Etiket: Kilo vermek için

  • Kilo vermek için tüketmeniz gereken besinler

    Kilo vermek için tüketmeniz gereken besinler

    Yaz sebze ve meyveleri ile kolay kilo vermek mümkün. Kilo vermek için tüketmeniz gereken besinler nelerdir? Düşük kalorili bu besinler ile vermek çok kolay.

    Kilo vermek için tüketmeniz gereken besinler

    Yazın daha fit bir vücudu sahip olabilmek tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekiyor. Yaz sebze ve meyvelerinin bir çoğu düşük kalori barındırır. Sizde yazın sıcağında hem metabolizmanızı yormadan hemde düşük kalorili olarak beslenmek istiyorsanız bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin.

    Düşük Kalorili Besinler

    Semizotu
    Çok değerli vitamin ve minerallere sahiip olan semizotu aynı zamanda kanı temizler. Ödem atmanıza yardımcı olarak idrar söktürür. İster yemek olarak istersenizde az yağlı yoğurt ile semizotu salatası yapabilirsiniz.

    Bezelye
    Kışın da dondurulmuş olarak tüketebileceğiniz bu besin kansızlığa iyi geliyor. Az miktarda tüketildiğinde uzun süre tok kalmanızı sağlayabilir.

    Kilo vermek için tüketmeniz gereken besinler | 1

    Kiraz
    Bol miktarda A vitamini içeren kiraz bunun yanında C, K ve B6 vitaminlerini de içermektedir. Kiraz, potasyum, demir ve magnezyum açısından da zenginidir. Cildinize iyi gelecek olan bu meyveyi mevsiminde tüketmeniz gerekiyor. Ayrıca kiraz sapını ödem attırıcı olarak kullanabilirsiniz.

    Taze Fasulye
    Bir tabak taze fasulye yemeği az kalori alarak doymanızı sağlar. Yemeği hazırlarken az yağlı ve az tuzlu olmasına dikkat edin. Taze fasulye bir çok hastalığa karşı koruyucudur.

    Domates
    Domates aslında yaz sebzesidir. Kışın daha az tüketseniz bile yazın organik ve mevsiminde olduğu için ister salata içinde istersenizde yemeklerde bol bol yer verin.

    Mürdüm Eriği
    Metabolizmanızı hızlandırır ve kilo vermenizi sağlar. Gün içerisinde aşırıya kaçmamak kaydı ile tüketebilirsiniz. Aynı zamanda adet düzenleyici özelliğe sahiptir.

    Bamya
    Sindirim sisteminizi düzenlemeniz konusunda size yardımcı olacak en iyi besinlerden biridir. Sadece bamya yemeği yiyemiyorsanız yaz türlüsü olarak bir kaç sebze bile hazırlayabilirsiniz.

  • Salatalık Zayıflatır mı?

    Salatalık Zayıflatır mı?

    Fazla kilolarınız ile artık vedalaşmak istiyorsunuz ve bunu fazla zorlanmadan yapmanın peşindeyiz. Çevrenizdeki tüm arkadaşlarınız size salatalık yemenizi öneriyor, peki gerçekten salatalık yiyerek zayıflamak mümkün mü yoksa bu bir halk efsanesi mi?

    İnsanlar salatalığın kilo aldırmayacağına dair inanışları, kısmen doğrudur. Salatalık özellikle yoğun su yapısı nedeni ile kalori yönünden diyete oldukça uygun bir sebzedir. %96′sı su olan salatalığın (ortalama büyüklükte), yaklaşık olarak kalori değeri 40-45 civarındadır. Bu nedenle diyet programlarının ara öğünlerinde sıkça kullanılır. Diyet yapmaya yeni başlamışsanız; ara öğünlerde yiyeceğiniz birkaç tane salatalık ile hem bir sonraki öğüne kadar açlığınızı bastırmış hem de düşük kalorili bir besin yediğiniz için kilo vermenizi kolaylaştırmış olursunuz.

    Bu aşamada unutulmaması gereken nokta; herşeyin aşırısının zarar getirdiğidir. Kilo vermek için “ana öğünlerde” bile sadece salatalık yemek, kilo vermeyi zorlaştırdığı gibi sağlık açısından da son derece zararlıdır.

    Ülkemizde salata tüketirken yapılan en büyük yanlış, salatalığın kabuklarını soymaktır. Tüm sebzelerde olduğu gibi salatalıkta da kilo vermek için ideal olan lifler bulunur. Diyet listelerinde sebze ve meyvelerin tavsiye edilmesinin ilk nedeni içerdikleri liflerdir. Sebze ve meyvelerin içerdikleri lifler, sindirim sisteminde çok fazla su çekerek şişerler. Hacmi muazzam oranda artan lifler, daha uzun süre tok kalmanızı sağlar. Bu nedenle salatalığın tüm lifi kabuğunda olduğundan, kabukları ile birlikte tüketilmesi gerekir. Kabukları soyulmuş bir salatalık yiyeceğinize, bir bardak su içseniz aynı süre tokluk hissi yaşarsınız. Zira kabukları soyulmuş bir salatalık, bir bardak sudan başka birşey değildir.

    Salatalık yemekten sıkıldıysanız kendinize yeni alternatifler üretin. Ara öğünde içtiğiniz bir kase cacık hem içinizi ferahlatarak tok kalmanızı sağlayacaktır hem de güzel bir alternatif olacaktır. Ayrıca kahvaltıdan yarım saat önce içeceğiniz bir bardak salatalık suyu sayesinde, sindirim sisteminizi yemeğe hazırlayarak daha kolay kilo verebilirsiniz. Salatalık kilo vermeye yardımcı olmanın dışında güzellik için de oldukça faydalıdır. İçerisinde bulunan kimyasallar cilt lekelerinin oluşmasını engelleyerek, daha güzel ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

  • Kolay kilo ve diyet yapmak…

    Kolay kilo ve diyet yapmak…

    diyet yapmak ve zayıflamak artık daha kolay! Uzman Diyetisyen &Yaşam Koçu Gizem Şeber 20 Beslenme Formulü ile yaşamınızı değiştirebilirsiniz diyor.

    Hangi yağ zararsız ya da hangi yiyecek yağ yaktırıyor? Ne türlü aktiviteler yapmalı? Peki tatlı işini ne yapacağız? diyet yaparken kafamızda oluşan tüm bu sorulara yanıt bulurken, sağlıklı beslenme ve kolay kilo verme önerileriyle hayatımız daha kolaylaşacak.

    Yağı beslenmenizden tamamen çıkarmayın

    Günlük beslenme düzeninde yetişkin bir kişinin aldığı enerjinin %25-30’unun yağdan karşılanması gerekir. Tamamen yağsız beslenmek, vücutta yağ dokularının yakılmasına engel olur.

    Yani beslenmenizden yağı tamamen çıkartırsanız yağlarınızdan kurtulamazsınız. Sağlıklı yağlar olan; zeytinyağı, fındıkyağı ve balık yağı gibi yağlara belirli miktarlarda sofralarınızda yer vermelisiniz.

    Sofranızda yenilik yapın, avokadoya yer açın

    Avokado, beslenme de meyve yerine geçmeyen ve yağ yerine kabul edilen tek meyvedir.

    Yüksek oranda içerdiği tekli doymamış yağ asitleri sayesinde, vücut yağlarının yanmasını kolaylaştırdığı özellikle de bel bölgesinde bulunan yağlar üzerinde etkili olduğu bilimsel araştırmalarca kanıtlanmıştır. Avokado’yu salatanıza ilave edebilir ya da püre haline getirerek sos olarak kullanabilirsiniz.

    Bazı yağlar metabolizmanızı hızlandırır

    Evet yanlış okumadınız. Beslenmenize bazı yağları dahil etmeniz daha fit olmanıza yardımcı olacak.

    Balık ve kuruyemişlerde ve bazı tohumlarda bulunan çoklu doymamış yağ asitlerinin (PUFA) düzenli olarak alınmasının, metabolizmayı daha hızlı çalıştırdığı Almanya’da yapılan bir bilimsel araştırmada kanıtlandı.

    Kakao ve az miktarda çikolata yaşamınızı uzatır

    2011 yılında yapılan bir bilimsel araştırmada, obez ve diyabetik farelere verilen kakaonun toplam yaşam sürelerini uzattığı ve kalp ile ilgili problemlere kakao tüketen farelerde daha az rastlandığı belirlenmiştir.

    Kakaonun içerisinde bulunan antioksidanların; kalp hastalıkları riskini azalttığı biliniyor. Şekersiz kakaoları kahvelerinize, milk shakelerinize ekleyebilir, günde 3-4 tablet kadar bitter çikolata tüketerek sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.

    Süt ürünleri zayıflamanıza yardımcıdır

    Kalsiyum mineralinin yetersiz alımının, vücutta yağ depolanmasının tetiklenmesine sebep olduğu biliniyor. Süt ve süt ürünlerini yetersiz tüketen kişilerin iştahlarını kontrol etmeleri de daha zor.

    Günlük beslenmenize 2 su bardağı kadar süt veya yoğurt eklemenin vakti geldi de geçiyor.

    diyet sürecini mola vererek uzatmayın

    Florida Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, diyet sürecine ara veren veya diyet sürecini uzatan kişilerin, diyeti belirlenen zamanda tamamlayan kişilere göre kilo koruma konusunda daha başarısız olduklarını ortaya koymuştur.

    Kilo vermek için egzersiz tek başına yeterli değildir

    Sadece spor salonuna yazılarak zayıflayamazsınız. Uzun dönemli bir çok araştırma, spor yapmanın zayıflamak için tek başına yeterli olmadığını göstermiştir. Bu araştırma sonuçlarına göre, sporun zayıflama üzerindeki direk etkisi %3’tür.

    Anlayacağınız sağlıklı beslenmeden kaçış yok.

    Ev işlerinden ve kişisel temizlikten kaçmayın

    Balık etliler ile zayıf kişiler arasındaki bir farkında rutin işlerin düzenli yapılıp yapılmaması olduğu bilinir. Ev işleri ve kişisel temizlik için günlük yakılan kalorinin 350’ye kadar çıkabileceğini unutmayın. Haydi koltuktan kalkın ve evi toparlayın.

    Kilonuzu sadece kardiyo egzersizler ile koruyamayabilirsiniz

    Kilonuzu sabit tutmak için kardiyo yapmak yeterli olmayabilir. Uzun süreli kardiyo egzersizler daha hızlı kalori yakmamızı sağlasa da, vücudun kendini dengede tutma isteği yakılan kalorinin karşılanması adına iştahınızı fazlaca açabilir.

    İştahınızın kontrolünü kaybetmemek için, kardiyo seanslarını tadında bırakın ve egzersiz programınızın sonuna esneme, germe ve hafif ağırlık çalışmaları ekleyin.

    Şeker isteği yoğun düşünme durumunda kaynaklanabilir

    Yoğunluğu yüksek olan ofis çalışanlarının daha fazla tatlı isteği duyduğu bilinir. Bunun sebebi beynin temel yakıtının glikoz olmasıdır. Fakat şekerli yiyeceklerin rutin tüketimi vücutta yağlanmaya sebep olur.

    Bilgisayar başında canınız tatlı istediğinde çiğ sebze, meyve ve süt ile yani bol lif ve bol kalsiyumla şeker ihtiyacınıza karşı savaş açın.

    İçten kahkahalar gerçekten zayıflatır

    Bir saatlik içten atılan kahkahaların, yarım saatlik orta düzeyde yapılan egzersiz kadar kalori yaktırdığını biliyor muydunuz? Aynı zamanda salgılanan mutluluk hormonu da zayıflamanıza yardımcı…

    Koyu renk üzüm, yağ yakmaya yardımcı

    İçerdiği resveratrol isimli antioksidanın; kilo almayı kolaylaştıran insülin direncinin oluşma riskini azalttığı ve egzersize dayanıklılığı arttırdığı bilinmektedir.

    Şekerden vazgeçemeyenler bal tüketmeli

    Beyaz şekerden vazgeçemeyenler yerine bal tercih edebilir. Bazı bilimsel çalışmalarda; şeker yerine bal tüketildiğinde, bal tüketenlerin yağ depolanmasının daha az miktarda olduğu saptanmıştır. Balın şekere göre diğer avantajları antiseptik ve antiviral oluşudur.

    Uyku sürenize dikkat edin

    Günde 5 saatten az uyumanın size 300 kalorilik fazla yiyecek alımına mal olduğunu biliyor muydunuz? Ayrıca yapılan bir çalışmada, günde 8 saat uyuyanların günde 5 saat uyuyanlara göre %56 oranında daha fazla yağ kaybettikleri belirlenmiştir.

    İştahınız açık olduğunda chop-sticks kullanın

    Japonların zayıf olmasının bir sırrının da chop-sticks kullanmak olduğunu biliyor muydunuz? yemek yeme süresini uzatan ve yavaş yemeye imkan tanıyan chop-sticksler sayesinde daha az besinle doyabilir ve daha uzun süre tok kalabilirsiniz.

    Her öğüne bir protein ilave edin

    Proteinli yiyeceklerin sindirim süresi, diğer besinlere göre daha uzun olduğundan ötürü termik etki adı verilen enerji harcamasını arttırırlar. Her öğünde süt ürünleri veya et ürünleri gibi bir proteine az miktarda da olsa yer vermek fit kalmanızı kolaylaştırır.

    Temiz hava alın

    Kirli havanın insan sağlığına olan olumsuz etkisi sadece akciğerler üzerine değil. Yapılan bilimsel araştırmalarda, kirli havanın gizli şekere (insülin direnci) yol açabileceği ortaya çıkmıştır.

    Aynı zamanda vücut yeterli kalitede oksijen alamadığından ötürü yağ yakımı yavaşlar.

    Etli, yoğurtlu, yumurtalı çorbalar sofralara

    İçeriğinde et, tavuk, balık, süt, yoğurt, yumurta gibi protein kaynaklarını bulunduran çorbaların diğer çorbalara göre daha uzun süre tok tuttuğu ve günlük kalori alımını azalttığı ortaya çıkmıştır.

    Yulaf bir mucizedir

    Kan şekerini kontrollü yükseltmesi, kan kolesterol seviyelerini düşürmesi, özellikle kolon kanseri olmak üzere bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltması dışında, yulaf içerdiği lifler sayesinde hem zayıflama hem de kilo koruma döneminde elimizin altında bulunması gereken başlıca besinlerden biridir.

    Selülitlerinize ananasla savaş açın

    Ananas, içerdiği bromalin pigmenti sayesinde düzenli tüketildiğinde selülitlerde etkili bir azalmaya yardımcı olduğu bilimsel çalışmalarca kanıtlanmıştır. Bunun dışında ödem söktürücü ve kabızlığı önleyici etkiye sahiptir.

    Yanlış kesilen tırnak selülit nedeni yazısı için tıklayın !

  • Kilo vermek için ne yapmalıyım ?

    Kilo vermek için ne yapmalıyım ?

    Kilo vermek için her şeyi yapıyor ancak kilo veremiyor musunuz? Bir yerlerde yanlış yaptığınızı mı düşünüyorsunuz? Kilo veremiyorum ne yapmalıyım? Yemediğim halde kilo veremiyorum, diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum gibi soruları kendinize soruyor musunuz? Neden kilo veremiyorum diyorsanız aşağıda yer alan maddeleri dikkatlice okuyun…

    Kilo veremiyorum ne yapmalıyım?

    Sonu gelmeyen diyetler, haftalar aylar boyunca yenilen kötü yemekler, salata ve meyve ile zayıflamaya çalışmak sizi de yormadı mı? Diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum mu diyorsunuz? Yalnız değilsiniz. Günümüzde birçok kişinin ortak şikayetleri arasında yemediğim halde kilo veremiyorum, diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum gibi sorunlar ön sıralarda yer alır. Eğer, sizde bu gibi şikayetler yaşıyorsanız aşağıda yer alan önerileri uygulayabilir ya da eksik yanlarınızı tamamlayabilirsiniz.

    Diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum

    Kilo vermede başarılı olmak için yaşam şeklinizi baştan sona değiştirmeniz, uzun vadeli düşünmeniz gerekebilir. Kısa bir süre için aç kalarak zayıflamayı, diyet yapmak olarak algılayanlar büyük bir yanılgı içerisindeler. Sağlıklı ve dengeli beslenme programı ile uzun vadede zayıflamak ve fazlalıklarınızdan kurtulmak mümkün.

    Uzmanlar ortalama günlük 1300-1500 kalorinin alınmasını gerektiğini söylerken, bunun altında alınan kalorinin sürekli açlık hissi yaratacağına dikkat çekiyor. Bu nedenle aldığınız ve verdiğiniz kalorinin dengeli olması, hem aç kalmamanız hem de zayıflamanız açısından önemlidir.

    Yemediğim halde kilo veremiyorum

    Diyetinizi eksiksiz olarak uyguladığınıza inanıyorsunuz. Ancak kilo veremiyor musunuz? O halde tükettikleriniz konusunda kendinizi aldattığınız bazı noktalar var. Örneğin çayın yanında tükettiğiniz iki küçük bisküvi ya da atıştırmalık birkaç fıstık tanesi aklınızdan çıkmış olabilir. Evet, birkaç taneden ne olacak dediğinizi duyar gibiyiz. Birkaç taneden aldığınız kalori ya da bunların birikmesi kilo vermenizi zorlaştırabilir.

    Kilo verememekten şikayetçiyseniz bir beslenme günlüğü oluşturmayı deneyin.

    Neden kilo veremiyorum?

    Neden kilo veremiyorum sorusunu öncelikle kendinize sormanız ve daha sonra aşağıda yer alan maddeleri dikkatlice uygulamanız gerekmektedir.

    * Gerçekten zayıflamak istiyor musunuz?

    * Diyetisyenlerden yardım alıyor musunuz?

    * Diyetinizi harfiyen uyguluyor musunuz?

    * Spor faaliyetlerine katılıyor musunuz?

    * Öğün atlıyor musunuz?

    * Zayıflamak için yeterince sağlıklı mısınız?

    Yukarıda yer alan sorulara vereceğiniz cevaplar sizin diyet konusunda hangi noktada olduğunuzu belirlemeye yetecektir. Olumsuz olanları yeniden gözden geçirip baştan başlamaya ne dersiniz?

  • Ev işi Yaparak Zayıflama

    Ev işi Yaparak Zayıflama

    Ev işi yaparak ne kadar kalori harcayacağınızı biliyor musunuz?

    Yapılan bir araştırmaya göre ev işi yapmayan kadın genişliyor!

    İngiliz alışveriş dergisi Saga’nın yaptığı araştırma, kadınların bel bölgesnin 62 yıl da 15 santimetre genişlediğini ortaya koydu. Araştırmaya göre 1950’li yıllarda kadınların beli 71 santimetreydi. Bugün ise kadınların bel ölçüsü 86 santimetre.

    Dergiye göre bunun en büyük nedeni kadının artık eskisi gibi ev işi yapmaması; çamaşırı, bulaşığı teknolojiye bırakması. 1950’li yıllarda ev işi yapan kadın 1000 kalori harcıyordu.

    1950’li yıllarda kadının beli: 71 santim ve 2012’de ise kadının beli: 86 santim

    30 dakikalık ev işine karşılık yakılan kalori oranları şöyle:

    – Toz almak, yüksek rafları temizlemek – 50 kalori
    – Ütü yapmak, yatak hazırlamak – 70 kalori
    – Yemek hazırlamak – 80 kalori
    – Yerleri süpürmek ya da silmek – 90 kalori
    – Bulaşık yıkamak ,odayı toplamak – 100 kalori
    – Camları silmek, araba yıkamak – 150 kalori
    – Banyo ovmak, torba taşımak – 200 kalori
    – Merdiven çıkmak, boya yapmak – 250 kalori