arası. Çünkü bu bahsettiğim haftalarda kıllar yeni çıkmaya başlıyor. O anı kaçırdınız mı lazer o kökleri yaksa ve o kıllar dökülse bile etkisi olmayacaktır.

    Benim bacaklarda 1. ve 2. seans arası 10 hafta 2. ve 3. arası 12 hafta , 3. ve 4. arası. 14 hafta, 4. ve 5. arası 15 hafta olmuştur. Seans aralıkları uzatılır çünkü kılın uzama kabiliyeti gittikçe azalır.

    Vücut bölgesinde her 4 haftaya lazer yapan birileri varsa emin olun ki para tuzağıdır…

    5- Hormonal bozukluğunuz varsa boşuna ümitlenmeyin :(

    6- Hamilelikte veya daha sonrasında hormonal değişikten dolayı azar azar yeniden çıkabilir ama asla hepsi çıkmayacaktır. Buna da razı olun artık.

    7- Yüze sakın jilet vurup ince tüyleri beslemeyin! Bir bitkiyi ne kadar yolarsan o kadar dağılır o toprakta. Çok göze batanları tek tek makasla kırpın.

    8- Yanık oluşursa anında Aloe Veralı jel veya cilt yatıştırıcı bir krem sürün.

    9- Vücut; her hücresiyle her zaman yenilenen-yenilenebilen birşeydir. Kılların zaman içerisinde çıkma ihtimali var. Aşırı hormonel bozukluğunuz yoksa asla ve asla hepsi çıkmayacaktır.

    Bana gelince..

    Koltukaltı son seansımı en son tam 2 sene önce yaptırmıştım. Bugün… sadece 3-5 kıl var. Zaman zaman jiletledim de ağda makinayla aldım da o minik kılları ama hiçbir şey olmadı… Asla çoğalmadı. Çok mutluyum. Merak edenler varsa Light Sheer Diode lazer yaptırmıştım…

    Bacaklarım çok kıllıydı erkek kardeşimle yan yana tutunca bacaklarımızı gülüşüyorduk :) Şimdi çok azaldı inceldiler incecikler ama çıkıyorlar. Tahminimce 8 seansta biterler ama bir kıl kökünden 3-4 kılın birden çıktığını düşünürsek normal bir seans sayısı! Diode lazer yaptırıyorum iki hafta önce 5 seansımı yaptırdım 50kJ ile çok yüksek bir dozaj biraz düşük olabilir aslında bazı yanıklarım oluyr… Asla 30kJ den düşük yaptırmayın bacaklarınızı Light Sheer Diode lazer ile!!!

    Genital bölgeme gelince.. Her tarafını yaptırıyorum.. Ön arka alt üst :) Çok memnunum nihayet kıl batmalarından kurtuldum çıkan tüyler yumuşacık. 3. Seansımı yaptırdım bir kaç gün önce. Kaç seans giderim tahminim yok gerçekten. Alexandrite ile yaptırıyorum bunu. İki lazer kıyas edebilmek adına..

    Şunu diyebilirim ki alexandrite in tene temas etmemesi çok güzel bir olay… Dalga uzunluğu daha yüksek olan Diode in de jel ile kullanmasını tavsiye ederim çünki hem daha az yanık oluşuyor kıllar tene yapışmıyor hemde seans daha hızlı bitiyor..

    Bu arada ufak tefek kabuklanmalar iz bırakmadığı sürece normaldir.

    Yaptırmak isteyen veya yaptırıp da umudu tükenmiş olan arkadaşlara belirttiğim noktaları dikkate almalarını rica ederim. Kesinlikle ve kesinlikle kendinizi bu işin ehline bırakın. Size sorularınızı cevaplayamayan veya mantıksız gelen birine güvenmeyin ve en önemlisi araştırın. Araştırırken güvenilir kaynakları seçin. Mutlaka hijyenik ve doktor kontrolünde yaptırın. Elinde cihaz olan her merkez ve herkes bu konuda ehil değildir unutmayın.

    Asla vazgeçmeyin, kadını kadın yapan bakımdır.

    Özgün içeriktir, kaynak gösterilmeden paylaşılamaz ! Pomelo’ye desteğinden dolayi teşekkür ederiz !

    Konu : Lazer Epilasyon, İğneli Epilasyon

    Kadınlar Kulübü Lazer Epilasyon kullanıcı yorumları için tıklayınız

    Lazer Epilasyon Hakkinda Önerileriniz,Sorulariniz ,Sorunlariniz

  • Bu yaz koltukaltı lekeleri ile vedalaşıyoruz…

    Yeniliklerin öncüsü FRESH’N SOFT’tan Türkiye’ye yepyeni bir ürün daha…

    Islak mendil sektörün öncülerinden Fresh’n Soft’un yeni ürünü Fresh& Dry ter emici yapraklar yazın kavurucu sıcaklarında en büyük kurtarıcımız olacak…

    Terlemeden kaynaklanan kötü görüntünün engellenmesi için üretilen bu pratik ürün hem kadın hem de erkeklerin kullanımına uygun olarak üretildi. “Giysiye yapışır, ter tarihe karışır” diyen bu yaprakları, kendinden yapışkanıyla kıyafetin koltuk altına gelecek şekilde içeriden yerleştirmek yeterli. Bu yapraklar terlemeden kaynaklanan ıslaklığı içerisine hapsederek, terin dışarıya sızmasını ve zor durumda kalmamızı engelliyor.

    “Giysiye Yapışır, Ter tarihe karışır”…

    Ter emici yapraklar kol altı ve kıyafet arasında yumuşak ve konforlu bir bariyer oluşturarak, taze ve temiz bir gün geçirmeyi sağlar. İnce yapısı sayesinde hissedilmez, vücut yapısına uygun anatomik şekle sahiptir. Ter emici yapraklar içerisindeki süper emici tanecikler teri emer, kol altında terden dolayı oluşan ıslaklığı içerisine hapseder, böylece kol altınızdaki ıslaklık hissini, ıslak görüntüyü ve ter kokusunu engeller. Islaklık hissi olmadığından kendinizi daha rahat ve temiz hisseder aynı zamanda sosyal ortamda daha rahat hareket edersiniz. Fresh&Dry kişilerin alerjik rahatsızlıkları düşünülerek kokusuz olarak tasarlandı. Ayrıca kokusuz olmasının diğer bir avantajı da kullandığınız koltukaltı deodorantı veya parfümünüzün kokusu ile karışmaması.

    Günlük kullanım için ikili poşetleri yeterli oluyor. Fresh&Dry’ın her paketinde size bir hafta yetecek kadar yaprak mevcut.

    Bu yaz koltukaltı lekeleri ile vedalaşıyoruz… | 2

    Bu yaz koltukaltı lekeleri ile vedalaşıyoruz… | 3

  • Cilt Yenilemesini Destekleyen Deodorant : NIVEA Calm & Care

    Cilt Yenilemesini Destekleyen Deodorant : NIVEA Calm & Care | 4Bakımlı, güzel ve pürüzsüz bir cilt ve koltukaltı, tüm dünyada, kişisel bakımına özen gösteren milyonlarca kadın için güzelliği tamamlayan en önemli unsur… Cilt güzelliği, özellikle koltukaltı gibi hassas bölgelerde daha da fazla önem kazanıyor. Tertemiz, pürüzsüz ve sağlıklı bir koltukaltı, kadınların kendine güvenini artırıyor, daha rahat ve özgür hareket etmesini sağlıyor.

    Çünkü, güzellik iyi hissetmektir…

    Özellikle yaz aylarında giyilen kısa kollu giysiler ve mayolar, koltukaltını, düşünüldüğünden çok daha fazla gözler önüne seriyor. Bölgeyi istenmeyen tüylerden arındırmak için kullanılan yöntemler, sadece tüyleri yok etmekle kalmıyor, cildin üst tabakasında tahrişlere neden oluyor. İnce çatlaklar ve gözle görülmeyen küçük kesiklerle verilen mikroskobik zarar, doğal bariyerlerini yok ettiği cildin kurumasına yol açıyor.

    Bu gerçekten hareket eden NIVEA araştırmacıları, özenle seçtikleri aktif bileşenlerle yepyeni bir formül üretti… Ciltte meydana gelen en küçük bir tahrişi bile giderecek, cildi yumuşatıp kendini yenilemesini sağlayacak, yalnızca tüylerden arındırılan zamanlarda değil, her gün güvenle kullanılabilecek yepyeni biri deodorant üretti:

    Cilt Yenilemesini Destekleyen Deodorant : NIVEA Calm & Care | 5NIVEA Calm & Care…

    NIVEA Calm & Care’in bileşiminde bulunan :

    • Gergin cildi yumuşatmak için doğal Hamamelis, serinletici ve sakinleştirici özellikleriyle rahatlık sağlıyor.

    • Güzellik vitamini olarak bilinen Provitamin B5, hücre metabolizmasını hızlandırarak cildin yenilenmesini destekliyor, tüylerin alınması sırasında meydana gelen tahrişi iyileştiriyor.

    NIVEA Calm & Care deodorant, cildi yatıştırıcı ve güzelleştirici etkisinin yanı sıra, tazeleyici ve kadınsı esansıyla ter kokusuna karşı koruma da sağlıyor. Kadınlara, koltukaltını rahatça gösterme özgürlüğü sunan ürün, 24 saat etkili anti-perspirant etkisini, greyfurt, vadi zambağı, menekşe ve yaseminin mükemmel kokularıyla birleştiriyor. Cilt Yenilemesini Destekleyen Deodorant : NIVEA Calm & Care | 6